Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

marella - jakość i ceny

08.08.06, 21:43
    Forumki, tak mnie coś kusi ostatnio na zakupy w marelli - fajną stronkę mają.
    O ile się orientuję, to tańsza marka maxmary. Przyznaję, że na maxmarę szkoda
    mi pieniędzy, nie umiem tyle wydawać na ciuchy. Ceny maxmary znam ze sklepu,
    który jest u mnie w mieście w dużej galerii handlowej - dużo ludzi,
    zamieszanie, można samemu zerknąć na ceny. Marella jest w małym butiku - i
    tutaj mój problem (bo ja trochę nieśmiała jestem): jakich cen mogę się tam
    spodziewać? Jakoś tak mi głupio wejść do małego butiku i zacząć pytać o ceny
    itd. Jaka jest jakość ciuchów i butów i jakie są średnie ceny? Będę wdzięczna
    za info.
    Obserwuj wątek
      • aniabos Re: marella - jakość i ceny 09.08.06, 00:50
        Nie wiedzialam nawet, ze to marka MaxMary. Mam kilka rzeczy z Marelli, kupionych
        zarowno w Polsce jak i we Wloszech. Moze mam szczescie, ale wszystkie sa nie do
        zdarcia (a za to z ciuchami z metka MaxMara mialam rozne doswiadczenia). Ceny
        jak na polskie warunki byly wysokie, np. zimowy plaszcz kosztowal kilka lat temu
        chyba 1200 zl. Ale mam go do dzisiaj i wyglada jak nowy (noszony intensywnie
        kazdej zimy). Butow nigdy nie mialam, nawet nie pamietalam, ze oni maja buty.

Co do niesmialosci, to radzilabym sie przemoc. A co to za wstyd zapytac o cene i
        ewentualnie powiedziec "niestety, to dla mnie za drogie". Sklep jest dla Ciebie,
        a nie dla ekspedientek. Elegancka ekspedientka powinna delikatnie sprobowac
        namowic Cie do kupna, kuszac jakoscia, a jesli sie nie zdecydujesz, to
        odpowiedziec "No to moze nastepnym razem. Zapraszamy".
      • polcia-kapelusik Re: marella - jakość i ceny 09.08.06, 11:27
        Jeśli chodzi o jakosc ubran to bez zastrzezen; natomiast butów nie polecam-nie
        umywaja sie do max mary.Owszem sa ladne,ceny tak ok.600-700 za skorzane
        czolenka,japonki tansze ale ja mam raczej same zle doswiadczenia-i zawsze sobie
        obiecuje ze wiecej marelli butow nie kupie a ostatnio znowu sie zlalamlam ;)-
        kupilam ladne czarne drewniaki za 170 na 50% wyprzedazy.To samo torby-
        fajne,dobrze wykonane ale jak ktos ma juz torbe max mary to na pewno zauwazy
        roznice. W Warszawie jest tez penny black-to tez jakas rodzima marka max mary
        i marelli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka