Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

monica bellucci

14.06.05, 00:25
    Ogladałam wczoraj "Malene" z nia w roli głownej i naprawde nie wiem czym tak
    sie niektorzy zachwycaja, uznajac, ze jest najpiekniejsza kobieta na swiecie.
    Moim zdaniem jest zbyt posagowa, ciagle miala tylko jeden wyraz twarzy, taki
    kamienny - chodzacy posąg.
    Ale figura bez zarzutu, chcialabym taka miec.
    Obserwuj wątek
      • xoxo Re: monica bellucci 14.06.05, 00:34
        Mnie sie podoba w niej to, ze nie boi sie byc brzydka i odrazajaca. Takze
        upokorzona lub okaleczona. Czego niektorym gwiazdom nie mozna zarzucic - np
        Zeta-Jones - zawsze taka sama "pikna", do znudzenia. W jednym filmie jako
        opuchnieta ciezarna i to juz byl jej szczyt transformacji.
        • Gość: gabi Re: monica bellucci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:59
          Za bardzo sie nie wysilila, bo wtedy ciężarna byla...
          • xoxo Re: monica bellucci 14.06.05, 01:00
            To to wiem, i stad jej szczyt jest jeszcze bardziej niski.
        • aretse11 Re: monica bellucci 14.06.05, 21:59
          ogladalam ten film jakis rok temu..podobal mi sie..Co do Belluci..to nie mam
          zastrzezen-ladna..a w filmie po prostu taka grala..
      • kochanica-francuza Re: monica bellucci 14.06.05, 01:09
        Nie,nie.Piękna jest.Ale film - przerażający.
        • Gość: Richelieu* Re: monica bellucci IP: *.localdomain / 80.48.249.* 14.06.05, 01:38
          przerażający? Nasze swojskie Chłopi bardziej przerażające, bo Jagna, w
          przeciwneiństwie do Maleny, nie wróciła do społeczeństwa tylko zidiociała u
          matki zakopała się w wycinankach
          • lunalovelight Re: monica bellucci 14.06.05, 09:50
            ciekawe. tez mi 'chlopi' na mysli przyszli a propos tego, co dzieje sie z
            tytulowa malena w filmie. ino 'malena' faktycznie lepiej sie konczy, ale imho
            mniej prawdziwie.
            • kochanica-francuza Re: monica bellucci 14.06.05, 13:50
              lunalovelight napisała:

> ciekawe. tez mi 'chlopi' na mysli przyszli a propos tego, co dzieje sie z
              > tytulowa malena w filmie. ino 'malena' faktycznie lepiej sie konczy, ale imho
              > mniej prawdziwie.
              mnie jeszcze "Grek Zorba"("Chłopi" takoż)
              • Gość: pianazludzen Re: monica bellucci IP: *.arcor-ip.net 14.06.05, 23:59
                a mnie obok wymienionych jeszcze Ludmiła z "Malowanego ptaka" i prostytutka z
                "Gdy oślica ujrzała anioła". Jeszcze więcej mi się kołacze po głowie, ale nie
                pamiętam juz, skąd.

Kiedys w liceum przy okazji Chłopów dyskutowaliśmy nawet o tym zjawisku, Pani od
                Polskiego odesłała mnie do Le Bon.
      • ziyi Re: monica bellucci 14.06.05, 02:01
        A ja uwazam ze jest najpiekniejsza. Idealne rysy twarzy i figura.
        • Gość: Aneta Re: monica bellucci IP: *.aster.pl 14.06.05, 04:55
          Po niej widać, jak bardzo pewna jest swej urody... Ma to w oczach... Jest
          oczywiście bardzo zadbana ale nie przestylizowana, "zrobiona" za bardzo. No i te
          posągowe, bardzo kobiece kształty. Piękna kobieta, co tu dużo mówić.
          • samantaa Re: monica bellucci 14.06.05, 07:59
            wg mnie owszem, MB ma bardzo ładną twarz, ale ciało jej mi sie nie podoba. wg
            mnie jest "zbyt" kobieca, tzn owszem wiem, ze takie panie sie podobają, ale ja
            jednak preferuje wysportowane, szuczpłe ciało, a nie taką typowo włoską urodę
            cięzkich bioder i dużych piersi
            • black_magic_women Re: monica bellucci 14.06.05, 09:39
              uwielbiam ja odkad pamietam,choc raczej nie za aktorstwo;)jest piekna,posagowa i
              /co dla mnie wazne/nie jest szparagfiem czy wieszakiem!nawet uda ma spore;)))
            • Gość: anka Re: monica bellucci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:50
              > ale ciało jej mi sie nie podoba. wg mnie jest "zbyt" kobieca, tzn owszem
              > wiem, ze takie panie sie podobają, ale ja jednak preferuje wysportowane,
              > szuczpłe ciało, a nie taką typowo włoską urodę cięzkich bioder i dużych piersi

Zgodzę sie z Tobą, też wolę szczupłe sylwetki. Chociaż Bellucci na pewno jest
              zgrabniejsza od nieforemnej Jennifer Lopez czy masywnej Britney Spears - sorry
              za takie porównanie, ale one mi się skojarzyły jako przedstawicielki "krągłych"
              kształtów.
      • 18lipcowa Re: monica bellucci 14.06.05, 09:49
        kate-gun napisała:

> Ogladałam wczoraj "Malene" z nia w roli głownej i naprawde nie wiem czym tak
        > sie niektorzy zachwycaja, uznajac, ze jest najpiekniejsza kobieta na swiecie.
        > Moim zdaniem jest zbyt posagowa, ciagle miala tylko jeden wyraz twarzy, taki
        > kamienny - chodzacy posąg.
        > Ale figura bez zarzutu, chcialabym taka miec.

jest naprawdę piękna.
      • lunalovelight Re: monica bellucci 14.06.05, 09:54
        bellucci i adjani to dwie moje faworytki, jesli idzie o wszelkiej masci aktorki
        i aktoreczki. lubie je wlasnie 1) jako aktorki, 2) podobaja mi sie jako kobiety,
        zadna z nich nie jest przestylizowana, zadna nie cierpi na zaczatki anoreksji
        czy innej bulimii, zadnej nie widzialam w nienaturalnych koafiurach na glowach
        czy nadto *tryndy* makijazach. ale - co ja tam wiem - moze bellucci w domu tylko
        lezy i pachnie, odziana w biale rybaczki, rozowa bluzke z brylantami, tipsiory
        ma 3centymetrowe i marzy jej sie platyna na wlosach :D.
        • charade Re: monica bellucci 14.06.05, 10:04
          Jest niezaprzeczalnie piękna, chociaż to nie jest typ urody, który mi się
          podoba najbardziej (czytaj: ja nie chciałabym tak wyglądać).
      • gosik79 Re: monica bellucci 14.06.05, 10:23
        jest piękna, może sobie pozwolić na minimalne podkreślenie urody (szminka, tusz)
        i nadal promienieje urodą. brytej musi nawalić sobie na twarz mase podkładu i
        ostro pomalowac oczy, żeby ktos mógł powiedzieć ze jest ładna.
        • Gość: lola Re: monica bellucci IP: *.ipt.aol.com 14.06.05, 10:58
          Ja natomiast od lat nie moge sie uwolnic od Mylene:

www.mylene.net/img/bio1.jpg
          no nie moge...
      • Gość: miracleyoumakeitha Re: monica bellucci IP: 81.210.75.* 15.06.05, 13:11
        Monica Bellucci jest najpiekniejszą kobieta na świecie;))))Ma super ciałko i
        piekne rysy twarzy,które nie potrzebują mocnego podkreślenia;)))suuuper
        natomiast najbrzydszą aktorką,według mnie maszkaronem jest Weronika Rosati
        fuuuuujjjjj!!!
        • anna_pacyk Re: monica bellucci 15.06.05, 20:02
          Monica Bellucci jest super. ma urode i figure, ktora mozna jej pozazdroscic!
          w "Malenie" cytuje:"caly czas ma taka sama mine" bo nie jest szczesliwa. jej
          maz jest na wojnie, caly czas musi zmagac sie z obelgami... rola zagrana bardzo
          dobrze. jesli chodzi o Cathrine Zeta-Jones to jest zdecydowanie jedna z
          najpiekniejszych kobiet na swiecie!!! wszystkie kobiety, ktore 'czepiaja' sie
          urody ktorejs z nich, sa zwyczajnie ZAZDROSNE!!!
          • Gość: Richelieu* Re: monica bellucci IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 20:19
            ekstra, zazdrosne
            a na to tylko
            "ile masz latek? odrobiłaś już lekcje?"

"(..) bo nie jest szczęśliwa." Figa a nie powód takiej samej miny. Ocena (znowu
            będzie coś idiotycznego) na miarę gimnazjalistki.
            Nie chcąc narażać się na pomówienia zamknęła się pod maską wiedząc, że
            najmniejsze spojrzenie w krórąkolwiek stronę powiedzie domysły pod czyjąś
            pierzynę. A że zamknąć się w domu nie można to i tak samym tylko ruchem bioder
            podniecała obie strony, mężczyn do ślinienia się i kobiet do pyskowania.
            Jeżeli u Jagny powodem odepchnięcia było strojenie się i jej codzienny wygląd
            jak na odpuście, to u Maleny doszło do tego kompletne zignorowanie zasad
            współzcia z ludźmi. Porozumienie z kobietami, kupowanie na tym samym targu
            kartofli, plotkowanie, sprawiłoby, że byłaby piękna zwyczajna. Ot koleżka.
            Mężczyzn pomijam, bo w Malenie to w ogromnej większości jakiś podrzędny gatunek
          • kate-gun Re: monica bellucci 15.06.05, 21:55
            anna_pacyk napisała:

wszystkie kobiety, ktore 'czepiaja' sie
            > urody ktorejs z nich, sa zwyczajnie ZAZDROSNE!!!

yyyyyyyyyyyyyyy jasne :]
      • easier_to_fly Re: monica bellucci 15.06.05, 20:21
        Jest piękna i tyle. Przywodzi na myśl klasyczną femme fatale. Demoniczna.
        • kochanica-francuza Re: monica bellucci 15.06.05, 21:33
          easier_to_fly napisała:

> Jest piękna i tyle. Przywodzi na myśl klasyczną femme fatale. Demoniczna.

eee mnie tam nie przywodzi
          • Gość: black_magic_women Re: monica bellucci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:39
            FF musi byc demoniczna,jak Pola Negri,Garbo,Dietrich itd.a Belucci jest
            posagowa/w ksztaltach/ i troche nijaka w wyrazie.ale i tak uwielbiam na nia
            patrzec;)))
          • easier_to_fly Re: monica bellucci 15.06.05, 21:50
            K-f, czepiasz się :PP
        • kate-gun Re: monica bellucci 15.06.05, 21:53
          tak wyglada femme fatal:
          film.onet.pl/_i/film/f/femme_fatale/g/g10.jpg
          i tak sie zachowuje:
          film.onet.pl/_i/film/f/femme_fatale/g/g20.jpg
          MB jest na nia zbyt, hmmm subtelna?
          • easier_to_fly Re: monica bellucci 15.06.05, 21:58
            Hm...no nie wiem. Nie powiedziałabym, że femme fatale określa się tylko ze
            względu na wygląd. Belucci ma w sobie TO coś.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka