Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zakupy z katalogu Victoria's Secret

IP: *.gorzow.mm.pl 01.10.04, 23:10
    Cześć zamawiałyscie coś z katalogu Victoria's Secret? I w ogóle napiszcie
    jakie macie doświadczenia z tą firmą. Pozdrawiam :-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lola Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.client.comcast.net 02.10.04, 02:02
        Tak sie sklada,ze jestem stala klientka. Chwale sobie bardzo bielizne. Jest
        naprawde dobrej jakosci i sexy. Jezeli chodzi o ubrania to mozna fajne rzeczy
        kupic aczkolwiek ich ceny czasami potrafia byc bardzo wysokie. Warto poczekac
        na przeceny. Wtedy mozna konkretnie zaszalec. Acha! Jezeli bedziesz zamawiac
        towar do Polski to musisz sie liczyc z wysokim kosztem przesylki.
        • Gość: sekretarkakasia Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.gorzow.mm.pl 02.10.04, 14:33
          ok, dziękuję za informacje.
        • Gość: agnieszka Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:00
          czesc JESTEM ZAINERESOWANA ZAKUPAMI Z KATALOGU VICTORIAS SEKRET MAM PYTANIA
          JAKI JEST KOSZT PRZESYLKI, CZAS NADEJSCIA PRZESYLKI ORAZ FORMA PLATNOSCI.
      • Gość: cytrusowa@wp.pl Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.kolonianet.pl 02.10.04, 09:07
        a czy moge Was prosić o jakieś namiary na ten katalog? jakiś link, adresik...
        Dziękuję
        • Gość: sekretarkakasia Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.gorzow.mm.pl 02.10.04, 14:32
          www.victoriassecret.com
        • Gość: Monika Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:48
          victoriassecret.abc24.pl
          Zapraszam
          • Gość: jadzka Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:32
            o fuck, ale marża!!! nawet na allegro nie maja tak drogo, nie mowiac juz o
            oryginalnym katalogu
            • Gość: VS Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:25
              ja tylko zapytam czy p. Monika ktora tu reklamuje stronę xxxxxxxxxx.abc24.pl
              posiada dokumenty zezwalające na dalszą sprzedaż produktów tej firmy VS ?

no i druga sprawa - czy p. Monika posiada stosowny dokument wydany przez
              Ministra Finansów zezwalający na import i dalszą sprzedaż odzieży spoza krajów
              UE - ale to już zweryfikujemy

a swoją drogą to ciekawych rzeczy można tu się dowiedzieć
              - handel nową odzieżą VS na allegro
              - jakieś niby "polskie butiki" z odzieżą VS

przecież to jest niezgodne z zasadami sprzedaży produktów firmowanych przez VS
              i MI

nadmienię też że nasz mocodawca wydał tylko 3 pozwolenia na sprzedaż swoich
              produktów na polskim rynku:
              1. Firma Usługowo Handlowa ExtraNET Internet Service
              2. Przedsiębiorstwo Importowe MAGNUS
              3. Firma Handlowa "VITA"

po tym co czytam na tym forum myślę że trzeba będzie dokładniej prześwietlić
              polski rynek pod względem nielegalnego obrotu odzieżą z logo VS i MI

pozdrawiam
              VS Direct
              EU Sales Manager
              Przemysław G.
              • Gość: visi Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 07:58
                możesz nam skoczyć Przemuś, wiesz na co, to my zarobimy kaske a ty upij się z
                zazdrości
      • zettrzy Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret 02.10.04, 19:09
        potwierdzam opinie loli - fajne, wygodne, a co najwazniejsze maja chyba
        wszystkie mozliwe rozmiary (tzn. nie tylko dla kobiet ktore sa cale male albo
        cale duze, ale takze dla tych co to chude z duzym biustem albo grube bez biustu)
        duzy wybor kolorow i fasonow, znajdzie cos dla siebie i ucisniona biuralistka
        ktora nosi wylacznie "przyzwoite" laszki i frywolna "party girl"
        nie wiem jak to jest z katalogiem, bo ja lubie wszystko przymierzyc przed
        kupnem, ale na ogol VS dobrze pasuje, nawet na mnie, a ja jestem klepsydra
        ceny nie sa az tak wygorowane, choc na wyprzedazy spadaja o polowe lub wiecej w
        dol, wiec warto poczekac
        jesli nie jestes pewna czy sprobowac - ja cie raczej zachecam, nigdy nie mialam
        zlych doswiadczen z ta firma, a kupuje od nich jakies 10 lat
        • Gość: Kasia Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.chello.pl 17.11.04, 15:21
          Błagam niech mi ktoś powie,jak ja mam kupić oryginalne buty od VS.Przecież na
          ich strone internetowej jest napisane tylko o wysyłkach na terenie stanów.A ja
          tam nikogo nie mam!Pomocy!!
          • Gość: kk napisalam do Ciebie maila IP: *.jci.com 17.11.04, 20:36
            • Gość: A ja nie mogę.. Re: napisalam do Ciebie maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:11

..odesłać odpowiedzi.Nie chce dojść.Może więc wkleję ją tutaj?

Kasia
          • Gość: Kasia Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:09

To jeszcze raz ja!Do Pani z mejlem dodatkowy@hotmail.com:

-Dostałam Pani mejla i próbowałam napisać odpowiedź na adres
            dodatkowy@hotmail.com,ale każda próba zakończyła się niepowodzeniem.
            Czy mogłabym prosić o jeszcze jedną wiadomość,albo o inny adres.

• k1k2 do Kasi 18.11.04, 18:46
              Czesc Kasia,

sprobuj na adres ktory mam w Wyborczej (j.w.) albo jeszcze raz na hotmaila -
              nie wiem dlaczego nie przeszlo, moze klopoty z serwerem. Do tego hotmailowego
              zagladam o wiele czesciej. kk
              • k1k2 Re: do Kasi 18.11.04, 18:46
                k1k2@gazeta.pl
      • Gość: derika Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.petrus.com.pl 03.10.04, 15:07
        ta strona niestety jest teraz niedostępna
      • Gość: ulka Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.csk.pl 28.10.04, 13:36
        witam!
        a ja zajmuje sie wlasnei sprowadzaniem ubran z tej firmy do Polski wiec jesli
        ktos jest zainteresowany prosze o kontakt pod adresem ulabielawska@wp.pl .
        Zamawiam mniej wiecej raz w tygodniu mam stale klientki ale i osoby ktore
        dopiero pierwszy raz maja kontakt z ta firma - wiele rzeczy wystawiam na
        sprzedaz, na aukcje internetowe. sama rowniez korzystam i jestem bardzo
        zadowolona z tej firmy oprocz roznych rozmiarow (jak juz ktos wspominal) to
        jednak tez jet jakosc. Polecam!
        • Gość: justysia katalog IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 28.10.04, 16:29
          a mam takie pytanko. Czy ten katalog jest bazpłatny?
          • sublustris Re: katalog 28.10.04, 18:53
            W US tak, przychodzi kilka razy w tygodniu, niemal jak "junk".
            Nie wiem jak u nich z wysylaniem do Polski.
            • zettrzy Re: katalog 29.10.04, 03:36
              sublustris napisała:

> W US tak, przychodzi kilka razy w tygodniu, niemal jak "junk".
              > Nie wiem jak u nich z wysylaniem do Polski.

mnie sie zawsze zdawalo ze to jest junk bez "niemal"
              • sublustris Re: katalog 29.10.04, 04:30
                zettrzy napisała: > mnie sie zawsze zdawalo ze to jest junk bez "niemal"

Hmmm, powiadasz?
                Zazwyczaj przegladam, w przeciwienstwie do reszty.
                • Gość: zettrzy Re: katalog IP: 38.149.190.* 29.10.04, 15:39
                  ja im dawno temu napisalam zeby zaprzestali, bo i tak zawsze moge pojsc do
                  sklepu i obadac na miejscu ... zaprzestali, na szczescie, bo i tak mi sie
                  skrzynka pocztowa nie domyka od roznych "ofert" i "okazji"
                  • sublustris Re: katalog 29.10.04, 18:45
                    Ubran z katalogu (firme Moda International) w sklepach w ogole nie ma. Oferta
                    katalogu jest tez nieco inna, wieksza. Oprocz "rozszerzonej" bielizny, pizam
                    jest i posciel, itd. Juz nie wspomne o moich ulubionych BBV low rise boy
                    shorts, ktorych w sklepie zaprzestano, a niektorych kolorow w ogole nie bylo.
                    • Gość: zettrzy Re: katalog IP: 64.95.22.* 29.10.04, 18:55
                      sprawdz te dwa punkty:
                      rog 34 i 6, naprzeciwko Macy's
                      Broadway i 67? 68? gdzies tam, numery ulic jednokierunkowych zawsze mi sie myla

maja nawet vintadzowe kiecki circa 1935, za mniej wiecej te cene, tylko w
                      dolarach, rozne peniuary z piorek, gorsety ze krolowa Wiktoria by sie nie
                      powstydzila, i takie tam, co do bielizny to mozna sie po prostu zgubic

w malych sklepach istotnie czesto oferta jest troche typu "nie sprzedalo sie
                      gdzie indziej"
                      • sublustris Re: katalog 29.10.04, 19:10
                        Dzieki za info. Bylam na 34 / Macy's. Oczywiscie boyshortow nie mieli. Z reszta
                        oficjalnie zaprzestano, na ostatniej sale walaly sie pojedyncze sztuki za 5.99.
                        Ostatnie miesiace duzo jezdzilam po roznych stanach, oczywiscie dla ciekawosci
                        walilam i do VS. Maja bielizne z "diamentow"(wink) ale tej z nylonu niet.

Troche szkoda, ze katalogowych ubran typu swetry (np te z mieszanki kaszmiru i
                        jedwabiu + nylon?)lub dresy z weluru w sklepach nie ma, poniewaz jakosc ok a
                        cena polowe mniejsza niz inych firm.
        • Gość: Kasia Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.chello.pl 17.11.04, 15:23
          POMOCY!Bardzo chcę kupić buty z ich katalogu!No i jakąś bieliznę.BARDZO MI NA
          TYM ZALEŻY!Proszę o kontakt na email teczusia@wp.pl
          • Gość: Monika Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:49
            Zapraszam na VICTORIASSECRET.abc24.pl
            Pełna oferta. :-)))
            Pozdrowienia
            Monika
        • Gość: Kaska Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.acn.waw.pl 17.11.04, 16:33
          Hej!
          A ile policzylabys sobie za buty, ktore obecnie po obnizce kosztuja 49$?
          Pozdrawiam
          Kaska
          • Gość: Kaska Do Ulki IP: *.acn.waw.pl 17.11.04, 16:34
            Hej!
            A ile policzylabys sobie za buty, ktore obecnie po obnizce kosztuja 49$?
            Pozdrawiam
            Kaska

• Gość: jkl Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:55
        a jak nie znam angielskiego, to co?
        • Gość: Jasna Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:28
          To zainwestuj w siebie zamiast w ciuchy i się naucz :)
          • Gość: assa Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:29
            nie chce mi się. Mam tyle forsy, że łatwiej mi wynająć tłumacza niż się uczyć.
            Nie chcę tylko, aby jakiś mądry koleś albo intelektualistka w wyciągniętym
            swetrze wiedziała co mam pod kiecką albo co noszę w sypialni... Ale ty tego
            pewnie nie pojmiesz, co?
            • miska_malcova Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret 29.10.04, 23:31
              :-D
            • ziereal Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret 30.10.04, 14:39
              lol.
              ale masz faaaaaaaaaaajnie:)
              • miska_malcova Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret 17.11.04, 16:30
                masz rację, nie ucz się. Na takich nieukach jak ty niech inni zarobią :-D
                • helena25 Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret do Sub 18.11.04, 15:52
                  Sub, korzystajac z okazji - zapytam tutaj:

zamawiam sobie troche rzeczy z VS i mam dylemat naturalnie rozmiarowy - bo u
                  gory stety-niestety jestem ciut wiecej niz drugie L, jeszcze nie pierwsze XL -
                  dokladnie pomiedzy, pech chcial. U dolu jestem M wedlug nich.
                  Wybralam kilka sweterkow typu "wrap" i kogo mam zapytac, jak nie Ciebie - jaki
                  rozmiar kupic w praktyce??? Mniejszy, ryzykujac ze bede sie z niego wylewala
                  przez dekold i bede jakos tak opieta, czy wiekszy, to sie ewentualnie bardziej
                  nim owine?? Bede wdzieczna za wskazowki.

Jakbys miala tez jakas dobra rade, dotyczaca ekwiwalentu rozmiaru 41 butowego w
                  VS, to zdalnie Cie usciskam.

Poza "gorami" i butami, nic inego nie planuje kupowac, bo nigdy sie nie
                  odwazylam (i nie odwaze) kupowac spodni i bielizny bez mierzenia - no chyba, ze
                  jakies boyshortsy.

Dzieki i serdecznosci!
                  H.
                  • sublustris Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret do Sub 18.11.04, 17:35
                    ;-)
                    Hela, mysle, ze najlepiej kierowac sie obwodem w biuscie-zle wyglada
                    przyciasnawa klatka piersiowa niezaleznie od rozmiaru. Ten sweter to taki dlugi
                    czy z dekoldem V do bioder? W obydwu przypadkach to samo. Zbyt maly (M-ka)
                    bedzie mial szwy zbyt wysoko na ramionach, rekawy przykrotkie i na biuscie
                    obciagnie sie w gore stajac krotkim po calosci. Jestes pomiedzy l-xl? To i tak
                    nie bedzie obawy ze l za luzne. Mierzylas w calach? Moze pomoc z miarka bo mam
                    centymetr w obydwu;-)

Z butami o tyle problem (moze inne aerykanskie forumki maja doswiadczenie)ze
                    zaleznie od firmy jest rozna. Amerykanskie najczesciej to odpowiedniki 39=9, 40-
                    10, etc, ale niektore np BCBG to 39=8.5, ja przy 39 kupuje teraz 9.5 oraz 10
                    (zwlaszcza przy krytych na zime) Ktore planujesz kupic?
                    • helena25 Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret do Sub 19.11.04, 09:23
                      Dzieki Sub - przeliczalam cm na cale i wzielam jednak XL. Nie cierpie jak mi
                      jest ciasno pod pachami, a w razie cos sie zawine bardziej. Jak sie okaza
                      faktycznie nieco wieksze, to temu fasonowi to nie szkodzi, a bede wiedziala, ze
                      klasyczne bluzki i sweterki jednak brac L. Wzielam testowo takie dwa wrapy
                      bucle z aksamitka i nieco infantylne buty z okraglami noskami,
                      ozdobna "lamowka" i kokardka w kolorze, ktory nie jest pokazany na zdjeciu -
                      camel/ czekolada. Stanelo na 11. Mam juz jedna za male buty i dziekuje! Niby
                      mam dwie pary i to sa 10 amerykanskie, to jednak w 9West potrzebuje 11.
                      Jak sie okaze, ze sa kompletne do kitu - to je sprzedam.

Jeszcze raz uklony za pomoc ;))!!
                      H.
                      • helena25 Victoria's Secret do zamawiajacych do Polski 19.11.04, 10:07
                        Jeszcze jedna prosba, tym razem ogolniej ;)

Jak jest z clem - bo tym razem zamawiam korzystajac z uprzejmosci kogos na
                        miejscu, ale gdybym chciala bezposrednio (bo cenowo-przesylkowo wychodzi na
                        jedno), to co z clem??? Cla w polsce paczki z VS?? Moga, a nie musza??

Bede wdzieczna za info!
                        H.
                        • sublustris Re: Victoria's Secret do zamawiajacych do Polski 19.11.04, 18:37
                          Przyznam, ze nie mam pojecia, nigdy nie zamawialam z Polski..:-(
                          Jak cos jeszcze moge doradzic to zawsze pytaj, nie wiem czy bede w stanie pomoc
                          ale rozumiem takie dylematy. Jeszcze dla pewnosi podam cale na cm:
                          39.5"/41"=100.3/104.1cm, 43"/45"=109.2/114.5cm.
                          Z tego co pamietam Nine West lub BCBG to taki obszerny amerykanski rozmiar(z
                          niego pasuje mi 8.5) reszta w 11 powinna byc dobra a przynajmniej nie za mala.
                          • helena25 Re: Victoria's Secret do zamawiajacych do Polski 22.11.04, 17:04
                            Dzieki ;))
            • Gość: intelektualistka Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 15:26
              brawo dla tej pani. Jak ktos ma tyle rozumu, aby byc utrzymanka, to nie musi
              juz z niego korzystac i np. uczyc sie angielskiego. Czasem łacina kuchenna
              wystarcza.........
              Moja znajoma nie zna angielskiego, bo na razie ze względow finansowych nie
              moze sie rozpocząć nauki, a potrafi sobie poradzić. Sciaga oprogramowanie i
              instaluje je, czyta materiały do pisania pracy dyplomowej.

A w ogole, to coz za przeblysk inteligencji, pozwaljący twierdzić, że
              intelektualistka jest szara i w wyciagnietym swetrze?
              Winszuje pani ..... elokwencji

• Gość: KG Kilka wyjaśnień odnośnie zakupów Victoria's Secret IP: 212.87.234.* 08.12.04, 16:36
        Witam
        Prześledziłem całą dyskusję i podpowiem Wam kilka rzeczy.
        Po pierwsze Victorias Secret wysyła towar do Polski bez najmniejszych problemów
        jednak koszty wysyłki przy małych zamówieniach (do 500 USD) to nawet do 20%
        ceny artykułu.
        I tak jeśli zamówimy coś za 100 USD to z kosztami przesyłki będzie 123 USD.
        Ale to jeszcze nie wszystkie koszty jakie należy doliczyć.
        Do ceny zakupu wraz z kosztami przesyłki czyli tego przykładowego 123 USD
        nnależy doliczyć cło (ruchome, aktualnie 12% ale kilka dni temu było 24%) i
        podatek VAT od całej sumy (22%).
        Ważną informacją też jest że cena na złotówki jest przeliczana wg kursy CELNEGO
        a nie takiego jak przy płatnością kartą BANKOWEGO.
        Kilka wyliczeń (mniej/więcej)
        artykuł kosztuje 100USD
        koszty przesyłki zwykłej 23USD (idzie 14-21 dni roboczych ale z doświadczenia
        wiem że te 14 to maks)
        mamy wartość zakupu 123 USD - przeliczamy po kursie bankowym (ok 3,13) i
        wychodzi 313 zł towar, 72 zł przesyłka = 385 złotych - tyle zapłacimy (mniej
        więcej) kartą za zakupy.
        Teraz towar przyjedzie do polski i urząd celny przeliczy wartość 123 UD po
        swoim kursie (w grudniu 2004r to 3,27) i mamy wartość ok 402 zł
        od tej wartości zostanie obliczone cło 12% czyli ok 48 zł
        co już daje 450 zł
        i od tej wartości naliczony zostaje podatek VAT 22% ok 99 zł
        razem mamy prawie 550 zł i właśnie tyle zapłącimy w sumie za towar który
        pierwotnie kosztował w sklepie 313 złotych.

Oczywiście towar jest niesamowity - wzory, fasony, materialy itp. jednak koszty
        sprowadzenia go do Polski są OGROMNE.

Nie mniej POLECAM - moja żona ubiera się w odzież Victoria's Secret i muszę
        przyznać że spotkanie na ulicy osoby w identycznym zestawie jeszcze mi się nie
        trafiło.

Potrzebujecie więcej informacji - piszcie na extranet@neostrada.pl
        Można też poczytać na www.victorias-secret.pl
        a już za kilka dni znajdziecie dużo informacji i opisów asortymentu na stronie
        www.victorias-secret.info - oczywiscie w języku polskim.

Pozdrawiam
        KG
        • Gość: OLEŃKA Re: Kilka wyjaśnień odnośnie zakupów Victoria's S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:19
          CHCIAŁAM ZPYTAĆ JAK JEST Z DOSTWĄ TOWARU NA KWOTE POWYŻEJ 500 USD CZY KOSZTY
          PRZESYŁKI SĄ DUŻO NIŻSZE?????
      • Gość: marzena Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od nich? IP: 156.17.44.* 09.12.04, 13:55
        Jak tam to mam prosbę o kilka słów jak to wygląda??
        • anka9 Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od 11.12.04, 19:44
          Zamawiałam wielokrotnie,bez najmniejszych problemów.Płaciłam tylko: cena
          kupionego towaru + koszty przesyłki faktycznie ok. 17 dolarów za zakup do -
          chyba 70-75 dolarów . I nigdy złotówki wiecej.Przy większych zakupach
          odpowiednio większe koszty przesyłki.Zamawianie jest bardzo proste ,trzeba
          tylko dokładnie się temu pzryjrzeć na stronie victorisassecret.com.
          Odwagi, to naprawdę łatwe.Nie zdarzyły mi sie nigdy nieprzyjemne wpadki,towar
          dostaję zawsze najpózniej 7-10 dni.
          • zettrzy Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od 11.12.04, 22:07
            fajnie ze mozna w Polsce kupic dobra VS bez klopotu - ja juz wyzej napisalam ze
            jestem wielka fanka tej firmy, wiem z doswiadczenia ze z ich produktami nigdy
            nie ma klopotow i maja fenomenalna rozmiarowke
          • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:26
            zakup do 75 USD - 19,95 USD

nie dodałaś że dochodzi cło i podatek VAT
            teraz już paczki do 70 EURO nie umykają przed czujnym okiem celników :)

jedyny sposób aby uniknąć cła to zamówienie towaru do równowartości 25 EURO a
            to raczej z VS niemożliwe

pozdrawiam
            KG
            • Gość: liza Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.chello.pl 17.12.04, 00:17
              Nie strasz, nie strasz.
              Rzeczy do Polski docieraja via magazynu w Niemczech, wiec zadnego cla sie nie
              placi.
              • marzenocha Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od 17.12.04, 11:03
                to przychodzi z magazynu z niemiec?? Zamawiałaś coś od nich z internetu??
              • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:41
                ja nie straszę
                zamawiam to war co tydzień i wiem jaki są procedury
                przesyłka idzie prosto z magazynów w COLUMBUS w stanie OHIO
                a nie z Niemiec
                skąd wogóle ta sugestia ??
                na dowód tracking konkretnej przesyłki poniżej:

17 Dec 2004 10:40 KATOWICE, PL DELIVERY
                16 Dec 2004 21:24 KATOWICE, PL DESTINATION SCAN
                15 Dec 2004 17:10 PYRZOWICE, PL IMPORT SCAN
                8:26 PYRZOWICE, PL IMPORT SCAN
                6:38 PYRZOWICE, PL PACKAGE DATA PROCESSED BY BROKERAGE. WAITING FOR
                CLEARANCE
                14 Dec 2004 21:39 KOELN (COLOGNE), DE ARRIVAL SCAN
                8:53 PHILADELPHIA, PA, US DEPARTURE SCAN
                7:07 PHILADELPHIA, PA, US ARRIVAL SCAN
                5:30 LOUISVILLE, KY, US DEPARTURE SCAN
                4:49 LOUISVILLE, KY, US DEPARTURE SCAN
                13 Dec 2004 19:17 US BILLING INFORMATION RECEIVED

jak widać przesyłka idzie z USA

a co do cła i podatku
                12% cła jeśli kraj pochodzenia inny niż USA (Honduras, HonG Kong, Chiny,
                Indonezja....)
                26% cła jeśli kraj pochodzenia to USA
                22% podatku VAT od sumy ogólnej

pozdrawiam
                KG
            • Gość: ŁubuDubu Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:57
              Gość portalu: KG napisał(a):

> zakup do 75 USD - 19,95 USD
              >
              > nie dodałaś że dochodzi cło i podatek VAT
              > teraz już paczki do 70 EURO nie umykają przed czujnym okiem celników :)
              >
              > jedyny sposób aby uniknąć cła to zamówienie towaru do równowartości 25 EURO a
              > to raczej z VS niemożliwe
              >
              > pozdrawiam
              > KG

Wyluzuj facet... to że prowadzisz marny geszefick na Allegro nie oznacza, że
              masz okłamywać ludzi! Paczki o duuuużo większej wartości otrzymuję z USA, Chin,
              Tajwanu i jakoś nie płacę nic ponad kwotę zakupu. Oczywiście może się tak
              zdarzyć, ale to sytuacja sporadyczna. Ciekawi mnie natomiast skąd wymodziłeś tą
              kwotę 70€, bo wolna ustawowo od cła to jest inna kwota, a i to tylko w
              przypadku upominku (w tym wypadku urząd celny i tak może zakwestionować
              bycie "upominkiem"). Co do VAT, to brniesz jeszzce bardziej, bo musiałbyś albo
              handlować towarem objętym specjalnym nadzorem podatkowym, albo kupować w cenach
              netto za granicą.

Sporadycznie zdarza się, że celnicy coś tam zatrzymają, więc ryzyko istnieje,
              ale nie to nie takie kwoty grożą Wam jak straszy allegrowicz KG, w którego
              interesie jest abyście kupowały u niego, a nie taniej w USA.
              • Gość: zoll Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:15
                do ŁubuDubu:
                1.) Towar sprzedawany w firmie VS (z tego co wiem) jest sprzedawany po cenach
                które odpowiadają polskim ceną netto - w informacji jest napisane że w
                zależności gdzie (do jakiego państwa lub stanu) zamawiasz musisz pokryć
                dodatkowe koszty związane z podatkami jakie narzucają przepisy w kraju
                przeznaczenia.
                2.) Wyroby tekstylne są "obarczone" większymi wymogami niż inne produkty - ze
                względu na zalew tanimi produktami ze wschodu.
                3.) Na handel wyrobami tekstylnymi sprowadzanymi z poza krajów UE wymagana jest
                tzw. licencja importowa - są one pod szczególnym nadzorem służb celnych. (Wolny
                obrót jest uzależniony od przedstawienia dokumentu kontroli wystawionego przez
                właściwy organ państwa członkowskiego, który to dokoment jest ważny na obszarze
                całej Wspólnoty)
                4.) Co do podatku VAT - nie rozumiem Twojej wypowiedzi - jeśli sprowadzasz coś
                zgodnie z prawem to podatek VAT powinien być naliczony.

Tak więc osoba o nicku KG ma sporo racji w tym co pisze. Szczególnie jeśli
                sprowadza odzież zgodnie z obowiązującymi przepisami i posiada wszystkie
                dokumenty m.in. wspomnianą licencję importową.

Aby udowodnić to co napisałem zamieszczę kilka przykładów z taryfy celnej
                ISZTAR 2

- perfumy, kraj pochodzenia USA:
                cło 0%, pod. akcyzowy 10%, podatek VAT 7/22%
                - bluzki z włókien chemicznych, kraj pochodzenia USA:
                cło 12%+15%, VAT 7/22%
                - te same bluzki ale z bawełny, kraj pochodzenia USA:
                cło 12%, VAT 7/22%
                - te same bluzki z włókien chemicznych ale kraj pochodzenia to CHINY:
                cło 12%, VAT 7/22%

Z wyrazami szacunku
                zoll-nik ;)

p.s.
                ŁubuDubu - czekam na riposte.
                KG - czekam na kontynuację dyskusji.
          • Gość: marzena Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: 156.17.44.* 15.12.04, 13:22
            To znaczy że 17 dolarów płacisz przy zamówionym towarze za 70-75 dolarów??
            Dobrze rozumiem?? Bo nie chcę się zaskoczyć przy odbiorze ceną.
            • Gość: C Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: 212.160.172.* 17.12.04, 15:29
              ja zamówiłem prezent dla Żony na gwiazdkę i bez problemu dostałem go w przeciągu
              5 dni kurierem z UPS. Za przesyłkę zapłaciłem co prawda trochę więcje bo 19.75$
              + 20 $ za ekspres ale przyszła w przeciągu 6 dni od złożenia zamówienia.
              Dodatkwo za 6$ zamówiłem prezent w pudełku jako prezent i wszystko przyszło
              super bez żadnych opóźnień. Płaciłem kartą.

Nie ma strachu. Szybka obsługa i dobre ceny (bardziej się opłaca niż w Polsce -
              oczywiście mówię o wyprzedażach a tych jest naprawdę sporo) :)

Pozdrawiam
              C
              • Gość: D Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 17.12.04, 21:23
                A czy jest inna opcja zapłaty poza kartą ?
                • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:54
                  jeśłi mieszkasz poza USA to nie ma innej możłiwości płatności - tylko karta

ale na pocieszenie powiem że nie musi to być karta typu Classic
                  można płacić bez problemów kartami typu e-karty - to takie do transakcji
                  wirtualnych
                  np mBank ma taką w ofercie za 25 zł rocznie

pozdrawiam
                  KG
                  • Gość: D Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 19.12.04, 16:07
                    dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
              • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:52
                powiem Ci ze zauwżyłem iż wszystkie przesyłi wysyłane są przez UPS
                jak składałem pierwsze zamówienie to się zdołowałem widząc czas oczekiwania 21
                dni roboczych
                ale jak po 4 dniach zadzwonił przedstawiciel UPS że przesyłka jest i czeka na
                odprawę celną to byłem miło zaskoczony mimo iż wysłali jako Internationa
                Carrier a nie jako Express

co do pudełek za 6USD - są poprostu eleganckie i dopasowane wymiarami do
                zamawianych artykułów
                czasami warto dopłacić te 6USD za pudełko lub 3USD za miękkie opakowanie bo
                wyglądają ekstra

pozdrawiam
                KG
            • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:45
              19,95 USD zapłacisz kosztów przesyłki za towar do wartości 75 USD
              razem 94,95 USD
              plus 12% (lub 26%- w zależności jaki jest kraj pochodzenia konkretnego artykułu)
              czyli
              94,95 + 12% =106 USD
              plus 22 % VAT-u
              106 + 22% = ok 130 USD

pozdrawiam
              KG
          • Gość: agnieszka Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:01
            czesc interesuje mnie kupno butow za 43 dolary ile mnie moga kosztowac w raz z
            wszystkimi oplatami pozdrawiam
            • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:48
              43USD + 19,95 USD = ok 53 USD
              jeśli to produkt robiony w stanach to 26% cła (ale cło jest ruchome wiec
              jednego dnia może być tak a drugiego inaczej)
              jeśli poza stanami to 12%
              no i VAT
              dla cła 12% kwota łączna wyniesie ok 71 USD
              dla cła 26% kwota łączna wyniesie ok 82 USD

pozdrawiam
              KG
              • Gość: rsz. Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: *.is.net.pl 22.12.04, 17:52
                co za bzdury piszesz clo ruchome he he boki zrywam ,clo jest stale i narazie
                wynosi 12% z usa na bielizne.ruchome to moga byc schody.
                • Gość: KG Re: Czy ktoś z Poski zamawiał z internetu coś od IP: 212.87.234.* 27.12.04, 15:06
                  hmmm
                  proponuję poczytać na www.guc.gov.pl (strona głównego urzędu ceł)

i jeszcze jedno - piszesz o bieliźnie "clo jest stale i narazie wynosi 12% z
                  usa na bielizne" a ja mówię o wszystkich produktach z firmy VS których krajem
                  pochodzenia są Stany Zjednoczone
                  stawki są 12% i 26%

i tak bluzka z bawełny to 12%
                  produkty z innych włókien chemicznych (np bluzka o składzie nylon/polyester) to
                  26%
                  produkty z jedwabiu 26%
                  bielizna 12 % (bawełna)
                  ale już bawełniana piżama 26%

stawki podaję zgodnie z taryfikatorem ISZTAR2
                  • Gość: ania A jak z rozmiarami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:23
                    Ja noszę 36/38, lub s/m.
                    Jaki będzie odpowiednik w rozmiarówce amerykańskiej?
                    Chodzi mi głównie o sweterki, bluzki i zakety

Pozdrawiam A
                    • Gość: anja Re: A jak z rozmiarami??? IP: 212.160.156.* 20.01.05, 15:51
                      no właśnie, ja tak samo mam problem z ustaleniem rozmiarówki amerykańskiej,
                      szczególnie jeżeli chodzi o bieliznę.
                      Czy ktoś mógłby podać przelicznik?
                      • trouseve Re: A jak z rozmiarami??? 03.02.05, 15:02
                        Witam,
                        Czy sa polskie strony int., ktore handluja tymi ciuchami? Cos w rodzaju sklepu
                        internetowego.
                        • Gość: usia Re: A jak z rozmiarami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 02:16
                          strona chyba się buduje
                          www.victoriassecret.pl
                          lub
                          www.victoriassecret.com.pl

ostatnio szperałam, szperalam i znalazłam :)
                          • Gość: Monika Re: A jak z rozmiarami??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:48
                            Zapraszam na victoriassecret.abc24.pl
                            polska wersja butiku internetowego ze Stanów. Oczywiście sprowadzamy wszystko,
                            co VS ma obecnie do zaoferowania.
                            Pozdrowienia
                            Monika
                      • Gość: usia Re: A jak z rozmiarami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 02:17
                        rozmiary przeliczone na "nasze" znajdziesz tutaj:

www.victoriassecret.pl/rozmiary.htm

• Gość: marzena to prawda, chyba już niedługo będzie można kupować IP: 156.17.44.* 08.02.05, 08:24
                          nareszcie ktoś pomyślał o tym, bo przecież strasznie duzo ludzie jest tym
                          zainteresowach :-)))))))))))))))))
                          • marzenocha a jednak chyba się zawiodłam :-( 15.02.05, 08:23
                            to jakiś allegrowicz, ceny będą takie jak na www. ....abc24.pl
      • monia515 Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret 10.02.05, 14:45
        Wejdźcie na stronę:
        www.VICTORIASSECRET.abc24.pl/
        • Gość: agaa Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.crowley.pl 11.02.05, 23:18
          Tylko szkoda, że ceny w tym butiku mają z kosmosu. Za rzecz wartą 19$, chcą
          152pln, lekka przesada.
      • marzenocha czy ktoś z Was sprowadza ich rzeczy????????? 15.02.05, 08:49
        jestem zainteresowana, ale w miarę po normalnych cenach, czyli ten podatek i
        cło, ale nie 5x drożej niż w katalogu,
        • Gość: tak to bywa Re: czy ktoś z Was sprowadza ich rzeczy????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 04:10
          droga marzenocho

wiele osób już tu pisało na ten temat
          a i ja sie wypowiem
          nie kupisz "tanio" legalnie ciuchów VS w Polsce

przykład też był jakiś podawany ale może ja też przytoczę
          - zakładamy że znalazłas sobie w katalogu VS dwa sweterki typu BOUCLE za 39 $
          każdy
          razem one kosztują 78 $ no i koszty przesyłki 26 $
          razem daje to kwotę 104 $ (jak widzisz Twoje sweterki juz nie kosztują 39 $ za
          sztukę tylko średnio 52 $ za sztukę)

teraz dolicz do tego cło (uśrednijmy) 12 % (od ceny w zł)
          przeliczmy wartosć Twoich zakupów po kursie dzisiejszym bankowym
          104 $ (zakupy i koszty przesyłki) x 3,10 zł = 322 zł
          tak więc liczymy cło od 322 zł x 12 % = 39 zł
          zakupy z cłem 322 + 39 = 361 zł
          no i teraz podatek VAT 22 %
          361 zł plus podatek (361x22%= 80 zł) = ok 440 zł
          i tak za swoje sweterki które kosztowały 39 $ każdy płacisz po 220 złotych
          czyli 1 $ = 5,50 zł

a mogę się założyć że na allegro możeszs kupić w podobnej cenie lub nawet
          taniej kilka złotych

na cła i podatki nic nie poradzisz no chyba że dobrze zakombinujesz mając kogoś
          w Stanach

ja swoje ciuch kupuję na allegro (pojedyncze sztuki) lub gdy mam ochotę
          bardziej zaszaleć to sama sobie zamawiam przez stronę internetową VS do Polski -
          ale to się opłaca jak wraz ze znajomymi zamowimy ciuchy na kwotę ponad 500 $
          mimo wszystko niewiele się oszczędza ale mamy większy wybór zamawiając na
          amerykańskiej stronie VS

powiem CI jeszcze jedną ciekawostkę - ciuszki VS w sklepach firmowych w Stanach
          kosztują znacznie drożej niż zamawiane przez internet - czasami ceny "sklepowe"
          są porównywalne do cen właśnie na allegro

a swoją drogą to ciekawe czemu nigdzie poza St. Zjedn. nie ma sklepów VS

pozdrawiam
          Magda

• marzenocha Re: czy ktoś z Was sprowadza ich rzeczy????????? 16.02.05, 09:21
            nawet jakby licząc dolara tak jak napisałaś juz podoliczeniu tych opłat po 5,5,
            co sweterek który tam kosztuje 20 dolarów wychodzi za 110 zł, a u nas cenią
            sobie go za 200 zł, to jest chyba różnica, prawda?? A zwłaszcza jak ktoś
            zamawia nie 1 rzecz tylko więcej.
            A mam pytanie, jak ktoś z USA zamawia te rzeczy to też jest doliczany podatek,
            i jakie są wtedy opłaty, napisz, jak się orientujesz.
            Dzięki z góry za odp.
            • Gość: tak to bywa do marzenochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 04:16

ja też sprawdziłam sklep .....abc24.pl i tez sądzę że ceny tam to przesada

a co do allegro to zauważ że ceny dyktuje rynek w tym przypadku
              niejednokrotnie ciuszki VS są wystawiane od 1 zł i to licytujący ustalają cenę

co do drugiej części pytania
              ceny na stronie VS są podane bez jakichkolwiek podatków
              jeśli zamawiasz w Stanach to jest doliczany do ceny końcowej podatek lokalny
              obowiązujący w danym stanie no i koszty przesylki - znacznie mniejsze niz na
              dostawy do Polski
              ceny na dostawy w kraju są od 5 $ za paczkę o wartości do 25 $
              7 $ za paczkę od 25 $ do 40 $
              9 $ za paczkę od 40 - 55 $

pozdrawiam
              Magda
      • Gość: Barbie Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 09:21
        Nieprawdą jest,że w Stanach bielizna VS jest droższa! Mój mąż był wielokrotnie w
        Stanach i za każdym razem przywoził mi walizkę bielizny - ceny są porównywalne
        jak w sklepie internetowym. Niekoniecznie akurat jest ten sam asortyment,bowiem
        w sklepie co dwa dni mają nowe dostawy. I jeszcze jedno w sklepach są niemal
        zawsze wyprzedaże, promocje a wtedy bieliznę i koszulki noce można kupiś bardzo
        tanio i to modele które przed wyprzedażą były drogie. A teraz mam pytanie.
        Chciałabym zamówiś bieliznę ze sklepu internetowego na osobę, która mieszka w
        Stanach(szwagier :)) czy ta osoba musi miec kartębankową czy wystarczy tylko
        konto w banku lub zapłata gotówką przy odbiorze? Czy ktoś to może wie?
        • misae A co z podatkami? 16.02.05, 11:11
          Ceny na stronach internetowych w USA sa bez podatku, jako ze w kazdym Stanie
          jest on inny. Podatek jest doliczany przy podaniu adresu.
          Teraz przy wysylce do europy moga byc problemy szczegolnie z odzieza :o( mnie
          oskubali na 20% VAT i 12% podatku EU od odziezy z poza Unii :o( Takze mowie pa
          pa jesli chodzi o zakupy ciuchowe przez internet w USA. Inaczej srawa ma sie z
          butami, doszly bez problemu, ale moze dlatego ze byly wloskie :o)
        • Gość: tak to bywa do Barbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 04:09

ja nie napisałam że ciuchy w sklepach VS w Stanach sa droższe niż u nas tylko
          że są droższe niż w sklepie internetowym

jest to normalną regułą gdyż jak wiadomo handel w fizycznie istniejącym sklepie
          wiąże się z dodatkowymi kosztami a sprzedąz przez internet znacznie obniża te
          koszty

miałam okazję kilka razy porównywać ceny w sklepie firmowym VS (takim
          niewirtualnym) a ofertą na stronach internetowych VS - jest róznica czasami
          nawet znaczna

co do promocji to oczywiście są one wszędzie i tego nie neguję

pozdrawiam
          Magda
        • Gość: tak to bywa do Barbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 04:14

ja nie napisałam że ciuchy w sklepach VS w Stanach sa droższe niż u nas tylko
          że są droższe niż w sklepie internetowym

jest to normalną regułą gdyż jak wiadomo handel w fizycznie istniejącym sklepie
          wiąże się z dodatkowymi kosztami a sprzedąz przez internet znacznie obniża te
          koszty

miałam okazję kilka razy porównywać ceny w sklepie firmowym VS (takim
          niewirtualnym) a ofertą na stronach internetowych VS - jest róznica czasami
          nawet znaczna

co do promocji to oczywiście są one wszędzie i tego nie neguję

pozdrawiam
          Magda
          • Gość: :) Re: do Barbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:25
            Jedno jest pewne! Bielizna VS jest cudowna i bardzo dobrej jakości .I z tym
            napewno każdy się zgodzi kto choć raz miał coś tej firmy :) Pozdrawiam serdecznie!
            • Gość: tak to bywa no i co bedzie dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 02:20
              tak sobie wlasnie przegladalam stronke victoriassecret.abc24.pl i w dziale
              forum znalazlam ciekawa wypowiedz
              oto link
              victoriassecret.abc24.pl/default.asp?menu=7&id_tematu=546&id_grupy=752
              zastanawiam sie co dalej bedzie z tym sklepem
              • Gość: ja Re: no i co bedzie dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:45
                nic nie bedize powie im ze skupuje uzywane rzeczy i juz
                • Gość: OLEŃKA Re: no i co bedzie dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:20
                  CHCIAŁAM ZAPYTAĆ CZY BARDZIEJ OPŁACA SIE ZAMAWIAĆ NA KWOTE POWYŻEJ 500 USD ????
                  I CZY DUŻĄ JEST WTEDY OSZCZĘDNOŚĆ???
                  • Gość: offgirl Re: no i co bedzie dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:15
                    powiem szczerze ze po przeczytaniu wszytskich wypowiedzi na tym forum a robie to
                    juz 2 raz naprawde odechciewa sie wszytskiego. nie ma tu zadnych potrzebnych
                    informacji tylko jeden wielki chaos z ktorego nic nie wynika i nic nie wiadomo.
                    niestety do wszytskiego trzeba dojsc samemu. cale forum nadaje sie do
                    kosza...pozdrawiam
      • Gość: hermiona Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 23:41
        boze, przeciez to masakra, po co ja tu weszlam w ten watek wogule,tylko sie
        zdolowalam!309 zl za top na ramiaczkach! hmm...przesada...moze w kolejnym
        wcieleniu bedzie mnie na to stac
        • Gość: Pippi Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.chello.pl 03.06.05, 18:31
          Słuchajcie na tej stronce polskiej jest strasznie mały wybór rzeczy, na
          amerykańskiej jest więcej ale nie można ich przesłać do Polski tak? :-(((
          • Gość: Gina Re: zakupy z katalogu Victoria's Secret IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.06.05, 18:45
            A co z rozmiarami, czy te które spowadzałyście, były w sam raz?
          • Gość: ola Re: zakupy u pani uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:20
            czy ktos kupował juz u pani uli bielawskiej ktora na tym forum oferuje taka
            mozliwosc???
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka