Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DZISIEJSZE KOBIRTY...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:17
    ... no właśnie. Jak wam podoba się styl ubierania nastolatek i 20-30 latek?
    Czy według was moda lansuje ubrania mało kobiece? Np. Dzinsy i sportowa
    bluza. Patrząc na dzisiejsze nastolatki widzę brak elegancji i kobiecości. Mi
    to nie przeszkadz, bo sama się tak ubieram. A jakie jest wasze zdanie? Czekam
    na ciekawe posty.
    PS. I proszę się nie obrażać:)
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... 26.04.05, 19:36
        ja tam wybieram z mody te elementy, ktore sa kobiece. nie przepadam za wygladem
        na babochlopa i nie przepadam tez za szczegolnie sportowym odzieniem [poza
        sytuacjami, kiedy takie ciuchy sa jak najbardziej na miejscu]. a to, jak
        ubieraja sie kobiety w ogole... bylo tu juz sporo dyskusji o tym ;). nie chce
        generalizowac, ale nieszczegolnie czesto widuje babki, ktorych strojem /
        zestawieniem dodatkow etc. moge sie zachwycic. niemniej jednak - zdarza sie, na
        szczescie :).
      • Gość: gosiaqus Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: 82.160.7.* 26.04.05, 19:46
        a obcisle, ultraniskie biodrówki, z cekinami i haftami- 100% kobiecości, a
        szpice/czuby/elfy wiosną, latem zimą na każdą okazję i pogodę, a ultrakrótkie
        obcisłe różowe topy, kolorowa bizuteria i elegancka malutka torebeczka również
        na kazdą okazję, a do tego mocny makijaż, i kabaretki do wszystkiego we
        wszystkich kolorach, czy to nie kobiece?? a taki przecież ubiera się większość
        obserowanych przeze mnie nastolatek
        ---------------
        to oczywiście była ironia :D
        btw wydaje mi się, że młode kobiety/dziewczyny/laski w dzisiejszym, zabieganym
        świecie wybierają prosty, sportowy styl po prostu dla wygody, poza tym klimat w
        polsce nie służy ubieraniu zwiewnych, jasnych spódnic czy sukienek, no i te
        krzywe chodniki, nie nadają się do dreptania w szpilkach
        • Gość: kiciorun Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 08:47
          nastolatki ubierają sie sportowo,ponieważ to wygodne i praktyczne na co dzień.
          większość z nich potrafi się ubrać elegancko i kobieco, gdy nadarza się ku temu
          okazja. Przesadne akcentowanie swojej kobiecości w szkole tudzież na uczelni
          nie wydaje mi się dobrym pomysłem.
          • Gość: asik Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: *.ade0511.ade.iprimus.net.au 27.04.05, 09:03
            -uwielbiam dzinsy, i uwazam ze mozna nawet w dzinsach wygladac sexownie i
            elegancko.. oczywiscie zalezy jakie masz te dzinsy na sobie jaki top itd.
            oczywiscie wlozyc na siebie piekna kiecke i szpile tez potrafie ale to musi byc
            faktycznie okazja!!! nie lubie sie ustroic jak "choinka w Xmas" i wyjsc tak na
            zakupy do sklepu..czy na spacer po parku.. czy do znajomych wieczorem na
            kolacje.. nawet do kina... bo dla mnie to po prostu az smieszne... no i dodaje
            ze wcale nie chodze nieelegancko ubrana to tak dla tych co lubia
            krytykowac..ale uchodze jakby nie bylo za 'zawsze zadbana i odsawiona sztuke'
            potwierdzi to moj mezczyzna..i nie tylko..
          • Gość: matabobel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • pump_it_up zaloguj sie a nie spinaj. 27.04.05, 12:23
      • Gość: Lenka Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: *.chello.pl 27.04.05, 13:08
        Pamiętam jak miałam naście lat też ubierałam się na sportowo i do tego
        koniecznie na ciemno:czerń,szarość,granat.Nie malowałam się,nie stroiłam,o
        dziwo kompleksów też wtedy nie miałam.To chyba był taki etap.

Obecnie preferuje kolory i ubieram się bardziej kobieco aczkolwiek nie
        wyzywająco.Choć mam odpowiednie warunki nie zakładam głębokich dekoldów czy
        miniówek.Ostatnio włożyłam bluzkę z dekoldem w łódkę.Miałam odkryte tylko
        ramiona.Nawet nie spodziewałam się jakie niesamowite wrażenie może to robić na
        płci przeciwnej :)))
        Nie lubię stylu niechlujnego(dredy,długie ciemne kiecki do tego ciężkie buciory)
        Nie podoba mi się też wszechobecny styl barbiegirl. Niestety, tam gdzie mieszkam
        (Wawa) jest tego na pęczki.Zero orginalności,własnego stylu,pełno podobnie
        ubranych lalek.
        Nie bardzo rozumiem też czemu młode dziewczyny na własne życzenie się postarzają
        (mocna solariowa opalenizna,mocna tapeta o 10 rano,włosy w kolorze żółtka lub
        czarne jak węgiel).Po co to robić?,po to aby za 10 czy 15 lat się odmładzać?
        Ja podobnie jak Asik uwielbiam dżinsy.To jedno z najbardziej uniwersalnych
        ciuchów.Można w nich wyglądać i elegancko,seksownie,romantycznie,kobieco,na
        luzie,sportowo.Efekt zależy od tego z czym się je zestawi,jaki się wybierze
        fason i kolor.
      • Gość: <MAGDA> Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:56
        Ja też jestem z Wawy. Potwierdzam, stylu u za wiely kobiet to ja nie widzę...
      • Gość: <MAGDA> Re: DZISIEJSZE KOBIRTY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:09
        Aha i pisząc, że sama się tak ubieram, nie miałam na myśli stylu barbie czy
        heavy metal:) Sportowo czyli dzinsy( wcale nie wielkie ,,wory''), bluza. Buty
        też sportowe( ale nie typowe adidasy czy trapery), takie na płaskiej podeszfie.
        Kolory też dobieram do siebie ( preferuję oliwkowy, khaki, beż, biały, granat).
        Nie za bardzo podoba mi się łączenie agresywnych kolorów( np. Różowiutki +
        jaskrawa zieleń). Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka