harce 5pktów dla organizatora 13.08.09, 10:43 niezła promocja i może w końcu kato-talibowie się wyszumią i uspokoją -- harce.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak sh Swietny pomysł!!! IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:43 MUZYKA MADONNY JEST ZBAWIENIEM DLA NAS WSZYSTKICH.Powinniśmy jest zrobić ołtarz warszawie tak jam Matka Boża ma na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
priller no ale ile może być królowych polski? 13.08.09, 10:47 aktualnie panujących? Gość portalu: Warszawiak sh napisał(a): > MUZYKA MADONNY JEST ZBAWIENIEM DLA NAS WSZYSTKICH.Powinniśmy jest zrobić > ołtarz warszawie tak jam Matka Boża ma na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek O to im chodzi... IP: *.pg.com 13.08.09, 10:44 Przeciez wiecie ze chodzi o skandal i zwrocenie uwagi na koncert, dopoki takie wydarzenia beda przyciagaly wasza uwage dopoty beda mialy miejsce, Plakat - ile moze kosztowac 20-50 tysiecy? A reklama w prasie, w radiu w telewizji w godzinach szczytu - to sie nazywa biznes. Katolicy mimo woli napychaja kieszenie organizatorom przez wlasna irytacje.... Wyluzujcie to nie bedzie takich akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: 217.17.35.* 13.08.09, 10:44 mnie to nie przeszkadza Ale wk..wia mnie to, że napis jest po angielsku. Czy język angielski to jeżyk urzędowy w PL? "SALE", "I'm lovin' it", itp takie słowa, zwroty są tłumaczone na języki ojczyste tylko nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 10:46 > mnie to nie przeszkadza Fuck!!! Zawsze znajdzie się niezadowolony :)))) nawet w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskonur glupota ludzko tak latwo sterowac IP: 192.88.212.* 13.08.09, 10:45 bo idioci widza to co chca widziec. Ja tam widze tylko kobiete ze zlozonymi rekami w chuscie na glowie. Czy kazda kobieta w chuscie ma byc traktowana jak wizerunek Matki Boskiej????? Ja siedze przed kompem w takiej samej chuscie i tez skladam rece. Obrazam katolikow czy niektore oszolomy obrazaja inteligecje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriiss0 Re: glupota ludzko tak latwo sterowac IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 11:00 i tutaj masz rację nic świętego w tym nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: glupota ludzko tak latwo sterowac IP: 188.33.107.* 14.08.09, 03:06 a mi sie raz ukazał keith richards na butelce od piwa a raz madonna na drzewie w parku dreszera. raz to było po pijaku a drugi raz po bierzmowaniu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 10:47 Zaraz się zbiorą oszołomy i zaczą śpiewać kościelne piosenki. A potem zauważą że przęsła mostu układają się tak że tworzą trójkąt z kółkiem w środku i to będzie znak-Rydzyk-fizyk czuwa!!! Trzeba kupić już dziś znicze na 1 listopada bo oszołomy wykupią i będą palić na moście... Ciemnogród jak pragnę... Oczywiście dwójka "geniuszy" czyli Geirtych Big and Giertych Small będą się wypowiadać....itd,itp. A ja i tak mam to w życi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 132eqrf Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.edata.net.pl 13.08.09, 10:47 Fantastyczne! :-) Jeśli uraziło to jakiś silnie wierzących, to tylko, dlatego, że protestowali oni przeciwko Madonnie. "Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" I po co było moheraski robić problemik? :] Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 12:23 w tym przypadku raczej "Kto mieczem wojuje, ten od pochwy ginie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
laszlo.z.hajduszoboszlo Dobra akcja :) 13.08.09, 10:47 Dobra akcja :) Polacy wyluzujcie sie :) Teraz czekamy na odpowiedz radnego Brudzynskiego i bandy moherow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: 77.79.210.* 13.08.09, 10:47 Ten kraj oszalal Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nikt nie wie, jak wyglądała Maryja 13.08.09, 10:48 Więc nie można mówić, że wizerunek rozreklamowanej ponad miarę piosenkareczki w chuścinie obraża kogokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:49 Powiem Wam szczerze że ja jestem w szoku. Lubię ją jadę na jej koncert, ale ten kto to wystawił jest jakimś durniem. Przecież to jest naprawdę przesada. A później będzie że Madonna specjalnie to robi, tylko jakiś idiota robi takie rzeczy. Nie martwcie się, koncert będzie grzeczny i nikogo nie urazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.pkoinwestycje.pl 13.08.09, 10:49 I tak powinno być!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalchaos4 Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:49 mam tego dość! cholerni hipokryci tacy jesteście delikatni w kwestiach uczuć religijnych...ale tylko własnych. Skoro jesteś katolikiem to sobie szanuj tę religię ale nie oczekuj tego od innych. jak ktoś będzie kulturalny to ją uszanuje, to twoja religia i ja NIE MAM OBOWIĄZKU SIĘ NIĄ PRZEJMOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:51 No i co z tego? Plakat odwołuje się do symboli chrześcijańskich, więc to chyba dobrze. Bo jak by była przebrana za diabła, albo jakiegoś ojaca dyra, to jak by wtedy wyglądała? Myślę, że niektóre makówki powinny poluzować gorseciki tudzież kołnierzyki, bo im krew do mózgownicy nie dopływa. I nie zajmować się bzdetami. Odpowiedz Link Zgłoś
jarro69 [...] 13.08.09, 10:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro67 Moze obrazic ateisstow? IP: *.fbx.proxad.net 13.08.09, 11:27 Ciekwe jaki bys sie czul gdyby ktos nabijal sie publicznie z nieopisanej glupoty i zacietosci ograniczonych umyslowoateistow? Oczywiscie, zaraz na ten przejaw rekligijnej nietolerancji zaregowalaby: UE, Rada Europy, CHR, ONZ, TPPR, UNESCO, FAO, NATO, USA, KRLD, TVN, RPO, TKKS, SDPL, PD, SD, SLD, wreszcie Baroso, Merkel, Buzek i Senyszyn osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Moze obrazic ateisstow? IP: 81.210.87.* 13.08.09, 11:41 Widzisz, problem w tym, ze ateisci nie sa tak nienormalnie nadęci jak katolicy i ich trudno czymś obrazić. Z katolików wszyscy sie nabijają, bo im wystarczy jedno słowo, żeby uruchomić całą machinę włącznie z prokuraturą, policją i sądem ostatecznym. Więc ludzie lubią sie z nimi drażnić. Jakbyście mieli więcej dystansu do siebie to nikt by was nie zaczepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Moze obrazic ateisstow? IP: *.chello.pl 13.08.09, 11:44 > Widzisz, problem w tym, ze ateisci nie sa tak nienormalnie nadęci > jak katolicy i ich trudno czymś obrazić. mówisz `pedal` i już się nadął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart-2pl Re: Moze obrazic ateisstow? IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 11:58 zieeeew ... jak na razie mimo wielu prób i przeciwności losu zdołaliśmy obronić w Polsce jedynie słuszną i prawą doktrynę "PAŃSTWA RELIGIJNEGO" w którym to każdy przejaw "naśmiewania"(nie wiem czy wiecie ale ludzie którzy to wywiesili nie naśmiewają się z katolików, naśmiewają się z fanatyków ... "wyluzujcie polacy !") się z jedynie słusznej i prawej religii katolickiej jest piętnowany i uznawany za niezgodny z normami moralnymi, jednak gdy obrażane jest cokolwiek innego (no może poza politykami) nie ma głębokiego oburzenia opinii publicznej (vide. społeczność graczy non stop jest obrzucana błotem) heh ... cytując "mgłę" "wierzę w boga ... po prostu nie uważam aby był tak zadufanym w sobie dupkiem jak ty go przedstawiasz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Moze obrazic ateisstow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:04 Tak to ja jestem ograniczony bo nie wierze w te wasze bajeczki i legendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Moze obrazic ateisstow? IP: 188.33.107.* 14.08.09, 03:11 a mi sie raz ukazał keith richards na butelce od piwa a raz madonna na drzewie w parku dreszera. raz to było po pijaku a drugi raz po bierzmowaniu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriiss0 Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 10:53 Ludzie gdzie wy tam na tym plakacie Naświętszą widzicie kobieta w zgrzebne szaty ubrana nic więcej czy nie przesadzacie gdzie aureola gdzie świętość zejdzcie na ziemię gwiazda muzyki pop mega gwiazda nasz kraj odwiedza a wy takie szopki wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym to był chyba cud, czyli 13.08.09, 10:53 prowokować trzeba umieć, czyli tak wybuchło powstanie warszawskie. brawo agenci ! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 brawo za pomysl!!! 13.08.09, 10:54 No katotalibowie, do dzieła!Pluć pluć pluć!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolas Re: brawo za pomysl!!! IP: 196.41.226.* 13.08.09, 10:57 bardziej niemoralne to być panną i urodzić dziecko, a swojemu ojcu przyżenić kit że to duch jest ojcem dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 10:54 To zapoznania się i przemyślenia fragment z Biblii Tysiąclecia Księga Wyjścia Dekalog1 20 1 Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: 2 «Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 3 Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! 4 Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. 6 Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii IP: 193.0.242.* 13.08.09, 11:02 no właśnie przez takich ludzi jak Ty i takie podejście jesteśmy totalnym ciemnogrodem.... wyluzujcie to tylko plakat Madonny (piosenkarki) w stoju z epoki Jezusa... wielkie halo Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 11:22 Przykro mi, ale nic nie zrozumiałeś. Zamiast zacietrzewienia polecam zdrowe myślenie. Nikt nikogo nie zmusza do wiary. Jeżeli ktoś jednak deklaruje się jako wierzący, to powinien wiedzieć, że oddawanie boskiej czci obrazom jest wbrew temu, co głosi Biblia. Incydent z Madonną wcale mnie nie bulwersuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii IP: *.net.autocom.pl 13.08.09, 11:57 A kto oddaje cześć obrazom? To, że w kościołach są obrazy czy rzeźby nie oznacza że ktoś się do nich modli. To tylko pomoc, przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 12:20 Może już dawno nie byłeś w kościele i zapomniałeś ile osób klęczy i modli się do figurek oraz obrazów świętych. Maryja też nie jest Bogiem. Bóg jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdffdv Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii IP: 79.110.198.* 13.08.09, 14:05 bianka 114 jest prawdopodobnie swiadkiem Jehowy Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 14:48 Otóż nie, zapewniam cię, że nie jestem świadkiem Jehowy. Popatrz jaki jesteś pokręcony, jeżeli cytuję fragment z Biblii, która obowiązuje katolików, a ty mi zarzucasz sekciarstwo (zdaje się takie miałeś intencje) - to z tobą dfdffdv jest coś nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-only Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 17:32 Jestem ateistą, ale jeśli to był prawdziwy cytat z Biblii, to katolicy nie mają się czego burzyć tym plakatem, bo nie powinni też fascynować się autentycznym obrazem. Dla kogoś tam uważającego, że ludzie nie modlą się do obrazów: Co z tradycją wędrującego po mieszkaniach obrazu i odprawiania różańców? Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 17:42 Łatwo sprawdzić. Podaję źródło: online.biblia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 23:29 bianka114 napisała: > Łatwo sprawdzić. Podaję źródło: online.biblia.pl Czyli co,tak jak w bibli pisze powinniśmy : Jeżeli syn powie źle o rodzicach powinni oni go zaprowadzić przed radę wioski a potem ukamienować? Nie wiem czy wiesz,ale właśnie tak pisze w BIBLI! Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Gambiting kpisz czy naprawdę pytasz? 14.08.09, 07:39 Pytanie na poziomie kompletnego dyletanta. Mam wrażenie, że pierwszy raz w życiu zajrzałeś do Biblii. Niech zgadnę – moher? Odpowiem w wielkim skrócie, bo temat rzeka. Otóż zasada starotestamentowa „oko za oko ząb za ząb” jest nieaktualna. W Nowym Testamencie obowiązuje Przykazanie miłości. Nie podałam przykładu dotyczącego praw i obyczajów panujących w tym czasie. Zacytowałam fragment Dekalogu, czyli aktualnego kanonu wiary chrześcijan – zbioru podstawowych nakazów moralnych obowiązujących pierwotnie wyznawców judaizmu, a następie przejętych przez chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
psiakoncowa Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 14.08.09, 15:59 poza tym nic nie pisze, tylko jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 12:26 demotywatory.pl/1995/PUENTA i tyle na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii IP: *.punkt.pl 13.08.09, 12:39 Matka Boska jest matka boga, a nie bogiem, zgodnie z tym co piszesz, zburzyc trzeba wszystkie kościoły, kalice itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Katolicy nie mają zwyczaju czytania Biblii 13.08.09, 13:45 Gość portalu: ślązak napisał(a): > Matka Boska jest matka boga, a nie bogiem, zgodnie z tym co piszesz, > zburzyc trzeba wszystkie kościoły, kalice itp. Ale radykalny jesteś... I sprostowanie, a właściwie uściślenie - to nie ja wymyśliłam. To jest cytat z Pisma Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik już włączam radio bez dzioba i tam mi 13.08.09, 10:54 wszystko wyjaśnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figielmigiel Re:Kiedy wielki plakat rydzyka z twarzą ibn Ladena IP: *.bg.us.edu.pl 13.08.09, 11:27 albo Zawahiriego?Starajta się ludziska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.t-mobile.co.uk 13.08.09, 10:54 hehehe. Szacunek dla pomysłodawcy i wykonawców. Keep on rockin'!!! Odpowiedz Link Zgłoś
memor Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 10:57 Powiem tak- może co do samego kościoła mam jakieś zarzuty [jako instytucji] ale w człowieku budzą się elementarne wartości i zasady wiary,w której zostałem wychowany. Jest pewne,że "Madonnie" właśnie o taki rozgłos i skandal chodzi jako narzędzie marketingowe,ale tę wojnę(o popularność w Polsce) przegra z kretesem. Wielu ludzi jej życzliwych zbyt już jest zniesmaczonych tym,co robi,przestaną kupować jej płyty i słuchać muzyki. Apeluję do Polaków o Polskość! Nie w tym kraju "Madonno" ! Odpowiedz Link Zgłoś
memor Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 11:06 Ech,niestety widać kim GW stoi.Zawsze szanowałem tę publicystykę,ale jacy ludzie,taka gazeta... Do kolo321: Weź się puknij w łeb człowieku Ja mam 20 lat i dla mnie Maryja jest symbolem Polskości.Najgorszy dla mnie jest fałsz,obłuda Polaków. Gdyby tylko wybuchła wojna,kataklizm - nagle w cudowny sposób kościoły wypełniłyby się po brzegi ludźmi. Ale my jesteśmy ludźmi krótkowzrocznymi.Ponoć "czasy się zmieniły". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 11:14 > Ja mam 20 lat i dla mnie Maryja jest symbolem Polskości. a dla mnie godło i flaga. A maryja nie jest symbolem polskości, tylko wiary. I nie myl pojęć, bo jako maryjny wyznawca, nie koniecznie musisz się dogadać z drugim Polakiem. Ale jako wyznawca flagi i godła, zawsze to zrobisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd IP: *.net.autocom.pl 13.08.09, 12:09 Godło, flaga, hymn oczywiście tak. Ale nie tylko. W przypadku Polski elementem który łączył ludzi była - czy ci się to podoba czy nie - również wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 13:41 Owszem, ale nie na taka skalę, bo wiara jeszcze nigdy nas nie dzieliła. Ale to widzę że się zmienia. I to nie ludzie walczą, a sam Kk o wpływy. Wpływy finansowe :( I skończy się jakąś większą rozpierduchą, ja będę za zniesieniem konkordatu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 11:24 Jesli jestes Polakiem, to zacznij od siebie i naucz sie po polsku pisac, a szczegolnie przyswoj sobie zasady uzywania malych i wielkich liter. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 11:42 a nie wziąłeś tego pod uwagę, że może to jest celowe?! To też coś oznacza, np. pisanie o wymyślonych osobach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menszc-zyzna Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 11:44 ikol napisała: > Jesli jestes Polakiem, to zacznij od siebie i naucz sie po polsku pisac, a > szczegolnie przyswoj sobie zasady uzywania malych i wielkich liter. W internecie, na forach tak sie wlasnie pisze. A ty madralo dlaczego nie uzywasz polskiej czcionki?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd IP: 188.33.107.* 14.08.09, 03:15 a mi sie raz ukazał keith richards na butelce od piwa a raz madonna na drzewie w parku dreszera. raz to było po pijaku a drugi raz po bierzmowaniu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 13.08.09, 12:15 Polska się zmieniła,wlaśnie w tym kraju Madonno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topo za mało jeszcze biletów się sprzedało? IP: 217.153.56.* 13.08.09, 10:58 że trzeba dalej promować koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: za mało jeszcze biletów się sprzedało? 13.08.09, 11:15 jak pomyślisz, to zrozumiesz, w podobnym celu malowano na ścianach symbol Polski Walczącej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 11:00 Genialne! Ale oczywiście oszołomy poza świętym oburzeniem i pewnie śledztwem nic z tego nie wyciągną... Brawo dla autorów! Odpowiedz Link Zgłoś