Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzeczy z ASOS :)

01.03.11, 20:39
    Dziewczyny, potrzebuję pomocy. Chcę zamówić sukienkę na wesele z ASOSa, ale niestety jest bardzo mało real fotek ich ubrań... Może coś macie z ASOSa i możecie mnie poratować? :) Albo chociaż powiedzieć jaka jest jakość, wykonanie i czy sensownie się te ubrania układają, no i jak z rozmarówką :)
    Obserwuj wątek
      • nice.size1310 Re: Rzeczy z ASOS :) 01.03.11, 21:53
        ja Cie troche poratuje bo sprzedaje rzeczy z UK, nie bede ci wciskac swoich oczywiscie ale doradze choc troszke :)
        * w asos jest jak w kazdym sklepie, sa naprawde szmaty i sa cudenka, dobrej jakosci,
        * czytaj sklad materialu,
        * patrz jak sie uklada na modelce i zawsze zakladaj -nawet na wyrost ze ciut gorzej bedzie wygladac na tobie, bo jesli sukienka byle jak lezy na modelce ktora ma sztucznie wygiete cialo to tymbardziej na dziewczynie ktora stoi normalnie :) i ma inna figure,
        * jesli chodzi o ich tabele to wogole mi ona nie pasuje, wg mnie liczy sie czy material jest elastyczny czy nie, i wtedy ich tabele mozna sobie wsadzic miedzy wiersze, czesto na forach czytam opinie ze tabela z asosa zawodzi wiec raczej kieruj sie materialem
        * asos nie robi problemow ze zwrotami wiec nie boj sie kupowac :)
        * oprocz tego ze widzisz zdjecie , czytaj nazwe towaru, czasem kolor odbiega troszke na fotce ale w opisie nazwy jest umieszczony wlasciwy
        ...narazie tyle mi przychodzi do glowy, jak cos, to pytaj :)
        pozdrawiam
      • sabriel Re: Rzeczy z ASOS :) 02.03.11, 17:50
        Ja mam na razie tylko jedną rzecz-płaszcz w stylu militarnym.Czekam na zamówioną sukienkę. Z jakości płaszcza jestem zadowolona. Fajny, bardzo oryginalny krój. Z rozmiarówką dobrze trafiłam.Mając rozmiar 38 ( większy biust) chciałam zamówić 10,dobrze że spojrzałam na ich tabele rozmiarów i zamówiłam jednak 12 bo 10 byłaby za ciasna.
        Ogólnie też radzę patrzeć jak dana rzecz prezentuje się w różnych kolorach, bo wtedy często więcej widać i koniecznie na zapis video ( view catwalk). To też może dużo powiedzieć jak na żywo na modelce prezentuje się dany ciuch.
        • your.sugar Re: Rzeczy z ASOS :) 03.03.11, 19:34
          Dzięki dziewczyny :)
          problem jest taki, że sukienkę będę jak coś klikać na allegro. Facet nie może mnie poratować real foto, ani rzeczywistymi wymiarami, bo ściąga rzeczy.. Spróbuję odszukać tą sukienkę na stronie ASOS, może coś mi to pomoże :)
          • sabriel Re: Rzeczy z ASOS :) 04.03.11, 17:26
            Na allegro przepłacisz, nie lepiej kupić ci bezpośrednio?
            Przyszła mi sukienka, i też rozmiar idealnie dobrany. Jakość w porządku.
            • your.sugar Re: Rzeczy z ASOS :) 04.03.11, 18:26
              na asosie już jej nie ma :( patrzyłam. i ostatnio na forum wizażu (chyba) wyczytałam, że komuś, kto płacił paypalem asosowi włamali się na konto. mimo wszystko dzięki za info, może znajdę coś fajnego bezpośrednio w asosie :)
              • sabriel Re: Rzeczy z ASOS :) 04.03.11, 20:19
                Wiesz, nie można przesadzać. W banku też mogą ci się włamać na konto i wypłacić kasę i co będziesz trzymać pieniądze w skarpecie z tego powodu? Wiele osób płaci za pomocą paypala, jest to raczej bezpieczny sposób płatności.
                Na allegro zdzierają , mój płaszcz kosztuje tam grubo ponad 600zł.
              • adwarp Re: Rzeczy z ASOS :) 04.03.11, 21:08
                ja mam do paypala podpietą kartę, którą doładowuję na odpowiednią kwotę, tak,że włamanie do paypala mi nie straszne:( Polecam:)

jak się można włamać do paypala?tam się trzyma pieniądze?
                • your.sugar Re: Rzeczy z ASOS :) 05.03.11, 19:44
                  podejrzewam, że chodzi o przechwytywanie transakcji :) nie wczytywałam się.
        • catleya_orchidea Re: Rzeczy z ASOS :) 30.06.11, 19:36
          Witam,
          jak długo czekałaś na przesyłkę z ASOS.com chciałabym zamówić jedną rzecz ale potrzebna mi jest najpóźniej na 14/07 i nie wiem czy zdąży dotrzeć...
      • media_hole Re: Rzeczy z ASOS :) 09.03.11, 15:30
        Latem kupiłam delikatną kwiatową sukienkę z ASOSa na szafie.pl - za naprawdę niską cenę. Rozmiar XS pasuje idealnie, zwykle noszę 32, 34, wykonanie bardzo staranne, materiał - podszewka bawełniana, a sukienka z czegoś sztucznego, ale nie do końca nieprzyjemnego. Dlatego teraz też poluję na takie okazje, dla mnie ASOS jest super :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka