Gość: sylwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:05 Za 2 dni koniec roku ,a ja kończę gimnazjum i jako działaczka samorządu powinnam kupić prezent dla wycawczyni do 200zł. ale nie wiem jaki.Nie mam pomysłu i tyle.Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwia Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:06 dla wychowawczyni* sorry za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 21.06.05, 23:08 hihi ja to załatwiałam po podstawówce (wtedy było jescze osiem klas). nasza wychowawczyni uczyła plastyki. kupiłam jej w galerii ceramiki jakieś koszmarne ciężkie dzbany z szamotowej glinki, które wtedy wydawały mi się bardzo oryginalne, wykwintne, trendy i must have :) szczerze mówiąc, nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 21.06.05, 23:16 Coś artystycznego z galerii sztuki, pooglądaj, wybierz... albo jakiś album dotyczący przedmiotu, którego uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 01:09 za 200 mozna kupic ladny zestaw sniadaniowy rosenthala, elegancki prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:57 Przepraszam a gdzie taki zestaw moge kupic???Bo w tym Rosenthalu do ktorego chadzam-Promenada to ponizej 1500(zestaw kawowy) to nic nie dostaniesz.A jezeli chodzilo Ci o pojedyncza filazanke z talerzykiem-sa takie np.bulgariego to tez ok.400 pln i nawet nie ma pewnosci ze pani wychowawczynie sie pozna.Ja bym kupila jaks wode toaletowa Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 10:08 chyba chodzi o zestaw dla jednej osoby... albo moze dla 0,5;) za 200 zł mozna kupic w Rosenthalu mały wazon, swiecznik, jedna filizanke, 2 talezyki, wszytsko i tak zalezy od tego jaki wzor sie wybierze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.orasoft.net.pl 22.06.05, 10:15 Ja w tym roku konczylam liceum my naszej wychowawczyni dalismy bluzke z naszym zdjeciem klasowym tak na pamiatke i cos tam jeszcze ale nie pamietam w sumie to bylo kilka prezentow...chyba jakas smieszna figurka aaa i powiekszylismy i oprawilismy nasze zdjecie klasowe w ramy zeby sobie nad lozkiem powiesila:D Nasza wychowawczyni byla panna wiec tez dostala zestaw sniadaniowy dla jednej osoby taki w drewnianym pudelku ale to bylo rok wczesniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 10:26 A my naszej promotorce po obronie kupiliśmy komplet ze srebra- naszyjnik i kolczyki, ale wiedzielismy, że ona sie lubuje w srebrze. Myśleliśmy też o broszce lub bransolecie srebrnej- za 200 stówki juz można kupić bardzo ładną. A jak nie, to może jakieś talerzyki deserowe- są fajne komplety w galeriach- ręcznie malowane. W Wawie widziałam w Alejach naprzeciwko dawnej Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 11:15 sprawdze te zestawy, jak chcesz - kupowalismy w klasie katechetom z okazji komunii. za to moj kolega, jak odchodzil z pracy na UW, to dostal od studentow figurke oskara ze swoja podobizna - sami zaprojektowali, a potem zamowili odlew. to byla naprawde pamiatka. moze cos takiego indywidualnego, zrobionego specjalnie dla niej bardziej by ucieszylo wychowawczynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:39 Moja mama jest nauczycielką i nie bardzo cieszą ją takie zindywidualizowane prezenty - na strychu trzyma kilka wielkich zdjęć klasowych oprawionych w przeróżne ramy, jakies figurki, obrazki itp. i wyjmuje je tylko, kiedy byli wychowankowie przychodzą w odwiedziny;) Najbardziej cieszą ja prezenty w postaci eleganckich piór/długopisów, bo takie często gubi, więc nowe zawsze się przyda. Żeby to jednak nie był taki typowo praktyczny prezent, to możecie wygrawerować na nim jakąś dedykację od klasy. Coś z biżuterii też byłoby fajnym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że jesteś absolutnie pewna, że znasz dobrze gust wychowawczyni. Moim zdaniem długopis byłby bezpieczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 11:44 kup kwiaty za 50 zl, a reszte wpłaccie na jakąś fundacje. To paranoja, co się teraz wyprawia z prezentami. Jest akurat artykuł o tym na portalu o2. Jedna pani sobie zazyczyła aparat cyfrowy lub cos tam innego, w kazdym razie klasa zebrała 2000zł!!! 80 zł od ucznia, paranoja jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 18:12 gocha221 napisała: > kup kwiaty za 50 zl, a reszte wpłaccie na jakąś fundacje. To paranoja, co się > teraz wyprawia z prezentami. > Jest akurat artykuł o tym na portalu o2. > Jedna pani sobie zazyczyła aparat cyfrowy lub cos tam innego, w kazdym razie > klasa zebrała 2000zł!!! 80 zł od ucznia, paranoja jakaś. sto lat temu bylam w polsce wychowawczynia, prowadzilam dzieciaki od 5 do 8 klasy, na odejscie dostalam od nich serwis do kawy na 12 osob, uwielbiam go, zabralam go jako jedyna rzecz z polski (zadnych innych domowych rzeczy) i sluzy mi do tej pory perfumy, bizuteria sa zbyt osobiste, proponowalabym dobry dlugopis lub jeszcze bardziej elegancko: pioro np mont blanc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 22.06.05, 12:08 Moja mama tez jest nauczycielka. I na prawde takie prezenty sa tylko i wylacznie krepujace. Najbardziej ciesza ja kwiaty i podziekowanie, ewentualnie ladnie wydana ksiazka z dedykacja i podpisami uczniow. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 12:28 Moja teściowa jest nauczycielka i strasznie ucieszyła ją srebrna broszka od wychowanków na koniec szkoły. Wiadomo, że nie ma musu kupowania i że nic by się nie stało gdyby klasa kupiła tylko kwiaty, ale prezent to taki dowód wdzięczności (i pamiątka) za te wszystkie lata. Sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:38 zasadniczo bezpieczne beda eleganckie pioro/dlugopis, kwiaty, ksiazka (jakis ladny album o sztuce, miescie etc jesli wiesz co ja interesuje) jesli cos od siebie to pomysl ze zdjeciem klasowym w ramce jest fajny ewentualnie dobra kawa, herbata, bombonierka my naszemu wychowawcy zrobilismy gwiazde szeryfa z wygrawerowana dedykacja (zawsze nosil kowbojki i sie pod klimat wpasowalo) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 12:46 na zakonczenie szkoly sredniej, podarowalismy wychowawczyni piekny bukiet roz (tyle roz ile uczniow) oraz zloty lancuszek, ile wydalismy to nie potrafie powiedziec bo stare pieniadze wtedy obowiazywaly, ale skladalismy sie po jakies 10zl na nowe, tak jakos mi swita Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 12:59 Moi teściowie są nauczycielami i prezenty od klas typu durnostojki (figurki, wazoniki itp) zawsze idą w kąt. Perfumy, o których ktoś wspomniał, są chyba prezentem zbyt osobistym, łatwo trafić kulą w płot, podobnie z biżuterią, jesli się nie ma rozeznania, co nauczycielka lubi ( zwykle gust gimnazjalistów różni się od gustu dorosłej kobiety). Pamiątkowy album ze zdjęciami klasy (możecie dodać osobiste dedykacje od każdego ucznia), jakaś pięknie wydana książka, eleganckie pióro- to chyba prezenty najbardziej neutralne. Do tego kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
justys_55 Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 13:04 moja klasa kupila wychowawczyni srebrny lancuszek, a raczej lancuch, bo byl gruby i duzy bukiet kwiatow, chyba jej sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! 22.06.05, 13:15 Moja klasa kupila wychowawczyni na koniec liceum wiklinowy fotel bujany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka postu więcej szczegółów tutaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:41 NAUCZYCIELKA UCZY ANGIELSKIEGO MA JAKIEŚ 25 LAT,ŁADNA,SKROMNA,BLONDYNKA,UBIERA SIĘ W TYLU CARRY,DOSYĆ WYSOKA.JEŻELI TE INFORMACJE POMOGŁYBY WAM WPAŚĆ NA JKIŚ POMYSŁ TO BYŁOBY SUPER.DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA DOTYCHCZASOWE ODPOWIEDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: WSZYSTKI FORUMOWICZKI -PORADŹCIE! IP: *.autocom.pl 22.06.05, 21:10 Moja mma nauczycielka nie lubi wszelkiego rodzaju bibelotów, wazonów (ze szczególnym uwzględnieniem rzeczy wielkich, którycj nie ma jak schować ani gdzie trzymac, a wyrzucic głupio) Ceni sobie za to ładne albumy, sądzę, że z super pióra też by się ucieszyła (a jak nie ona, to tata:) ). Perfum czy bizuterii bym nie dawała, bo trudno utrafić w gust. Za to jeśli już musiałabym cos z bizuterii dać, to wybrałabym coś bardzo klasycznego, najprawdopodobniej z bursztynem, ale jakies takie, żeby nie było za wielkie i nie rzucało się w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś