Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a propos imion...

IP: *.interpc.pl 14.06.05, 14:04
    Chcialabym nazwac moja coreczke Miriam. Jak myslicie czy bede miala duzo
    klopotow z nadaniem jej tego egzotycznego imienia w urzedzie?
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: a propos imion... 14.06.05, 14:07
        Ala ma kota a Miriam ma ptaka...

Tak mi się skojarzyło...
        • Gość: nesira Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:10
          Moja kolezanka ma tak na imie i nie ma chyba z tym problemow.
          • miska_malcova Re: a propos imion... 14.06.05, 15:25
            ładne imię, mam tylko nadzieję, że będzie dobrze zgrane z nazwiskiem, bo w
            przypadku niepospolitych imion to ważne. Inacze sąpóźniej takie zabawne
            przypadki jak: Dżesika Gwóźdż, Samanta Wiadro, czy Greta Koza
            • Gość: anululusia Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:28
              M<oja koleżanka dała sowjej córeczce na imię Michelle, mała będzię się
              przedstawiać Michelle Pączek
              • miska_malcova Re: a propos imion... 14.06.05, 15:29
                no, gratluję pomysłu :-)
                • vanillaice Re: a propos imion... 14.06.05, 17:33
                  Wiesz, w urzędzie chyba nie bedziesz miała problemów, gorzej z księdzem...W
                  maju byłam chrzestną, matka dała jej na imię Vanessa ( uważam, że to głupi
                  pomysł ), ksiądz ( mocno starszy pan) upierał się, ze nie jest to imię dla
                  katoliczki, no i dostała drugie imię -Maria.
                  • Gość: ania Re: a propos imion... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:40
                    nie krzywdź dziecka, chcesz zeby je wyzywano? chyba ze chcesz narazic swoje
                    dziecko na zlosliwe komentarze i wyzwiska. zastanow sie! lepiej daj jej na imie
                    np. nicole, blanka, weronika... błagam, cokolwiek, tylko nie miriam!
                    • jaleo Re: a propos imion... 14.06.05, 19:08
                      Gość portalu: ania napisał(a):

> nie krzywdź dziecka, chcesz zeby je wyzywano? chyba ze chcesz narazic swoje
                      > dziecko na zlosliwe komentarze i wyzwiska. zastanow sie! lepiej daj jej na
                      imie
                      >
                      > np. nicole, blanka, weronika... błagam, cokolwiek, tylko nie miriam!

A dlaczego Miriam maja wyzywac?? Imie jak imie.
                    • naomi_15 Re: a propos imion... 14.06.05, 19:12
                      Nie wiem jak bedzie za pare lat ale teraz imię Miriam kojarzy się dość
                      jednoznacznie...................................................................
                      ................................. Jest ładne i nawet tez mi się podobało - aż
                      do programu "wszystko o miriam"... Dowcipy w stylu "co ma miriam? Jajko
                      niespodziankę;)" itp są teraz dość popularne. Możesz nieświadomie skrzywdzić
                      swoje dziecko.
                      • jaleo Re: a propos imion... 14.06.05, 19:33
                        naomi_15 napisała:

> Jest ładne i nawet tez mi się podobało - aż
                        > do programu "wszystko o miriam"... Dowcipy w stylu "co ma miriam? Jajko
                        > niespodziankę;)" itp są teraz dość popularne.

OK, nie wiedzialam o tym. Fakt, ze niektore imiona zle sie kojarza w danym
                        kraju, bo zapadaja w pamiec zbiorowa na podstawie filmow, postaci literackich
                        itp.
                        • miska_malcova Re: a propos imion... 14.06.05, 19:37
                          ech, w przypadku Miriam, to pamięć na chwilę. Ja tego imienia tak nie kojarzę
                          • Gość: zaja-paja Re: a propos imion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:08
                            chyba bedziesz miala bo w polsce nie mozna nadawac imion zenskich nie
                            komnczących sie na -a
                            • Gość: m Re: a propos imion... IP: *.saska.krakow.pl 14.06.05, 23:23
                              wolno.
                      • Gość: m Re: a propos imion... IP: *.saska.krakow.pl 14.06.05, 23:21
                        w czasie, gdy dziecko zacznie obchodzić co mówią, nikt już nie będzie pamiętał
                        ani tego kretyńskiego reality show ani z czym wlasciwie Miriam ma mu się
                        kojarzyć.
                  • Gość: mimi Re: a propos imion... IP: *.devs.futuro.pl 14.06.05, 22:01
                    masz rację gorzej będzie z księdzem ,Miriam to zdaje się żydowskie imię
                    • funghettino Re: a propos imion... 15.06.05, 20:04
                      tak jak wszystkie inne imiona biblijne z maria na czele :)
                      miriam to piekne imie, oprocz tego imienia choruje jeszcze na abigail :)ale do
                      dzieci mi sie nie spieszy wiec moze mi sie zmieni

aisha mi sie podoba ale to juz chyba nie przejdzie w polsce
              • Gość: anulka Re: a propos imion... IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 19:33
                mnie sie obilo o uszy, ze jedna mama nazwala corcie Dolores Miednica
      • przemkowa.b Re: a propos imion... 14.06.05, 20:34
        Nie nazywaj jej Miriam jesli nie chcesz się narażać na antysemickie komentarze,
        chyba że wyjedziesz z naszego obrzydliwego kraju.
      • easier_to_fly Heh...:)))) 14.06.05, 20:54
        Równie dobrze możesz tak nazwać syna :D
        • zloty_delfin Re: Heh...:)))) 14.06.05, 21:01
          Znam dwie siostry zakonne, które przybrały to imię, tak nazywa się też moja
          instruktorka fitness. W moim przekonaniu jest bardzo ładne.
      • aviviah Re: a propos imion... 15.06.05, 17:48
        Imie ładne, orginalne a zanim dziecko podrośnie wszyscy już zapomną o programie.
        I myśle, że kłopotów w urzedzie nie bedzie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka