Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prezent dla nauczyciela

IP: *.kikol.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 21:28
    Czy ktos ma jakis pomysł co mozna kupic nauczycielce na gwiazdke, za 15-20 zł?
    Prosze o ciekawe propozycje...
    Obserwuj wątek
      • Gość: lulka77 Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 06.12.04, 21:46
        wiesz co może to banalne, ale praktyczne, za 15-20 zł kupiłabym jakieś fajne
        grube rajstopy. napewno jej sie przydadzą. przyznam że 20 zł to troche okrojony
        budżet, i nie wiem co jeszcze ciekawego mozna za to kupić.
        może jakas niedroga srebrna bransoletka.
        albo sa takie drzewka świateczne, na nózce, z mikrobombeczkami, w doniczce-
        sliczne.
        Pozdrawiam
        L.
        • Gość: aghny_b Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.238.103.21.adsl.inetia.pl 06.12.04, 22:12
          > wiesz co może to banalne, ale praktyczne, za 15-20 zł kupiłabym jakieś fajne
          > grube rajstopy. napewno jej sie przydadzą. przyznam że 20 zł to troche okrojony
          >
          > budżet, i nie wiem co jeszcze ciekawego mozna za to kupić.
          > może jakas niedroga srebrna bransoletka.
          > albo sa takie drzewka świateczne, na nózce, z mikrobombeczkami, w doniczce-
          > sliczne.

przepraszam że się wtrącę, ale te rajstopy i bransoletka, jako prezenty dla
          nauczyciela są wg mnie niedopuszczalne!
          przecież w pytaniu podkreślono zawód albo status obdarowywanego? czyli nie
          chodzi o bardzo zaprzyjaźnioną osobę
          ja to nawet przyjaciółce rajstop bym nie kupiła i bynajmniej nie ze skapstwa!

a ja trywialnie - może książka?
          • Gość: lulka77 Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 06.12.04, 22:46
            uważam że ładne i ładnie zapakowane rajstopy to lepszy prezent niz bomboniera.
            zwłaszcza, że nauczyciele duzo nie zarabiają, a prezent jest praktyczny.
            ciekawe jaką ksiązkę mozna za 15 zł kupić?
            ostatnio kupowałam Harrego i zapłaciłam 35 zł.
            czekoladki są tak banalne, ze szkoda gadać (może jeszcze merci?-a fee)

Gość portalu: aghny_b napisał(a):
            przepraszam że się wtrącę, ale te rajstopy i bransoletka, jako prezenty dla
            > nauczyciela są wg mnie niedopuszczalne!
            > przecież w pytaniu podkreślono zawód albo status obdarowywanego? czyli nie
            > chodzi o bardzo zaprzyjaźnioną osobę

nie wiem jak ty, ale ja z niektórymi moimi nauczycielami byłam bardzo zżyta. na
            zakończenie szkoły wraz z koleżanką kupiłysmy bursztynową bransoletkę. było to
            kilkanaście lat temu. gdy odwiedziłam szkołę (a mam blisko) miała ją na ręku-
            to miłe.
            L.
            • Gość: aghny_b Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.238.103.21.adsl.inetia.pl 06.12.04, 23:01
              > uważam że ładne i ładnie zapakowane rajstopy to lepszy prezent niz bomboniera.
              > zwłaszcza, że nauczyciele duzo nie zarabiają, a prezent jest praktyczny.

nie rozumiem, skoro ktoś mało zarabia to ucieszy go tylko prezent praktyczny?
              nie sądzę

> ciekawe jaką ksiązkę mozna za 15 zł kupić?
              > ostatnio kupowałam Harrego i zapłaciłam 35 zł.

oprócz harego i bridżit można jeszcze coś innego kupić
              np. w merlinie są teraz promocje - polecam

> nie wiem jak ty, ale ja z niektórymi moimi nauczycielami byłam bardzo zżyta

ja też byłam blisko związana z niektórymi, no ale dla mnie nauczyciel to nie
              ulubiona ciocia...

> zakończenie szkoły wraz z koleżanką kupiłysmy bursztynową bransoletkę. było to
              > kilkanaście lat temu. gdy odwiedziłam szkołę (a mam blisko) miała ją na ręku-
              > to miłe.

to bardzo miło z waszej strony :)
              • Gość: lulka77 Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 06.12.04, 23:06
                z książek za 15 zł polecam:

"Krupnioczki i moczka czyli gawędy o kuchni śląskiej"- Wery Sztabowej.

Rajstopy też mogą być bez lycry i ogólnie bez jaj.

A przecież chodzi o to żeby sie przydało, żeby nauczycielka była zadowolona.
                Mi fajnych rajstop zawsze brakuje. A w/w książeczkę dostałam i stwierdzam z
                przykrością że to zakała rodziny- bo nic z tej ksiązki nie wychodzi.;)
                L.
                • Gość: aghny_b Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.238.103.21.adsl.inetia.pl 06.12.04, 23:17
                  > "Krupnioczki i moczka czyli gawędy o kuchni śląskiej"- Wery Sztabowej.

taa! właśnie to miałam na myśli i jeszcze takie:
                  "Powiastki i bajdurki kochanej Lulki"
                  przyda się?
                  ;)
                  • Gość: lulka77 Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 06.12.04, 23:27
                    to nie bajdurka
                    Krupnioczki.... dostałam od tesciowej (swoją drogą zastanawiam sie czy to nie
                    była jakaś sugestia odnośnie mojej kuchni;)

a prawdą jest najprawdziwszą, ze cokolwiek z tej ksiązki zrobiłam było ochydne-
                    może to urok sląskiej kuchni, ...... hmmm - może teściowej???
                    ;)
                    L.
                    • hiii Re: Prezent dla nauczyciela 07.12.04, 00:17
                      też uważam, że w relacji nauczyciel-uczeń, niezależnie od stopnia zżycia, nie
                      wypada dawać prezentów osobistych. rajstopy są wręcz nietaktowne. czemu nie dać
                      w prezencie paczki podpasek czy tamponów? przecież też zawsze mogą się przydać.

sugeruję coś, co będzie pamiątką i jednocześnie wyrazem szacunku. książka
                      wydaje mi się być świetnym pomysłem - może jakiś tomik poezji?
        • Gość: Fiona Shrekowa Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:38
          rajstopy dla nauczycielki to prezent niedopuszczalny, nietaktowny i nie do
          przyjecia. Moze jeszcze dalej pojsc i kupic profesorce stringi . tez sie
          przydaja.
          Ludzie, troche taktu i dobrego smaku!!
          • kochanica.francuza Re: Prezent dla nauczyciela 07.12.04, 20:57
            Gość portalu: Fiona Shrekowa napisał(a):

> rajstopy dla nauczycielki to prezent niedopuszczalny, nietaktowny i nie do
            > przyjecia. Moze jeszcze dalej pojsc i kupic profesorce stringi .
            i do nich w komplecie podpaski stringowe,hehehehehe
        • zettrzy Re: Prezent dla nauczyciela 08.12.04, 03:00
          Gość portalu: lulka77 napisał(a):

> wiesz co może to banalne, ale praktyczne, za 15-20 zł kupiłabym jakieś fajne
          > grube rajstopy.

o ludzie! ale bym sie poczula jakby ktos dal mi rajtki w prezencie ... nawet
          ktos bliski, np. moja wlasna mama
          a dostac cos takiego od ucznia - jej, to dopiero obciach dla obu stron ...
          • Gość: lulka77 Re: macie rację z tymi rajtkami:) IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 08.12.04, 12:42
            ponieważ tylko krowa poglądów nie zmienia
            ja zmieniam, jak najbardziej
            rajstopy były by chyba jednak nie na miejscu.
            ale ksiązki dobrej za tyle tez sie nie kupi.
            była jakaś propozycja swieczek, lub kolorowych mydełek na wagę, ładnie
            zapakowanych
            ja dostałam kiedys rajstopy , z różowej wełny - sliczne. do tej pory uważam, ze
            był to jeden z tych trafionych upominków
            ....ale moze dla nauczycielki to chyba nie
            L.
            ps ciesze sie ze nikt mnie od k.....ew nie wyzwał w związku z moim pomysłem, co
            sie czesto zdarza......
            Pozdrawiam
            • zettrzy Re: macie rację z tymi rajtkami:) 09.12.04, 00:36
              Gość portalu: lulka77 napisał(a):

> ps ciesze sie ze nikt mnie od k.....ew nie wyzwał w związku z moim pomysłem, co
              > sie czesto zdarza......

popatrz jak milo kiedy pewne forumowiczki powstrzymuja sie od pisania
      • Gość: kk Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.jci.com 06.12.04, 22:19
        jakas ciekawa herbata
        ksiazka
        bombonierka
        2-3 egzotyczne owoce w koszyku, przystrojone wstazka i/lub orzechami
        • Gość: aghny_b fajny ten pomysł z owocami! IP: *.238.103.21.adsl.inetia.pl 06.12.04, 22:23
      • b_bb Re: Prezent dla nauczyciela 06.12.04, 22:37
        książka, album na zdjęcia, świeca zapachowa...
      • kochanica.francuza Re: Prezent dla nauczyciela 06.12.04, 23:24
        Maskotkę.
        • Gość: magia Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.aster.pl 07.12.04, 11:19
          piękną bombkę na stojaczku

pod żadnym pozorem rajstop!!!!!!!!
      • Gość: Baba Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.aster.pl 07.12.04, 11:45
        Jesli nosi kolczyki to malutkie w takiej cenie znajdziesz.lub cos z kośmetyków
        typu mydełko na wage, kuleczki do kąpieli do tego, świeca zapachowa. Pozdr
      • gosik79 Re: Prezent dla nauczyciela 08.12.04, 11:26
        błagam nie kupuj tej biednej kobiecie rajstop:)
        jako nauczycielka dyplomowana heh, moge ci powiedziec co mówimy sobie w pokoju
        nauczycielskim o prezentach. z jakąkolwiek koleżanką bym nie rozmawiała... no
        cóż, z okazji dnia nauczyciela, zakończenia roku dostajemy zawsze tony kwiatów,
        a spora wiekszość babek wolałaby po prostu czekoladę - przy okazji mniej cię to
        wyniesie:)
        ja sama nie lubię otrzymywać prezentów, które kosztują więcej niz 10-15 zł,
        odczuwam to jako swoistą chęć przypodobania się. jak mówiły moje poprzedniczki,
        ladna pachnąca świeca, oklepane czekoladki, kadzidełka... na pewno sprawiłoby
        to przyjemność obdarowanej
        • joko5 Re: Prezent dla nauczyciela 08.12.04, 11:37
          Kupowanie rajstop, bluzek czy innej części garderoby oraz żelazek, pościeli
          jest wielce nietaktowne. Na mikołaja wychowczyni mojej córki dostała od klasy
          mikołaja, który ma podstawę z koszyczka drucianego a w nim czekoladki. Całość
          jest bardzo gustowna a poza tym będzie doskonała ozdobą, nawet jeśli nie
          postawi tego w domu to w klasie będzie się nieżle prezentowało. Upominek jest
          niezobowiązujący i chyba o to chodzi.
          • Gość: kellla Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:10
            ehh miałam ten sam problem,córka wylosowała na mikołajki nauczycielke.Po
            długich zastanawinaich kupiłyśmy jej puchatą ramke na zdjęcia z nici gdyz to
            byla młoda nauczycielka
      • Gość: olalalalalalalala Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.kikol.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 20:02
        Nauczycielka jest biologiczką, musze jej cos kupic poniewaz ja wylosowałam i
        nie mam wyjscia, moze ktos jeszcze ma jakies pomysły?
        • Gość: francuzeczka Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:47
          puchata ramka na zdjecia a w niej zdjecie calej klasy to super pomysl!:) uwazam
          ze dobrym pomyslem sa prezenty smieszne, np.dlugopis z futerkiem swiecacy przy
          pisaniu i do tego kartke ze nadaje sie tylko do stawiania dobrych ocen:) jezeli
          to fajna babka to pewnie jej sie spodoba.
      • Gość: agga Re: Prezent dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:05
        nasza klasa na zakończenie roku sprezentowała wychowawczyni komplet
        filiżanka+podstawek+talerzyk,całośc nie była jakoś strasznie droga chyba ok.25-
        30 zł a wyglądało to ślicznie,niestety nasza nauczycielka jest dość mocno
        roztrzepana i po wyjęciu z samochodu ostał się tylko kubek;)jeżdzi jak
        sztan...ale sie cieszyła jak dostała;P
      • tralalumpek Re: Prezent dla nauczyciela 08.12.04, 22:33
        a może taki kubek ...na herbatę na "dużej przerwie"...

212.185.115.67/austria/shop/advent/ADV16.jpg
        212.185.115.67/HW04/advent/16010999.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka