resinstant 14.02.08, 07:54 jednak zatrudniona legalnie ma opłacany bandycki ZUS przez co zbiera sobie na emeryturę i tak sie kręci kraj zarządzany przez głupców ekonomicznych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Nianiu, idź na legal IP: *.chello.pl 14.02.08, 07:58 Tyle, że same opiekunki nie zechcą na to przystać, bo będą musiały płacić podatek dochodowy. Co w takim razie one sobie odliczą ? Debilny pomysł zupełnie bez przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas nic nie zmieniać, zalegalizować stan obecny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:13 Rynek sam już zdecydował jaka jest najwłaściwsza forma zatrudniania niań. Wystarczy stan faktyczny zaakceptować i przestać nazywać ten proceder niesłusznie szarą strefą!!! Nie dajcie się zwieść złodziejskim urzędasom. Ta niby legalizacja ma służyć tylko jednemu - wyciągnięciu łap fiskusa po kolejne pieniądze obywateli! Chcą was dodatkowo opodatkować i ozusować czyli jednym słowem okraść. Przecież fiskus nie proponowałby rozwiązań korzystnych dla obywateli nie mając w tym swojego interesu. Chyba to logiczne dla myślących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas kłamstwa PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:19 PO oszukało ludzi! Omamiło naród lotnymi hasełkami wyborczymi. Tymczasem nie robią nic - tylko wycofują się z kolejnych głoszonych rozwiązań! Gdzie jest podatek liniowy pytam się k u r w a ? Gdzie jest vat 15% ???? Dlaczego haracz do zusu od drobnych przedsiębiorców nadal pozostaje obowiązkowy w niewyobrażalnej kwocie 850 zł miesięcznie ??? Odpowiadać na te pytania Tuski i Chlebowskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas Rząd chce wywabić obywateli z kolejnych pieniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:29 "Rząd chce wywabić obywateli z kolejnych pieniędzy" - taki powinien być tytuł artykułu! Złodziejskie zawszone urzędasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas wyjście jest jedno - odzusować wszystkie zawody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:35 zus i ubezpieczenie zdrowotne trzeba zrobić dobrowolnym! Każdy powinien mieć możliwość rynkowego wyboru firmy ubezpieczeniowej do której wpłaca swoją kasę. ZUS i NFZ do natychmiastowej likwidacji! Po co mi pośrednik -urzędas- między mną a lekarzem??? Po co mi zusowski urzędas na drodze do mojej emerytury??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Rząd chce wywabić obywateli z kolejnych pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 17:24 Nianie nie zgadzajcie się na prace na czarno.W ten sposób krzywdzicie same siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pil Ile płacicie swojej niani? IP: *.crowley.pl 14.02.08, 08:01 Ile płacicie swojej niani i w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Nianiu, idź na legal IP: *.am.szczecin.pl 14.02.08, 08:09 Niech rząd weźmie się w końcu za opodatkowanie lekarzy, adwokatów,.... . Baba na straganie ma kasę fiskalną, natomiast lekarze, adwokaci i im podobni biorą do ręki nie wystawiając zadnego paragonu, faktury czy rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Nianie, nie dajcie się wywabić! 14.02.08, 08:10 Najpierw was namierzą, a później was zgnoją. Takie państwo chłopca z plakatu. PS: Pani co mówi o tanich żłobkach i przedszkolach pewnie będzie zakrzyczana, jako "głos z minionej epoki". Tak to jest, jak rządzi k...rwa i złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Od pensji niani już odprowadzono podatek i składki IP: *.polskieradio.pl 14.02.08, 08:17 Zatrudniając nianię płacę jej z własnych dochodów, od których już US pobrał składki ubezpieczeniową, zdrowotną, rentową i podatek. Nie ma więc powodu, by jeszcze raz opodatkowywać te pieniądze, gdy stają sie one dochodem niani. Na tej zasadzie państwo zabierze prawie 100%, gdy niania jeszcze kogoś zatrudni. Proponowane rozwiązanie jest interesujące o ile proponowane odliczenia to odliczenia OD PODATKU a nie od dochodu. Jeżeli od dochodu, to nianie dalej będą dostawać pod stołem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alozy Mrówa Re: Od pensji niani już odprowadzono podatek i sk IP: *.aster.pl 14.02.08, 08:47 Czy niania do końca swego życia będzie dostawała od Ciebie te pieniądze ? Czy będzie miała również refundowane koszty leczenia ? Bo jeżeli nie to Niania po prostu wykupuje w ZUS polisę na emeryturę i opiekę medyczną - lub jest tego pozbawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: Od pensji niani już odprowadzono podatek i sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 17:16 Ja jestem zatrudniona legalnie. Mam płatny urlop. Nie dajcie się oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Od pensji niani już odprowadzono podatek i sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 17:21 Mam opłacany ZUS i urlop. Pracuję będąc na emeryturze 6lat i wten sposób ma wiekszą emeryturę ok 180 zł. Nie licząc waloryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a pajace z MF IP: *.chello.pl 14.02.08, 08:19 Czy ci durnie z MF nie maja sie czym zajmować, w ub. roku budzet rozdał ca 50 mld zł w postaci ulg, zmiejszen czy odliczen, z których to większosc byla nieracjonalna i bez sensu (typu obnizenie skladki rentowej) a tutaj mysla o nianiach. Dopoki nowa wladza nie przewietrzy korytarzy roznych ministerstw, w tym glownie MF, to o cudzie moga zapomniec. Chociaz urzedasy powinni byc optymistami, bo ten rzad bez jaj nie jest wojowniczy i wszystkiego sie boi, tak wiec roznego rodzaju miernoty pisuarowe moga spac spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2667 Wg. mnie to żaden problem IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.02.08, 08:21 "Sam resort pracy twierdzi enigmatycznie, że "skala problemu jest olbrzymia" Resort pracy niech sobie swoje pomysły wsadzi w dupę. Odliczać składki na bandycki ZUS od podatku?? Wydaje mi się że chyba raczej nie od podatku ale od podstawy opodatkowania. rodzic wynajmujący niankię zaoszczędzi grosze. Dojedzie do tego biurokracja i kontakty ze skarbówką. Dojdzie jeszcze podatek dochodwy po stronie niańki. Śmiechu warte. Kogo na to stać?? Pomysł z tanimi przedszkolami i żłobkami ale czynnymi dłużej niż do 15.30 jest b.racjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Wg. mnie to żaden problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 17:09 Jak Cie nie stać to sami opiekujcie się dzieckiem. Ja pracuje jako opiekunka i jestem zatrudniona legalnie. Jestem ubezpieczona. mam płatny urlop wypoczynkowy. Ale z tego co czytam to wiekszość pracuje na czarno. Nigdy bym na taki układ nie poszła. Nawet bedąc na emeryturze to jak pracujesz legalnie to podwyszasz sobie emeryturę.Przy pracy legalnej masz po 30-tu miesiącach ok. 100 zł wiekszą emeryturę. W ten sposób oszukujecie same siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Banda idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:36 Ja zarabiam około 10 tys misięcznie, ale w życiu nie pałcił bym 1000 zł składek miesięcznie. Oferują, że będzie można coś odliczyć od podatku, ale co z tego. Jaki jeleń będzie czekać kilkanaście miesięcy na zwrot pieniędzy, a do tego nie wiadomo czy jakis urzędas czegoś nie zakwestionuje. Przecież odpowiednie rozwiązania są świetnie znane za granicą! Przedszkola i żłobki firmowe, aby mama mogła razem z dzieckiem do pracy pojechać i w wolenj chwili zajrzeć co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidaruch Bogatemu dopłacę!!! IP: *.aster.pl 14.02.08, 08:38 Szanowni Przedsiębiorcy i Przedstawiciele wolnych zawodów, wychodząc na przeciw Waszym oczekiwaniom w imieniu Państwa Polskiego zobowiązuje się refundować Wam zatrudnienie plebejskich nianiek dla waszych dzieci. Oczywiście mogą Wam również sprzątać i gotować a jak będą wystarczająco atrakcyjne to i zaspakajać inne potrzeby Panów. Minister~Solidaruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:39 Dodam jeszcze, ze ZUS to bandycka organizacja. Przekazanie pieniędzy ZUSowi to jak stanąć nad kiblem podrzeć gotówkę, wrzucić i spuścić wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekord Re: ZUS IP: *.aster.pl 14.02.08, 08:42 Kiedyś niania będzie staruchą niezdolną do niańczenia dzieci - bez ZUS będzie również bez środków utrzymania. Ale słusznie myślicie - po co stare nianie mają jeść lub się leczyć skoro nie pracują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc fiutoland w tym ZUSie 14.02.08, 09:33 panstwo kradnie - oczywiste! mysle, ze trzzeba wychodzic na ulice. Niech wyjdzie 10 miionow ludzi strajkowac na 5 minut na ulice - zaraz rozwiazania sie znajda. Brakuje nam spojnosci i dzialana w grupie- dlatego nas dymaja politycy Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: fiutoland w tym ZUSie 14.02.08, 09:59 Ale taka ulga juz była i wycofano ją, bo przepis był martwy, i tak wszyscy zatrudniali opiekunki na czarno . Czy ktoś w tym rządzie urwał się z choinki? Odpowiedz Link Zgłoś
china1991 To nic nie da!!! 14.02.08, 11:31 Ten POmysł jest bez sensu! Nianią i tak to się nie opłaci. Żeby to zmienić proponuję znieść podadki! Vive la Revolution!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juliansz Re: Nianiu, idź na legal 14.02.08, 14:04 dopiero sie ucze poruszac po "FORUM" .przeslany cytat jest przypadkowy.formalnie propozycja calkiem sluszna tylko 1. niemozeszna tej operacji stracic . 2. czy gospodyni zgodzi sie na "legal" ,tobedzie ja kosztowac dodatkowo ok. 50% od kwoty placonej tobie. 3.bedzie to wprawdzie refinasowane ale z rocznym opoznieniem 4.sadze ze bedzie dazyla do zachwania stanu istniejacego ale gdy sie "wyda" kare [poniesiecie obie. 5.gdy sie zgodzi dodatkowo finansowac nie uszczuplajac twojej kwoty idz na legal. Nianiu Pozdrawiam. Walentykuj z radoscia .jul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Nianiu, idź na legal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:56 Nie powinno się zatrudniać na czarno.To powinno być karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalia Re: Nianiu, idź na legal IP: *.acn.waw.pl 29.04.08, 05:40 to jest karane. jak cię złapią. ale nie opłaca się łapać. zrozumiała? no to niech wraca do kuchni. a jak się nie podoba to łeb w piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś