Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty ?? :)

• malgoniak Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 07.04.06, 02:36
        nie wiem i nie chce wiedzieć, bo szmat mam już za dużo, a ciągle coś by się
        jeszcze chciało, tylko po co tego tyle?
        • papryczka_ag Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 07.04.06, 08:41
          Ja poszłam wczoraj do CDG, zaszalałami mam wyrzuty sumienia. Nic nie kupię w
          tym miesiącu - nawet pary skarpetek. W maju tez nie.

Ja sie niedawno wyprowadziłam od rodziców i nie umiem oszczędzać :(
          • monia725 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 07.04.06, 15:58
            To i ja się podliczę z ciekawości:
            dzinsy reserved 129
            bojowki HM 139
            bluzka moro do bojowek 40
            bluza z przeceny esprita 35 ;)
            torba tod's 140
            bluzka z dlugim rekawem Butik 20
            Kurtka z przeceny 40 :))
            Torba druga blekitna reserved 39
            Buty cichobiegi zamszaki z bazarku 60 :)

A jeszcze chce zakiet, bluzke cienka o zywym kolorze, a pozniej zaczne zakupy
            na lato.
            Generalnie poluje na okazje :)

• kasiahej Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 21:16
          Brawo za zdrowe podejście. Większośc tych rzeczy wcale nie jest nam potrzebna.
      • hotally Głupie pytania 07.04.06, 17:19
        Przejrzałam sobie posty i zauważyłam dociekliwość co poniektórych osob co do
        wysokosci zarobków, "skąd macie tyle kasy" "jestescie na utrzymaniu rodziców"
        blablabla
        Bez sensu.
        Nie ważne skąd mam, nie po to kształciłam się tyle, nie po to urodziłam się
        ładna, nie po to jestem inteligentna, aby cierpieć w biedzie. Dlatego też mam
        taką pracę, a nie inną (przy czym płaca mi za to co kocham robić) i stać mnie,
        abym mogła kupować drogie ubrania.

Jeszcze jedno- moim zdaniem to wscibskie, dociekanie skad sie ma, bo ja nie
        mam, a tez chce miec.
        Chcesz? Rob tak, abys miała! Nie stoj w jednym miejscu, rozwijaj się, pieniadze
        popłyną... pozdrawiam :)

Jeszcze tego lata POLSKA będzie Mistrzem Świata!

aluh.fotolog.pl
        • weathlehow Re: Głupie pytania 12.04.06, 17:24
          ale ty, hotally nie urodziłaś się ładna. kiedyś wrzuciłaś tu link do swojego
          bloga i do bycia ładną ci jeszcze daleko.
      • big2.munich Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 07.04.06, 20:13
        Jak na poczatek kwietnia stanowczo za duzo...
        • miska_malcova Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 07.04.06, 20:47
          jeszcze nic, ale niech ja tylko wypłatę dostanę! Musze odbudować szafę :-)
      • kochanica-francuza 377, 99 zł 07.04.06, 21:13
        bo kurtkę przecenili o 30%

tyle że 30% x 539 = 377.30 ergo firma jackpot zachapała niegodnie 69 groszy

nie żal mi 69 groszy, tylko to jakaś taka niska gierka...
        • muzomaniaczka Re: 377, 99 zł 08.04.06, 19:22
          No cóż nie ma się czym chwalić 119zł na wiosenną kurteczkę-żakiet i na razie
          się na nic więcej nie zanosi,a tylu rzeczy brak :( Jak ja bym chciała miec
          kiedyś tak dobrze płatną pracę jak Wy...W Lublinie młodzi ludzie w wiekszości
          nie marzą o zarobkach większych niż 1200-1500zł i to czesto dopiero po jakimś
          awansie.
      • gabiwasabi Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:21
        poczytałam to sobie i jestem przerażona. czuję jakbym w warszawce się znalazła.
        banda snobów. ja na finanse nie moge narzekać, ale tyle wydawać na ciuchy?!! są
        w życiu inne potrzeby, jak fajne wakacje czy sportowe przyjemności, nie za
        darmo. wśród znajomych uchodzę za dobrze ubraną, ale mój żywioł to wyprzedaże.
        chcę za jak najmniejsza kasę jak najlepiej się ubrac. lubię monnari, zarę i
        jackpota - to moim zdaniem nie najtańsze marki.ale to co wy wypisujecie to
        przegięcie. zarozumilstwo albo kłamstwa
        • tralalumpek Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:27
          wszystko jest relatywne, twoje nienarzekanie na finanse tez
          to co dla ciebie wydaje sie duzo dla innych moze byc smieszna suma, to co dla
          ciebie jest marka dla innych moze byc tandeta
          zarozumialstwo? klamstwo?
          • weronka77 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:28
            No właśnie;-) Niektórych stać i na szmaty i na ciuchy i na wakacje i na sporty
            i jeszcze zostaje tyle że można pomagać innym;-)
          • kochanica-francuza Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:31
            to co dla
            > ciebie jest marka dla innych moze byc tandeta

tralalumpek a tak od jakiej "półki" zaczynają się dla ciebie dobre marki? i od
            jakich cen?
            • tralalumpek Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:35
              kochanica znamy sie za dlugo, nie wpuszcze sie z toba w takie dyskusje, ok?
              • kochanica-francuza Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:37
                tralalumpek napisała:

> kochanica znamy sie za dlugo, nie wpuszcze sie z toba w takie dyskusje, ok?
                ale dlaczego nie możesz mi odpowiedzieć na proste pytanie? piszesz, że jackpot,
                monnari i zara to wg ciebie tandeta (taaa, oczywiście, nie piszesz tego wprost)
                - więc pytam, co według tralalumpka nietandetna dama nosić powinna?
                • tralalumpek Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:41
                  kochanica-francuza napisała:

> ale dlaczego nie możesz mi odpowiedzieć na proste pytanie? piszesz, że
                  jackpot,
                  > monnari i zara to wg ciebie tandeta (taaa, oczywiście, nie piszesz tego
                  wprost)

****nic takiego nie napisalam

> - więc pytam, co według tralalumpka nietandetna dama nosić powinna?

****a co to jest wedlug ciebie tandetna dama?
            • weronka77 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:47
              Jackpot jest super,Zara tez ale moim zdaniem Woman,jeszcze Sisley;-) NIe widze
              powodu do tego by czuć się winna dlatego że lubię MaxMarę,Marc Cain'ea i tym
              podobne.Jesli mogę kupić sobie takie ubrania to dlaczego nie? Na pewno z tego
              powodu nie zabraknie mi na inne wydatki a jeszcze pomogę chętnie;-)
      • gabiwasabi Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:37
        spodziewałam się takiej odpowiedzi..........
        • kochanica-francuza Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:37
          gabiwasabi napisała:

> spodziewałam się takiej odpowiedzi..........
          hehehe
        • gabiwasabi Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:38
          w końcu jestem w "warszawce"
        • kochanica-francuza Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 19:38
          gabiwasabi napisała:

> spodziewałam się takiej odpowiedzi..........
          u monnari o mało nie kupiłam fajnego kostiumu ze spodnaimi tylko cholernik był
          do pół łydki, a ja nie mam kozaków i mieć nie będę!!! do rybaczek za krótkie mam
          nogi!!!
      • jaleo Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 20:27
        Hmm, jesli wiosne liczyc od polowy marca, to kupilam:

- spodnie "cigarette" w kolorze brazowo-bezowym (kolor sie nazywa taupe, nie
        wiem jak to dokladnie jest po polsku)

- spodnie "cigarette" w kolorze marynarskiego granatu (hmm, chyba jakas metoda
        sie z tego wylania, w moim przypadku anti-dotum na noszone dotychczas do pracy
        spodnie o szerokich nogawkach)

- buty na platformie z wycieciem na place, w kolorze perlowego bezu

- wisiorek z dwoma trupimi glowkami

- chuste z cienkiej bawelny z bialymi trupimi glowkami na czarnym tle (no i
        znowu wylania sie metoda, tym razem kontrastowanie motywow gotyckich/rockowych
        ze zwiewnymi letnimi trendami)

Nie napisze, ile wydalam, w koncu to nie jest wazne, ale nie wydalam wiele, bo
        odkladam na nowe szafki w kuchni :-)
      • czekoladka_84 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 08.04.06, 21:23
        Staram się jak najmniej wydawać. Największą przyjemność mam z zakupów jak uda
        mi się znaleźć tanią i fajną rzecz. Poza tym nie rozumiem tych ekscytacji tym,
        że jakaś osoba tyle wydała na ubranie. Przecież to wcale nie oznacza, że wysoka
        cena = rewelacyjne ciuchy. Czasami ktoś wyda mniej a wygląda o wiele lepiej niż
        w drogich ubraniach.
      • jagoda73 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 11.04.06, 15:02
        KONIECZNIE zobaczcie jaką ciekawą sztuczną biżuterię mażna kupić na Allegro. Co
        o tym sądzicie?
        www.allegro.pl/8549_naszyjniki.html?order=t&view=gtext
        Ja sama kupiłam już dwa naszyjniki i szukam innych. Boże, to jest jak choroba.
        • sabriel Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 11.04.06, 16:39
          Mnie z kolej dręczy mania kupowania torebek.Dzisiaj kupiłam kolejną.Dobrze, że
          każda jest inna.Myslałam, że powinnam sie już leczyć,ale miła pani w sklepie
          powiedziała,że ma klientkę która w ciągu tygodnia przepuściła na torebki 1000zł.
          Tak więc na szczęście moja "obsesja" to jeszcze nie choroba :)))
          Biżterię też lubię,zwłaszcza długie kolczyki.Z tym,że taka "badziewną",złota i
          srebra nie kupuję.Może dlatego że swego czasu w tym pracowałam i sie
          napatrzyłam na to co najlepsze :)))
          • kochanica-francuza Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 11.04.06, 16:44
            sabriel napisała:

> Mnie z kolej dręczy mania kupowania torebek.Dzisiaj kupiłam kolejną.Dobrze, że
            > każda jest inna.Myslałam, że powinnam sie już leczyć,ale miła pani w sklepie
            > powiedziała,że ma klientkę która w ciągu tygodnia przepuściła na torebki 1000zł

Przypomina mi się Reciproque z jego torebkami od diora, chanel i innych takich z
            drugiej ręki, po kilkaset euro... Jak byłam, też widziałam klientkę, na oko -
            klientkę stałą.
      • akasha_ah Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 13.04.06, 18:50
        W tym sezonie zakupilam:
        bluzke w bialo-granatowe pasy Zara ok 80zl
        bluzke z bufkami Zara 100zl
        dzinsy zwezane Zara 149zl
        kolejne buty Pumy 399zl
        bluzke niebieska w paseczki Vero moda ok 70
        bolerko granatowe bawelniane Zara 49zl

To tyle na razie, ale potrzebuje znalezc jeszcze jakies fajne baleriny, kurtke i
        duze okulary przeciwsloneczne

Pieniadze: czesciowo rodzicow, czesciowo stypendium naukowe
        • czytelniczka Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 14:30
          porazka... konsumpcyjny styl zycia sukcesywnie pogrąża nasze społeczeństwo...
          ale nie dziwię się, Zachodni stajl lafj, wyjazdy do Londynu, "chcę być piękna",
          w koncu to co w sordku jest mało widoczne, i wydaje sie mniej ważne... ale ile
          można gadac o ciuchach makijazu i odchudzaniu, ponoc polacy sa (byli?)
          najiteligentniejsi w europie... zobaczymy jak dalej bedzie, mamy szanse wtopić
          sie w srednią
          • hiii Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 16:26
            czytelniczka napisała:

>> w koncu to co w sordku jest mało widoczne, i wydaje sie mniej ważne... ale
            ile
            > można gadac o ciuchach makijazu i odchudzaniu,

a czego innego oczekujesz po forum moda? jeżeli szukasz tu
            super_intelektualnie_rozwijających polemik, to Twoje oczekiwania są nierealne.
            to tak, jakby w obuwniczym pytać o pietruszkę.

ponoc polacy sa (byli?)
            > najiteligentniejsi w europie...

to mit autorstwa Polaków. łatwo takie mity uwierzyć, tak samo jak w polski
            mesjanizm i gadanie o narodzie wybranym. niestety "rzeczywistość skrzeczy",
            choć - żebyś mnie dobrze zrozumiała - moje stwierdzenie bynajmniej nie jest
            potwierdzeniem Twoich tez.
      • roxana55 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 15:57
        prymitywne jesteście niektóre. Jak mozna wydawać tyle kasy na ciuchy?? Nie
        szkoda Wam?? :/
        • hiii Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 16:21
          roxana55 napisała:

> prymitywne jesteście niektóre.

może jakiś merytoryczny argument? ciekawa jestem, skąd ten wniosek

Jak mozna wydawać tyle kasy na ciuchy?? Nie
          > szkoda Wam?? :/

nie, nie szkoda. poza tym kupujemy różne rzeczy. z tym, że to jest forum
          tematyczne, więc nie na temat i bez sensu byłoby wymienianie wszystkiego, na co
          wydajemy pieniądze
        • akasha_ah Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 20:02
          nie rozumiem zwiazku pomiedzy byciem prymitywnym a wydawaniem pieniedzy na ubrania?
        • weronka77 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 23:44
          Ojej ale jak mamy tyle że na ubrania i wszystko inne starczy?;-(
      • anjes Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 18:04
        nie wydałam ani złotówki, bo po prostu mnie nie stać :(
      • amanda22 Re: ile wydałyście już na wiosenno-letnie szmaty 14.04.06, 19:05
        ok 20 euro - bielizna w H&M
        2 Koszulki no-name - 15 euro za kazda
        torebke benetton za 35 euro
        sweter promod 15 euro

Ale jeszcze planuje kupic:
        buty biale sportowe na ulice
        obszerna torbe sportowa
        obcisle jeansy
        jakies 2 sweterki
        2 bluzeczki obcisle
        2 romantyczne sukienki na lato
        jakies buty na koturnach/obcasach