Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie zegarki nosicie?

09.05.04, 10:59
    Bo własnie mi sie zepsuły dwa w jednym tygodniu, a w swatchu do pracy nie bardzo no i wypadałoby coś nowego kupić. Jakie sa teraz modne, a przy okazji - jakie nosicie i jakie macie z nimi doświadczenia - awaryjne, trwałe, w porzadku są?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek zadnego/nt 09.05.04, 11:04

• envi Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 11:10
        zegarek w komórce.
        • Gość: V5 Re: Jakie zegarki nosicie? IP: 62.233.184.* 18.05.04, 10:15
          Pieknego nowiutkiego Rado.
      • Gość: marcela Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.alpha.sosnowiec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:17
        timex srebrny z kryształkami svarowskiego.. sliczny!
      • vic_vic Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 11:19
        Nie wiem jakie sa modne, ale to chyba nie jest istotne. Gdyby ktos mi
        powiedzial, ze modne sa w kolorze oczojebnej zieleni o srednicy tarczy 10cm, na
        pewno nie zalozylabym takiego do pracy (co ja mowie, w ogole bym takiego nie
        kupila) ... Ty pewnie tez nie. Istotne, zeby pasowal do sytuacji i
        stroju/stylu. Z eleganckich i takich na wiekszosc okazji najbardziej lubie DKNY
        (ogolnie mam lekkiego swira na punkcie Donny Karan). Mam delikatny - srebrny, z
        czarna tarcza w ksztalcie waskiego prostokata, na czarnym waskim pasku i z
        ladnym srebrnym zapieciem. Nie wyglada pretensjonalnie i stanowi ladny dodatek
        do wiekszosci ubran. Dziala tez bez zarzutu. Ze sportowych nosze Timexa, ale ta
        kategoria chyba Cie nie interesuje w tej chwili. Polecam strone
        www.watchzone.com, mozna zorientowac sie co proponuja rozne marki i poszukac
        tych wybranych w kraju. pozdr
        • lady Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 12:23
          Fajnie, że znalazł sie ktoś nozący DKNY! Jak się sprawują te zegarki? Zastanawiam sie nad jednym z tej firmy, kwadratowym na szerokim pasku z bordowej skóry.
          Podobaja mi sie tez Acary, nosi je ktoś? Tam jest taki owalny kremowy, cudo...
          ;-)
          • vic_vic Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 13:11
            Moj zagarek DKNY mam pol roku i na razie dziala ok. Pasek mozna wymienic gdyby
            cos sie z nim stalo lub gdyby sie po prostu znudzil, choc z tego wiem to sam
            pasek DKNY najtanszy nie jest, no ale przynajmniej jest taka opcja. Mnie
            rowniez podobaja sie zegarki CK (ceny srednio 2x wyzsze od DKNY) i Anne Klein.
            Przypuszczam, ze rozsadniej jest kupowac zagarki firm specjalizujacych sie w
            elektronice, gdyz pewnie bardziej skupiaja sie na samym "mechanizmie", ale ja
            osobiscie bardziej stawiam na design zwlaszcza, ze jeszcze sie nie zawiodlam.
            powodzenia w poszukiwaniach tego "jedynego" ;)
            • lady Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 13:49
              CK podobają mi się jedynie męskie. Podobną stylistyke ma właśnie Acar, tylko ładniejsza jest linia damska, no i ceny do 350 zł, co stanowi jakis argument...
              • vic_vic Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 14:14
                Przyznam, ze nie znam marki acar, ale skoro zachwalasz bede musiala zerknac :)
                Co do CK to widzialam kilka ze skorzanym paskiem (rozne kolory, najbardziej
                podobal mi sie ten w kolorze ciemnej skory), tarcza prostokatna, troche w stylu
                unisex wiec pasowalby do ubran w meskim stylu. Kusi mnie juz od kilku miesiecy,
                ale cena rzeczywiscie nieco mnie przerasta. Ja traktuje zegarek niemalze jak
                niezbedny element stroju i co roku jakis kupuje, jednak na taki wydatek rzedu
                1000-1300zl trudno sie zdecydowac :(
                A w jakich sklepach maja Acar?
      • Gość: Miska Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:59
        nie nosze, mam Casio sportowy
      • sublustris Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 15:19
        teraz zadnego, ale ogladalam firmy Techno Marine, takie spore, na branzoletach
        z gada...
        • lady Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 16:29
          sublustris napisała:

> teraz zadnego, ale ogladalam firmy Techno Marine, takie spore, na branzoletach
          >
          > z gada...

nie znam marki, jest w PL?
          • sublustris Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 23:23
            > nie znam marki, jest w PL?

Nie mam pojecia...ale chyba nie:-(
      • Gość: Zeppelinka Re: Jakie zegarki nosicie? IP: 213.78.119.* 09.05.04, 15:35
        Tag Heuer serii 2000.
      • warshawiak Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 15:53
        Od lat noszę Certinę. Tania, nie psuje się, bezpretensjonalna. Kiedyś chodziłem
        z mechanicznym Longinesem po ojcu, ale tylko przez sentyment, bo bubel ciągle
        się psuł. Generalnie odradzam mechaniczne, bo takie naprawdę dobre są potwornie
        drogie (kogo na to stać?), a i tak nie dorównają nigdy tym na baterie.
        • lady Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 16:28
          Ja mam z kolei mechaniczną Omegę, ale bydle jest higroskopijne chyba, najmniejsza kropelka wody ją unieruchamia, cholera jasna...

Acary są w sklepach jubilerskich zazwyczaj, niekojarze konkretnych nazw, ale jak mi gdzies wpadną w oko, to napiszę. Chyba, że jestes z Krakowa, to slużę adresami... ;-)
          • groszek19 Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 17:32
            Fossil, model Arkitekt.
            • kochanica.francuza Swatcha właśnie 09.05.04, 17:39
              sprzed kilku sezonów.
              • soffica Casio 09.05.04, 17:56
                Mały wksazówkowy Casio w srebrnym kolorze na czarnym skórzanym pasku, srebrne
                wskazówki, biała tarcza, zamiast cyferek sreberne kreseczki
                • Gość: luiza Re: Casio IP: *.acn.pl 09.05.04, 19:33
                  tissot - prezent od Rodziców na osiemnastkę z zeszłego roku, ale rzadko go
                  noszę. ma małą kwadratową tarczę, bez wskazówek i b. elegancką bransoletkę.
                  jest srebrny, cyferblat biały.
                  • nitulina Re: Tissot 09.05.04, 20:27
                    Noszę Tissoty. Na codzień malutki srebrny z serii Belle
                    Drugi bardziej ekstrawagancki to TEMPTATION.
                    Obydwa kupione w Stanach, cena niższa niż w Polsce.
                    Noszą się rewelacyjnie, są ładne i niezniszczalne.

Wcześniej wspominana DKNY jest ładna, ale to nie jest firma zegarkowa i jakoś
                    nie mam przekonania, zwłaszcza jeśli zegarki mają taką samą jakość jak ciuchy
                    tej linii ;)
                    • Gość: julita30 nie nosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 20:29
                      nigdy nie nosiłam, nie lubię .Zegarek mam w telefonie;-))A jako ozdoba jakoś do
                      mnie nie przemawia.
                    • vic_vic Re: Tissot 09.05.04, 22:27
                      Tez nie mialam przekonania, ale jakos nie moglam sie oprzec. Poki co nie
                      narzekam. A skoro mowa o ubraniach DKNY, orientujesz sie gdzie mozna kupic w
                      Polsce (przypuszczam, ze mialas na mysli sklepy w Stanach)?. Nie moge za bardzo
                      ustosunkowac sie do Twojej opinii na temat ich jakosci, bo mam tylko jedną
                      sztuke (jakosc super), niestety zakupiona poza krajem. pozdr.
                      • Gość: Nitulina Re: vic_vic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 00:00
                        Nie mam pojęcia gdzie w Polsce DKNY, nawet nie za bardzo mnie to interesuje.
                        Po szale pierwszych miesięcy w Stanach gdzie DKNY jest w miarę normalnych
                        cenach, kupiłam sobie koszulki, koszule, głównie bawełnę...może jakieś spodnie.
                        Jakość kijowa, podobnie z CK, dzisiaj w większości z tych rzeczy sprzątam ;)

Zresztą mam przekonanie, że marki które w wyniku recesji i spadku sprzedaży
                        brandują jakieś tanie linie są o niebo gorsze niż marki które z założenia są
                        dostępne i dlatego lubię np Bananę Republic :) za jakość lepszą trzykrotnie.

Może droga linia DK jest dobra jakościowo, tej nie znam.

• sublustris Re: Tissot 09.05.04, 23:25
                      Mam Tissota ale padla bateria i od roku tak lezy...
          • vic_vic Re: Jakie zegarki nosicie? 09.05.04, 22:21
            Niestety nie z Krakowa (choc bywam tam), rozejrze sie w mojej okolicy. a skoro
            maja w sklepach jubilerskich to moze w Aparcie lub Kruku?
            • Gość: Anets Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.lot.pl 10.05.04, 08:53
              Fossil, model na sztywnej srebrnej bransolecie
      • smellsliketen Re: Jakie zegarki nosicie? 10.05.04, 09:06
        lady napisała:

> Bo własnie mi sie zepsuły dwa w jednym tygodniu, a w swatchu do pracy nie
        bardz
        > o no i wypadałoby coś nowego kupić. Jakie sa teraz modne, a przy okazji -
        jakie
        > nosicie i jakie macie z nimi doświadczenia - awaryjne, trwałe, w porzadku są?
        >
        JA od 5 lat nosze jeden, Longines, to najcenniejszy przedmiot jaki mam -
        prezent od mojego męża z okazji narodzin syna. Jeszcze nigdy sie nie zepsuł.
      • ka2 Re: Jakie zegarki nosicie? 10.05.04, 09:57
        www.rado.ch/100/109/734/121/246/247/250.asp
        tylko bez tej złotej obwódki
        mam go 10 lat i przez ten czas wymieniałam mu jedynie baterie
      • Gość: *D* gucci IP: *.wist.com.pl 10.05.04, 16:15
        tylko i wylacznie gucciego ;] mam 4 o roznych kolorach (braz, czerwien, biel,
        czarny, bordo -tarcza i pasek jednego koloru) i jeden srebrny elegancki jak
        bonzoleta ;] SA IDEALNE POLECAM
      • Gość: coco Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 21:09
        Mam 3: Tissota z małą okrągła tarczą - design troche za klasyczny, ale pod
        wzgledem techn. super; Timexa - prostokatny, kol. srebrny na grubszym czarnym
        pasku - dosc uniwersalny, bardzo dobrze sie go nosi; CK tez prostokatny, kol.
        srebrny na czarnym pasku (prezent od meza, lezy w szufladzie, bo sie boje, ze
        go zniszcze albo zgubie.

Z tego wszystkiego najbardziej polecam Timexa.
        Pozdr.
        • Gość: MW Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 11.05.04, 00:16
          Polecam marke MOVADO.
          • lady Re: Jakie zegarki nosicie? 11.05.04, 07:29
            Nie znam, co to za firma?
            • Gość: MW Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 17.05.04, 06:23
              Bardzo nowoczesno-elegancka, szwajcarska-tu link-

www.movado.com/
      • Gość: katinka Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.05.04, 10:48
        Nie noszę. Gubię wszystko co znajdzie się wokół mojego nadgarstka...
        • Gość: TGIF Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 17.05.04, 06:33
          Tylko ROLEX
          • Gość: olo Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.era.pl 17.05.04, 17:16
            CK-srebrny, kwadratowy na bransolecie, niezniszczalny od 2 lat :) cišgle
            wyglšda jakbym go kupiła bodajże wczoraj;
            a od tygodnia złoty, okršgły, równiez na bralsolecie timex -tak na zmiane do
            złotej biżuterii.
            • lika13 Re: Jakie zegarki nosicie? 17.05.04, 22:04
              Anne Klein ala bransoletka bezawaryjny od 2lat
      • xencia Re: Jakie zegarki nosicie? 18.05.04, 08:33
        Własnie mam na dłoni Tissot, w kolorze złota, na metalowej branzoletce, piekna
        okragla koperta.
        Nosze go na zmiane z Citizenem, dla od miany w kolorze srebnym, z biala tarcza ,
        klasyczny . Tarcz z tzw ecco drive, czyli doladowuje baterie w zegraku. Swietna
        rzecz.
      • oka5 Re: Jakie zegarki nosicie? 18.05.04, 11:26
        Bardzo źle się czuję bez zegarka, więc noszę prawie zawsze. Od lat używam na
        zmianę dwóch omeg. Jedna na pasku czarnym, druga na pasku białym tak, by
        pasowały do ciemnych lub jasnych ubrań. Obie są malutkie, bardzo płaskie, w
        kształcie prostokątów zaokrąglonymi rogami. Bardzo dyskretne i bezawaryjne. Do
        zajęć sportowo-rekreacyjnych używam masywniejszego, ale bez przesady,
        prostokątnego zegarka D&G z czarnym cyferblatem bez cyferek, w srebrnej
        kopercie na czarnym pasku. Mam go od roku, więc o awaryjności nie będę się
        wypowiadać. Na razie jest wszystko OK.
      • pioslo1 Re: Jakie zegarki nosicie? 18.05.04, 15:05
        ja mam dwa, noszę Baume & Mercier na metalowej branzolecie z granatowym
        cyferblatem.w szufladzie leży Longines z serii Dolce Vita jeszcze ta stara
        wersja, tzn. ta bardziej prostokątna, też na metalowej bransolecie z łososiowym
        cyferblatem, nie noszę bo nie mogę sie przyzwyczaić, choć teraz zrobi się
        cieplej i ten zegarek będzie pasował. żona ma taki sam tylko mniejszy.
      • Gość: kobita1 Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:35
        Od kilku lat nosze MOVADO - zloty, z czarnym cyferblatem, bez zaznaczonych
        godzin. Design ascetyczny do wyrafinowania. Bardzo piekny. Sam mechanizm
        niezawodny - MOVADO to stara szwajcarska firma.Nie umiem zdecydowac czy fakt,
        ze jest kosztowny to wada czy zaleta:)
      • Gość: Anik Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 20.05.04, 11:45
        Od 4 lat noszę Certinę:złoty cyferblat ze srebrną obwódką, srebrno-złota
        bransoletka. Pierwszy raz u zegarmistrza był dwa miesiące temu. Polecam Certinę.
      • Gość: Zuza Re: Jakie zegarki nosicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:46
        Bez zegarka jest mi niezmiernie źle, więc w moim Citizenie chodzę bez przerwy.
        śpię, kompię się, gotuję, piorę, sprzątam - dosłownie wszystko. Mam już go od 5
        lat i jeszcze ani razu nie byłam u zegarmistrza. A musze przyznać że niezbyt
        szanuje go sznuje (nawet drzwi tramwajowe mi go raz przycięły, ale branzoletka
        pozostała cała do dzisiaj). Tytanowy,lekki, na branzoletce; wodoszczelny(ale
        teraz chyba wszystkie takie są). Wydaje mi się, że najlepszy zegarek to taki,
        który będzie pasował i do garsonki i na sportowo - no chyba że chce się go
        traktować jako wyjątkową ozdobę a nie zwykły nierzucający się w oczy miernik
        czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka