elastyna 29.08.05, 22:24 JAk one to robią że tak ładnie chodzą?? ja w obcasach mam problem iść po prostej lini.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: ...::chodzić jak modelka::... 29.08.05, 23:12 elastyna napisała: > JAk one to robią że tak ładnie chodzą?? Trenują na kursach modelingu. Ładnie? noga przed nogę? Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: ...::chodzić jak modelka::... 29.08.05, 23:23 chodzenie po prostej linii? polskie chodniki to nie wybieg, ale istny tor z przeszkodami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ...::chodzić jak modelka::... 29.08.05, 23:30 to przetestuj nowojorskie, te dopiero maja nawierzchnie - najwieksze wadoly na swiecie bo tutaj wszystko jest najwieksze na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 09:19 elastyna napisała: > JAk one to robią że tak ładnie chodzą?? Ładnie? Rzecz gustu. Jak dla mnie chodzą straszliwie nienaturalnie. To przeplatanie nóg i stawianie ich z wysoka jak koń, wygląda śmiesznie, wręcz cudacznie, szczególnie jak się widzi modelkę od przodu. Nie wiem, skąd to się wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 12:55 przede wszystkim chodza wyprostowane! i to jest ładne, bo wiekszosc spoleczenstwa ( w tym ja:P) niejako garbi sie, nie chodzimy wyprostowane. Ja sie dziwnie czuje jakbym musiala chodzic w stylu: glowa uniesiona, klatka piersiowa do przodu, brzuch wciagniety . Ja bardziej idac po ulicy 'szuram':P niz ide ale to juz inna bajka:P Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 17:26 Wcale nie chodzą ładnie, bo "przeplatają", z prostą linią nie ma to nic wspólnego. Zresztą idealnie prosta linia to przesada, grozi nadmiernym kręceniem pupą. Stopy powinny być lekko wychylone na zewnątrz. Poćwicz. Nic trudnego. Wyprostowana, głowa do góry, pierś do przodu, brzuch wciągnięty. Żaden problem, naprawdę. Szybko wchodzi w krew, po jakimś czasie będziesz tak chodzić sama z siebie. Łatwiej mają te, które za młodu zapobiegliwa mamusia posłała na balet:) Odpowiedz Link Zgłoś
czukac Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 17:40 moja zapobiegliwa mama wysłała mnie na balet i teraz mam pokrzywione wszystkie stawy, więc ma to swoje minusy. Czytałam gdzieś ostatnio, że chód "catwalkowy" ma też na celu taką ekspozycję bioder, żeby wydawały się szczuplejsze, czyli jeszcze szczuplejsze. U mnie w pracy jest jedna taka modelka, przechodzi krokiem estradowym od ksero do kibla, raz poplątały jej się nogi i wywaliła się jak długa. Wtedy chyba trochę mniej zamaszyste kroki zaczęła robić...(a my oczywiście zawistne baby w drugim końcukorytarza miałyśmy ubaw...ale wredoty....) Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 18:00 Hi, hi, moja zapobiegliwa mama zabrała mnie z tego baletu zanim mi się cokolwiek pokrzywiło:))) U mnie w pracy też jest taka "gwiazda". Jak się spieszy, nie wyrabia na zakrętach... Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: ...::chodzić jak modelka::... 30.08.05, 18:06 buahahahahahahaha dobre!:) ale nie juz.....koniec..to nieladnie tak sie smiac.....hahahahahaha:) pfrrrr te gwiazdy jak kilka razy bęcną na tyłek to moze przestana tak sie afiszowac z tym swoim "chodem":P Odpowiedz Link Zgłoś