Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    30.03.12, 14:37
    ale nie dla mnie, a dla mego małża, co przybrał na wadze. Dość konkretnie.
    Nienawidzę jego dżinsów. Chcę go przekonać do innych gaci, chinosów na ten przykład, albo jasnych lnianych z prosta nogawką na lato. I jak mu wybić do głowy, że takie spodnie NIE są gejowskie??

Czy macie może jakieś rady i czy w ogóle tego typu spodnie mu sprawiać (w sensie, czy fason będzie się komponowała z bojlerem na brzuchu)?

A może macie linki do jakiś blogów dla obszerniejszych dżentelmenów przed 30-tką??

Plis....
    Obserwuj wątek
      • kasiarec Re: Chinosy 30.03.12, 15:29
        Co to jest bojler na brzuchu, poważnie pytam?
        • szarrak Re: Chinosy 30.03.12, 18:51
          Bojler na brzuchu to odwrotność kaloryfera.
          • kasiarec Re: Chinosy 30.03.12, 18:54
            Załapałam, dzięki.:))
      • railly Re: Chinosy 30.03.12, 15:41
        Alez męskie chinosy przecież nie są ani trochę męskie! Ciesz się, ze twój mąz nie chce ich nosić, mój facet chyba by mnie wysmiał gdyby miał założyć spodnie z krokiem w kolanach, w których wygląda jakby za przeproszeniem narobił w gacie. W chinosach dobrze może wyglądać co najwyżej kobieta, ale nie mężczyzna.
        Może lepiej zostań przy fasonie prostym, już te lniane będą lepsze.
        • last_tara Re: Chinosy 30.03.12, 17:23
          kolezanka ma racje, to nie sa tzw."meskie" spodnie, moda jest teraz bardzo uniseks, faceci raczej tego nie lubia, ale te lniane proste moga byc, nieprzeswitujace
          • kasiarec Re: Chinosy 30.03.12, 18:39
            Z tego co napisała autorka pierwszego postu, wynika, że nienawidzi jeansów męża, czyli tych, które on ma w szafie. Może dobrze by było iść razem z nim na zakupy i wybrać jakieś dobrze skrojone jeansy, które będą pasowały do jego sylwetki, w jednolitym, ciemnym kolorze np. granatowym. Jeansy to bardzo fajne spodnie, wszystko zależy od tego jakie.:)

Dziewczyny mają racje, choć wciąż nie wiem, co to jest bojler na brzuchu, to połączenie owego bojlera i spodni z obniżonym krokiem może dać niezamierzony efekt komiczny.
        • kasica_k Re: Chinosy 30.03.12, 18:26
          Ee? Gdzież to chinosy mają krok w kolanach? Chinos to klasyka przecież. Proszę bardzo, tak wyglądają spodnie chinos w męskim wydaniu:
          www.logo24.pl/Logo24/1,85825,7932465,Chinos__czyli_co_.html
          • lonely.stoner Re: Chinosy 30.03.12, 22:19
            no wlasnie- ten krok w kolanie sie komus pomylil, chinosy to klasyka. Ale ogolnie obawiam sie ze facet /kobieta z opona w niczym nie wyglada zbyt dobrze. Moze mu kup lepiej rower albo karnet na basen?
            • alessia27 Re: Chinosy 30.03.12, 22:28
              ja mojemu mezowi (lat 32 z bojlerem) kupilam tez chinosy, bardzo mu sie podobaja.
              Wybralam mexx, sa naprawde fajne.
              Moj pan i wladca zadowolony.
            • dziewczynawitryna Re: Chinosy 31.03.12, 13:45
              A dopóki nie schudnie (i JEŚLI nie schudnie) to za karę ma łazić przez najbliższe miesiące w dresach?
              • alessia27 Re: Chinosy 03.04.12, 01:04
                no ba...
            • horpyna4 Re: Chinosy 03.04.12, 08:39
              Chinosy nadają się tylko dla szczupłych, a jeżeli ktoś przytył w brzuchu, to bardzo go pogrubią przez taki fason kieszeni. Dla grubasów najlepsze są jednak dżinsy, tylko trzeba wyszukać optymalny fason - dżinsy dżinsom nierówne.
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: Chinosy 08.02.13, 09:53
            TO
            Tekst linka

wyglada dobrze bo facet jest super.
            ale gosc z bojlerem w bezowych chinosach?

dreszcz horroru mnie oblecial....

Minnie
        • byniu1983 Re: Chinosy 07.02.13, 15:39
          Chinosy chinosom nie równe.. wszystko zależy od kroju. Kupiłam ostatnio mężowi granatowe (Kasparov Blue) o ile pamiętam i wygląda w nich poprostu super. Sama zobacz benevento.pl
          Pozdrawiam
      • mechantloup Re: Chinosy 03.04.12, 14:32
        Czyli jednak dżinsy :(
        Rzecz w tym, że ona ma całą masę różnych dżinsów i generalnie dobrze dobranych, w kolorach stonowanych bez tandetnych "przecierek" i innych takich.
        I jedne gacie od garniaka.
        Zapewniam, że grożenie mu dresem jest bezcelowe. Lubi i chodzi w wolnym czasie.

Noszenie dżinsu upalnym latem nie jest chyba zdrowe.

Ćwiczy (żeby było śmieszniej jest...trenerem), codziennie też biegamy wieczorem w parku. Sama nie wiem, może on się zakrada nocą do lodówki? Z drugiej strony rano braków w pożywieniu nie widzę...
        • alessia27 Re: Chinosy 03.04.12, 21:21
          ja uwazam ze spokojnie moze zalozyc te chino gacie.
          Sa rozne fasony i mozna poszukac takie aby te kieszenie boczne nie odstawaly.
          Nie musza miec tez zakladek.
          Jeansy na lato to meczarnia.
          • lafere Re: Chinosy 03.04.12, 22:18
            To może jakieś fajne bojówki, skoro odmawia noszenia chinosów? Takie letnie są zdecydowanie bardziej przewiewne niż dżinsy. No, tylko nie każdy może sobie pozwolić na taki luźniejszy styl na co dzień (praca).
        • maitresse.d.un.francais Re: Chinosy 03.04.12, 22:40
          Noszenie dżinsu upalnym latem nie jest chyba zdrowe.

Nie jest. Tak wygląda cierpienie w imię ideologii. :-PPP Możliwe też, że jaja można sobie przegrzać. :-P
      • maitresse.d.un.francais Niedługo polskie chłopy będą zmuszone biegać goło 03.04.12, 22:38
        skoro wszelka odzież jest "gejowska". :-PPPPP
      • blue_phoebee Re: Chinosy 07.02.13, 20:48
        będę może złośliwa, ale ja takiemu mężowi kupiłabym karnet na siłownie zamiast dżinsów w większym rozmiarze... w porę zaradzisz jego roztyciu się do monstrualnych rozmiarów - będzie zdrowszy i pożycie się poprawi... ale ja nie mam męża to co ja tam mogę wiedzieć w temacie ;)
        • alessia27 Re: Chinosy 12.02.13, 12:06
          Wiekszosc mysli ze spodnie chino charakterazuja sie tylko zwezonymi nogawkami, to niezgodne z prawda.
          Spodnie chino to spodnie ktorych...

- nogawki są lekko zwężane w dolnej części,
          - przednie kieszenie są wszyte na skos,
          - nie posiadają naszytych tylnych kieszeni,
          - materiałem – największa popularnością cieszy się gładka bawełna typu twill

Jezeli spodnie spelniaja te trzy kryteria mowimy o typowych spodniach chino.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka