Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:06 Przepraszam cię bardzo ale czy ty mieszkasz w Norwegii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zielonooka Re: do n_nicky !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:41 Moze tak, moze nie-niewiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:45 Sorry,ale to było do do n_nicky. A może ty mieszkasz w Norwegii? Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 21:58 Mozna zgadywac? Przyjmujesz zaklady? Ja stawiam na "nie" :) A jak sie przyjrzysz IP zielonookiej, to bedziesz miala odpowiedz skad ona. Czy przespalam snem zimowym moment kiedy Norwegia stala sie wazna na mapie swiata mody? jollyvonne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:07 Nie prowadze zakładów bukmacherskich:) Chciałam się tylko dowiedzieć co w tej chwili w tamtym zakądku swiata jest modne i jaka jest tam najczęściej pogoda w lato.Czy mam zabierać ciuchy letnie czy coś cieplejszego?itd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna-katarzyna Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:08 Mam dwa imiona stąd dwa inne loginy:)pochrzaniło mi się:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:11 W Skandynawii w końcu zrobiło się ciepło, nawet bardzo. Ale nie rezygnowałabym z ciepłych swetrów, bo można tu nieźle przemarznąć, ja właśnie leczę przeziębienie:/ Moda- wygoda i luz, płaskie obcasy, len, bawełna... nic nadzwyczajnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna-katarzyna Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:18 O jak sie ciesze:)Czyli to co lubie najbardziej:)Len,len,len....i buty a płaskim.Dziękuje ci bardzo.Jakieś swetry oczywiście wezme i od wszelkiego złego kurtke od deszczu.Podpowiedz co jeszcze;) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:29 Bardziej Ci chyba doradzić nie mogę, bo piszę ze Szwecji, nie z samej Norwegii... Ale pogoda jest taka sama, dużo wody;) no i ta wszechobecna, powalająca prostota, spokój... achhhh:))) Nie wiem, jakiego rodzaju wypad planujesz... tutaj w Szwecji przydałby się jakiś koc do leżenia na trawie... jakies turystyczne naczynia, termosy, bo jest mnóstwo miejsc piknikowych w przepięknych miejscach... Jeśli jedziesz do duzego miasta (stolicy) i chcesz odwiedzić dyskotekę, to pewnie przydadzą się wysokie obcasy, ale tylko w tym wypadku. Tu kobiety stanowczo preferują maksymalną wygodę, więc na miasto, do sklepu, do muzeów- tylko płaskie obuwie. A ubiór prosto z majówki, nawet mój zwyczajny sztruksowy żakiet bardzo się wyróżniał z tłumu luzaków:))) Weź wygodne spodnie, parę dżinsów, jakieś lniane, jakąś lekką spódnicę, jesli nosisz... koszulki, ze dwa swetry...jejku, nie wiem sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:28 Jaka szkoda :( W Norwegii hazard (poza jednorekimi bandytami) zakazany, rozrywka jakas bylaby mile widziana :D W Norwegii (ku wielkiemu obrzydzeniu forumowiczek, hehe) sa modne rozowe i biale paski z klamrami wysadzanymi cyrkoniami, noszone do jeansow, topy noszone jeden na drugi (zima, zima, zima, i tylko snieg nie pada), sukienki noszone na spodnie (pozostalosci poprzedniego lata), "etniczna" bizuteria (piorka i koraliki), japonki (przerwa miedzy palcami u nog mnie boli od samego patrzenia), balerinki czy jak je zwal; plaskie obuwie w kolorkach roz/blekit/zielen/zolty. Na ulicach mozna spotkac takie dziwadla, ze ciezko powiedziec co jest modne, a co nie ... Norwegia to niemaly kraj, pogoda jest rozna w roznych czesciach. Ciuchy letnie zabrac koniecznie, koczowac na lodowcu chyba nie bedziesz? Ja jestem ze Szczecina, i norweskie lata wydaja mi sie byc cieplejsze niz "wlasne". Wlasnie gdzies na Gazecie wyczytalam ze lato w tym roku bedzie, wiec skoro bedzie w Polsce, to i w Norwegii i reszcie Europy tez. Lato 2002 obfitowalo w dni 35+ stopni Celsjusza, w tym roku jest pewne opoznienie na starcie, ale temperatura wreszcie przekroczyla 20, i pnie sie w gore. Jakis cieplejszy sweter czy kurtka, dlugie spodnie i kryte buty to i w czasie "polskiego" lata sie przydaja, Norwegia nie stanowi wyjatku. jollyvonne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna-katarzyna:) Re: czy w Norwegii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:46 Z tym różem,cyrkoniami,białymi paskami itd to hm...będzie problem;D.Natomiast tuniki,'etniczna"biżuteria i ten len ooo... to już zdecydowanie cieplej:)Jeżeli tam chodzą różne dziwadła to mam nadzieje że nie będe wyglądała jak "sierota".Jedziemy tam na miesiąc tak więc troche tego musze zabrać natomiast jeśli chodzi o część Norwegii w której będziemy to mhy...zależy kiedy:)A tak poważnie to jedziemy z zamiarem zwiedzenia jej chodziaż części a jeżeli chodzi o ścisłość to bardziej północną część.Oslo oczywiście również:) ale nie ukrywam że chyba w najmniejszym stopniu.Dzięki dziewczyny bardzo i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: czy w Norwegii? 21.06.05, 22:50 Jak na północ to więcej ciepłych rzeczy, tutaj pogoda potrafi być podstępna:) Róż, cyrkonie- założę się, że wcale nie ma ich tak wiele:) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: do n_nicky !!! 21.06.05, 22:42 Nie:)Ale to mój ukochany kraj w Europie,od lat się nim interesuję i mam nadzieję,że niedługo uda mi się go zobaczyć.Poza tym mam też nadzieję,że od października będę studentką filologii norweskiej na UAM w Poznaniu;)Póki co czekam na wyniki matur. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: do n_nicky !!! 21.06.05, 22:49 Jeszcze jedno-bo zapewne chodzi Ci też o moją sygnaturkę-to wyjaśniam:dostałam kiedyś przypadkiem linki do tych stronek,spodobały mi się zwłaszcza filmy z Norwegii na "...discover it",to wkleiłam linki w sygnaturce,ale właśnie od jakiegoś czasu zamierzam ją zmienić;) pozdrawiam PS A z ciekawości-dlaczego pytasz?(czy mieszkam w Norwegii?) Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 22:54 Moge wyslac tylko oryginal, czy mam tlumaczyc? <<Aftenposten Publisert: 14. juni 2005 SVEN O. HØIBY SKILLER SEG. Etter bare tre måneders ekteskap skiller kronprinsesse Mette-Marits far, Sven O. Høiby, seg fra Renathe Barsgård. Begge partene bekrefter skilsmissen overfor Se og Hør. - Kravet til gjensidig respekt og tillit som et ekteskap fordrer, var borte, sier Høiby (68) om bruddet med 34 år gamle Renathe Barsgård. Paret giftet seg i den norske ambassaden i Haag i Nederland i mars i år.>> www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1059120.ece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna-katarzyna Re: tylko do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:00 O matko!!!!Prosze przetłumacz;) Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 23:04 To taki maly "update" dla n_nicky :) Ona pytala kiedys czy tatus ksiezniczki MM juz sie ozenil, odpowiedz byla twierdzaca. Teraz, 3 miesiace po slubie tatus sie rozwodzi :) jollyvonne Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: tylko do n_nicky !!! 21.06.05, 23:04 Czy ja dobrze rozumiem,że "tatuś" się rozwiódł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna-katarzyna Re: do n_nicky !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:50 aaaaaa.....to ja myślałam,że ty tam mieszkasz i stąd te strony o Norwegii.Ja wyjeżdżam tam na ok.miesiąc to pozdrowie Norwegie od ciebie:D Odpowiedz Link Zgłoś