Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

w obronie solarium

IP: *.elpos.net 27.05.05, 22:56
    drogie panie
    otwieram ten watek po to zeby uswiadomic niektore z Was, nie bede tu pisala o tym ze solarium szkodzi bo i tak wszystkie o tym doskonale wieci :). chodzi tu o to ze czytajac posty co 2 jest o tym ze dziewczyny przesadzaja z solarium i maja marchewkowa skure przewaznie sa to tlenione blondynki. to pomyslcie troszke - zapewne taka tleniona blond nie stac na dobrego fryzjera a tym bardziej na opalanie w solarium, pewnie kupuje sobie jakis samoopalacz na bazarku lub tez w innym miejscu, te bogatrze stac moze na jakies tabletki.

a po solarium sie ma brazowa skore prawie taka jakby sie opalalo na sloncu :) po przeciez 10 min w solarium to tak jak 1 dzien spedzony na sloncu.
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: w obronie solarium 27.05.05, 23:56
        fascynujące, masz może bloga? to byłby hit

Powiem Ci w zaufaniu, że tlenione blondi nie od samoopalacza są opalone ani
        karotenu, ale od tego tlenienia. W utleniaczu są związki powodujące lekkie
        napromieniowanie powietrza i osoba przebywająca w takim powietrzu opala się od
        niego.
        • b_bb Re: w obronie solarium 28.05.05, 00:03
          Potwierdzam. Też o tym czytałam w różnych bardzo naukowych pismach.
      • Gość: Tabaka Re: w obronie solarium IP: *.access.telenet.be 28.05.05, 06:34
        a ja mam zawsze wykupiony abonament roczny na 10 seansow + 1 gratis
        Zanim zbliza sie lato robie ze 3 aby sie zaprawic do sloneczka
        w zime ze 3 aby nie byc blada
        i jeszce w miedzyczasie ze 2- 3
        Jak widac spalona nie jestem , trupioblada tez nie ani bardzo opalona po
        prostu staram sie utrzymac kolor zdrowej skory na kazda pore roku .
        i mam nadzieje , ze na raka to nie wplynie bo niektore babki na codzien w
        solarium siedza i wygladaja jak przypieczone kury z rozna ?
      • Gość: Tabaka Re: w obronie solarium IP: *.access.telenet.be 28.05.05, 06:37
        nie zgadzam sie , ze 10 min w solarium to 1 dzien na sloncu
        To znacznie mniej i jeszcze zalezy skad slonce sie czerpie
      • justys_55 Re: w obronie solarium 28.05.05, 16:01
        A ja jestem blondynka i stac mnie na wizyty u fryzjera, a juz tym bardziej na
        solarium i nie jestem opalona na marchewkę, a na czekoladke i jest mi z tym
        dobrze, a co 2 facet sie za mna oglada:d do solarium czesto nie chodze tylko
        raz na jakis czas dla podtrzymania efektu. Co wy sie wszystkie tych blondi ucze
        [pilyscie??? Zazdroascicie koloru wlosow i ze sa bardziej zauwazalne od was?
        Zarowno blondynka, brunetka i ruda mozen przesadzic z solarium, nie sadzicie???
        • Gość: Ania JUSTYYYYYYYYYYYYS !!!!!!DZIOUCHA !!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.05.05, 16:08
          wiemy justys, wiemy, wsyzscy juz cholera wiedza ze jestes blondynka, studiujesz
          prawo, masz bojfrenda, stac cie na ciuszki, bedziesz miala kancelarie w spadku
          po starych. I oczywiscie wszystkie ci zazdroscimy, jestesmy grube, glupie,
          brzydkie, biedne, po nocy nie mozemy spac z tego powodu ze take bostwo jak ty
          zstapilo na ziemie a my kocmoluchy ino patrzec mozemy i sie dziwowac.....
          Nastepna bedzie plyte powtarzala az do zdarcia.......
      • Gość: dagny Re: w obronie solarium IP: *.devs.futuro.pl 28.05.05, 18:15
        A mnie nie stać na dobrego fryzjera i często kupuję coś na bazerze i wcale nie
        wyglądam jak spalone tlenione blondyny. To nie jest kwestia kasy.
        • charade Re: w obronie solarium 28.05.05, 23:33
          Spieszę potwierdzić, że opalenizna po solarium faktycznie nie jest
          pomarańczowa - jest brunatno-bura. Pomarańczowa to jest opalenizna z solarium
          poprawiona bardzo dużymi ilościami kiepskiego samoopalacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka