kochanica-francuza 21.11.05, 19:03 www.allegro.pl/show_item.php?item=72565622 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinakalina Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:04 hehehe moze duza to duza a doza to bardzo duuuza? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:06 moze to jakies trudne slowo, ktorego nie znamy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:07 Hehe. Ładne kwiatki: kÓrtka dÓża. Pewnie miała być róża. ;) Albo ktoś jest fanem literki "Ó" i lansuje ją uparcie. Óparcie. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:21 b_bb napisała: > Hehe. Ładne kwiatki: kÓrtka dÓża. Pewnie miała być róża. ;) Albo ktoś jest fane > m > literki "Ó" i lansuje ją uparcie. Óparcie. ;P co - kórtka też? przeoczyłam! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:42 b_bb napisała: > Hehe. Ładne kwiatki: kÓrtka dÓża. Pewnie miała być róża. ;) Albo ktoś jest fane > m > literki "Ó" i lansuje ją uparcie. Óparcie. ;P bo to jest internaóta z poczóciem misji, który czegoś chce w życió, a nie tylko robi bórdel na foróm tó i ówdzie. Óff... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:20 po stronie plusow dodatnich, nie napisali ze "mozna ja ubrac" albo jest "w kolano" Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:29 Coś dla nudziarzy poprawnych językowo, którzy tEsH mOgOm bYć TrEnDy: pskarzynski.ps.pl/translator/translator.php Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Uwaga językowa 21.11.05, 22:08 chyba : po zidioceniu go NA POZIOMIE tym i tym? Tekst: Wlazł kotek na płotek Po zidioceniu go z poziomem 1 ma postać: WlazU kotek na płotek Po zidioceniu go z poziomem 2 ma postać: Wlasł kotek naa płotek Po zidioceniu go z poziomem 3 ma postać: WlllLaSł qoteq Na płotEk Po zidioceniu go z poziomem 4 ma postać: ..::Wlasł qothEk na płoteQ ::.. Po zidioceniu go z poziomem 5 ma postać: WWWWWlasu qOteq nNA płothEQ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Teksty obcojęzyczne też przerabia! 21.11.05, 22:10 ...::ALlONs enfanNnths De La patHRjE ::... Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: Teksty obcojęzyczne też przerabia! 21.11.05, 23:02 kochanica-francuza napisała: > > > ...::ALlONs enfanNnths De La patHRjE ::... Od kilku lat mowi sie o zmianie slow w Marsyliance. Bylo to chyba na 200 leciu rewolucji francuskiej, jak przed wszystkimi szefami swiata, na defiladzie na Champs Elysées anielsko wygladajcy 10 letni chlopczyk spiewal "qui viennent jusque dans vos bras égorger vos fils et vos compagnes" Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 19:43 mogło być DÓRZA:-) nie jest źle;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne [...] 21.11.05, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 21:51 la.parisienne napisała: > kohanica zrobily durzy blad, ona w zeczywistosci nosic rozmiar 58 dla > wielorybow. Znów jesteś chamska, biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: litości - DÓŻA??? 21.11.05, 22:32 kochanica-francuza napisała: > la.parisienne napisała: > Znów jesteś chamska, biedactwo... Mowic prawde, to chamstwo? W lecie pytalas sie o rozmiar 40-42, teraz o 48. TO ile ty w koncu wazysz, "mala" rybko?8 rozmiarow to jakies 50 kg ci przybylo od lata? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 19:58 la.parisienne napisała: > kochanica-francuza napisała: > > > la.parisienne napisała: > > Znów jesteś chamska, biedactwo... > Mowic prawde, to chamstwo? A gdzie w twoim poście prawda? W lecie pytalas sie o rozmiar 40-42, teraz o 48. TO > ile ty w koncu wazysz, "mala" rybko?8 rozmiarow to jakies 50 kg ci przybylo od > lata? > Rozmiary idą po 2: rozm. 40 rozm. 42 rozm. 44 rozm. 46 rozm.48 tak że między rozmiarem 42 a 48 są CZTERY rozmiary Poza tym odwal się ode mnie, bazarówo. Najwyższy czas, żebyś założyła nowy wąek w stylu "Co kupić za sto milionów euro". Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:08 Akurat we Francji rozmiary chodza parami 40-42, 42-44 zwlaszcza jesli chodzi o DOORZE UBRANIA jak koortki. Modelki maja podawane rozmiery z dokladnoscia do 1. Pamietam, ze Inès de le Fressange "image" Chanel w latch 80 nosila rozmiar 39 ciuchow, nie butow. To co skoczylo ci z lat z 42 na 48 zima. Ile Prince Polo i Michalkow wtrezolilas?, zrob mi ochote, bo mam zakaz jedzenia slodyczy zeby zchowac ladny kuperek po liposukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:40 > To co skoczylo ci z lat z 42 na 48 zima. Ile Prince Polo i Michalkow > wtrezolilas? ani jednego . weź się odwal. Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: litości - DÓŻA??? 23.11.05, 12:15 kochanica-francuza napisała: > > > To co skoczylo ci z lat z 42 na 48 zima. Ile Prince Polo i Michalkow > > wtrezolilas? > > ani jednego . weź się odwal. :-))) przynajmniej się dowiedzieliśmy, że w Paryżu powszechnie znane są polskie słodycze :-) a także potoczne polskie słownictwo...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
taaleeloo Re: litości - DÓŻA??? 23.11.05, 07:51 la.parisienne napisała: > Akurat we Francji rozmiary chodza parami 40-42, 42-44 zwlaszcza jesli chodzi o > DOORZE UBRANIA jak koortki. > Modelki maja podawane rozmiery z dokladnoscia do 1. Pamietam, ze Inès de > le > Fressange "image" Chanel w latch 80 nosila rozmiar 39 ciuchow, nie butow. > To co skoczylo ci z lat z 42 na 48 zima. Ile Prince Polo i Michalkow > wtrezolilas?, zrob mi ochote, bo mam zakaz jedzenia slodyczy zeby zchowac ladny > > kuperek po liposukcji. PO LIPOSUKCJI????(przepraszam wszystkich za te duże litery:]) a wydawało mi się że ktoś taki jak Ty nie musi sie posuwać do tego typu zabiegów bo jest idealny z natury, co powiedzą w butiki Chanel jak sie dowiedzą że ich stała klientka tak sie zapuściła że musiała skorzystać z usług chirurga plastyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 23.11.05, 15:54 taaleeloo napisała: > la.parisienne napisała: > > > Akurat we Francji rozmiary chodza parami 40-42, 42-44 Akurat to by się zgadzało, bo mierzyłam w Reciproque kurtkę Marithe & Girbaud, niby 42 , a pasowała.Niestety, ta cena 304 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:17 kochanica-francuza napisała: > tak że między rozmiarem 42 a 48 są CZTERY rozmiary > tzn. ze masz tak na oko 5O kg wiecej zywej wagi www.elizabethdeportzamparc.com/espionne.html Stala klientka luksusowego butiku dla Vipow "Espionne" à la Porte Maillot Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:41 la.parisienne napisała: > kochanica-francuza napisała: > > > > tak że między rozmiarem 42 a 48 są CZTERY rozmiary > > > > tzn. ze masz tak na > oko 5O kg wiecej zywej wagi 1 rozmiar = 12. 5 kg? no, no Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek nie rozumiem 21.11.05, 23:06 najczesciej spotykana strona to allegro!!!! ludzie! czy nie ma juz nic innego co kajarzy sie z ubraniem niz tylko allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Dawno zrozumialam 21.11.05, 23:11 tralalumpek napisała: > najczesciej spotykana strona to allegro!!!! > ludzie! czy nie ma juz nic innego co kajarzy sie z ubraniem niz tylko allegro? > > Nareszcie tralalumpek, jestem po Twojej stronie. To nie forum moda, tylko allegro i promod. Ciekawe po co wychodza w Polsce babskie czasopisma z moda jak Elle, Marie Claire, i inne polskie. Czy tam tez trabia caly czas o allegro i promodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:13 Poza tym wszystkie modelki tzw. cabine, tzn. te na ktorych przymierza sie ciuchy a potem top models je odziewaja maja rozmiary podawane do jednoski.Jeden rozmiar, to bardzo duza roznica, jesli chodzi o suknie za 200 tys euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 20:43 la.parisienne napisała: > Poza tym wszystkie modelki tzw. cabine, tzn. te na ktorych przymierza sie > ciuchy a potem top models je odziewaja maja rozmiary podawane do jednoski.Jeden > > rozmiar, to bardzo duza roznica, jesli chodzi o suknie za 200 tys euro. może za 200 milionów euro? buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 21:05 kochanica-francuza napisała: > la.parisienne napisała: > > > Poza tym wszystkie modelki tzw. cabine, tzn. te na ktorych przymierza sie > > > ciuchy a potem top models je odziewaja maja rozmiary podawane do jednoski > .Jeden > > > > rozmiar, to bardzo duza roznica, jesli chodzi o suknie za 200 tys euro. > > może za 200 milionów euro? buahahahahahaha > > Najtansze modele sukien "haute couture", a nie prêt-à-porter Chanela to 20 tys euro. Srednia cena to 60 tys euro, sa tez drozsze niz 200 tys euro, np. ostatno szyta suknia slubna ksiezniczki arabskiej za 8 mln euro, zdobiona prawdziwymi diamentami. Poczytaj sobie o sukniach Mouny Ayoub. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: litości - DÓŻA??? 22.11.05, 21:22 > Najtansze modele sukien "haute couture", a nie prêt-à-porter Chan > ela to 20 tys > euro. Srednia cena to 60 tys euro, sa tez drozsze niz 200 tys euro, np. ostatno > > szyta suknia slubna ksiezniczki arabskiej za 8 mln euro, zdobiona prawdziwymi > diamentami. Poczytaj sobie o sukniach Mouny Ayoub. Bardzo mi przykro, ale tego typu rewelacje wielkoświatowo-cenowe mnie nie podniecają, w odróżnieniu od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
viprk Re: litości - DÓŻA??? 23.11.05, 12:32 to teraz nareszcie wiadomo, dlaczego Knacki tak nie cierpi Arabow - bo w przeciwienstwie do arabskich ksiezniczek jej nie stac na taki zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
mena122 Aj,robicie se problemy. 23.11.05, 14:33 Czy cudza ortografia to Wasz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Aj,robicie se problemy. 23.11.05, 15:55 mena122 napisała: > Czy cudza ortografia to Wasz problem? Tak, bo jak słyszę na ulicy taką pannę, co to kuuuuwa dzniła do m`siaczka a jego kuuwa nie byo bo m`siał zakwać do kasówki , to mi się żyć odechciewa. To te same panny, które robią błędy (pardon, BĘDY) w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Aj,robicie se problemy. 23.11.05, 21:38 Mój tak, jak najbardziej. Kultura wymaga poprawnego posługiwania się językiem. Jeśli ktoś nie potrafi, niech milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Aj,robicie se problemy. 24.11.05, 00:44 mena122 napisała: > Czy cudza ortografia to Wasz problem? co to znaczy "cudza" - czyzby ortografia byla czyjas prywatna wlasnoscia? a nieczytelny tekst stanowi problem dla kazdego potencjalnego odbiorcy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza haha!!! 23.11.05, 21:50 DDDDDES LeeeeEbEns ooOonGgGggethrOobTH FreuD wJrd qejNem Irdjsfffen zuthEjL. (piąty poziom idiotyczności) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu la parisienne w 5 stopniach idiotyczności 24.11.05, 00:55 pierwszy: la parisienne drugi: la parisienne trzeci: la parisienne czwarty: la parisienne piąty: la parisienne dziesiąty: la parisienne setny: la parisienne Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: la parisienne w 5 stopniach idiotyczności 24.11.05, 20:46 :) tysiąc trzydziesty czwarty: la parisienne Odpowiedz Link Zgłoś
celtycka_syrena Re: litości - DÓŻA??? 25.11.05, 15:13 Wiecie co jest najgorsze? Że ja już sama chwilami wariuję i nie wiem jak co napisać. Nigdy nie miałam problemów z ortografią, ale teraz studiuję na kierunku nauczycielskim i to jest masakra!! Pożyczam od kogoś notatki a tam setki ortów!! Podkreślam-kierunek nauczycielski, więc nie dziwię się, że później ktoś pisze DÓŻA :-( A propos, jak myślicie, może mieć zaświadczenie, że jest dyslektykiem? Tzn. nie chodzi mi tutaj np. o n-la fizyki w LO, ale np. n-la w nauczaniu początkowym. Bo moim zdaniem nie powinno mieć coś takiego miejsca. Główny powód? Uczy dzieci ortografii i robi im dyktanda, a sam jest dyslektykiem, no coś tu jest nie w porządku, moim zdaniem to trochę nie fair ze strony tgo n-la, że wstawia dzieciom 1 za błedy ort. na dyktandzie, a sam pisać poprawnie nie potrafi. To wszystko, dziękuję za uwagę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: litości - DÓŻA??? 25.11.05, 15:16 Zgadzam się z Tobą. Dysleksja powinna dyskwalifikować kandydata na kierunek nauczycielski, to jest brak predyspozycji do wykonywania tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: litości - DÓŻA??? 26.11.05, 17:16 W czasach kiedy ja zdawałam na polonistykę dyslektycy nie mogli zdawać na ten kierunek i tak było na UMK, UW i UJ (innych nie jestem pewna ale chyba podobnie) niezależnie czy chcieli potem być nauczycielami czy nie. Zdziwiłyście mnie, nie wiedziałam że taraz można. Odpowiedz Link Zgłoś