Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

okrrrrrrpnosc

11.05.06, 03:41
    to jest watek dla forumek odczuwajacych nieodparta ochote pojechania po czyms
    np. bolerka, biale paski, glany, zlote balerinki, falbaniaste spodnice, biale
    kozaczki, co kogo boli prosze tutaj wpisywac i zapewniac swiat ze wiekszego
    paskudztwa jeszcze nie bylo
    dla podtrzymania ogolnej stylistyki forum prosze o uzywanie epitetow typu
    "bezguscie paskudztwo obrzydlistwo tandeta bazarowe ohyda kiczowate jak dla
    dziwki"; ogromnie mi zalezy aby ten watek nie przerodzil sie w jakas anomalie
    pozbawiona kwasnego krytykanctwa i wybrzydzania
    chcialabym sama wpisac cos na poczatek ale nic mi do glowy nie przychodzi a
    poza tym wlasnie uszylam nowy letni kostiumik z liliowego jedwabiu haftowanego
    w rozowe kwiatuszki z zielonymi listkami wiec zupelnie nie mam glowy do
    wybrzydzania sie na innych
    Obserwuj wątek
      • eirenne Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 03:53
        ale taki wątek już tu był dawno temu :)
        • zettrzy Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 05:20
          to trzeba przywrocic, bo sie gubimy w tym psioczeniu indywidualnie a to na to a
          to na tamto
          • kate-gun Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 05:50
            znalazlam tamten watek, ale jest od dawna zarchiwizowany

tytul brzmial: "Okropieństwa w stroju i wyglądzie" (cz. I i II)
            proponuje zalozyc cz. III, ale beda jajca! :D
      • hyacinth.bucket Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 11:26
        Od razu nasuwaja mi sie na mysl KORALE
        Co za ohydztwo !
        Chyba zostawie je na gwozdziu na scianie , tutaj wydaja sie najbardziej
        dekoracyjne bo przeciez nie zaloze na szyje ! To juz wole jakies rzemyczki i
        lancuszki przynajmniej nie sa takie chamskie .
        Matko Moja jak sie patrzy na te wszystkie bezguscia w podkoszulce z
        napisem lub w bolerkach i dzinsach obwieszone koralami to niedobrze sie
        robi !
        A mogly byc ciekawe gdyby gawiedz nie podchwycila , chyba za tanie sa .
        Widzialam ostatnio fajne z pestkami po brzoskwiniach i drewnem
        mysle , czy ich nie wziac najwyzej powisza na scianie dopoki ten szal nie
        przejdzie a potem sie przydadza .
        Telewizja lansuje oczoplas .
        Scena z koncertu i pokazuja publike - babki odstawione jak na odpust kazda w
        koralach , nie wazne co do nich tylko ten plastik na szyjach
        jak stado indyczek odpie... na Thanksgiving Day
        Okrrrrrrrrrrrropnosc
        U was tez taka plaga zettrzy ?

• panisiusia Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 12:22
        > poza tym wlasnie uszylam nowy letni kostiumik z liliowego jedwabiu haftowanego
        > w rozowe kwiatuszki z zielonymi listkami

Sądząc po ilości zdrobnień, masz naprawdę czuły stosunek do swego nowego kostiumu :)
        No to wybrzydzam: jedwab - blee, liliowy - ohyda, haftowany - berzydal.
        Kontynuować :D
        ;)
      • adsa_21 Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 12:28
        bolerka sa super
      • kora3 Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 12:37
        Zettrzy :)
        Na potrzeby własne mam takie okropności: włsy rozjaśnione na biało, albo żołto,
        balejaż w 17 :) kolorach czarny z bladem, rudym, fioletem itepe, torba
        niedobrana do obuwia, moniówka a'la pasek + kozaczki, te kurteczki w majtkowych
        kolorkach z czegoś w rodzaju plastiku, nadmiar bizuterii, przesadny makijaż,
        paznokcie ze zdobieniami na codzień, pepek na wierzchu zimą(oczywiscie pepek
        pokazany spod kusej kurtki), za mała w sensie dosłownym (nie obcisła) odzież,
        przyplenie sie w solarce na skwara, źle rozprowadzony podkład, zaniedbane stopy,
        ogólnie - brak własnego stylu, małpowanie bez względu na to czy komuś pasuje
        dana rzecz....
        I całkiem serio: irytuje mnie na maxa, gdy słabo znana osoba wymaga ode mnie
        zachwytu nad swoim wyglądem, podczas, gdy moim zdaniem na komplementy nie
        zasługuje, a wrecz przeciwnie. Zawsze w takich sytuacjach kiedy mnie ktoś
        retorycznie pyta "Szałowa ta moja nowa bluzka , nie", albo "Nieprawdaż, ze w tym
        mi ładnie" a tak nie jest wg mnie, skrecam się i wiję :) siląc sie na głupkowaty
        usmiech. Nie wiem co powiedzieć, bo coś nie szczedze komplementów co do wygladu
        także, ani panom, ani paniom (nawet chyba czesciej) to uwazam, ze powinny być
        szczere. le jak tu być szczerą wobec prawie obcej osoby, która ode mnie oczekuje
        tylko i wyłacznie zachwyconej kceptacji, a nie mojego zdania .. Moze to głupie,
        ale zaciskam wewnętrznie zeby i mówię : "Tak, rzeczywiście ładna rzecz", Albo
        "Tak, istotnie" - to jest okrrrrropność ...
        • kora3 okropnością jest dla mnie jeszcze ... 11.05.06, 12:38
          pisanie "bląd" tak jak ja napisałm powyzej :D .. Cholera ... przed chwilą byłam
          na wątku o błedach i kilka razy to zacytowałam .. Jezuuuuu .. to zaraźliwe :)))))
      • kochanica-francuza Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 13:12
        zależy jakie korale i do czego - jak lektorka z franca miała czerwone skromne do
        czarnej obcisłej bluzki z rękawem do łokcia i czarnych bojówkowatych spodni, to
        padłam na ryjo z zachwytu
        • hyacinth.bucket Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 13:49
          Zalezy jakie i do czego
          Korale zawsze sie nosilo i bedzie nosic ale ostatnio nastapil taki boom ,
          ze nosza wszedzie i do wszystkiego
          a to bije po oczach , zwlascza te platikowe swiecidelka .
          Szkoda , bo taki trend przemija jak burza a po nim zostaje tylko niesmak
          coz , kazda chce byc modna i wyjatkowa ...
          • b_bb Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 14:23
            Tak jest z każdym nowym trendem, co było poruszane w osobnych wątkach: biały
            pasek- tak, ale nie do wszystkiego, bolerko- też, ale nie każdej pasuje, korale-
            tanie plastiki wyglądają rzeczywiście tandetnie i w zalewie tej tandety giną
            naprawdę ładne ozdoby.
            A młode panny mają tendencje do przesady: jeśli modny róż, to jesteśmy różowe od
            stóp do głów, jeśli cekiny, to w każdym elemencie stroju, jeśli tipsy, to muszą
            być długaśne i mega kolorowe itd itp. I to jest okrrrrrropność!
            • lucy215 Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 15:38
              racja! :)
      • yamajka Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 13:13
        wielgachne koturny fuj !
        • miss_paradox Re: okropność 11.05.06, 13:56
          dla mnie okropnością są zaniedbane ciała (brak ruchu mam na myśli).
      • monka_c Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 13:53
        A ja bardzo nie lubię sztucznych paznokci i spalonego solarium ciała
        (tzw.żółtaczki).Jak widzę taką osobę,to mi się jej robi szkoda...
      • maff1 Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 13:58
        zamiast zwracac jej uwagę - czym pozyskasz w jej osobie wroga w swoim
        otoczeniu - mozesz powiedzieć ze masz odmienne zdanie w tym temacie i bedziesz
        trzymała sie swojej wersji. Ale szanujesz jej poglady.
        Mysle ze dyplomatycznie ucinasz "słowotok", nie oceniasz werbalnie, i nie
        pozostawiesz po sobie niemiłego wrazenia.
        Taka jest moja sugestia.
      • mantha Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 15:46
        Nie przepadam za takimi wątkami, bo nie od dzis wiadomo, ze nie ladne to co
        ladne tylko to co sie komu podoba, a nikomu nic do tego co ja mam na sobie ;-)
        ale taka uwaga ogolna po dosc wnikliwych obserwacjach poczynionych ostatnimi
        czasy: niezwykle zaniedbane maja dzie wczyny włosy. mam mala obsesje na tym
        punkcie i jestem wyczulona. fatalnie dobrane kolory, ob owiazkowy wrecz ohydny
        i nie pasujacy balejaż robiony u pozal sie boze fryzjerki czy kolezanki,
        koncowki wolajace o pomste do nieba, przetluszczone przy glowie, przesuszone na
        koncach, odrosty i nie wiem co jeszcze.
        uff, wyrzucilam to z siebie. w kwestii ciuchow mam zdanie jak we wstepie, ale
        kwestia wlosow czy zaniedbanej cery zamalowanej żółtym fluidem (druga ciekawa
        sprawa, w ogole obowiazkowa opalenizna - wyjatkowo nietwarzowa w polskim
        klimacie) -tutaj nie mam litosci, bo nie jest potrzebny w tym przypadku
        wyśmienity gust i worek pieniedzy tylko lustro i szampon.
      • zettrzy stop! ten watek idzie w las! 11.05.06, 16:19
        tu macie PSIOCZYC, WYBRZYDZAC SIE I MALKONTENCIC, a nie wyliczac to co
        obiektywnie jest be! to nie jest kontynuacja watku o pomylkach ubraniowych,
        tylko pomoc

> dla forumek odczuwajacych nieodparta ochote pojechania po czyms

byc moze zrobilam zle dajac za przyklad wylacznie ubrania... psioczyc nalezy
        rowniez na a)ceny b)zachowanie personelu sklepowego, zwlaszcza w Polsce
        c)zaopatrzenie d)rozmaite braki w porownaniu z innymi krajami

moze teraz poleje sie wiecej jadu
        • panisiusia Re: stop! ten watek idzie w las! 11.05.06, 16:42
          Wiesz co? Po prostu chcesz się dowartościować, tym, że w Polsce są beznadziejne
          sklepy i obsługa niczym mamuty...Napisz to wprost, a nie podżegasz do narzekania
          na nasz wspanialy, tak doskonale rozwijający się rynek.
          • zettrzy Re: stop! ten watek idzie w las! 12.05.06, 03:21
            nadinterpretacja jest forma glupoty
            • panisiusia Re: stop! ten watek idzie w las! 12.05.06, 11:36
              Czyli jednak nie widać, że to żart? Myślałam, że doskonale wpisuję się w
              konwencję wątków o krytykowaniu czegokolwiek.
              :D
              • zettrzy Re: stop! ten watek idzie w las! 12.05.06, 14:40

> Czyli jednak nie widać, że to żart?

no wlasnie, nie widac, wyszlo za doslownie
                • panisiusia Re: stop! ten watek idzie w las! 12.05.06, 15:13
                  Ejże! Karykatura to była jak złoto. Nie znam nikogo, kto by (obecnie)
                  powiedział, że Polska jest najwspanialszym z miejsc i tak zaciekle bronił jej
                  systemu gospodarczego.
                  BTW: Jak Wam się podoba reklama, w której paczka proszku do prania w rytm i
                  melodię "Ody do radości" oznajmia nam iż w Pl mamy już tak samo skoncentrowane
                  proszki, jak w reszcie Europy? Ja jestem wzruszona:) Może niedługo, w ślad za
                  proszkami, ruszą firmy odzieżowe :)
      • frigg Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 20:41
        obuwie okołoorientalne - w tym pojęciu mieszczą się paskudne mokasyny wyszywane
        nicią typu mulina, paskudne mokasyny nadziewane imitacją drogocennych kamieni
        oraz paskudne mokasyny będące miksem obu. Przedmiotem haftów i nadziewania mogą
        być także baleriny.
        • mag-ia1 Re: okrrrrrrpnosc 11.05.06, 21:56
          dla mnie okropne jest to,że nie mogę kupić sobie butów takie jakie by mi się
          podobały tylko dlatego,że takich nie ma.Niezależnie czy to zima,czy lato,czy
          inna pora roku zawsze jak chcę kupić ładne buty to nigdzie takich nie mogę znależć.
          • toteja Re: okrrrrrrpnosc 12.05.06, 12:49
            Mnie do szału doprowadzają spojżenia "pań" w eleganckich sklepach, kiedy
            wchodzę ubrana w "byle co", od razu mi się odechciewa zakupów...
      • przemkowa.b Re: okrrrrrrpnosc 12.05.06, 15:06
        Złoto gdziekolwiek i w czymkolwiek - prawdziwe i sztuczne - nienawidzę;-)
      • audrey.h Re: okrrrrrrpnosc 12.05.06, 18:58
        strrrrrrrringi wystajace z tylu spodni...
        to wg mnie jest okrrrrrrropnie strrrrrraszne :)
        --
        audrey
        • modnisiaa Re: okrrrrrrpnosc 12.05.06, 19:01
          o jezu....popieram...
      • zettrzy ojejej... nie wyszlo mi 12.05.06, 19:33
        to miala byc parodia tych wszystkich watkow z cyklu "jakie to straszne", a to
        koturny, a to czyjes zdjecie, a to kolor rozowy...
        no nic poddaje sie chcecie pisac na powaznie to piszcie, a co autor czyli ja
        mial na mysli zakladajac ten watek:
        kompletnie nie rozumiem poziomu krytykanctwa na tym forum... niby jest to MODA i
        mamy dyskutowac o ciuchach i stylu a tymczasem bez przerwy ktos na cos najezdza
        albo cos wytyka ... nawet te nieszczesne linki do allegro pojawiaja sie glownie
        w intencji wysmiewania towaru
        no nic wracam do mojego kostiumiku bo jeszcze musze mu dorobic koroneczke
        szydeleczkiem z bardzo cienkich nici tak sobie umyslilam zamiast wykonczenia na
        maszynie... widac na krytykanctwo nie ma mocnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka