Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rajstopy do sandałów??

21.06.10, 17:36
    witam.mam problem-idę na wesele,kupiłam sobie czarne sandały na wysokim
    obcasie i z jednym paskiem na przodzie.muszę założyć do nich rajstopy (wiem a
    fe!)i nie wiem jakie.opcja gołych nóg nie istnieje.czy kabaretki będą
    pasowały? jeśli tak to jaki kolor (kiecka jest czarna,do niej biało-srebrne
    bolerko)?
    z góry dzięki za pomoc:)
    Obserwuj wątek
      • fashionholic Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 17:49
        Z gory odradzam rajstopy w tej kombinacji. jak juz musisz t czarne
        bardzo kryjace, moze kabaretki. jakos tego nie widze z tym
        bolerkiem. Gdyby buty byly typu peep toe ( z dziurka na palca) to
        wygladaloby znacznie lepiej.
        • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 18:22
          buty są jakie są,bolerko też.problem tkwi w rajstopach
      • szarrak Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 19:33
        czemu musisz mieć rajstopy?
        jak masz brzydkie nogi, to kup rajstopy w sprayu, ale nie oszczędzaj na nich, bo
        te tanie są fatalne.
        rajstopy do sandałów - absolutnie nie.
        • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 19:40
          bo mam żylaki a do tego zacierają mi się uda-rajstopy są niezbędne
          • szarrak Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 20:32
            dobre rajstopy w sprayu mogą pomóc na żylaki, o ile będą kryjące - poszukaj w
            necie. ostatecznie opalenizna - nawet ta z tubki czy w sprayu - też pomoże. a na
            zacierające uda na pewno pomogą jakieś getry tzw. "wyszczuplające" - wygodne to
            nie jest ale przez wesele się przemęczysz, a i efekt ma tu znaczenie ;) lepsze
            moim zdaniem są te dwie opcje niż rajstopy do sandałów.
          • maggi9 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:26
            Na uda sobie zastosuj antyperspirant.Pomaga jak nic.Tez miałam problem z udami i
            to świetnie rozwiązuje ten problem.
            co do rajstop to tez jestem na nie.żeby to jeszcze były peeptoe to jakoś te
            rajstopy by uszły.Ale do sandałów nie.Lepsze zakryte buty albo rajstopy w spraju.
      • nothing.at.all Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 20:24
        No to ja myślę, że skoro muszą być rajtki to najlepiej jaby były cieliste,
        dobrze dobrane, bez szwów na palcach i tyle. Naturalne. Kabaretki średnio mi pasują.
        • zawszezabulinka Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 21:13
          na uda stosuje duze ilosci zwyklego balsamu. ale w upale moze byc klopot, gdy
          sie pocimy to nie zdaje egzaminu. mialam sliskie uda ale potem otarcia ;/
          nosilam zwiezna sukienke w upal do japonek - nie moglem lezec na boku, z noga na
          nodze

uwazam ze czarne zwykle rajstopy sa feee nie zaleznie od ubioru. lepsze juz sa
          cieliste
          a moze takie bez palcowe? chociaz nie wiem czy to lepiej wyglada

img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/83/26/33/1083263321
          zaloze sie ze czesc babeczek bedzie miala mimo wszystko rajstopy do sandalow czy
          silikonowe ramiaczka do kiecki z innym rodzajem ramiaczka albo buty w szpic. to
          juz sa reguly imprez
          • dakota77 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 22:52
            Zawsze znajdzie sie ktos, kto nie umie sie zachowac czy ubrac
            stosowanie do okazji, ale to nie powod, zeby go nasladowac.

Skoro musza byc rajstopy, warto rozwazyc zamiane sandalow na czolenka.
      • laracroft82 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 21:20
        no nie powinno sie nosic, ale jezeli juz musisz to faktycznie kup jak
        najbardziej zblizone odcieniem do twojego koloru skóry, tak aby były jak
        najmniej widoczne, no i obowiazkowo bez zadnych zaznaczen na palcach..
      • nessie-jp Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 21:29
        Sandały, jakie opisujesz, nosi się wyłącznie na gołą stopę. Innej opcji nie ma.
        Wybierz inne buty albo idź w spodniach.
        • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 22:32
          no chyba żartujesz...
          • szarrak Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:08
            dlaczego żartuje? nie nosi się sandałów do rajstop i na odwrót. albo się nosi
            zakryte buty, albo się razi szwami i wygląda beznadziejnie w sandałkach do rajstop.
            • nothing.at.all Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 08:19
              Teraz jest taki wybór rajstop bez szwów na palcach, albo bez palców,
              że można coś wybrać. Jeśli ona musi, bo ma problem natury zdrowotnej
              to niech założy byle najbardziej naturalne.

A co do autorki, mogą być bez palców, ale to zalezy jakie masz te
              sandałki, bo może to kiepsko wyglądac. Ja jednak decydowąłabym się
              na takie z palcami ale bez szwów.
          • nessie-jp Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:08
            lukrecja34 napisała:

> no chyba żartujesz...

Nie, nie żartuję. Bardziej, niż w rajstopach do sandałów z paseczków i w czarnej
            kiecce razić już nie będziesz, choćbyś poszła w szlafroku i z woalką. Zamiast
            wywijać cuda, załóż normalne buty albo eleganckie spodnie.
          • musam Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:13
            a jakbys dobrala jakies cienkie koronkowe legginsy?

stylesyoulove.edelight.de/spitzenleggings/
            cos jak ta pani po prawej
            • zawszezabulinka Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:37
              rozumiem ze swoje pociechy tez nie ubieracie w skarpetki i rajstopy do sandalow :] ?
              • musam Re: rajstopy do sandałów?? 21.06.10, 23:43
                ja np. nie. skarpetki jeszcze jakos u kilkuletniej przejda, ale u
                doroslej, chyba nie.
                • zamszowa Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 08:58
                  droga autorko wątku,
                  Istnieją pewne nienaruszalne zasady w modzie i jendą z nich jest absolutny zakaz
                  zakładania rajstop do sandałów. Sandały jak sama nazwa wskazuje kiedys służyły
                  do chodzenia wyłącznie po piasku. to , ze weszły na ulicę to jedno ale finkcja
                  pozostaje ta sama. Nosi się je wyłącznie na gołą i
                  wypielegnowaną(!!!!!!)stopę.Poza wszytskimi regułami - rajstopy do sandałów
                  wyglądają po prsotu obrzydliwie i tyle.
                  • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 16:56
                    jeezu-bez przesady.znam wiele obrzydliwszych rzeczy na świecie..a poza tym bycie
                    fashion victim to chyba męczące nie ?
                    • eirenne Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 17:03
                      fashion victim to kazała by założyć Ci grube podkolanówki... ;P
                    • szarrak Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 17:07
                      skoro nie jest dla Ciebie ważne zdanie innych, to po co pytasz na forum?
                      • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 17:14
                        znaczy wg ciebie powinnam łyknąć wszystko co mi napisałyście bez słowa protestu
                        i mrugnięcia okiem? bez przesady..to,że mam wątpliwości to nie znaczy,że jestem
                        bezwolna i bezkrytyczna.
                        a rajty kupiłam bez palców :)
                        • nessie-jp Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 18:34
                          lukrecja34 napisała:

> znaczy wg ciebie powinnam łyknąć wszystko

Lukrecja, ale kogo ty chcesz przekonać? Zapytałaś o zdanie i usłyszałaś, co MY o
                          tym myślimy. Ty przecież zadecydujesz sama.

Mamy cię okłamywać, że na pewno będziesz świetnie wyglądała, skoro uważamy, że
                          będziesz wyglądała śmiesznie i jak prastara babuleńka (bo to one głównie noszą
                          rajtki do sandałów)?

Ja naprawdę nie wyobrażam sobie, jak można założyć rajstopy do takich sandałów,
                          jakie opisujesz, i wyglądać elegancko. Owszem, grubaśne skarpety frotte to
                          jeszcze jakoś przejdą na zasadzie absurdalnego kontrastu i zabawy z konwencją.
                          Ale przecież nie na wesele!
                          • kontopremiumizelkazaglowe Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 19:16
                            to jest kwestia pewnych wytycznych eleganckiego wygladu. rajstopy do sandalow sa smieszne i malomiasteczkowe
                            • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 19:19
                              ojej-jaka to ja jestem małomiasteczkowa :(
                              zapytałam o radę,otrzymałam ich trochę,dziękuję za wszystkie-te krytyczne
                              również-ale to nie oznacza,że się koniecznie dostosuję..
                              • nessie-jp Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 19:21
                                Ja nie uważam, żeby to było małomiasteczkowe. Po prostu uważam, że na szczególną
                                okazję, żeby wyglądać elegancko, lepiej jednak założyć do rajstop pełne buty.
                                Nic więcej.
                                • lukrecja34 Re: rajstopy do sandałów?? 22.06.10, 20:28
                                  moje buty są bardzo eleganckie-mimo,że odkryte.mam nadzieję,że rajtki bez palców
                                  załatwią tę sprawę jak należy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka