Gość: lindsay IP: *.interpc.pl 14.06.05, 14:04 Chcialabym nazwac moja coreczke Miriam. Jak myslicie czy bede miala duzo klopotow z nadaniem jej tego egzotycznego imienia w urzedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka_ag Re: a propos imion... 14.06.05, 14:07 Ala ma kota a Miriam ma ptaka... Tak mi się skojarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesira Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:10 Moja kolezanka ma tak na imie i nie ma chyba z tym problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a propos imion... 14.06.05, 15:25 ładne imię, mam tylko nadzieję, że będzie dobrze zgrane z nazwiskiem, bo w przypadku niepospolitych imion to ważne. Inacze sąpóźniej takie zabawne przypadki jak: Dżesika Gwóźdż, Samanta Wiadro, czy Greta Koza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anululusia Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:28 M<oja koleżanka dała sowjej córeczce na imię Michelle, mała będzię się przedstawiać Michelle Pączek Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: a propos imion... 14.06.05, 17:33 Wiesz, w urzędzie chyba nie bedziesz miała problemów, gorzej z księdzem...W maju byłam chrzestną, matka dała jej na imię Vanessa ( uważam, że to głupi pomysł ), ksiądz ( mocno starszy pan) upierał się, ze nie jest to imię dla katoliczki, no i dostała drugie imię -Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: a propos imion... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:40 nie krzywdź dziecka, chcesz zeby je wyzywano? chyba ze chcesz narazic swoje dziecko na zlosliwe komentarze i wyzwiska. zastanow sie! lepiej daj jej na imie np. nicole, blanka, weronika... błagam, cokolwiek, tylko nie miriam! Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: a propos imion... 14.06.05, 19:08 Gość portalu: ania napisał(a): > nie krzywdź dziecka, chcesz zeby je wyzywano? chyba ze chcesz narazic swoje > dziecko na zlosliwe komentarze i wyzwiska. zastanow sie! lepiej daj jej na imie > > np. nicole, blanka, weronika... błagam, cokolwiek, tylko nie miriam! A dlaczego Miriam maja wyzywac?? Imie jak imie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi_15 Re: a propos imion... 14.06.05, 19:12 Nie wiem jak bedzie za pare lat ale teraz imię Miriam kojarzy się dość jednoznacznie................................................................... ................................. Jest ładne i nawet tez mi się podobało - aż do programu "wszystko o miriam"... Dowcipy w stylu "co ma miriam? Jajko niespodziankę;)" itp są teraz dość popularne. Możesz nieświadomie skrzywdzić swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: a propos imion... 14.06.05, 19:33 naomi_15 napisała: > Jest ładne i nawet tez mi się podobało - aż > do programu "wszystko o miriam"... Dowcipy w stylu "co ma miriam? Jajko > niespodziankę;)" itp są teraz dość popularne. OK, nie wiedzialam o tym. Fakt, ze niektore imiona zle sie kojarza w danym kraju, bo zapadaja w pamiec zbiorowa na podstawie filmow, postaci literackich itp. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a propos imion... 14.06.05, 19:37 ech, w przypadku Miriam, to pamięć na chwilę. Ja tego imienia tak nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaja-paja Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:08 chyba bedziesz miala bo w polsce nie mozna nadawac imion zenskich nie komnczących sie na -a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a propos imion... IP: *.saska.krakow.pl 14.06.05, 23:21 w czasie, gdy dziecko zacznie obchodzić co mówią, nikt już nie będzie pamiętał ani tego kretyńskiego reality show ani z czym wlasciwie Miriam ma mu się kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: a propos imion... IP: *.devs.futuro.pl 14.06.05, 22:01 masz rację gorzej będzie z księdzem ,Miriam to zdaje się żydowskie imię Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: a propos imion... 15.06.05, 20:04 tak jak wszystkie inne imiona biblijne z maria na czele :) miriam to piekne imie, oprocz tego imienia choruje jeszcze na abigail :)ale do dzieci mi sie nie spieszy wiec moze mi sie zmieni aisha mi sie podoba ale to juz chyba nie przejdzie w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: a propos imion... IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 19:33 mnie sie obilo o uszy, ze jedna mama nazwala corcie Dolores Miednica Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: a propos imion... 14.06.05, 20:34 Nie nazywaj jej Miriam jesli nie chcesz się narażać na antysemickie komentarze, chyba że wyjedziesz z naszego obrzydliwego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Heh...:)))) 14.06.05, 20:54 Równie dobrze możesz tak nazwać syna :D Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Heh...:)))) 14.06.05, 21:01 Znam dwie siostry zakonne, które przybrały to imię, tak nazywa się też moja instruktorka fitness. W moim przekonaniu jest bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: a propos imion... 15.06.05, 17:48 Imie ładne, orginalne a zanim dziecko podrośnie wszyscy już zapomną o programie. I myśle, że kłopotów w urzedzie nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś