Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:59
    Odwiedzam to forum bardzo systematycznie ale coraz rzadziej patrząc na
    wymianę informacji na temat ciuszków butów i innych dodataków!!!!Z tego co tu
    piszecie(naturalnie nie wszystkie forumowiczki)butów tańszych niż te za 500
    zł nie zalożycie a Daichman to tandeta obraża mnie to bo nie stać mnie na
    Gabora,Venezie itd. Pro Moda Lacosta i reszta drogich sklepów to u Was norma
    robienia zakupów!!!Zastanawiam się nad tym ile zarabiacie jak żyjecie że stać
    Was na dobre firmowe ciuchy i dodtaki( nie pisze tego z zazdrości)ale mam
    wrażenie że zaczyna tu pachnieć snobizmem!!!!Mam buty z Daichmana spodnie z
    bazarku i wcale nie czuje się gorzej ubrana od Was a może ja mam styl a Wy
    potrzebujecie dobrych marek że by poczuć się lepiej nie bardzo to wszystko
    rozumiem???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Richelieu* Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.90.* 31.01.05, 00:11
        wiesz, 500 na buty to absolutne miniumum, bo przeciętnie z tysiąc wychodzi. A
        mam tych butów.. łoch, dwie szafy. Ale buty to małe piwo. Głównie wydaję
        pieniądze na garnitury i futra. Do futer mam specjalną garderobę, a garniturów
        mam coś koło stu pięćdziesięciu, a może stu sześćdziesięciu

no, ale jak się zrobiło karierę matrymonialną to się ma

całuski
        • Gość: ania Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:26
          gratuluje!!! dobra jesteś już czytałam że studjujesz 20 kierunków i zdążyłaś
          wyjść za mąz tak młodo ciekawe ile lat miał wybranek???gratuluje pełnych szaf
          butów i futerek nie szkoda Ci zwierzątek???
          • Gość: Richelieu* Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.90.* 31.01.05, 01:04
            Oo, nie 20 tylko 24. Młodo nie wyszłam za mąż, w tej chwili mam 16, wyszłam za
            mąż rok temu, czy to tak młodo? Zwierzątek mi szkoda bardzo bardzo bardzo, ale
            co robić
          • Gość: Luksus Jestem bogaty IP: 217.14.235.* 17.02.05, 23:27
            Znajcie moja laske, pisze do Was: Tak jestem bogaty i stac mnie na wszystko!!!
            Pytacie czy to grzech...Taaaaak. Pytacie czy wolno mi wszytsko...Tak. Wszyscy
            jestescie godni Barczak; widac, iz plebs tu przewaza wiec zmykam. Notka: Czy
            nawet ludzei biedny jedyne co znaja to G&B i Dior, gdzei Kenzo, Ralph, DKNY,
            Armani, NO GDZIE Pytam!!!!!
        • Gość: Do jednej SNOBKI.. Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... IP: *.com.pl / *.dmbsk.pl 01.02.05, 23:30
          Richelieu- jesteś pustym rozpieszczonym babskiem. Współczuję Ci małego mózgu.
          Każdy Ci to powie!!! O jakim wnętrzu ty w ogóle piszesz?? chyba o wnętrzu
          szklanych obcasów lub diamentowych fleczków. Nie myśl sobie że jesteś jedynym
          wykształconym człowiekiem na tym świecie. Pisząc o twoim majątku i o 24
          kierunkach, zdradzasz się ,że Twoja egzystencja zależy od faktu ile dasz w
          łapę. Powiedz jeszcze że studiujesz ochronę środowiska- tylko tak po cichu bo
          ci te wszystkie futreka ożyją i zwieją. ( z resztą futra są takie staroświeckie-
          Lepiej już zostawić te zwierzątka żeby sobie biegały ). Szkoda że Andersen
          umarł, bo mógł by cię podszkolić w pisaniu bajek. Ale rozbawiły mnie Twoje
          opinie... czekam z niecierpliwością na więcej!!! Snobki- łączcie się!!!
          • mariolka99 Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... 01.02.05, 23:34
            Słownik. Weź słownik Wykształcona Istoto i sprawdź znaczenie słowa "ironia"...
            • Gość: Do jednej SNOBKI Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... IP: *.com.pl / *.dmbsk.pl 01.02.05, 23:46
              słownik?? Wystarczy że zerknę do tego ze zdartą okładką czy preferujesz ten ze
              skórzana okładką ozdabianą tygrysimi kłami oklejonymi włosiem z jąder
              koczkodana??? buahahahahaha

• mariolka99 Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... 01.02.05, 23:53
                Dobrze się czujesz? Usiądź, weź głęboki oddech, hydroksyzynka i lulu spać;D
                Całuski;D
                • Gość: Do jednej SNOBKI Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... IP: *.com.pl / *.dmbsk.pl 02.02.05, 10:16
                  Jesteście rozwydrzone zafałszowanym światem. Próbujecie dowieść że pieniądze to
                  wystarczajaco wszystko. Kupujcie co chcecie, ale po co zaraz o tym opowiadać i
                  bezczelnie się wymądrzać, myślicie że tylko wy tak macie??? ojjjj zdziwicie sie
                  nie raz, nie dwa. Fakt że za piniądze można mmieć nie tylko ciuchy ale i
                  wykształcenie, prace a nawet meża. .. Lubicie paradować jak królowe, więc do
                  pałacu zapraszam. Rok przygotowywać się na ważny bankiet, po co na bankiet
                  lepiej na wybieg...do tych gejowskich figurek .I taka jest prawda, dużo ludzi
                  wam to powie. Klasy średniej już nie ma , więc wszyscy chcą być trendy, bogaci
                  i the best. Jednak tym młodym paniusiom to za bardzo nie wychodzi, współczuję
                  im małego mózgu jak już pisałam wcześniej. I tak na koniec, ja niczego nikomu
                  nie zazdroszcz, mam to na co sobie zapracowałam, jestem z tego dumna. Nie
                  zarastam ironią ani dumą. Więc kochane laleczki dajcie sobie na wstrzymanie bo
                  ledwo wstałam z łózka i znów opętała mnie magia śmiechu.
                  • Gość: elly Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:54
                    czy ktos moze wezwac lekarza....?
                  • papryczka_ag Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... 02.02.05, 14:44
                    Ale poza tym dobrze się czujesz? :)))
                  • mariolka99 Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... 02.02.05, 18:17
                    Ja też na wszystko sama zapracowałam, i jestem z tego q***rewsko dumna;D Snobki
                    to wg Ciebie te które nie noszą koszmarków z deichmanna i jego odzieżowych
                    odpowiedników? Ciekawa definicja. Więc ok, jestem snobką, nie jest to
                    okreslenie obelzywe;D
            • kokieteryjna Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... 07.02.05, 01:57
              Richelieu tak do bolu ironiczna ma cos nie tak pod sufitem. To sie czuje,
              wspolczujmy jej zamiast sie nabijac.
          • Gość: Hej! Re: Bajki są dla dzieci droga snobeczko.... IP: *.chello.pl 06.02.05, 17:07
            Hej, nie czujecie ironii Richelieu? Troche poczucia humoru..!
      • Gość: Asia Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.netis.net.pl 31.01.05, 00:31
        Aniu masz 100% rację! Mnie też nie stać na takie droższe marki. Osobiście
        uważam, że Deichmann robi prześliczne buciki. Głupotą jest wydać pieniądze na
        bluzkę, która kosztuje 400 zł!! Uważam, że można się naprawdę ładnie ubrać
        kupując tańsze rzeczy. Ludzie, którym sprawia przyjemność kupowania u Diora,
        Venezia czy innych firm są bezgranicznie puści! Nie mają żadnych zainteresowań
        ani hobby, albo są tak nierozgarnięci umysłowo, że jedyne co rozumieją to jak
        powiedzieć w sklepie "poproszę to!". W moich kręgach (studiuję na politechnice)
        nie ma znaczenia, kto co i z jakiej marki ma, a mianowicie to co ma w głowie.
        Szkoda tych pieniędzy, za które można by było kupić tyle wspaniałych książek.
        Pozdrawiam Cię Aniu!!!!!
        • Gość: akusia Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:39
          z twojej wypowiedzi wynika,ze ludzie ktorych stac na zakupy w drozyszych
          firmach sa pusci,tepi i nie maja hobby...
          co zlego jest w tym ze sie ma dobra prace i stac cie na drogie ciuchy? Zaloze
          sie ,ze jak bys wiecej zarabiala (skoro dopiero studiujesz to pewnie kariera
          jeszcze przed toba) to bys tez pozwlala sobie na ubrania z wyzszych polek
          • Gość: Małgosia Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:11
            Droga Aniu,
            Skończyłam studia, dostałam dobrą pracę, mój mąż także jest na niezłym
            stanowisku. Mamy dwójkę dzieci, jesteśmy szczęsliwi, mamy swoje zainteresowania
            (ja śpiewam jazz i uwielbiam gotować, a mój mąż gra w siatkówkę i tenisa).
            Dlaczego Twoim zdaniem, jeśli mogę sobie pozwolić na ubranie Dolce & Gabana,
            Lacoste, i używać perfum Diora, nie powinnnam nikomu o tym mówic, ani tego nie
            kupować? Uważam, ze jest to trochę nie w porządku, a Twoja opinia jest
            nieobiektywna w żadnym razie.

Zastanów się proszę nad tym, co powiedziałaś,

pozdrawiam,

Małgosia.
        • daino Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 01:04
          Ludzie, którym sprawia przyjemność kupowania u Diora,
          > Venezia czy innych firm są bezgranicznie puści! Nie mają żadnych
          zainteresowań
          > ani hobby, albo są tak nierozgarnięci umysłowo, że jedyne co rozumieją to jak
          > powiedzieć w sklepie "poproszę to!". W moich kręgach (studiuję na
          politechnice)

oj nie, TACY ludzie nie umieja powiedziec "poporsze", bo traktuja obsluge jak
          gorszego smiecia.a te ich miliony urosly na drzewku, bo przeciez jak taki
          glupek moze je sam zarobic?
        • Gość: Richelieu* Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.90.* 31.01.05, 01:05
          masz rację Asiu, nie ważny jest wygląd, ważne jest tylko wnętrze
        • stephanie_s Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 08:19
          wiesz moja droga czym sie rózni wydawanie pieniedzy,które sie uczciwie zarobiło
          od snobizmu?Tym,ze jesli np.ktos widzi buty za 1000zł strasznie mu sie podobają
          to je kupuje ,bo go na to stac,snobizm wkracza wtedy ,gdy kupujesz buty tylko
          daltego,ze sa drogie lub dlatego ze są znanej firmy...oczywiscie nie stac mnie
          na buty za 1000 zł,ale gdyby kiedys tak było a zauwazyłabym takie ,które mi w
          1000% odpowiadają to bym je kupiła,snobizm to tez tzw.postaw sie a zastaw sie w
          domu tynk odpada ,a ja sobie kupie bluzeczke za 700zł zeby ludzie widzieli.Co
          do Deichmana to mysle ,ze nie tylko moje zdanie bedzie takie,to jest kwestia
          gustu,ich buty po prostu w mój nieutrafiają,nie chodzi o to ,ze sa za tanie,po
          prostu uwazam ze sa zle wykonane i nieciekawe,cena nie ma tu nic do rzeczy.
        • Gość: aghny_b Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.238.96.130.adsl.inetia.pl 31.01.05, 14:53
          ale ubaw! głupotą nie jest wydawanie pieniędzy na ciuchy, jeśli sie chce, ale
          wypisywanie tu takich bzdur! zresztą ten tekst świadczy o tym, że sama jesteś
          ograniczona i chyba "nierozgarnięta", skoro masz takie poglądy???
          i nie obrażaj ludzi z Polibudy, bo potem sie mówi, że dziewczęta z Politechniki
          to beton, babochłopy itd.
          a i wiek Cie nie tłumaczy, podejrzewam że juz taka jesteś i będziesz...
        • chicaelectronica Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 12:29
          daichmann nie raz ma fajne buty ale miałam 4 pary, we wszystkich musiałam
          zmieniac fleki raz w miesiącu a to 20 zł, poza tym po 3 miesiącach się rozpadły
          wszystkie
        • Gość: krakowianka Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:24
          "Szkoda tych pieniędzy, za które można by było kupić tyle wspaniałych książek."
          chyba zapachniało mi kujoństwem chociaż nie wiem czy to dobre słowo. Jednak po
          tym zdaniu wyobraziłaś mi się jako szara myszka zagłębiona w ksiażkach, która
          widząc dziewczynew oryginalnych ciuchach skrycie pieni się ze złości, bo samej
          jej na to nie stać...ja nie mam niczego Diora ani Dolce i jakos żyje i wcale
          sie tym nie przejmuje, bo kazdy ma to na co go stać, a wy po prostu im
          (snobkom) tego zazdrościcie!! :D;D
        • Gość: fonta Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.96.2.* 04.02.05, 11:02
          Uważam, że nie można generalizować w ten sposób, iż wszyskie osoby gustujące w
          drogich ciuchach są puste nie mają hobby itd. Pewnie są tez i tacy. Ja daleka
          jestem od potępienia osób kupujących w drogich sklepach. Jakbym miała
          wystarczjąco dużo pieniedzy to na pewno bym tez się tam ubierała.
      • Gość: falka123 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:37
        doskonale Cie rozumiem i masz racje.Ja nie nosze markowych ciuchów(pomijając
        skarpetki z big stra:P)i czuje sie z tym świetnie.własciwie nie mam nic
        przeciwko takiemu stylowi ubierania ale denerwuje mnie gdy ktoś sie z tym obnośi
        i wydaje mu sie że jest ode mnie lepszy,takim osobom dedykuje piosenkę zespołu
        Akurat pt."Hahahaczyk".pozdrawiam wszystkich;falka
        • Gość: akusia Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:42
          ja jakos kupuje ostatnio w sklepach ,gdzie ceny sa takie same jak np.w KDT,a
          ubrania mi sie wtedy rzadziej psuja i sa poprostu
          ladniejsze/oryginalniejsze/wiek szy wybor
      • Gość: hiii Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:10
        dawno się tak nie ubawiłam!!!! :DDDDDDDDDDDDDD
        • daino Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 01:13
          no, zart sobie ktos o pewnym ip robi.
          • hiii Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 01:15
            no, niech będzie, zaloguję się, żeby nie było - zbieżność ip przypadkowa
            pozdr:)
            • daino Re: SNOPKI!!!!!!!!!!!!!!!! okiej, ;) pozdro 31.01.05, 01:16
      • Gość: Agnieszka Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:18
        Aniu,
        Stać mnie na ubrania dobrych marek. Nie obnoszę się z tym, nie uważam, że
        jestem lepsza od inych kupująć droższe ubrania. Obsługę traktuję miło - sama
        mam córkę, która pracuje właśnie w sklepie z ubraniami. Nie pomagamy jej
        finansowo, sama pracuje na swoje utrzymanie. Nie chodzę w futrach, bo zwierzęta
        są bardzo maltretowane, aby uzyskać z nch futro. Muszę też przyznać, że mam
        przyjemność z tego, ze coś kupiłam. Ale drogie panie, nie oszukujmy się, każdy
        lubi kupić sobie coś nowego. A żeby osiągnąć sukces, karierę, nie leżałam na
        kanapie w salonie i nie oglądałam telewizji, tylko przez kilkanaście lat bardzo
        dużo pracowałam, poświęcałam się wielu żeczom na raz. A teraz jestm szczęśliwa,
        będąc na wysokim szczeblu kariery zawodowej. Mam też rodzinę, której wcale nie
        znaiedbuje, poświęcając czas pracy.

Pozdrawiam ciepło z Krakowa,

Agnieszka
        • Gość: Richelieu* Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.90.* 31.01.05, 01:27
          o właśnie, też nie mogę się nadziwić jak dziś młode rozwydrzone studentki czy
          absolwentki płaczą, że nie mogą sobie pozwolić na to czy na tamto. Szukają
          pracy łażąc niemal na kolanach przy pukaniu do drzwi kadr. Ach, dość mam już
          tego zakłócania spokoju. To że urodziły się 20 lat temu, a nie 35 to widocznie
          tak bóg chciał, zasłużyły sobie na to swoją wredną postawą we wcześniejszym
          życiu. Ja, podobnie jak, po kilkunastu latach ciężkiej pracy, wreszcie mogę
          odetchnąć swoją dojrzałą piersią, która zasługuje na ubrania najwyższej ceny.
          Tak, to jest życie w rozkwicie.

Pozdrawiam ciepło z nie-Krakowa

Richelieu
          • fridolino Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 01:44
            Ja wlasnie tego nie rozumiem w Polsce. Wszysy musza miec "firmowe" bo i naczej to nie jestes stayly no chore po prostu. Jasne ze jak sie ma to mozna kupic ale ja kupujac nie patrze na cene tylko na to czy mi sie cos podoba czy nie. Buty za 500zl to dla mnie przesada chyba ze sa to buty terenowe. Wtedy w trosce o wlasne zdrowie to robie a nie dla tego ze sa to buty szczegolnie piekne. Wydaje mi sie ze najwieksza obsesje jesli chodzi o firme maja ludzie ktorzy sa ze wsi lub z malych miasteczek w dodatku tacy ktorzy z trudem moga sobie na te firmy pozwolic. Ludzie z zasobniejszym portwelem po prostu nie zwracaja na to uwagi. Fajne to kupuja i tyle.
            • Gość: Agnieszka Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:49
              Droga Fridolino,
              Jak już wcześniej pisałąm, stać mnie na droższe ubrania, co nie znaczy, że
              jeśli podoba mi się bluzka za 30 zł, to jej nie kupię. Mam własny styl, nie
              uwarunkowany teraźniejszą modą. Ale drogie żeczy nie zawsze są łądnę, masz
              rację. Są moze jedynie lepszej jakości. Dlatego pozwalam soebie na kupowanie
              droższych zeczy. Napisałaś pod koniec: "Fajne to kupuja i tyle." I masz rację,
              bo żeczy, która mi się nie podoba nie kupię ;) /zdanie nie ma sensu, no chyba,
              ze ty Fridolino, kupujesz żeczy, które Ci się nie podobają ;)/

pozdrawiam,

Agnieszka
              • b_bb Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 02:10
                > Ale drogie żeczy nie zawsze są łądnę, masz
                > rację. Są moze jedynie lepszej jakości. Dlatego pozwalam soebie na kupowanie
                > droższych zeczy. Napisałaś pod koniec: "Fajne to kupuja i tyle." I masz rację,
                > bo żeczy, która mi się nie podoba nie kupię ;) /zdanie nie ma sensu, no chyba,
                > ze ty Fridolino, kupujesz żeczy, które Ci się nie podobają ;)/

Ja, dla odmiany, kupuję rzeczy. Tanie, drogie, rozmaicie bywa, ale zawsze są to
                rzeczy.
                • zettrzy Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 02:26
                  masz na mysli RZeczy, loczywizda?
                  ps. miejmy nadzieje iz kariera Agnieszki nie wymaga od niej znajomosci ortografii
                  • Gość: Richelieu* Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.90.* 31.01.05, 02:42
                    po prostu bałam się to powiedzieć, że to rzeczy jednak. Ale, ale, gdzie tam
                    bałam, po prostu mam słodkie kakao teraz i nie chciałam aby jad z rozdwojonego
                    języka wrednej żmiji mi spłynął do kubka
                    • miska_malcova Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 06:36
                      oj dziewcyno, przemawia przez Ciebie zazdrość. Krew Cię zalewa nie to, że Cię
                      nie ma w drogich butikach, ale że są tam inni a nie Ty.
                      Dlaczego ktoś ma nie kupować drogich ciuchów, skoro go na to stać?
                      Mnie akurat nie stać na marki z wyższej półki, ale nie przyszłoby mi do głowy
                      atakować kogoś za to, że ma pieniądze.
                      To taka polska przypadłość - zawiść, prawda? Jak ktoś ma kasę - to pewnie
                      złodziej. Jak lubi ją wydawać na ciuchy, buty, biżuterię czy perfumy - pustak.
                      Żałosne!
                      Nie pocieszaj się dziewczyno, że są to ludzie puści i bez zainteresowań.
                      Niejednokrotnie mogą być lepiej od Ciebie wykształceni, z całą masą ciekawych
                      hobby.
                      • Gość: małgocha miśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 07:22
                        Miśka, nic dodać-nic ująć.
                        Napisałas to tak jak ja chciałam napisać.
                        • Gość: .................. Re: miśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:31
                          A inezji przygadałas,ze się tanio ubiera....? Jakaś niekonsekwencja jest u
                          ciebie,małgocha...plączesz się w zeznaniach,maleńka. znikaj stąd
                          lepiej,trollu....
                          • b_bb Re: miśka 31.01.05, 14:41
                            Gość portalu: .................. napisał(a):

> A inezji przygadałas,ze się tanio ubiera....? Jakaś niekonsekwencja jest u
                            > ciebie,małgocha...plączesz się w zeznaniach,maleńka. znikaj stąd
                            > lepiej,trollu....

O ja pier... (zaklęłabym, ale mi wykasują post). Kimkolwiek jesteś i jakkolwiek
                            dobre masz intencje, daj sobie już spokój. Ileż można maglować sprawę inezji?
                            Daj umrzeć tej sprawie śmiercią naturalną, ok?
                      • aniabe13 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 09:52
                        Dokładnie tak ,jak napisałaś Miśka.
                        • Gość: madzi1 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 10:22
                          politechnika, mowi wszystko za siebie, uwazasz ze jestes lepsza bo tam
                          studiujesz? zawisc przez ciebie przemawia po prostu.
                          ja tez studuje na polibudzie, ale dodatkowo pracuje i moge sobie pozwolic na
                          ciuchy takie jak mi sie podobaja, a na bazarach nie kupuje bo nie lubie po
                          prostu.
                          pozujesz na intelektualistke, ale na forum jest wiele lepiej od ciebie
                          wyksztalconych i haslo politechnika nikogo tu nie rusza, wierz mi.
                          • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 13:50
                            Ile razy juz był ten temat...
                            I ile razy mówiłam, że śmieszą mnie takie panienki z powodu swojej frustracji i
                            zawiści...
                            Skoro mnie stać, to będę kupowała to, co mi się podoba. I kupuję - zarówno w
                            Versace jak i w KDT. Dla mnie najważniejsze, żeby mi sie podobało. Poza tym -
                            jakość i oryginalność, a te idą już w parze z ceną. Pewnie fajnie dzis
                            wyglądam, bo mam na sobie spodnie z Comme des garcons i do tego sweterek z
                            Terranovy... Cholera - to co ja w końcu jestem??? Snobka czy NORMALNA?
                            Pusta dyskusja.
                            Ale z tym hobby i intelektem to się ubawiłam :)))
                            • Gość: sangww Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:46
                              tez jestem po politechnice..zawsze sie wyroznialysmy z kolezankami na tle
                              szarej masy flanelowych koszul w krate i plecakow alpinusa. i to bynajmniej nie
                              z powodu duzej kasy wydawanej na ciuchy tylko fantazji, pewnej klasy i
                              pomyslowosci. jesli ci tego wszystkiego nie brakuje to skad te problemy??
                              musisz miec kiepskie towarzystwo jesli sie oceniacie po metkach.
                          • alyy Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:08
                            Nie rusza a nawet trochę śmieszy :)
                            Pracuję niedaleko Plitechniki i codziennie z przyjemnośćią obserwuję
                            dziewczyneczki (?) biegnące na zajęcia. Znam też jedną taką absolwentkę - no, z
                            inteligencją to się minęła już dawno, teraz mąż uczy ją ogłady, ale z marnym
                            skutkiem. I - co ciekawe - ma ten sam sposób myślenia, co założycielka wątku.
                            Ciągle zazdrości i wypomina, z mężem kłóci się ciągle o kasę i tylko taki temat
                            się przewija, kiedy się spotkamy. Współczuję młodej osobie (założycielce), że
                            jest podobnie ograniczona, jak moja znajoma... Może im tam na tej Politechnice
                            jakieś pranie mózgu robią, że wszystkie panny takie bzdury plotą?
                            Współczuję i ręce nad poziomem intelektualnym załamuję...
              • Gość: Julka Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pool.mediaWays.net 15.02.05, 09:18
                Agnieszko rzeczy piszemy przez "rz".
                Sorry ale nie moglam wytrzymac, ale jak juz jestes na wysokim stanowisku, nie
                powinnac robic takich bledow.
          • Gość: post restant Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:23
            Tak sobie czytam i czytam i w sumie, to zaczalem czytac tylko posty
            Richelieu :)) Lubi etaki sarkazm.
            Kim jestes.
            Odezwij sie na 9558408.
            Pozdrawiam
      • Gość: ania Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:26
        Tu nie chodzi o zazdrość czy zawiść a jedynie o troche szacunku dla tych którzy
        mają mniej niż Wy!!!Wcale nie myśle że jak ktoś ma kase to kradnie a jak kupuje
        buty za 1000zł to jest pusty!!!Zauważcie że obrażacie tych którzy kupują swter
        za 100 zł a czym on się różni od tego za 400 mnie nie stać na buty za 500 ale
        wcale nie jest mi przykro z tego powodu a jedynie głupio się czuje jak czytam
        że w ciuchach ze szmateksu chodził ktoś chory na HIV i teraz moge ja się
        zarażić a na bazarze to sami chińczycy i syf a Daichman to tandeta!!!!Za te
        słowa Was uznałam za snobki!!!!
        • aniabe13 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 18:30
          Ale uznałaś nas za snobki hurtem jak leci a jeśli poczytasz forum zauważysz
          różnorodność osób tu piszących.
          • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 18:31
            Nie zauważyłam, żeby wszystkie, które stać na drogie ciuchy tak pisały... A
            generalizowanie nie przysporzy Ci zwolenników, podobnie jak ton w jakim piszesz.
            • dodak5 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:11
              No, póki co to ty swoim pisaniem nie przysparzasz sobie zwolenników nadęto
              papryko. Czatając twoje wypociny, mam wrażenie, że jesteś taka jak balonik,
              rozdęta do granic możliwości i pusta w środeczku, aż żal.
          • Gość: ania Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:32
            Nie odnosiło się do wszystkich ale wystarczy poczytać posty dotyczące np
            ulubionych marek a zobaczysz ile snobek czy też Pań lubiących wyłącznie firmowe
            ciuszki jest na forum!!!!QWięcej uwagi!!!
            • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 18:35
              Wiem ile ich jest i wiem ile w jakim stylu sie wypowiada. Twój nie jest
              najszczęśliwszym wstępem do uprzejmej dyskusji. Takie teksty należy olewać. Co
              innego jeśli bolą... A skoro masz te dziewczyny za idiotki, to nie dyskutuj z
              nimi bo to poniżające...
        • Gość: madzi1 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 18:33
          dla jednych tandeta, dla drugich nie, zalezy od gustu i wymagan. dla mnie
          deichman to tandeta, czasem naprawde chce kupic jakies tansze buty i tam
          wchodze i za kazdym razem wychodze zdegustowana jakoscia, wykonaniem i ogolnie
          asortymentem w tym sklepie, pomimo dobrych checi i dobrego nastawienia przed
          wejsciem.
          • Gość: Marta Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:36
            a dla mnie tandetą jest kupowanie butków za 500zł bo wole sobie kupić pięć par
            tańszych i nie histeryzować jak pęknie mi obcas ha ha ha ha ha
        • Gość: madzi1 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 18:37
          aha i powiedzialas ze wolisz wydac pieniadze na ksiazki niz na drogie ciuchy, a
          nie przyszlo ci do glowy ze kogos stac na drogie ciuchy I ksiazki?? zalozylas z
          gory, ze wydajemy wszystkie pieniadze jakie mamy na ciuchy, dlatego ktos
          wywnioskowal ze uwazasz kogos kto duzo wydaje na ubrania za pustaka.
        • miska_malcova Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 20:39
          O jakim Ty dziewczyno szacunku mówisz????
          Inni mają ukrywać, że mają kasę i na drogie szmatki ich stać, bo Ciebie nie
          stać?
          Głupoty gadasz!
          Ja kupuję w szmateksach i nie czuję sie przez to gorsza, a jak ty masz z tym
          kłopoty, to sie głęboko zastanów zanim wyklikasz taki topik jak ten!
        • mariolka99 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 22:31
          Gość portalu: ania napisał(a):
          > Daichman to tandeta!!!!

To ja napisałam i podtrzymuję. Deichmann to mega giga plastikowa tandeta.
          Obrzydliwe, smierdzące buciska i KOSZMARNIE drogie jak na tą jakość. Porządne
          buty Ryłko czy But S kosztują niewiele więcej niż te potworki lakierowane na
          szpilce z doszytą skarpetą;DDD
      • Gość: Wika Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:34
        Jesteście beznadziejne jaki ton normalny a skąd ty wiesz jaką ma autorka mine
        jak to pisze a co może nie jesteście snobkami to czemu się tak obrażacie i
        namiętnie tłumaczycie???
        • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 18:38
          Pomyśl!!! Nie będę z podkulonym ogonem milczeć dlatego, że mam pieniądze na
          drogie ciuchy! Nigdy nie powiedziałam, że ktoś ubierający się w lumpeksach jest
          przegrany, bez stylu itp. I nie pozwolę generalizować.
          Kwestia tandety to dla mnie nie sprawa metki tylko jakości. I jak wiele
          dziewczyn tutaj nie będę siedzieć cicho jak przypisują mnie do masy panienek,
          które rzeczywiście gadają głupoty.
          A co do tonu - to chyba już tytuł wątku o nim świadczy.
      • conena ej snopki, a lubicie taką piosenkę? 31.01.05, 18:58
        idzie tak:
        czerisz de low łi heeeeew,
        łi szal czerisz de lajf łiii lyyyywwww....

kto jej nie lubi jest pósty.......
        • Gość: aghny_b Re: ej snopki, a lubicie taką piosenkę? IP: *.238.96.130.adsl.inetia.pl 31.01.05, 19:01
          :)))
      • adeladeotero Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 19:21
        No ladnie. Nie bylo mnie dwa dni, wracam a tu wojna markowa, pelna wycieczek
        osobistych.
        To jest tak: To zalezy co dla Ciebie, Aniu, znaczy wyrazenie snobizm. Dla mnie
        snobem jest osoba, ktora uwaza ze samo posiadanie jakiejs rzeczy oznacza
        nobilitacje.
        portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html?qs=snobizm&tr=pol-obc
        Znam osoby, które ubieraja sie tylko w markowe ubrania znanych projektantów i
        to nie z polskich sklepow, ale nie afiszuja sie tym. Nosza to bo lubia.
        Najczesciej osobe taka wyroznia pewna cecha - goruje nad swoimi ubraniami, a
        nie one nad nia. Niestety najwiecej jest osob, ktore ubieraja sie w polskich
        odpowiednikach markowych sieci, niestety jakosc nie jest ta sama, ale ludzie
        jakby tego nie dostrzegali, bo dla nich liczy sie wszywka - spotykajac taka
        osobe czesto wiecej mysli sie o jej ubraniu, niz o niej samej, bo ma sie
        wrazenie ze ubrania sa wiecej warte od wlasciciela. I to jest dopiero tragedia!

Stać mnie na markowe, ale jesli znajduje, w tanszym sklepie odpowiednik danej
        rzeczy - wole zaoszczedzic i kupic sobie cos jeszcze. Czasami, jednak lepiej
        doplacic i kupic podobna rzecz, za to lepszej jakosci w markowym sklepie, choc
        markowy nie zawsze oznacza lepsza jakosc.
      • popea1 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 20:02
        MAm ciuchy markowe i używane z ciuchlandu - podobnie jak wiele osób z tego
        forum. Nie ma to wiele wspólnego ze snobizmem. pomysl, co bedziesz kupować, gdy
        już bedziesz miałą dość pieniedzy: czy ubrania, które ci się podobają, bez
        względu na markę (nawet tę z najwyższej półki), czy ubrania z bazaru- jako
        demonstrację "antysnobistyczną"?
      • Gość: ekler Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 31.01.05, 21:50
        nie rozumiem.mam miec wyrzuty sumienia,ze jako ulubione firmy wypisuje markowe
        sklepy?lubie pewne marki,odpowiada mi ich wzornictwo po prostu.jakosc tez.stac
        mnie na nie,wiec kupuje,bez cudow,nie popisuje sie nimi.nie mam w sobie tej
        zylki,ktora pozwala odnajdywac rozne cuda w szmateksach i na
        bazarach.probowalam,to nie dla mnie.mam kolezanki,ktore potrafia i czasem sa
        ubrane znacznie lepiej ode mnie.i fakt,czasem tu na forum wysmiewamy tandete,ale
        nie jest to skierowane akurat tylko w tanie sklepy,np.nasz ulubiony orsay czy
        wczesniej pimkie wcale takie tanie nie sa;)majac malo pieniedzy tez mozna sie
        fajnie ubierac.pomysl nad tym zamiast najezdzac na innych.
      • Gość: FLORCIA Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:02
        a ja mam wrażenie że wiele osób nie rozumie o co chodziło autorce postu nie o
        to że nosicie firmowe szmatki czy dobrze zarbiacie tylko o to że forum to
        zostało sprowadzone do miejsca wymiany informacji wyłącznie o drogich sklepach
        na które większość nie może sobie pozwolić mam wrażenie że ania wcale nie jest
        zazdrosna ani tym bardziej zawzięta a jedynie chodzi jej o to żeby szanować
        wszystkich forumowiczów a nie tylko tych ekskluzywnych dodam że tytuł ma
        niewiele wspólnego z tonem czy agresją w stosunku do was jest jedynie
        wyrażeniem opinii z kórą się zgadzam w 100%!!!!
      • Gość: KAROLA Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:04
        mam wrazenie ze tu jednak sa same snobki ale wy drogie panie myslicie inaczej
        przypomne sprawe ze szmateksami dziewczyny maja prywatne forum a wy niestety
        czy stety jestescie SNOBKAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
        • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 22:33
          A dl mnie snobka to taka, która sama porusza temat pieniędzy... I jeśli snobizm
          ma polegać na ubieraniu się w ciuchy dobrej jakości, oryginalne i z klasą i
          dodatkowo na chwaleniu ich, to ja chętnie zostanę forumową snobką.
          Jeśli komuś to przeszkadza, to czekam na kogoś ze sprayem w windzie. Wolę
          zachować własny styl za duże pieniądze niż byc jedną ze zuniformizowanych
          panienek, które wyglądaja jak manekiny z H&M...
          • Gość: ania Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:43
            to jest właśnie snobizm na forum a wy się tak bronicie!
            • mariolka99 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 22:52
              Pomijając wszystko inne- co jest złego w byciu snobką? ;D W czym jest gorsza
              snobka on wielbicielki koszmarków z deichmanna? Idiotyczny wątek-podoba mi się;D
      • Gość: KAROLA Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:28
        dla mnie różnica jest znaczna ale Ty chyba jej nie zauważasz dziewczyna ubrana
        firmowo(nie zawsze dobrze)bardzo często się z tym obnośi a ta w butach z
        Daichmana zwykle jest krytykowana i nazwana tandeciarą!!!!Poza tym łatwiej
        znależć wytłumaczenie snobki!!!!!
        • Gość: dobry humorek Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:35
          ja znam taką która założy "byle co" i się z tym obnosi..nie ma reguły
        • mariolka99 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 14:12
          Wielbicielka deichmanna jest krytykowana bo JEST tandeciarą;D
          • r.richelieu Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 14:33
            bo jest tandeciarą. Buty w deichamnie wcale nie odbiegają ceną od innyhc
            sklepów oferując taki cerato-plastik, że strach pomyśleć z czego zostały
            zrobione. Autorce nie chodziło zaś o to że tanio, a o to, że niby ekologiczna
            skóra, bo ona tak cierpi gdy z krówek się skórę zdejmuje.
            Mógłby być w przypadku deoichmana snobizm, kosztuje but 100zł, ale jest z byle
            czego i ja właśnie snobuję na chodzenie w byle czym. To chyba moda grunge się
            nazywa
      • Gość: lucky5511 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:34
        a ja mam wrazenie ze naprawde jest taki problem na ty forum czemu dziewczyny
        sie tlumaczycie i atakujecie autorke postu i pozostale panie uwazajace jak ona??
        ja sama lubie kupic sobie cos ladnego dobrago gatunkowego czasem i drogiego
        natomiast zauwazam na forum osby ewidetnie sie obnosza ze swoim nazwijmy to
        bogactwem i mozna je nazwac snobkami malo tego to wy zaczelyscie atakowac
        dziewczyny ubierajace sie na bazarku i w szmateksie a pozostale tandeciarami
        moze zwrocicie uwage na siebie nie ma nic zlego w ubieraniu sie w drogich
        sklepach ale warto szanowac gusta innych!!!
      • Gość: ekler Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 01.02.05, 10:44
        komus sie tu pojecia pomylily...
      • Gość: rudolf Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.woh.rr.com 01.02.05, 15:56
        Firmowe, nie firmowe i tak wszytko made in Taiwan (China, Wietnam)....
        • aniabe13 Podaję za słownikiem języka polskiego: 01.02.05, 22:51
          SNOB- człowiek bezkrytycznie naśladujący sposób bycia, gusty, poglądy itp.
          przyjęte w określonej grupie społecznej, która mu imponuje, popisujący się
          swoimi rzekomymi wiadomościami, zaiteresowaniami w jakiejś dziedzinie, modnej w
          tej grupie.
          • Gość: liza Re: Podaję za słownikiem języka polskiego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:41
            snob -> s.nob. -> sine nobilitate

Polecam "Ksiege Snobow" Thackeraya,przepyszna lektura:D
          • miska_malcova Re: Podaję za słownikiem języka polskiego: 02.02.05, 01:26
            no właśnie... znacznie odbiegam od tej definicji, wiec nie moge byc snobem.
            Sorry
      • martitka18 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 15:48
        Zrobila sie tu troche idiotyczna rozmowa....Jezeli kogos stac na rzeczy od
        Diora.D&G itd to niby dlaczego mialby sobie ich odmowic??Z drugiej strony
        niewolno patrzec z gory na osoby,ktorych nie stac na takie ciuchy,ani wiecznie
        opowiadac co gdzie i za ile udalo sie nam kupic,bo to troche nudne....w kazdy
        razie ani w jedna ani w druga strone nie ma co przesadzac.Kupujmy to co jest
        ladne i tyle.Pozdrawiam:)
      • Gość: marciar Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 04.02.05, 10:32
        Uważam ze kazdy niech kupuje to na co go stać. Jesli mam duzo pieniedzy to
        oczywiste jest ze pewnie poszlabym do duzo lepszych sklepow ale jak mam tyle
        ile mam to staram sie kupowac taniej ale oczywiscei to co mi sie podoba.
        Niestety te ładniejsze i fajniejsze ciuch sa zazwyczaj droższe:) Ale przeciez
        ubieranie się ma sprawiać radość i dawać nam poczucie luzu wiec nie myslmy o
        metkach ani o tym co kto i za ile kupuje to każdego indywidualna sprawa i
        tyle...
        • miska_malcova Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 04.02.05, 11:57
          a cała ta durna dyskusja przez to, że autorkę wątku bolą oczy, że inektórych
          stac na drogie szmatki...
          • Gość: rusałka to nie kwestia portfela a raczej systemu wartości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:13
            miska_malcova napisała:

> a cała ta durna dyskusja przez to, że autorkę wątku bolą oczy, że inektórych
            > stac na drogie szmatki...

mam wrażenie że nie do końca o to tu chodzi.
            Nie stać mnie na drogie ciuchy, najdrozsza rzecz jaką mam to wysokie martensy za
            ok. 400 zł. Ale nie płaczę z tego powodu.

Staram się sobie wyobrazić, czy gdybym nagle zaczęła zarabiać powiedzmy, 7000
            miesięcznie (nie wiem jak dla was - dla mnie to cholernie duzo) - zaczęłabym
            kupować najdroższe szmaty? chyba nie.

Jasne, mogłabym wtedy bez stresu kupować czasem ciuchy diesla czy benettona (bo
            są ładne), ale
            1. buty za 1000, bluzka za 500 czy płaszcz za 2500 nadal pozostałyby chyba dla
            mnie abstrakcją
            2. nie patrzyłabym na tańsze rzeczy z pogardą i obrzydzeniem.

A dlaczego? bo tak chyba zostałam wychowana. Moja matka nie zarabia źle, ale
            wiem że na propozycję kupna np. okularów slonecznych Chanel za 5 stów
            zareagowałaby głośnym śmiechem - nie dlatgo, że jej nie stać, tylko dla niej
            byłoby to po prostu wyrzucanie pieniędzy.
            ja również zamiast wydać powiedzmy 4000 na szmaty (drogie czy tanie - to TYLKO
            ciuchy) wolałabym za ta sama kwotę
            -gdzieś pojechać
            -sprawić jakąś frajdę swoim bliskim
            -wspomóc kogoś potrzebującego (np. opłacić jakieś zajęcia zdolnemu niezamożnenu
            dzieciakowi).

dlatego, o ile naprawdę znam przyjemność z kupienia sobie czegoś ładnego,
            wydawanie horrendalnych sum na ciuchy ze światową metką wydaje mi się cokolwiek
            puste i, jednak, na pokaz.

pzdr

• kochanica-francuza Re: to nie kwestia portfela a raczej systemu war 04.02.05, 16:57
              a moja rodzicielka dla odmiany kupuje co jej się podoba - do pracy buty za 160
              euro,do łażenia tenisówki na ulicy za 20 zł.
              ale fakt,że jeśli mamy wywalać,to nie na ciuchy
            • borsuk_dawid Re: to nie kwestia portfela a raczej systemu war 06.02.05, 19:52
              zgadzam się z tobą w stu procentach! jeśli za wysoką ceną idzie naprawdę wysoka
              jakość (jak na przykład w niektórych butach trekingowych) i wiem, że są to
              dobrze wydane pieniądze, wydam i 500-600 zł. Ale kupowanie, dajmy na to,
              różowych sandałków, co to je założymy dwa razy, bo do konkretnej sukienki, za
              tą samą cenę (bo są od... tu wpisz markę) jest, moim skromnym zdaniem lekką
              przesadą.
      • kochanica-francuza a Deichman to tandeta 04.02.05, 17:01
        przy czym moja najlepsza przyjaciółka ubiera się w lumpeksach i na bazarach z
        powodów finansowych,żeby nie było:-PPP
        • Gość: ania Re: a Deichman to tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:47
          nie bolą mnie oczy i nie jestem zazdrosna chodzi mi o fakt patrzenia na osoby
          ubierające się na bazarach w lumeksach i sklepach typu Super Tania Odzież!!!
          Przyjrzyjcie sie postom i zobaczcie jak duże znaczenie ma metka a właśnie czym
          różnią się majtki za 10 zł od tych za 100???Może jestem głupia ale nie widze
          różnicy w noszeniu!!!
          • kochanica-francuza Re: a Deichman to tandeta 05.02.05, 10:17

> nie bolą mnie oczy i nie jestem zazdrosna chodzi mi o fakt patrzenia na osoby
            > ubierające się na bazarach w lumeksach i sklepach typu Super Tania Odzież!!!
            >
            To do mnie było? Chodziło mi o to,że wisi mi,gdzie się ubierają moi znajomi.
            Deichman to tandeta ,jeśli chodzi o wzornictwo,ale nie oceniam ludzi po ciuchach
            i przenigdy nie dałabym komuś do zrozumienia,że jest gorszy z powodu szmat.

Nawet,jeśli się tak uważa(że ktoś jest gorszy z powodu szmat)(a ja tak nie
            uważam - chociaż nie lubię trendnych ludzi,no ale oni akurat ubierają się
            markowo jak cholera),wyrażanie tego wobec ubranego taniej jest nowobogackim
            prostactwem.

To miałam na myśli pisząc post.Może użyłam zbyt dużego skrótu myślowego.
          • zloty_delfin Re: a Deichman to tandeta 06.02.05, 18:11

> Przyjrzyjcie sie postom i zobaczcie jak duże znaczenie ma metka a właśnie
            czym
            > różnią się majtki za 10 zł od tych za 100???Może jestem głupia ale nie widze
            > różnicy w noszeniu!!!

Ja różnicę widzę. Wszystko wychodzi w praniu.
            Z prawdziwą przyjemnością przyglądam się dyskusji...
            • Gość: dr.moda Re: a Deichman to tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 01:40
              Jak czytam te wasze wypowiedzi na temat jakie to modne jestescie bo macie D&G
              albo diora.Tyle,ze prawda jest taka ,ze stac was na byle jakie pret-a-porte z
              warszawskich lub innych polskich wielkich miast beznadziejne dzinsy,
              t-shirty,ewentualnie sweterki.Louis Vuitton'a to niestety ale prawdziwego to
              napewno nie widzialyscie,a jak ktos mysli,ze za portfel zapl.100 zl i jest on
              orginalny to sie grubo myli.Do dalekiej mody daleko wam brakuje.A jesli chodzi o
              pret-a-porte to watpie czy jest tu 5 osob, ktore maja jakis ciuch z prawdziwych
              firm,ktore robia odziez casual a ktorej nawet nie widzieliscie takich jak :
              banana republic,a&f no iewentualnie jesli kogos stac evisu.Jesli myslicice ,ze
              jestescie wielkie panie ,ktore wlaza czarny sweter z cekinami z napisem gucci
              albo dior i jestescie takie suepr wystrzalowe babki,to poweim wam tyle,ze sie
              mylicie.Mnie to smieszy.A za kazdym razem jak przyjezdzam do Polski to niestety
              ale wiekszosc z was,oczywiscie tych , ktorym wydaje sie ,ze sa modne w czarnych
              skorach, blond wlosach, dla mnie wygladacie jak tirówki.przestancie obrazac
              ludzi,ktorzy kichaja na wasze wiesniackie dzinsy od d&g.W Polsce niestety nie
              mozna ppozwolic sobie na zagraniczne ciuchy dobrych marek(takich nie ma)dlatego
              jestem pelen szacunku dla tych,ktorzy zamiast levisa(ktory w USA,Francji,UK)jest
              juz dawno passe kupuja spodnie z bazarku.pozdrawiam.adieu
              • zettrzy Re: a Deichman to tandeta 07.02.05, 02:10
                od kiedy to Banana Republic kwalifikuje sie jako "firma" czy "metka"? takie same
                lachy jak z Gapa czy innego Benettona, tyle ze bardziej ambitne formalnie.
      • daino Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 02:15
        jestem ciekawa jak dlugo jeszcze ten watek bedzie sie ciagnac, przeciez jest
        tak durny ze nie moze byc prawdziwy.
        • Gość: dr.moda Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:01
          zettrzy wlasnie widac jaki beznadzeijny/a jestes.pa
          • alyy to prowokacja - tak myślę... 07.02.05, 13:14

• Gość: mona Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:23
            Zwykle czytam sobie to forum i nie biorę udziału w dyskusji, bo znów mnie nazwą
            dyżurną prowokatorką. aniu to nie tak że tutaj wszystkie są snobkami ( może te
            które obrażają ludzi z powodu tego że nie stać ich na droższe lub drogie
            rzeczy). Jeżeli dziewczyny pracują to czasem robią sobie przyjemności w postaci
            drogich butów. Na pewno kiedyś będzie cię stać na to wszystko i należy w to
            wieżyć i inwestować w siebie. Sama więcej wydałam w tym roku na kurs językowy
            niż na ciuchy. Nie uważam że mam wystarczającą ilosć pieniędzy ( zwałszcza
            teraz jest cieniutko)ale sama kupuję czasem ( no dobrze przyznam się zwykle)
            drogie rzeczy. Faceci nie popatrzą się zwykle na ciuchy ale na to jakim
            samochodem podjeżdżasz. Sama kiedyś myślałam tak jak ty, że zamożni ludzie są
            bez pasji, firmowe rzeczy noszą tylko snobowate kretynki, a gość w fajnym
            samochodzie jest debilem. Ale to nie prawda tak jest tylko w bajkach. Zycze
            żebyś nastepne buty kupiła sobie w Appi.
          • daino Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 17:16
            Gość portalu: dr.moda napisał(a):

> zettrzy wlasnie widac jaki ...

;))))

aj waj, o wilku mowa.
          • papryczka_ag Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 19:00
            Szanowna Doktor MoRRRda!

Połowa panienek psioczących na "snobki" ( według tutejszej definicji ),
            wypaliłaby sobie litery D&G na tyłkach, żeby dobrze wyglądać - zazdrość zawsze
            była motorem tak głupich wątków.
            I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie co kto sobie kupuje jeśli go na to stać.
          • zettrzy Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 22:21

> zettrzy wlasnie widac jaki beznadzeijny/a jestes.pa

uwielbiam dyskusje na poziomie "jestes glupi/a i masz wszy"
            papapapa
      • mariolka99 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 19:56
        Ciekawa sprawa, najwięcej krzyczą wielbicielki deichmanna (powtorzę-nie o cenę
        mi chodzi ale o tandetę), a obrażane "snobki" siedzą cicho i duszą się ze
        śmiechu;DDD
        • Gość: dr.moda Papryczka_ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:06
          Zauwazylam,ze jestes bardzo inteligentna , tekst w stylu Szanowna Doktor
          MoRRRda! jest naprawde bystry.Powiem tyle,ze jestem tu od niedawna , czytam to
          forum i chce mi sie smiac.Wydaje wam sie,ze jestescie takie swiatowe w podrobach
          LV i spodniach D&G , ktore byly modne 3 lata temu na zachodzie?Mnie to smieszy i
          wlasnie dobry jest temat tego watku - Snobki - co oznacza nowobogackie
          wiesniaczki bez gustu,dla ktorych centrum mody to jest warszawski butik
          versace(w ktorym btw nic nie ma).Malo swiata widzialyscie dlatego mozecie sie tu
          madrzyc przed takimi osobami,ktore spodnie kupuja na bazarze a buty w
          deichmanie.Ale dla mnie poprostu jestescie zalosne.Te ktore pisza tu o futrach i
          takich bzdurach, czego to nie maja w szafie.Moge sie zalozyc,ze zadna z was
          nawet nie byla w butiku z prawdziwego zdarzenia, takim np. w Messynie, Londynie,
          nie mowie juz o NYC.Zadna z was obytych w swiecie nie slyszala o takich markach
          jak Jacobs and co, Evisu, Zinatis. Powiem tyle,jesli sie odzywacie na temat mody
          a wiece tyle co z fashion tv i claudi to siedzcie cicho bo nie ma sie czym
          szczycic.Skonczcie sie madrzyc bo nawet wiedza mi nie zaimponujecie(nie mowiac o
          zawartosci szafy).Zegnam to zenujace forum polskich nowobogackich
          blondyn.szczere mowiac dobrze sie usmialam.Rzeczywiscie to prawda jak niektorzy
          twierdza, 100 lat za murzynami.baj!
          • Gość: dr.moda Re: Papryczka_ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:21
            zreszta przeczytalam kilka uwag na Twoj temat i moje obawy sie potwierdzaja,
            kultury Ci niestety brak.adieu
            • papryczka_ag Re: Papryczka_ag 08.02.05, 11:23
              Mam obrzydliwy zwyczaj zniżania się do poziomu dyskutanta.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a
              potem pobije doświadczeniem..."
              Chyba juz nie będę z Toba rozmawiać... Nie lubię się zniżać, a jeszcze bardziej
              tylko po to, żeby się nie nudzić na zebraniu :)
          • Gość: marta Re: Papryczka_ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:22
            Afrykanczycy (nie zadni Murzyni) sa 1000 lat przed Toba za to.
            I powiedz mi,kto tutaj holubi podrobione torebki LV,ktore chodza na allegro za
            300zl czy jeansy D&G z watpliwego zrodla? Uwazna lektura kulturalnych
            wypowiedzi na tym forum powinna zweryfikowac Twoje poglady. I nie wypowiadaj
            sie na tematy,na ktore nie masz pojecia.Chcesz sie zakladac,ze zadna z nas nie
            byla w zadnym butiku z prawdziwego zdarzenia-a co to za osiagniecie?Nie bede
            Cie zapewniac,ze bylam,bo zostane posadzona o wybujala fantazje.Troche pokory
            proponuje...
            • Gość: dr.moda Re: Papryczka_ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:27
              W swoich wypowiedziach to ja chcialam wam zaproponowac troche pokory.To forum
              powinno zmienic nazwe na - dla tych , ktore maja buty za 400 zl,czapki VD za 31
              zł.Spodnie D&G(jakos smiesznie mi to utknelo w pamieci)a i portfele LV za
              100.hahaha.Naprawde myslicie, ze mowicie tu o modzie?Chyba malo wiecie co sie
              kryje pod tym pojeciem.Przestancie sie wywyzszac, bo ,ze tak powiem w mojej
              dzielnicy , okolicy zostalybyscie odsunietem jednym gestem - dirt off ur
              soulder.Nie mam szacunku dla wywyzszajacych sie nowobogackich absolwentek
              kosmetologii.
              • tralalumpek Re: Papryczka_ag 08.02.05, 10:05

> ......Przestancie sie wywyzszac, bo ,ze tak powiem w mojej
                > dzielnicy , okolicy zostalybyscie odsunietem jednym gestem - dirt off ur
                > soulder.....

a kto powiedzial ze na tym forum moga pisac tylko uczennice 2 klasy szkoly
                zawodowej w klasie kuchrki?
          • papryczka_ag Re: Papryczka_ag 08.02.05, 11:20
            A ja się zawsze śmieję z osób, które mimo iż nigdy nie widziały mnie na oczy,
            doskonale wiedzą w co sie ubieram, o czym wiem, a o czym nie wiem...
            Niewątpliwie jesteś telepatką, a może nawet jasnowidzem. Wiesz gdzie bywam, w
            co się ubieram, pewnie wiesz jakie majtki noszę i w którym zębie mam dziurę...
            Kocham takie wszystkowiedzące osoby, które próbują za wszelką cenę udowodnić,
            że wiedzą wszystko, podczas gdy to wszystko są puste słowa internetowego trolla.
            Zastanawia mnie skąd możesz wiedzieć cokolwiek o moim życiu, czy o zyciu innych
            użytkowniczek. Drzesz tylko swoją szanowną szczekaczkę żeby
            zapraezentować "wybitną" inteligencje i obycie, a dla nas pozostajesz tylko
            doktor Morrrdą... nie było to bystre - skojarzenie rzekłabym prostackie.
            Ciekawe czemu...
      • Gość: ekler Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kim.pl / *.kim.pl 08.02.05, 10:01
        prosze,nie konczcie tego watku!dostarcza tyle rozrywki! ;)
        • Gość: mona Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:46
          Kim kochane dziewczynki jest dr. moda, i dlaczgo do diabła ma kropkę po dr (
          dlatego ja powtarzam błąd) Już wiemy że jest światowa i była w Londynie. Ale w
          jakiej dzielnicy, do jasnej cholery, mieszka skoro ją tam wszyscy znają. Może
          rzeczywiście w NYC i gdzie was będzie dziewczynki w tej dzielnicy obśmiewać. Na
          ławce pod blokiem? Uwielbiam kobitke i po raz kolejny stwierdzam że Lem
          człowiek uczony a nawet przewidujący, miał racje mówiąc ze nie miał pojęcia ile
          na świecie jest kretynów póki nie zajżał do internetu.
          • Gość: dr.moda cytacik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:56
            It's hard to get low
            In a 3-6-0 Spider
            License plates all the guys know
            Guys walk aroud buffed up like beach girls
            But they don't put no fear in these eyes
            Besides, I'm just here to teach lives
            Boy walk around, try to give me the slide
            The ice on my arm it gave me all away
            I roll up the tint top up and rode away
            I smell like money, let the odor stay
            Go in my closet, fur to throw away
            I'm never lost I already know the way
            If I need it for tonight I'll get it for today
            Home pool, arcade and it's all paid
            What say, I spend a third on a upgrade
            Import palm trees 'cuz I ain't have enough shade
            • Gość: mona Re: cytacik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:15
              Niestety nie znam j. angielskiego a już nie na tyle żeby czytać poezje (jeżeli
              jest to oczywiście poetycki fragment). Już doceniłam twoją światowość i jestem
              pod wrażeniem. A teraz możesz mi powedzieć o co ci chodziło?
              • Gość: dr.moda droga mono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:28
                chodzilo mi o to ,ze to forum bardziej przypomina mi watek wzajemnej adoracji
                panienek,ktorym wydaje sie,ze sa super swiatowe i modne a o modzie maja tak
                naprwde mało do powiedzenia.Nic wiecej.Ostatni cytat to mniej wiecej to co sie
                chyba tym panienkom wydaje,szkoda,ze nie znasz angielskiego.Mam nadzieje,ze
                zanjdzie sie jakis moderator na to forum i wykasuje ten beznadziejny wątek.Pare
                innych tez.papa
                • Gość: mona Re: droga mono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:03
                  Nie oceniałabym tego tak ostro jak ty. Moda tutaj omawiana to nie jest dyskusją
                  stylistów na temat najnowszych trendów tylko dziewczyny piszą w co się
                  ubierają, gdzie kupują ciuchy i za ile. Mamy opcje ubieram się w benetonie
                  mango i sisleyu, oraz na bazarku kupiłam sweterek. Czasami dochodzi do potyczek
                  słownych, chyba bardziej dla zabawy- tak jak ja włączyłam się do dyskusji.
                  Czasami ktoś leczy kompleksy, albo odreaguje ciężki dzień. Sama jak napisałam
                  wyżej czasami prowokuje i udaje że jestem blondynką na solarium i bawi mnie jak
                  inne piszą o mnie głupia solarka z liceum;) pozatym nie oszukujmy się że w
                  Londynie wszyscy ubierają się w butikach na New Bond Str., bo dziewczyny polują
                  na okazje w Zarze i H&M. A i tak Niemcy którzy bywają w Polsce twierdzą o nas
                  że jesteśmy elegancko ubrane, stylowo itd. (Ale podobno w czasie stanu
                  wojennego kiedy po raz pierwszy był w Polsce nasz znajomy z Niemiec- Polki
                  także prezentowały się świetnie).
                • Gość: rytu Re: droga mono IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 03:41
                  Ale czy to nie jest tak,ze przy kazdym rodzaju rzeczy mozna znalezc
                  jezsze 'wyzsza mode'. Jest tam jakis poziom Daichmana, H&M, jakies kolekcje
                  pret-a-porter i wreszcie heute couture,czy moze cos jeszcze wyzej. I tak
                  naprawde zawsze sie znajdzie ktos kto 'bywal wiecej', jest bardzeij VIP itd. Z
                  tego co wiem to rynek najwyzszej polki heute couture szacuje sie na 2000 kobiet
                  na swiecie. Nie wiem czy sie do nich zaliczasz, ale dla nich z tym evisu mozesz
                  byc tak samo tandeciara. Wiec kazdy imponuje tylko na swoim poziomie.
                  • Gość: adela tak juz jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 10:09
                    że dla jednych człowiek jest snobem a dla innych tanim kopciuchem. nie mam nic
                    przeciwko byciu kopciuchem- dobrze mi z moimi ciuchami z SH i bazarku. Do
                    snobów nie aspiruje - kupuje markowe tylko na przecenach i tylko wtedy gdy mam
                    forsę... nudna jestem jakaś

kopciuchy wszystkich krajów łączcie się!
                    • Gość: m. Re: tak juz jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:32
                      dołączam się do połączonych kopciuchów ;)
      • caprice83 Re: SNOBKI!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.05, 19:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka