ema12345 17.11.05, 20:54 Czy admin tege forum może zareagować na posty la.parisienne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ema12345 Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 20:57 Powtórze swoją wypowiedź z wątku la.parisienne "Czy jesteście katoliczkami": Re: Czy jestescie katoliczkami? ema12345 17.11.05, 20:09 + odpowiedz Powinna iść na forum dla prawników i trochę się podszkolić. Twierdzi, że jest adwokatem, grozi procesami (hahaha) za umieszczanie reklam na forum. Powinna chyba też wiedzieć, co może jej grozić za obrazę uczuć religijnych. (art.196 KK) • Re: Czy jestescie katoliczkami? ema12345 17.11.05, 20:12 + odpowiedz Dobrze Tobie radzę, la.parisienne, przestań obrażać Kościół i ludzi, a najlepiej - zniknij już z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:08 Wlasnie, dlaczego na forum mozna powiedziec smialo, szydzac^przy tym z innych, ze jest sie katoliczka, a dlaczego nie mozna powiedziec, ze sie nie lubi kosciola? Bo macie taryfe specjalna w Polsce katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ema12345 Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:11 Przeczytaj uważnie jeszcze raz mój post. Zastanów się dobrze nad jego treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:23 ema12345 napisała: > Przeczytaj uważnie jeszcze raz mój post. Zastanów się dobrze nad jego treścią. > Nic nie masz mi do tlumaczenia. W panstwie DEMOKRATYCZNYM mam prawo powiedziec, ze nie lubie kosciola i bronic swojej idei. Straszenie procesem, to sa baliwerny, nie mialabys pieniedzy na zatrudnienie adwokata, ktory bierze 400 euro za godz. I po co? Tu we francji, jest rozdzial kosciola i panstwa, i twoje uczucia religijne sa twoja prywatna sprawa. jako niekatoliczka moge stawiac pytanie dlaczego ktos urzadzal sobie kosztowne podroze na koszt M.in. podatnikow francuskich tzn.moj (3 czy 4 pobyty papierza we Francji), jak pol afryki glodowalo. Ile istnien ludzkich uratowalby tymi pieniedzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:33 la.parisienne napisała: > > Nic nie masz mi do tlumaczenia. W panstwie DEMOKRATYCZNYM mam prawo powiedziec, > > ze nie lubie kosciola i bronic swojej idei. Straszenie procesem, to sa > baliwerny, nie mialabys pieniedzy na zatrudnienie adwokata, ktory bierze 400 > euro za godz. I po co? Tu we francji, jest rozdzial kosciola i panstwa, i > twoje uczucia religijne sa twoja prywatna sprawa. jako niekatoliczka moge > stawiac pytanie dlaczego ktos urzadzal sobie kosztowne podroze na koszt M.in. > podatnikow francuskich tzn.moj (3 czy 4 pobyty papierza we Francji), jak pol > afryki glodowalo. Ile istnien ludzkich uratowalby tymi pieniedzmi? Tylko nie mow ze ci zal jakichs ludzkich istnien, bo smiech bierze. Jesli chodzi o konstytucyjny laicyzm Francji, to nie znaczy on ze ludzie moga sie tam bezkarnie obrazac na tle religijnym. Przypomne, pani adwokat, co wedlug konstytucji znaczy laicite' de l'Etat: principe selon lequel l'Etat ne privilegie aucun culte et n'en persecute aucun. I nic poza tym. Prawo bierze pod uwage religie i ingeruje w kwestii sporow na tle religijnym. Moze pani z tej okazji rzucic okiem na decyzje Cour d'Appel de Paris z 25 maja 1960 dotyczacej zwolnienia zydowskiego pracownika. To moze nie jest akurat przypadek o ktorym byla mowa na tym forum, ale to zeby pokazac ze obrazanie uczuc religijnych jest jak najbardziej karalne, i demokracja badz konstytucyjny laicyzm kraju nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonpip Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:34 Napisałas swój ukochany kraj z małej litery..francja... Ktos Cię bardzo chyba skrzywdził prawda??? Czy twoj przygłupi mąz i niedorozwiniete dzieci tak już dały popalic, ze zamknęłas się w swojej 'Nibylandii". Leki, dobry psychaiatra i może jeszcze kiedys zaczniesz być normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:14 Na szczescie nie mieszkasz w tym kraju i nikt ci nie kaze sie do niego sprowadzac, polskich napromieniowanych kasztanow tez nie musisz kupowac . Wiec w czym tkwi twoj problem? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:11 wrzuc na ignora i masz problem z ekranu ja nie widze i ... paluszkow nie korci do odpisania Odpowiedz Link Zgłoś
ema12345 Re: Gdzie jest admin? 17.11.05, 21:29 Są sytuacje, w których należy reagować. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś