Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    25.02.05, 21:38
    Co sądzicie o butach tej firmy ??? Macie je ??? Jak długo je nosiłyście ???
    Obserwuj wątek
      • Gość: aga Re: Ryłko IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 25.02.05, 22:16
        Ja lubię.Dosyć duży wybór. Świetna rozmiarówka, bo mają rzadko spotykane
        połówki. No i bardzo dobra jakość. Ja się nigdy nie nacięłam. Wysokie kozaki
        noszę już na przykład trzy sezony. Inne buty też służą dłuuugo. Polecam.
        • miska_malcova Re: Ryłko 25.02.05, 22:27
          mam i jestem bardzo zadowolona. Wolę kupić 2 pary Ryłków niż 4 pary Deichmanów,
          ale to oczywiście moja opinia. Buty sa wygodne, dobrej jakości
          • ludzka_budowla Re: Ryłko 25.02.05, 22:29
            popieram
            • miska_malcova Re: Ryłko 25.02.05, 22:33
              niektóre modele są niestete nieco drogie, ale i tak warto, bo moje półbuty po 4
              latach!!!!! wyglądaja nadal świetnie (choć nieskromnie przyznam, że jest to też
              moja zasługa - prawidła i regularne czyszczenie dobrymi pastami)
              • Gość: xxx Re: Ryłko IP: *.aster.pl 26.02.05, 13:37
                Miałam jedne piękne półbuty ryłko takie trochę w stylu sportowym szare z
                czarnym paskiem przez środek na dość nietypowej podeszwie. Pamiętam, że te
                butki były w dwóch wersjach albo zamszowe albo skórzane. Nosiłam je bardzo
                długo bo strasznie mi się podobały. Musiałam z nich zrezygnować dopiero jak
                kiedyś idąc ulicą wreszcie odpadł mi język! Niestety nigdy więcej tych butach w
                sklepach ryłko nie widziałam, chyba ich już nie produkują!! A ja je tak
                kochałam, żadne które teraz mam im nie dorównają!!!
                • Gość: whoa Re: Ryłko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:22
                  Ja mam butki Ryłko, takie czarne, zamszowe z trzema paskami na rzepy. Buty są
                  świetne; bardzo ładne, wygodne i naprawdę dobrej jakości. Tak zresztą jak
                  wszystkie buty tej firmy. Co prawda czasem trzeba trochę zapłacić, np. za moje
                  dałam jakieś 200 zł, ale nie żałuję!
                  Pozdr
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Ryłko IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 14:01
        Na razie mam jedna parę, kupiłam w lecie sandałki na 10 cm obcasie z koziej
        skóry w kolorze mniej więcej cielistym. Bardzo stabilne, świetnie
        wyprofilowane. Trzeba brać numer mniejszy niż się nosi. Duży wybór, większość
        modeli ładna, nie jakieś koszmarne maszkarony. Polecam sklepy wyprzedażowe
        Ryłko - swoje buciki kupiłam w takim za 59 zł, półbuty, człenka, buty na
        obcasie są tam w granicach 125-145 zł.
        • rowciania Re: Ryłko 26.02.05, 14:31
          asiek_asiekowaty - Gdzie mogę znaleźć takie sklepy ??? Z góry dziękuję :-)
          • Gość: whoa Re: Ryłko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:24
            serwisy.gazeta.pl/avanti/0,52884.html
            Tu możesz znaleźć adres salonu Ryłko w mieście, które Ci odpowiada.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Ryłko IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 17:07
            Swoje buty kupiłam w wyprzedazowym w Skawinie, a w Krakowie jest przy ul.
            Kalwaryjskiej (przecznica, ale widać idąc Kalwaryjską). Na stronie Ryłko nie
            podają sklepów wyprzedażowych, ale może napisz do nich maila.
      • przemkowa.b Re: Ryłko 26.02.05, 14:48
        Lubię,zwłaszcza od dwóch lat poprawiła się estetyka projektów.
        Obecnie mam od nich trzy pary:)
      • Gość: ja czyli nie ty Re: Ryłko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 15:11
        Buty super!!!! wygodne i miękkie. Cena troche odstrasza, ale warto wydać tyle
        pieniedzy na te buty!!! Będziesz je miala na lata, bo sa solidne.
        Mam bardzo wrazliwe nogi, tak jak w innych butach zawsze mam pokaleczone stopy
        i kolekcje pecherzy, tak w Ryłkach nigdy sobie nogi nie pokaleczylam. Moja
        ulubiona marka, mam juz kilka modeli i sa super. Kupiłam na studniówke i jako
        jednyna balowałam w butach pod koniec imprezy, a tanczyłam solidnie i
        energicznie wywijalam nózkami. Zawsze baluje w tych moich studniówkowych
        ryłkach na imprezach i moge tanczyc do bialego rana bez bólu stóp i otarc.
        Inne modele nosze na spacer lub elegancie okazje. Super buty !!!
      • Gość: aliganza Re: Ryłko IP: *.protonet.pl 26.02.05, 15:50
        mam praktycznie wszytskie buty tej firmy i jestem bardzo zadowolona, naprawde
        warto zapłacić; jak na razie jedyny minus to to ze zimowe nie są zbyt ciepłe :/
        ale da sie przeżyć, każdemu polecam :)
      • Gość: lesti Re: Ryłko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:24
        a wiec firma jest super na poziomie kupilam butki i zaczela mi sie odrywac
        fkladka wiec zanioslam je do reklamacji po 2 tygodniach dostalam : naprawiona
        fkladke, wymienione fleki, paste do butow oraz list z przeprosinami : maja
        nadzieje ze nie strace zaufania do firmy i przepraszaja za zaistniala sytuacje
        niby takie normalne blabla bla ale zrobilo mi sie milo
        to sie nazywa podejscie do klienta :> noi od tamtej pory kupilam wiecej par
        butow i musze powiedziec ze wszystkie sa naprawde super :> zwlaszcza z kolekcji
        estima
      • Gość: adela Re: Ryłko IP: *.aster.pl 26.02.05, 18:22
        Mam i noszę ich buty od sześciu lat. Nie są tanie ale mają rewelacyjną jakość,
        niebanalne projekty i świetnie wyprofilowane formy. Nie czuc ich na stopach.
        Mozna chodzic/szaleć w ich szpilkach cały dzien i nie miec problemów z odbitymi
        stopami. polecam
      • Gość: i.marcos Re: Ryłko IP: *.opa / *.opa-carbo.com.pl 26.02.05, 19:25
        Bardzo lubię obuwie z tej firmy za jakość i staranne wykonanie i wykończenia.
        Mają tylko jedna wadę - jakoś nie zauważyli że saludziez ciut wyższym podbiciem
        niz standardowe. Więc pozostają mi od nich tylko szpilki i sandałki.
        Za to jakością nie są gorsze buty od Baldowskiego - mają zaletę - są tańsze o
        oko 40%
        pozdrawiam
      • Gość: Anna Re: Ryłko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 08:27
        A ja jestem rozczarowana butami ryłko. Na wiosnę kupiłam półbuty za 250zł i po2
        miesiącach zaczęła pękać skóra. reklamowałam je coś tam skleili, ale drugiego
        już nie poprawili. Zobaczę co będzie z nimi dalej, może dalej będę reklamować.
        Wcześniej miałam dwie pary butów rylko i faktycznie nic się nie robiło. Teraz
        straciłam zaufanie.
      • Gość: hihi Re: Ryłko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:54
        a ja mam spodnie firmy Ryłko :D zbieżność nazw :P?
        • Gość: anka Re: Ryłko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:00
          tez mam spodnie Ryłko - czarne z materialu, z kieszeniami
      • Gość: Nika Re: Ryłko IP: *.ibmer.waw.pl 27.02.05, 14:16
        Od 7 lat noszę ich sznurowane półbuty, takie typu "męskiego"... Nie do zdarcia,
        aczkolwiek zaczynają wykazywać lekkie objawy zużycia...
      • Gość: chochou Re: Ryłko IP: *.mos.gov.pl 02.03.05, 11:24
        W drugiej połowie lat 90-tych Ryłko miał dużo gorszą jakość wyrobów, ale prawie
        bez kłopotu można było znaleźć "nietypowe" rozmiary (41), teraz jest dokładnie
        na odwrót. Nawet w dużych salonach jest góra 5-6 wzorów w moim rozmiarze i to
        niestety ze starych kolekcji(np. 0 okrągłych nosków, a w ogóle buty tego typu
        mają bardzo ciekawe).
        Ciekawe dlaczego kompletnie ignorują ten rozmiar, przecież jest coraz więcej
        wysokich dziewczyn?
        W związku z powyższym ja też zaczęłam ignorować buty Ryłko i przerzuciłam się
        na Batę (dużo bardziej miękkie czego nie można powiedzieć o tych pierwszych)
      • Gość: asiunia Re: Ryłko IP: *.autocom.pl 06.03.05, 10:46
        ywisciue
        • Gość: asiunia Re: Ryłko IP: *.autocom.pl 06.03.05, 10:59
          Buty firmy Ryłko są bardzo wątpliwej jakości. Używana przez nich skóra to
          jakieś nieporozumienie. Oni mają ceny nieproporcjonalne do użytych
          materiałów,NAPRAWDE ZASTANÓWCIE SIE ZANIM WYDACIE 200 ZŁ.podeszwa jest żle
          wyprofilowana, bokami wylewa sie klej,w niektorych miejscach wystają jakieś
          strzepki, obcasy są niejednokrotnie za wysokie w stosunku do nachylenia buta,
          no i farbuje fatalnej jakości wyściólka w środku.NO I CENY SĄ CHYBA Z KSIĘŻYCA.
          W dodatku trzeba sie z nimi użerać przy reklamacjach(standard)
          Przyznaje chociaż,że ich stylistyka ostatnio bardzo sie poprawiła,buty są dużo
          ładniejsze niż w latach ubiegłych( A TO CHYBA JAKAS MAGIA) bo Ryłko w końcu na
          oczy przejrzało,że nie czarne i że można robić coś z fantazją.Jakość i cena
          pozostawiają jednak wiele do życzenia wiec nie polecam tej marki butów,
          osobiście wole buty włoskie,Batę a czasem Deichmana.
          • Gość: lulu Re: Ryłko IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.03.05, 20:19
            a ja uważam, że nieporozumieniem jest porównywanie Deichmanna do Ryłko ;-)
            jestem zakochana w tych butach-ich projekty to mistrzostwo świata. jakość-bez
            zarzutu. mam różowe (!) pantofle na wysokim obcasie-przechodziłam całą wiosnę i
            lato-jak w kapciach-super-wygodne. mam czarne klasyczne pantofle-piękne i
            trwałe. już mi ślinka leci na myśl o kolekcji wiosna/lato. ;-))) naprawdę-
            jestem dumna-polska firma na europejskim poziomie. ;-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka