magdzia_p 11.07.06, 16:20 Może macie jakieś pomysły jak można fantazyjnie zawiązać chustkę na głowie (kiedyś chodziła tak chyba Ewelina Flinta i Brodka). Mam dość grube i długie włosy i normalnie w te upały mnie wykańczają....pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: chustka na głowie 11.07.06, 16:27 hmmm...najlepsza jest kwadratowa bawelniana chusta(ja nosze arafatke).skladasz ja na pol zeby powstal trojkat i zkladasz naglowe jak chustke czyli tak:www.adalbert.pl/tekstylia_pliki/bandanka-zolta2.jpg potem te konce co sa po0d wlosami wiazesz u gory glowy i albo zostaje takie wiszacecos wokol twoich wolno zwisajacyhc wlosow albo jakos to sobie upinasz.mozna tez pokombinowac z materialem ktory jest raczej dlugim prostokatem .wtedy zakladzasz go podobnie jak poprzedni i te konce owijasz wokol glowy.awlosy spinasz sobie w koczka .wielkosc takiego niby turbanu zalezy od dlugosci chusty. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: chustka na głowie 11.07.06, 22:11 Chustki na glowie jak najbardziej na czasie. Christian Lacroix wypuscil wszystkie modelki w chustkach na pokazie pret-a-porter na wiosne/lato. Poogladaj sobie zdjecia, bo tam sa te chustki bardzo ladnie zamotane, niektore z doczepiona blyszczaca broszka z boku. Co do samych chustek, to bardzo klasyczne wzory "apaszkowate" sa bardzo modne. www.christian-lacroix.fr/francais/sommaire.htm Kliknij na "Saison: Printemps - Ete 2006, a potem na "pret a porter" - "defile" Odpowiedz Link Zgłoś