Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do n_nicky !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:06
    Przepraszam cię bardzo ale czy ty mieszkasz w Norwegii?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zielonooka Re: do n_nicky !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:41
        Moze tak, moze nie-niewiem:)
        • Gość: anka Re: do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:45
          Sorry,ale to było do do n_nicky.
          A może ty mieszkasz w Norwegii?
          • jollyvonne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 21:58
            Mozna zgadywac? Przyjmujesz zaklady? Ja stawiam na "nie" :)
            A jak sie przyjrzysz IP zielonookiej, to bedziesz miala odpowiedz skad ona.
            Czy przespalam snem zimowym moment kiedy Norwegia stala sie wazna na mapie
            swiata mody?

jollyvonne
            • Gość: kaśka Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:07
              Nie prowadze zakładów bukmacherskich:)
              Chciałam się tylko dowiedzieć co w tej chwili w tamtym zakądku swiata jest
              modne i jaka jest tam najczęściej pogoda w lato.Czy mam zabierać ciuchy letnie
              czy coś cieplejszego?itd......
              • b_bb Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:08
                To jesteś anka czy kaśka?
              • Gość: anna-katarzyna Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:08
                Mam dwa imiona stąd dwa inne loginy:)pochrzaniło mi się:)))
                • eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:11
                  W Skandynawii w końcu zrobiło się ciepło, nawet bardzo. Ale nie rezygnowałabym z
                  ciepłych swetrów, bo można tu nieźle przemarznąć, ja właśnie leczę przeziębienie:/
                  Moda- wygoda i luz, płaskie obcasy, len, bawełna... nic nadzwyczajnego:)
                  • Gość: anna-katarzyna Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:18
                    O jak sie ciesze:)Czyli to co lubie najbardziej:)Len,len,len....i buty a
                    płaskim.Dziękuje ci bardzo.Jakieś swetry oczywiście wezme i od wszelkiego złego
                    kurtke od deszczu.Podpowiedz co jeszcze;)
                    • eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:29
                      Bardziej Ci chyba doradzić nie mogę, bo piszę ze Szwecji, nie z samej
                      Norwegii... Ale pogoda jest taka sama, dużo wody;) no i ta wszechobecna,
                      powalająca prostota, spokój... achhhh:)))
                      Nie wiem, jakiego rodzaju wypad planujesz... tutaj w Szwecji przydałby się jakiś
                      koc do leżenia na trawie... jakies turystyczne naczynia, termosy, bo jest
                      mnóstwo miejsc piknikowych w przepięknych miejscach... Jeśli jedziesz do duzego
                      miasta (stolicy) i chcesz odwiedzić dyskotekę, to pewnie przydadzą się wysokie
                      obcasy, ale tylko w tym wypadku. Tu kobiety stanowczo preferują maksymalną
                      wygodę, więc na miasto, do sklepu, do muzeów- tylko płaskie obuwie. A ubiór
                      prosto z majówki, nawet mój zwyczajny sztruksowy żakiet bardzo się wyróżniał z
                      tłumu luzaków:)))
                      Weź wygodne spodnie, parę dżinsów, jakieś lniane, jakąś lekką spódnicę, jesli
                      nosisz... koszulki, ze dwa swetry...jejku, nie wiem sama:)
              • jollyvonne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:28
                Jaka szkoda :( W Norwegii hazard (poza jednorekimi bandytami) zakazany,
                rozrywka jakas bylaby mile widziana :D
                W Norwegii (ku wielkiemu obrzydzeniu forumowiczek, hehe) sa modne rozowe i
                biale paski z klamrami wysadzanymi cyrkoniami, noszone do jeansow, topy noszone
                jeden na drugi (zima, zima, zima, i tylko snieg nie pada), sukienki noszone na
                spodnie (pozostalosci poprzedniego lata), "etniczna" bizuteria (piorka i
                koraliki), japonki (przerwa miedzy palcami u nog mnie boli od samego
                patrzenia), balerinki czy jak je zwal; plaskie obuwie w kolorkach
                roz/blekit/zielen/zolty. Na ulicach mozna spotkac takie dziwadla, ze ciezko
                powiedziec co jest modne, a co nie ...
                Norwegia to niemaly kraj, pogoda jest rozna w roznych czesciach. Ciuchy letnie
                zabrac koniecznie, koczowac na lodowcu chyba nie bedziesz? Ja jestem ze
                Szczecina, i norweskie lata wydaja mi sie byc cieplejsze niz "wlasne". Wlasnie
                gdzies na Gazecie wyczytalam ze lato w tym roku bedzie, wiec skoro bedzie w
                Polsce, to i w Norwegii i reszcie Europy tez. Lato 2002 obfitowalo w dni 35+
                stopni Celsjusza, w tym roku jest pewne opoznienie na starcie, ale temperatura
                wreszcie przekroczyla 20, i pnie sie w gore.
                Jakis cieplejszy sweter czy kurtka, dlugie spodnie i kryte buty to i w
                czasie "polskiego" lata sie przydaja, Norwegia nie stanowi wyjatku.

jollyvonne
                • Gość: anna-katarzyna:) Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:46
                  Z tym różem,cyrkoniami,białymi paskami itd to hm...będzie problem;D.Natomiast
                  tuniki,'etniczna"biżuteria i ten len ooo... to już zdecydowanie cieplej:)Jeżeli
                  tam chodzą różne dziwadła to mam nadzieje że nie będe wyglądała
                  jak "sierota".Jedziemy tam na miesiąc tak więc troche tego musze zabrać
                  natomiast jeśli chodzi o część Norwegii w której będziemy to mhy...zależy
                  kiedy:)A tak poważnie to jedziemy z zamiarem zwiedzenia jej chodziaż części a
                  jeżeli chodzi o ścisłość to bardziej północną część.Oslo oczywiście również:)
                  ale nie ukrywam że chyba w najmniejszym stopniu.Dzięki dziewczyny bardzo i
                  pozdrawiam.
                  • eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:50
                    Jak na północ to więcej ciepłych rzeczy, tutaj pogoda potrafi być podstępna:)
                    Róż, cyrkonie- założę się, że wcale nie ma ich tak wiele:)
      • n_nicky Re: do n_nicky !!! 21.06.05, 22:42
        Nie:)Ale to mój ukochany kraj w Europie,od lat się nim interesuję i mam
        nadzieję,że niedługo uda mi się go zobaczyć.Poza tym mam też nadzieję,że od
        października będę studentką filologii norweskiej na UAM w Poznaniu;)Póki co
        czekam na wyniki matur.
        • n_nicky Re: do n_nicky !!! 21.06.05, 22:49
          Jeszcze jedno-bo zapewne chodzi Ci też o moją sygnaturkę-to wyjaśniam:dostałam
          kiedyś przypadkiem linki do tych stronek,spodobały mi się zwłaszcza filmy z
          Norwegii na "...discover it",to wkleiłam linki w sygnaturce,ale właśnie od
          jakiegoś czasu zamierzam ją zmienić;) pozdrawiam
          PS A z ciekawości-dlaczego pytasz?(czy mieszkam w Norwegii?)
          • jollyvonne Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 22:54
            Moge wyslac tylko oryginal, czy mam tlumaczyc?

<<Aftenposten Publisert: 14. juni 2005
            SVEN O. HØIBY SKILLER SEG.
            Etter bare tre måneders ekteskap skiller kronprinsesse Mette-Marits far, Sven
            O. Høiby, seg fra Renathe Barsgård. Begge partene bekrefter skilsmissen overfor
            Se og Hør.
            - Kravet til gjensidig respekt og tillit som et ekteskap fordrer, var borte,
            sier Høiby (68) om bruddet med 34 år gamle Renathe Barsgård.
            Paret giftet seg i den norske ambassaden i Haag i Nederland i mars i år.>>

www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1059120.ece
            • Gość: anna-katarzyna Re: tylko do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:00
              O matko!!!!Prosze przetłumacz;)
              • jollyvonne Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 23:04
                To taki maly "update" dla n_nicky :) Ona pytala kiedys czy tatus ksiezniczki MM
                juz sie ozenil, odpowiedz byla twierdzaca. Teraz, 3 miesiace po slubie tatus
                sie rozwodzi :)

jollyvonne
              • n_nicky Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 23:04
                Czy ja dobrze rozumiem,że "tatuś" się rozwiódł?
        • Gość: anna-katarzyna Re: do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:50
          aaaaaa.....to ja myślałam,że ty tam mieszkasz i stąd te strony o Norwegii.Ja
          wyjeżdżam tam na ok.miesiąc to pozdrowie Norwegie od ciebie:D
          • n_nicky Re: do n_nicky !!! 21.06.05, 22:51
            Koniecznie pozdrów ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka