Gość: nosek IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 13:32 Hej dziewczyny, niedługo wyjeżdżam do Istambułu, planuję zrobić trochę zakupów bo słyszałam że jest taniej niż u nas i większy wybór, czy możecie polecić jakieś sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:12 taniej jest! A dlaczego? No bo tam królują podróbki! W czasie wakacji byłam w Alanyi. A tam: dolce & Gabbana, chanel, wszystko co tylko zechcesz po cenach rzecz jasna tańszych od oryginałów, ale droższych od podrobek sprzedawanych w Polsce.(i na dodatek wmawiaja, ze to oryginalne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: zakupy w Stambule IP: *.acn.waw.pl 04.02.05, 11:37 Ale to chyba raczej na bazarach i handlu ulicznym, nie w centrach handlowych, nie porównuj Alanii- miejscowości letniskowej do Stambułu, znajdziesz tam z pewnością wiecej znanych marek niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa polecam zakupy w całej Turcji:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:40 A ja uważam ,ze jeśli nawet są to podróbki to świetnie wykończone, perfekcyjnie i ładnie wykonane i nie odróznienia od orginału(wiem , bo mam kilka orginalnych torebek i tych przywiezionych z Turcji i tych z Anglii i Włoch)po za tym za torebkę ze skóry z ciekawą fakturą nie do kupienia u nas zapłaciłam w przeliczeniu na zł 45 zł:)Jest wiele rzeczy, które wcale nie muszą miec napisane wielgachnymi literami Dolce, Prada itp , a sa świetnie , nietuzinkowe i lepiej wykonane niż niejedne torebki, która jako orginalne(a w rzeczywistości podróby)sprzedawane za kosmiczne pieniądze np na allegro (wystarczy popatrzec ile ludzi kupuje takie podrabiane Burberrys ,czy jak tam zwał i płaci jak za woły myśląc ,że to orginał)ale o ironio nawet w sklepach widziałam podróby sprzedawane jako orginały, wielu sprzedawców i właścicieli sklepów regualarnie zaopatruje się w towar prosto z Turcji, tylko prawdziwy koneser może odróżnić swietny falsyfikat od autentyku, puenta: kupuj dziewczyno ile wlezie torebek i innych rzeczy, przynajmniej nie zbankrutujesz , a będziesz mieć nieprzeciętne rzeczy, których tu w kraju nie kupisz, (nawet przyprawy jak szafran ) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa oczywiście nie zapomnij o perfumach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:58 Jak będziesz robic zakupy w strefie bezcłowej to nie zapomnij o perfumach:) i targuj się na kazdym kroku, bo prawdziwa cena prawie kazdego towaru jest połowę nizsza od tej początkowej, jak się nie targujesz to Turcy się nabijają (widziałam Angoli, którzy zapłacili tyle, ile im wyśpiewał sprzedawca, a potem sie z nich nabijał jak odeszli na kilka kroków,ze tacy naiwni:)aha lepiej mów ,że jestes z Polski, bo pamiętaja nas jeszcze za czasów komuny i lubią, spuszczaja chętniej niz Skandynawom , czy Angolom, nasz język trochę im przypomina rosyjski,(Rosjan lubią średnio)dlatego , by nie brali Cię za naiwną Rosjankę od razu wal z mostu hasło "Poland " zupełnie inaczej Cię potraktuja :) widziałam fajne skórzane płaszcze za grosze w porównaniu do naszych cen i wiele innych atrakcyjnych i wizualnie i cenowo rzeczy, byłam w Turcji z męzem w zeszłe lato i chętnie polecę tam jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:24 Nosek, a czy byłas juz w Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:08 A w jakim hotelu??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:09 a w jakim hotelu?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anio Sara Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:10 Sara=Ania w woli wyjaśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: zakupy w Stambule 04.02.05, 14:57 Bardzo tania jest złota biżuteria i skóry, ale trzeba się targować- można obniżyć cenę nawet o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: zakupy w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:47 byłam dwa razy w Turcji i wracam tam z sentymentem w myślach. Zakupy są tam wyjątkowo udane pod warunkiem że targujesz się na każdym kroku, co bywa denerwujące po jakimś czasie ale opłacalne. Kupisz tam głównie podróby znanych firm ale dobrej jakości, nie polecam tylko podrób perfum na targowiskach (kiepskiej jakości, szybko zapach się ulatnia) co innego na bezcłowej. Jednym słowem kupuj ile wlezie, u nas te same podróby są o wiele droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: zakupy w Stambule IP: *.acn.waw.pl 07.02.05, 12:45 Podróby mnie nie interesują, myślę raczej o sklepach typu Zara, ale najchetniej takie których nie ma w Polsce, np wiem że jest Body Shop i chętnie się wybiorę, bo na Zachód na razie się nie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś