anikad1 11.01.08, 10:26 Wiem, że są trzy. Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami, polecić lub nie któryś z nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska_13 Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 11.01.08, 12:14 Witaj! Mije dziecko chodzi od 5 miesięcy do żłobka na ul.Mandarynki i jestem strasznei zadowolona!OPieka jest super, panie bardzo miłe.Tazke polecam Ci ten żłobek. Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 12.01.08, 22:22 hej w której grupie jest Twój Maluch? Moje Kluseczki też tam żłobkują - w Promyczkach i tez jesteśmy bardzo zadowoleni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
primavera12 Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 13.01.08, 13:17 moj synek od wrzesnia chodzi na Wiolinowa do I gr. Opiekunki sa rewelacyjne, synek chodzi tam bardzo chetnie ( chociaz sporo choruje ), ja tez jestem bardzo zadowolona. Wczesniej chodzil przez 3 m-ce na Wilcza i to byla jakas porazka. Wiolinowa bardzo polecam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Ja też Wiolinowa mocno polecam 27.03.08, 12:02 córa chodzi od 2 lat rewelka w pierszym roczku sporo chorowała a teraz w 3 grupie jest przynajmniejw 75 %obecna b3.lilypie.com/O4UDp2.png Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska_13 Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 13.01.08, 20:55 Czy Twoje Kluseczki to bliźniaczki? My też jesteśmy w Promyczkach... O. Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 28.03.08, 14:24 Tak- bliżniaczki łatwo nas poznać, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 13.01.08, 15:08 Na forum można znaleźć opinie o tych żłobkach, ale już sprzed paru lat. Mój syn chodził na Warchałowskiego i byliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 14.01.08, 09:13 moja córka chodzi na wiolinową. obie jesteśmy zadowolone córka już się zaadoptowała, chodzi z chęcią. ja jestem bardzo zadowolona z opieki, dziecko jest zadbane, czyste, panie komunikatywne, zyczliwe. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Ursynów - żłobki publiczne - opinie 14.01.08, 14:16 starszy syn chodził na Mandarynki, młodszy chodzi na Warchałowskiego i jestesmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
janecia1 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 09.07.08, 14:54 Witaj, My właśnie kończymy edukacje żłobkową na Mandarynki - żłobek rewelacja, córcia zawsze chętnie rano wstaje i wraca uśmiechnięta, był czas, że nie chciała z nami do domu wracać. Opieka bardzo dobra, córcia śpiewa dużo piosenek, opowiada wierszyki, nauczyła się korzystać z toalety, z dumą pokazuje swoje prace na "wystawie w holu". PS. Przenieśliśmy córe z prywatnego żłobka, między innymi dla tego, że nie miała zorganizowanego dnia, niczego ciekawego dzieciaki nie robiły i wiele jeszce innych powodów, ale nie o tym miało być. POLECAM GORĄCO Odpowiedz Link Zgłoś
domi-no1 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 18.07.08, 14:24 Witam! Moj syn od września idzie do żłobka na Mandarynki do II gupy. Prośba o info jak wygladają zajęcia w ciągu dnia w tej grupie?. Czy spanie jest obowiązkowe, bo tego najbardziej sie boję. Mój syn często już nie chce spać w ciągu dnia w ogóle. Interesuje mnie także czy dzieiaczki są wysadzane na nocniki i czy w sali zabaw ogladaja bajki w telewizji, bo tego bym raczej nie chciała. Żłobek ma raczej dobre opinie na forum, ale mam trochę obaw... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 19.07.08, 11:36 od jakiego wieku dziecko mozna poslac do zlobka?? Czytam opinie o zlobku na mandarynki o mieszkam blisko.Synek ma 2 i pol miesiaca .Od hakiego wieku najbezpieczniej jest wyslac malca do zlobka.Wiem ze maly jest jeszcze za maly do zlobka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska_13 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 20.07.08, 12:00 Witam!Mój synek chodzi do złobka na Mandarynki do pierwszej grupy i od września będzie w drugiej grupie!Ja jestem zachwycona tym żlobkiem no i oczywiście ciociami,które są naprawde fajne.Jeśli chodzi o spanie, to jest obowiązkowe, ale pani e mi mówiły że to wszytsko kwestia przyzwyczajenia sie dziecka.Mój synek zaczął chodzić jak miał 9 miesięcy, i spał wtedy kiedy chciał, najczęsciej wtedy kiedy inne dzieci nie spały,a on bawił sie wtedy gdy inne dzieci szły spać.Ale teraz chodzi spać normalnie z innymi dziećmi-tj ok 12.Jeśli chodzi o telewizor to w pierwszej grupie na pewno go nie było,ja też nie jestem zwolennikiem oglądania bajek przez dzieci w żlobku.Także głowa do góry i do zobaczenia we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska_13 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 20.07.08, 12:03 Witam !moje dziecko wysłałam do żlobka jak miał skończone 9 miesięcy.ale w grupie u mojego dzieck były też dzieci młodsz, w ciągu roku też dochodziły dzieci w wieku ok 6miesięcy.Także to myśle ze zalezy od sytuacji rodziców, do jakiego wieku mogą zostać z dzieckeim w domu.Ja nie uważam że za wcześnie wysłałam moje dziecko do żlobka, dla mnie to dobry okres.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mizaik Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 21.07.08, 13:15 Dziewczyny, moja córa od września idzie do żłobka na Mandarynki (grupa promyczki) i pani w żłobku mówiła o tzw. tygodniu adaptacyjnym. Dziecko przez pierwszy tydzień przychodzi tylko na kilka godzin. Czy Wy też to miałyście? Jak to wygląda? Jak znoszą to dzieci? i czy są to godziny poranne czy południowe? Dzięki za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska_13 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 21.07.08, 21:15 Ja na początku zaprowadzałam: pierwszego dnia na 1 godzinę, drugiego na 2 godz,3 na 3 godziny, a pózniej przez nastepne 2 tygodnie na 4- 4,5 godziny.Ale mój synek sie ciężko adaptował.Ale ja z nim nie zostawałam na sali, bo różnie panie mówiły że dzieci reagują na nowe osoby,ale to pewnie jest kwestia dogadania się.Pozdrawiam i powodzenia zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
janecia1 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 21.07.08, 16:05 Jeśli chodzi o spanie, to jest ono obowiązkowe ale z tego co mi wiadomo "nikt nie przywiązuje dziecka do leżaczka" chodzi o to żeby maluchy leżały/ siedziały na leżaczkach lub kolanach cioci jak któreś ma z tym większy problem, ciocia czyta im książeczke i większośc zasypia. W grupie mojej córy po miesiącu nie było juz problemu ze spaniem dzieciaczków. Telewizji maluchy nie oglądają wogóle, za to robią mnóstwo fajnych rzeczy: malują paluszkami, robią wyklejanki. W czasie adaptacji, zostawialismy małą na kilka godzin, przez pierwsze dni nawet trzeba odebrać dziecko nie pamiętam chyba do 12:00, potem stopniowo dziecko zostaje coraz dłużej Do żłobka przyjmowane są dzieci od 5 miesiąca. W razie pytań piszcie, postaram się pomóc.. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
janecia1 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 21.07.08, 16:12 a jeśli chodzi o nocnik, to nam same panie zaproponowały w pewnej chwili, że jest grupa dzieci która wg nich jest już gotowa na "nocnikowanie" i z którymi "mogły by spróbować" - córa załapała o co chodzi w tydzień!!! (mimo kilku wcześniejszych moich prób w domu zakończonych niepowodzeniem). Odpowiedz Link Zgłoś
iwciag83 Re: Mandarynki - Gorąco Polecam 09.06.09, 19:00 witam chciałam się dowiedzieć jakie są szanse dla nie zameldowanych w wAWIE na żłobek publiczny?? prosze o info jak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś