Gość: emilka IP: 83.168.104.* 04.08.05, 22:22 W którym miejscu? Mi się podobają w języku, brodzie i ..pępku... :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaajaa kolczyki u kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:24 no sympatyczne. moj chlopak ma kolczyka w jezyku. ja tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump_it_up Re: kolczyki u kolesi IP: *.broker.com.pl 04.08.05, 22:31 Kreca mnie w jezyku;) a podobaja sie w brodzie, w brwi, w wardze, w brodawce... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kolczyki u kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:02 A chłoptaś bez języka też cię będzie kręcił? "U dwudziestoośmioletniej kobiety po przekłuciu sztyftem języka doszło do takiego obrzęku tego narządu, że chirurdzy szpitala University College London musieli usunąć cały język - informuje "British Dental Journal". Lekarze szpitala Yale University w New Haven wykryli u dwudziestodwuletniej mieszkanki Connecticut ropień mózgu, którego powodem również było przekłucie języka. Występujące w jamie ustnej tzw. paciorkowce zieleniejące (Streptoccocus viridans) przedostały się do krwiobiegu i wywołały zakażenie mózgu. Amerykanka odzyskała zdrowie po trepanacji czaszki i sześciu tygodniach intensywnego leczenia antybiotykami." www.wprost.pl/ar/?O=47774 Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: kolczyki u kolesi 04.08.05, 22:31 Mnie się najbardziej podobają w pudełeczku, kupione dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: kolczyki u kolesi IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.05, 16:28 W brwi.....mniammmmmm:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: kolczyki u kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:24 Moim ideałem jest koleś, któremu chirurg plastyk wymodelował takie różki nad brwiami. Ale jeszcze bardziej podobałby mi się człowiek-kot gdyby nie to, że utył. Takiego grubego faceta to bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: kolczyki u kolesi 05.08.05, 17:26 Mam kumpla, który ma kolczyki w brwi i w podbródku. Nieustannie się nimi bawi, a obserwatorów szlag trafia. Raz jeden miałam zakolczykowanego faceta. Nie jestem zwolenniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: kolczyki u kolesi 05.08.05, 19:40 w zadnym miejscu. nie podoba mi sie to wcale, podobnie jak tatuaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: kolczyki u kolesi IP: *.bpl.vectranet.pl 05.08.05, 20:04 "republike kolesi" to chyba Walesa chcial rozbic ;D wiem, czepiam sie, ale paskudne okreslenie ;) a kolczyki uwielbiam, zwlaszcza w brwiach Odpowiedz Link Zgłoś
jazza.nova Re: kolczyki u kolesi 05.08.05, 20:29 bardzo mi sie podoba kolczyk w dolnej wardze, jezeli mezczyzna ma ladne zmyslowe usta, fajne sa tez kolczyki w brwiach, ale takie malenkie, prawie nie widoczne, a jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kolczyki u kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:57 Dziewczyno, bój się Boga! Wydajemy majątek i poświęcamy mnóstwo czasu na utrzymanie zębów w możliwie najlepszym stanie, a z drugiej strony tak kretyńskie i ryzykowne zabiegi mają być cool???!!! - Noszenie kolczyków w wargach czy języku może wywołać podrażnienia przyzębia i odsłonięcie szyjek zębowych - ostrzega dr Jacek Wieczorek z kliniki stomatologicznej Eurodental. Może również osłabić stabilność zębów i podrażnić błonę śluzową jamy ustnej. Powoduje to leukoplakię, przedrakowe rogowacenie nabłonka śluzówki, które nie leczone przekształca się niekiedy w nowotwór. U 35 proc. osób po przekłuciu języka, policzków lub warg cofa się linia dziąseł, co przyspiesza utratę zębów - alarmują dziennikarze w lipcowym wydaniu "Journal of the American Dental Association". Deformacje dziąseł powstają zwykle po dwóch, czterech latach noszenia w jamie ustnej sztyftów i kolczyków, ale mogą się pojawić już kilka miesięcy po zabiegu (szczególnie u palaczy). - Coraz częściej trafiają do mnie pacjenci z tego rodzaju dolegliwościami - powiedział "Wprost" prof. Sasha Jovanovic, chirurg szczękowy z University of California w Los Angeles. Prawie u połowy osób mających kolczyki w jamie ustnej zostają nadkruszone zęby. Inne konsekwencje noszenia takich ozdób to obrzęki i kłopoty z żuciem, połykaniem i mówieniem, a także nadmierne wydzielanie śliny i uczulenie na metale (głównie nikiel). www.wprost.pl/ar/?O=47774 Odpowiedz Link Zgłoś