Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PLASTRY-MODNE?

26.01.06, 20:19
    Co sadzicie o plastrach antykoncepcyjnych naklejonych w widocznych
    miejscach??Mnie to strasznie denerwuje.Pomijajc juz te nasze gwiazdeczki ktore
    popodpisywaly kontrakty reklamowe i nosza te plastry teraz wszedzie i do
    wszyskiego. Ale jak widze dziewczyny na dyskotekch poubierane w mini, mega
    dekolt, szpile i blond czupryna no i do tego oczywiscie PLASTER na ramieniu to
    mnie szlag trafia. Moze mnie kto oswieci: czy to jest modne? Czy moze noszenie
    tego plaastra ma cos symbolizowac?
    Obserwuj wątek
      • maggi9 Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:25
        Może to taki sygnał, że z nimi można bez gumki hehe.Jak wogóle metoda antykoncepcji może być modna?Dla mnie to też głupota obnoszenie sie z tym plastrem.
      • eirenne Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:28
        Bywało już tyle wątków na temat plastrów...
        Skoro są tak widzoczne, widocznie jest na nie moda- tak na chłopski rozum.
        Co do mnie, uważam, że kwestia antykoncepcji nie powinna być zależna od trendów,
        tylko od indywidualnych potrzeb, jak również ogólnego stanu zdrowia. Jeśli ktoś
        przykleja sobie plaster, żeby być modnym, albo coś udowodnić- sorry, nie mamy o
        czym gadać.
      • przemkowa.b Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:29
        hehe, rozmawiałam o tym niedawno z moją lekarką:))) Ona uważa tak samo jak ja,
        że taki plaster przyklejony na widocznym miejscu na dyskotece, niejako "mówi":
        "Przeleć mnie, jestem zabezpieczona więc nie bedzie konsekwencji"...ona sama
        nie polecała mi tego środka, chociaż w stosunku do tabletek jednak oszczędza
        wątrobę...mówi, że pacjentki skarżą się na to, że plaster zostawia ślady, które
        trudno zmyć. Ja nie wiem, nie próbowałam. Inna rzecz, że terapie HTZ też są w
        formie plastrów i jakoś nikt nie obnosi się z tym rodzajem:))) A czy jest
        modne, nie wiem - skoro widzisz wiele takich dziewczyn- być może. Ale w modzie
        jest po prostu uprawianie seksu z byle kim, byle gdzie, byle jak najwięcej - i
        to chyba z tego wynika, ta ostentacyjność plastrów...:)
      • beretzantenka Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:29
        Demonstrowanie zakazanej antykoncepcji to znak protestu .
        • ana258 Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:34
          myslisz ze wypindrzona 16-latka zaklada ten plaster w ramach protestu?hmmmm
          jakos mi sie nie chce wierzyc.co do zakazanej antykoncepcji-ostatnio moja
          kolezanka chodzila na nauki przedmalzenskie i uczyla sie tam jak zakladac
          prezerwatywe.Oczywiscie cwiczyli na bananie.
          • beretzantenka Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:39
            Nastolatka nie wie po co nosi ten plaster .
            Mysli sobie , ze taka jest moda . I nosi :-)
            Czy nie jest to rodzaj gwarancji dla chlopaka wyrwanego z dyskoteki ?
            Chociaz jak jest taka sprytna to na ciaze tez potrafi zlapac chlopaka .
            • ana258 Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:43
              to teraz facetow sie wyrywa na plastry??hahahah kurde do czego to doszlo
      • olcia71 Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:50
        Wydaje mi się, ze znane osobistości nie miały właśnie tego na celu reklamując
        plastry antykoncepcyjne... Chyba im się to wymknęło spod kontroli...Powiem tak:
        obnoszenie się z tym mnie śmieszy. I tyle. Nie wiem co osoby je noszące chcą
        przez to zamanifestować, ale to głópie! To tak samo jakby sobie przykleić
        opakowanie po Marvelonie na czole....
        • olcia71 Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 20:51
          olcia71 napisała:

> Wydaje mi się, ze znane osobistości nie miały właśnie tego na celu reklamując
          > plastry antykoncepcyjne... Chyba im się to wymknęło spod kontroli...Powiem
          tak:
          >
          > obnoszenie się z tym mnie śmieszy. I tyle. Nie wiem co osoby je noszące chcą
          > przez to zamanifestować, ale to głópie! To tak samo jakby sobie przykleić
          > opakowanie po Marvelonie na czole....

Jezu, co ja piszę??? Głupie mialo być!!!!! Wstyd mi...
      • trocineczka Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 22:53
        W zasadzie nie wiem jak to okreslic.. Totalna glupota? A moze leczenie
        kompleksow? (skoro ma plaster, znaczy, ze seks uprawia, czyli ma faceta, a wiec
        nie jest taka zla, bo ktos ja jednak zechcial :D).. No nie wiem..., ale mam
        wrazenie, ze niedlugo beda je sobie na czolo naklejac :
        • sumire Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 22:59
          To akurat dość typowe - mam sporo koleżanek, które ostentacyjnie połykają pigułki o wyznaczonej godzinie, sprawdzając czy wszyscy patrzą :)
          Nie podobają mi się te plasterki przyklejane koniecznie tak, żeby było widać; seksowne to nie jest.
      • alex_koz Re: PLASTRY-MODNE? 26.01.06, 22:56
        mnie tez ta dziwna moda - ale taka juz raczej przeterminowana - smieszy..., tym
        bardziej ze wszak nie tylko na ramieniu ow plaster mozna przylepic. ale jak
        widac dla niektorych jest to oznaka pewnego wyzwolenia i bycia na topie,

a swoja droga, co do skutecznosci to juz inna bajka..
      • underneath_it_all Re: PLASTRY-MODNE? 27.01.06, 10:02
        Generalnie z tymi plastrami jest tak, że mogą być przyklejone w wyznaczonych
        miejscach i niestety część z nich jest widoczna (ramię, łopatka).
        • miska_malcova Re: PLASTRY-MODNE? 27.01.06, 16:51
          plastry przykleja się wyłącznie na pośladkach, na dolnych partiach brzucha, na
          ramionach lub barkach :-) więc dla chcącego nie ma nic trudnego i nie trzeba
          sie plastrem afiszować
          • madana Re: PLASTRY-MODNE? 27.01.06, 18:25
            W zwiastunie nowego filmu wg powieści Grocholi "Ja wam pokażę" młoda Fajkowska demonstracyjnie nosi plasterek. Co tak naprawdę za wiadomość ma nieść ten plasterek, nie wiem? Zawsze wydawało mi się,że to dosyć intymna sprawa, dotycząca 2 ludzi. A tak jakby ktoś krzyczał: uprawiam seks, o! Dziwaczna moda.
            • gosiaqus Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 22:58
              jak dla mnie to obnoszenie się z plastrami to tak jakby facet sobie zawiązyłał prezerwatywy na nadgarstku- buahaha ,bransoletki lateksowe, albo no nie wiem na czolo przyklejał, albo na pralke :))
              • panna_turkus Re: PLASTRY-MODNE? 30.01.06, 19:04
                dobre!

:-))))))))))))))))))))))
      • nadinka_nadinka Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 09:46
        moim zdaniem pojawienie sie plastrow w polsce i noszenie ich w widocznym miejscu
        przez osoby uczestnica w kampanii reklamowej mialo i pozytywne skutki. dyskusja,
        jak powstala, zwrocila uwage na problem antykoncepcji w polsce, a w zasadzie
        jego brak. wciaz jest wiele osob, ktore nie maja pojecia o antykoncepcji. brak
        wychowania seksualnego w szkolach, restrykcyjna ustawa antyaborcyjna i zbyt
        wysokie, jak na zarobki sporej czesci spol., ceny srodkow antykoncepcyjnych az
        sie prosza, zeby ow plaster nakleic na czolo i wparadowac tak na zabranie lpr-u
        czy innego pis-u.
        nie uwazam, zeby noszenie plastra w widocznym miejscuu bylo modne czy
        elaganckie, ale nie zamierzam tego skrajnie potepiac. kazdy sposob na
        propagowanie antykoncepcji uwazam za dobry.
      • cioccolato_bianco Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 09:48
        skad wiadomo, ze taki plaster to akurat antykoncepcyjny a nie na odchudzanie?;)
        • sumire Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 14:59
          Albo co gorsza na rzucenie papierosów? :) Brrr.
          Tak czy inaczej, przeprowadziłam małą sondę wśród znajomych facetów, większość uważa to za dość, ahem, nieseksowne.
          • czarna.mucha Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 15:33
            a ja mam raczej pytanie praktyczne - to sie nie odkleja? Co - mam omijac to
            miejsce podczas wieczornego pucowania gabka? unikac peelingow? Jak uprawiam
            seks mowic - kochanie, nie caluj mnie tam, bo plasterek zjesz? Dziwne to troche
            dla mnie... ehhh...

A ja i tak nie moge nosic, bo jestem uczulona na wszystko, co sie przykleja na
            skore :)
            • alex_koz Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 18:57
              > a ja mam raczej pytanie praktyczne - to sie nie odkleja? Co - mam omijac to
              > miejsce podczas wieczornego pucowania gabka? unikac peelingow? Jak uprawiam
              > seks mowic - kochanie, nie caluj mnie tam, bo plasterek zjesz?

odkleja sie odkleja, niestety, zarowno mi sie odklejalo jak i paru innym kolezankom, odklejac sie nie powinno ale wystarczy godzina w basenie, albo dluzszy prysznic ze juz zaczynalo sie odklejac, a ja nie wiedzialam co robic, tzn. czy teraz bedzie dzialac czy juz nie, czy masz nalepiac nowy a stary usunac, wiec konczylo sie regularnie telefonami do pani doktor, stad owe plastry po paru tygodniach porzucilam....

pomijam inne drobniejsze kwestie typu smarowanie ciala balsamem, reszty tego kleju na skorze etc.

ech
            • trocineczka Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 19:07
              Nie odkleja sie. Ani podczas 'wizyt' na basenie, ani w czasie wakacji nad
              jeziorem, ani w saunie, ani na silowni, ani na aerobiku, ani... No, w kazdym
              razie mnie sie do tej pory odkleil tylko jeden, i to z mojej wlasnej winy
              (niedokladnie go przykleilam), a stosuje je juz troche czasu.
              • alex_koz Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 20:03
                to moze z moja skora jest cos nie tak..., hmmm, dziwne.

co osoba to inne doswiadczenie

ech
                • trocineczka Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 21:43
                  Nie wiem czy to ma zwiazek ze skora ;) Byc moze... No w kazdym razie, ja sobie
                  chwale, ale na czolo nie nakleje ;)
      • azazela Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 23:19
        slyszalam kiedys zlosliwa opinie ze bardzo mlode dziewczynki nosza plaster zeby
        pokazac "ze one juz" a kobiety w sile wieku zeby pokazac "ze one jeszcze" :PP
        mi sie ta moda, jeli nazwiemy to moda, nie podoba: seks a co za tym idzie
        antykoncepcja to dosc osobista sprawa i nie mam potrzeby sie z tym afiszowac..
        ale z drugiej strony dobrze ze o antykoncepcji sie mowi i lepsza taka niz zadna
        • alex_koz Re: PLASTRY-MODNE? 28.01.06, 23:23
          azazela napisała:

> slyszalam kiedys zlosliwa opinie ze bardzo mlode dziewczynki nosza plaster
          zeby
          >
          > pokazac "ze one juz" a kobiety w sile wieku zeby pokazac "ze one jeszcze"

dobre, dobre!! i tak pewnie jest!
      • beretzantenka Re: PLASTRY-MODNE? 29.01.06, 00:26
        Kupie sobie taki plaster i bede nosic na wierzchu aby wszyscy mysleli
        ze jeszcze moge . A moge hoooo hoooo !
      • fergie18 Re: PLASTRY-MODNE? 29.01.06, 00:35
        hehe moja mama nosi nicorette i czasem faceci głupio się patrza na to, co ma na
        ramieniu ;-)
        • hyacinth.bucket Re: PLASTRY-MODNE? 29.01.06, 02:38
          Jak sie raz zacielam przy goleniu nie powiem czego bo wytna post .
          To tez nalepilam tam plaster . Zwykly ale byl bardzo ladny bo rozowy .
          Wtedy mnie napadli i nie rozumiem dlaczego bo przeciez ten plaster
          byl schowany pod bielizna . Skad wiedzialy te zboje , ze stosuje
          antykoncepcje i wszysko jest "safe" ?

Troche w tym wszystkim jest mojej winy przyznaje ,
          lubie nosic przy sobie wszyskie wartosciowe papiery najczesciej upchane po
          kieszeniach a byl tam miedzy innymi wynik testu HIV - niestety negatywny
          i wzieli to pod uwage .
          Dziewczeta ! Noscie przy sobie pozytywne testy jesli nie macie takich
          to kopiujcie od przypadkowych znajomych na pewno wam sie przydadza !
          Sa bardzo praktyczne i ja juz sobie taki zalatwilam za mala lapowke .
          • fergie18 Re: PLASTRY-MODNE? 30.01.06, 14:04
            a po co ci ten poztywny wynik testu na HIV?
      • gata81 Re: PLASTRY-MODNE? 30.01.06, 14:19
        mnie to tez troche denerwuje.Ale to wybor kazdego z osobna. Ja akurat nie moge
        ich stosowac ponieważ ja potrzebuje najmniejszej dawki hromonow a w plastrach
        takiej nie ma jak w tabletkach. Uważam że to moja sprawa jak sie zabezpieczam
        wiec po co wszyscy mieliby to ogladac, rownie dobrze moge na koszulce nakleic
        karteczke z napisem "STOSUJĘ DOUSTNĄ ANTYKONCEPCJĘ". A dla kasy to wszędzie
        mozna by było to sobie nakleic.
        Pozdrawiam :)
        • bellidis Re: PLASTRY-MODNE? 30.01.06, 16:47
          o tempora! o mores!

dawniej, jak pani chciała pokazać, że jest dostępna, wkładała sobie kwiat
          kamelii w dekolt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka