Dodaj do ulubionych

I co dalej?

16.06.12, 13:24
Moje dziecko prawdopodobnie nie dostało się do żłobka (w Warszawie). Chciałabym złożyć odwołanie, ale w regulaminie nie ma słowa o procedurze odwoławczej. Co mogę zrobić? Czy pozostaje mi tylko czekać cierpliwie aż ewentualnie zwolni się jakieś miejsce w żłobkach, które wybrałam? Chociaż szczerze mówiąc na to nie liczę...
Obserwuj wątek
    • nimeska Re: I co dalej? 16.06.12, 14:37
      zawsze jest szansa, że ktos nie potwierdzi chęci korzystania z placówki w przeciągu tygodnia tz do 22 czerwca

ja bym na Twoim miejscu udala sie i pogadąła z dyrekcją, ze ci bb zalezy ze musisz wracac do pracy itd itd zgodnie z prawdą co tam ci lezy na sercu ale nie z postawą roszczeniowa tylko z prośba by o Tobie pamiętali jak cos sie zwolni ...
      • olgaaa1 Re: I co dalej? 20.06.12, 09:10
        Pogadanie nic nie da, policzy się kolejność zgłoszeń i jakby weszła im kontrola i dostałoby się dziecko, które miało w systemie wyższy numer niż Tadzio Kowalski, który się nie dostał, to byłaby niezła afera.

Nic nie zrobisz, co najwyżej żłobek prywatny. Niestety żyjemy w kraju, że krzyczą żeby rodzić dzieci, ale jak się już urodzi to na dzielnice jest 1 w porywach 2 żłobki gdzie dla danej grupy wiekowej jest moze z 20 miejsc. Nic się w zamian nie ma
    • ana369 Re: I co dalej? 22.06.12, 14:23
      moje się nie dostało, do naszego żłobka z 81p. dostawały się dzieci zarejestrowane do godziny 11 2 stycznia, mi udało się dobic przed 12...i co teraz...? Tez w pierwszej chwili myślałam o odwołaniu, ale co to da.. kto ma być przyjęty ten będzie, a tych kontroli się chyba tak bardzo nie boją, bo dziecko znajomych po znajomości dostało się z marszu tylko w innej dzielnicy, kazali im tylko proforma wniosek wypełnić sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka