Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie?

09.10.11, 19:48
    Poratujcie, bo inaczej kolejny sezon przechodzę w starych kozakach... Szukam skórzanych, brązowych, na niewielkim obcasie, takich bardziej do spódnicy niż do rurek. Niby nie trudne bo zatrzęsienie tych kozaków na wystawach. Ale... Mam stopę rozmiar 41 i super szczupłe łydki, przeciętne cholewy są na mnie dużo za szerokie. Macie jakiś pomysł gdzie mogę takie buty znaleźć? Byłam w Ryłko/Venezia/Lasocki/Street i nic. Mogę wydać trochę więcej kasy, ale muszę, po prostu muszę znaleźć takie buty, płaszcz już mam pod nie kupiony i połowę ciuchów na zimę. HELP! :)
    Obserwuj wątek
      • b-b1 Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 09.10.11, 22:22
        Mam podobny problem i od zawsze kupowałam kozaki wiązane, żeby z łózka nie wskakiwać :D
        ..ale w tamtym roku natknełam się na te z Fly london- mam czarne -są na szczupłą łydkę-obcas ok 7cm-chodzi sie jak w kapciach.
        www.martensy.pl/pokaz.php?but=2478
        www.butyk.pl/towar.13828.Kozaki_koturny_platformy_FLY_London_Yellow_Yule.html
        Jeśli masz gdzieś sklep firmowy-a fason Ci odpowiada-przymierz.
        • postka Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 09.10.11, 23:13
          platformy niestety nieeee.... takich bardziej klasycznych szukam, bo ja cała taka bardziej klasyczna jestem:)
      • fantagiro30 Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 10.10.11, 16:53
        Miałam ten sam problem, dopóki rok temu nie odkryłam na allegro, że sporo jest firm szyjących kozaki na wymiar :). Zamówiłam sobie brązowe oficerki na płaskim obcasie, megawygodne, uszyli mi taką cholewkę, jaką chciałam - 33 cm. Jestem wniebowzięta, w końcu moje łydki mają dopasowaną cholewkę :))). Na allegro w wyszukiwarce wpisz "na wymiar".
      • maitresse.d.un.francais starych? 10.10.11, 17:28
        postka napisała:

> Poratujcie, bo inaczej kolejny sezon przechodzę w starych kozakach...

Znaczy co? Sezon mają? O kurde, ale trauma.
        • postka Re: starych? 10.10.11, 22:24
          a skąd ta ironia?

Chciałabym kozaki co sezon zmieniać, ale jest to niestety niemożliwe. Aktualne moje jedyne kozaki są z czarnego zamszu i mają z pięć sezonów. Bardzo je oszczędzam, więc nie są zniszczone, ale chciałabym kupić drugie w końcu.

I jak Ci teraz?
          • maitresse.d.un.francais Re: starych? 10.10.11, 22:43
            postka napisała:

> a skąd ta ironia?
            >
            > Chciałabym kozaki co sezon zmieniać, ale jest to niestety niemożliwe.

Oj, jak przykro. A po kiego ci co sezon nowe?

Aktualne
            > moje jedyne kozaki są z czarnego zamszu i mają z pięć sezonów. Bardzo je oszczę
            > dzam, więc nie są zniszczone, ale chciałabym kupić drugie w końcu.
            >
            > I jak Ci teraz?

Całkiem normalnie, zapewniam.

To jak są w takim dobrym stanie, wytrzymają jeszcze.
          • maitresse.d.un.francais Re: starych? 10.10.11, 22:44
            postka napisała:

> a skąd ta ironia?

ze względu na rozmiar problemu
            • postka Re: starych? 10.10.11, 22:49
              weź kobieto zmień forum jak Cię takie teksty irytują i po problemie. Po co takie teksty wypisywać?
              • maitresse.d.un.francais Re: starych? 11.10.11, 00:08
                postka napisała:

> weź kobieto zmień forum jak Cię takie teksty irytują i po problemie. Po co taki
                > e teksty wypisywać?

Tak właśnie wygląda wolność słowa.
                • postka Re: starych? 11.10.11, 09:33
                  i tak oto właśnie w popisowym stylu zaśmieciłaś mi wątek... Gratulacje.
                  • maitresse.d.un.francais Re: starych? 11.10.11, 20:02
                    postka napisała:

> i tak oto właśnie w popisowym stylu zaśmieciłaś mi wątek... Gratulacje.

Przynajmniej ci go podrzucam.

Gdybyś wprost spytała, ale to dramatyzowanie "poratujcie", "już piąty sezon noszę, jak ci teraz?" mnie wkurzyło.

• postka Re: starych? 12.10.11, 09:05
                      rany, kobieto, weź sobie odpuść, co? napięcie przedmiesiączkowe czy co? Żeby chociaż coś konstruktywnego wynikało z tej twojej pisaniny... Wiesz, gdzie mogę takie kozaki znaleźć?
                      • maitresse.d.un.francais Re: starych? 12.10.11, 22:29
                        postka napisała:

> rany, kobieto, weź sobie odpuść, co? napięcie przedmiesiączkowe czy co?

Nie. Naprawdę poważne problemy, ciągnące się kilkadziesiąt lat. Nie zamieniłabyś się ze mną, choćbyś miała kupować nowe kozaki co DWADZIEŚCIA sezonów. Dlatego wkurza mnie dramatyzowanie o byle p...ołę. Nie wiem, bo w ogóle kozaków nie noszę.
                        • rannie.kirsted Re: starych? 12.10.11, 22:59
                          wspolczuje ci problemow. niemniej ten dzial forum nazywa sie MODA a nie POWAZNE PROBLEMY. wez to moze pod uwage zanim faktycznie zaczniesz sie ladowac ludziom w watki z bezsensownymi komentarzami.
                          • maitresse.d.un.francais Re: starych? 12.10.11, 23:07
                            rannie.kirsted napisała:

> wspolczuje ci problemow. niemniej ten dzial forum nazywa sie MODA a nie POWAZNE
                            > PROBLEMY. wez to moze pod uwage zanim faktycznie zaczniesz sie ladowac ludziom
                            > w watki z bezsensownymi komentarzami.

w sumie masz rację :-( ale powtarzam, wkurza mnie dramatyzowanie o p...oły
      • rannie.kirsted Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 12.10.11, 22:57
        no coz, pozostaje ci szukanie w kazdym sklepie obuwniczym, niewazne drogi czy tani:) po prostu jedz do jakiegos centrum handlowego i po kolei rob zwiad we wszystkich sklepach.
        ryłko ma dosyc waskie cholewki, podobnie gino rossi. sprawdz w ecco, clarksie moze zapytaj szewca czy jest mozliwosc zwezenia cholewek.
        duzy wybor kozakow ma tez bata.
      • vanillafields Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 14.10.11, 03:45
        Tez mam szczuple lydki i sie pogodzilam, ze raczej zostaje mi kupno jak najwezszych kozakow i oddanie do szewca w celu zwezenia cholewki.. Szczegolnie te do spodnic, powinny byc dopasowane. Podobniez nie ma z tym problemu jesli jest suwak na calej dlugosci cholewy. Mam nadzieje ze efekt bedzie zadowalajacy.
      • postka Re: brązowe kozaki na szczupłe nogi - gdzie? 17.10.11, 22:17
        chciałam tylko napisać, że kupiłam oficerki brązowe Quazi, rozmiar 40 (i bardzo się zdziwiłam - muszą mieć mocno zawyżoną rozmiarówkę) tylko trochę odstające w łydce (na tyle trochę, że mogę przeżyć przy grubych rajstopach bez wizyty u szewca). Są super wygodne i polecam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka