Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????????

06.07.06, 22:42
    jest środek lata a ja wciąz biegam w 1 parze klapek japonek, które oczywiście
    są na mnie za szerokie i stopa mi z nich wylatuje. chodzę do sklepów po kilka
    razy i przymierzam wszystkie pary po kolei ale przez wszystkie modele klapek
    czy sandałów noga mi "przelatuje" na wylot i place wystają z przodu cm dalej
    niż sięga but. noszę rozmiar 39 a szerokość jest odpowiednia w 38 lub 37.
    jestem wściekła bo do wielu ciuchów nie mam jakich butów założyć. mieszkam w
    niewielkim mieście ale jest tu daichman, ccc, ambra, można kupić też S-but,
    Tamaris, Ryłko......... gdzie Wy drogie forumowiczki ze szczupłymi stopami
    kupujecie letnie buty?
    Obserwuj wątek
      • isia85 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 06.07.06, 22:46
        moge ci powiedziec zebyś za nic nie kupywała butów z Victoria's Secret.
      • isia85 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 06.07.06, 22:54
        jak tak teraz analizuje moją kolekcje butów to dochodze do wniocku ze
        najodpowiedzniejsze dla mojej stopy sa czółenka na szpilce Bianco oraz takie
        króciótki kozaczki przywiezione z Włoch. Niestety ja tez ma taki problem:( z ta
        róznica ze moj rozmiar buta 36-37.
        • e.m.i1 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 06.07.06, 23:02
          Ale autorce chodzilo chyba o klapki i sandalki. Zakryte buty to juz nie jest
          taki problem, wiem, bo tez tak mam.
          • isia85 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 00:09
            wiem ze autorce chodziło o letnie buty, jednak to mi uświadomiło ze moje obuwie
            na letnie dni niestety nie pasuje idealnie na moja stope:(
      • tuptus001 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 06.07.06, 23:04
        Niektóre modele z Gino Rossi są dość "szczupłe", dobre dla wąskich stóp, jednak
        nie wszystkie. Stosunkowo mało tęgie buty są też z kolekcji firmy Solo Femme.
      • jaleo Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 06.07.06, 23:23
        Generalnie buty produkcji wloskiej i hiszpanskiej (ale zlwaszcza wloskiej) sa
        szyte na waska stope. Ale niestety nie orientuje sie, jakie wloskie i
        hiszpanskie marki sa do dostania w Polsce.
        • damaperversa Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 00:19
          ja ostatnio kupilam w venezii piekne, skorzane klapki. zupelnie plaskie, z
          jednym paskiem w kolorze starego zlota, z dyskretna klamerka i kilkoma
          brazowymi kamieniami. pasek ma to do siebie, ze pozwala regulowac szerokosc
          buta..w ten sposob udalo sie dopasowac do dosc szczuplej stopy ;)
          poza tym, klapeczki ze skory, bardzo kobiece i wygodne. kosztowaly ok 170 pln.
          • vial Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 07:42
            swoje klapki zaniosla do szewca, który zjmuje się robieniem butów i on mi je
            zwęził
      • kasiaczernia Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 08:14
        Też mam szczupłe stopy i na dodatek mały rozmiar - 35.
        Zazwyczaj udaje mi się kupić w butikach, gdzie sprowadzają buty brazylijskie,
        hiszpańskie lub włoskie. Numeracja jest dużo mniejsza od polskiej i fasony są
        akurat na wąskie stopy.
      • nie-niebieska Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 10:13
        mam taki sam problem, polecam mexx i gino rossi, a tak generalnie to wloskie butki
      • borri Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 14:37
        Witaj :)

Najlepsze wyjscie, to przymierzac wszystkie butki, ktore sie podobaja :) wiem,
        ze to zadne pocieszenie, ale 'przez przypadek' mozna znalezc cos pasujacego. Ja
        tak robie i mam butki z roznych firm. Ale kiedy chce cos kupic, musze sie sporo
        nachodzic. Jak kilka poprzedniczek, polecam Gino Rossi. Pozdrawiam :)
      • paulinaa Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 16:20
        sandałki-mam 2 pary ryłko, japonki jedyne nie za szerokie to nike....
      • e.m.i1 Re: szczupłe stopy- gdzie kupujecie buty????????? 07.07.06, 16:26
        a mnie jeszcze chodzi po glowie ze w Rylko chyba maja 2 tegosci butow. F i G.
        Mam czolenka "f" i nigdzie nie sa za szerokie. Nie wiem czy tak jest ze
        wszystkimi modelami, moze spraawdz na ich stronie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka