Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

oficerki i ..grube lydki;-((

09.09.06, 09:21
    postanowilam sobie kupic oficerki na te zime ...
    coz sliczne są niektore,ceny tez ;-)...
    ale ..wszystkie przeze mnie przymierzane są za waskie...
    chyba musze sie odchudzić ,wtedy i lyka troche schudnie...czyz nie?
    a Wy macie taki problem?
    Obserwuj wątek
      • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 10:16
        Tak, tak, tak!!! :(:(:( Mam za tłuste łydki do jakichkolwiek butów z
        cholewkami: czy kozaczków czy oficerek - wszystkie za ciasne. A jak sie juz
        dopne w jakichs to u góry zbiera mi sie opnika która wygląda bardzo
        niestetycznie. Samo odchudzanie nic nie da, przynajmniej w moim przypadku
        przyniosło marne efekty, bo chudnie od pasa w góre a dół ani rusz! :(:(:( Ale
        mysle, ze moze jakies cwiczenia rozciągającer na łydki przyniosły by jakies
        efekty? Musze poszukac w necie, moze cos znajde... Pozdrawiam!
      • kinga26071 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 11:02
        Kiedyś też miałam taki problem.Jeśli troszkę zrzuciłam, to zawsze z góry, nigdy
        z dołu. Dopiero, gdy pożądnie schudłam, zauważyłam różnicę i na nogach.
        Niestety same ćwiczenia rozciągające nie pomogą, choć dają efekty. Najlepiej
        trochę diety i ćwiczeń rozciągających. Powodzenia
        • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 12:58
          Ja ostatnimi czasy schudłam pożądnie, bo z 75kg na 61, ale łydki jakos mi nie
          schudły :(:(:(:(
          • titta Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 11.09.06, 18:42
            A ja nie chce schudnac (rom, 36 mi odpowiada), a lydki mam (i tez butow nie
            zapinam :(
      • asiawoodstock Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 13:12
        Nieźle, jak Ci się udało schudnąć 14 kilo ? To sporo. Jakaś ostra dieta? :))
        • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 13:37
          Oj to nie tak od razu przecież tyle schudłam, to było rozłozone w czasie.
          Jadłam normalnie, tyle ze mniej, do tego basen, rower...:)
      • weronka77 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 13:26
        Zazdoroszczę..Na mnie wszystkie za szerokie i potem musżę zwężać-dodatkowo 100-
        150zł...
        • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 13:40
          Ja w tamtym roku poszerzałam kozaczki, ale kosztowało mnie to ok 60zł. Za co
          pałcisz 100-150zł???
          • weronka77 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 16:41
            Nie wiem ale zawsze tyle mnie kasują.buty faktycznie,pewnie przepłacam ale
            ładne i z cieniutkiej skóry..
            • jan-w-kapeluszu [...] 10.09.06, 09:49
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • weronka77 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 23:32
                Z Ciebie też ale pod innym nickiem;-)
              • weronka77 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 23:38
                Gdybyś nie zmieniała nicków,wciąz wymyślając nowe profesjie oraz
                zainteresowania to pewnie i frumowiczki pośmiałyby się i z Ciebie;-))
                Niesamowity zbieg okoliczności-w ciągu dwóch dni podsumowywujesz każdy mój post
                na dowolnym forum-wygląda to dziwnie;-))ALbo i zainteresowania mamy
                wspólne.Tylko szkoda że pojawiasz się po raz pierwszy dokładnie zaraz po mnie;-
                ))Podobne zachowania dało się dotychczas zaobserwować u nauczycielek w wieku
                przedemerytalnym,dziennikarek TVN STyle oraz przedstawicielek handlowych;-))
                Buty owszem z pensji męża.Nie zdradza to kupuje żonie;-)
      • magdaksp Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 13:49
        mam ten sam poroblem.ale jakos udaje mi sie znalezc takie paujace.
        • kinky5 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 16:46
          a ja myslalam ze sama jedna na tym swiecie....
          lydki mam po nartach (przynajmniej sama tak sobie tlumcze ;-)
          Ale co robie- daje buty do szewca do rozbicia, a ostatnio nawet w sklepie mi to zrobili bez dodakowej
          oplaty.Radzilabym sie udac do szewca i zapytac.
          • jo-asiunka Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 17:38
            Dziewczyny, własnie zmierzyłam swoją łydkę. Ma 35 cm i prawie żadne kozaki na
            nią nie pasują. Są za ciasne (prócz jednych ładnych w Daniji, ale kosztują 799 i
            są nieocieplane). Ale widze, ze spokojnie da się buty troche poszerzyć u szewca.
            Nie miałam o tym pojęcia. Możecie polecić szewca w Warszawie? Bedę wdzięczna.
            • nextet Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 22:13
              hmm,dziwne,ja mam w lydce 30 cm i wszystkie sa na mnie za luzne
              • jo-asiunka Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 10:37
                no widać te 5 cm czyni różnicę. Też mam stopę 36, moze w rozmiar 40 moja łydka
                by weszła i się zapięła. te gumki nic nie dają, praktycznie się nie rozciągają:((
      • liselle Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 22:16
        Ha, no to dolączę się do klubu:) ja mam łydkę 36 cm, sam mięsień. Do tego mala
        stopa - 36 cm. No i kanał:) Może jakbym miała stopę 40 to bym się w jakieś
        dopieła:) A tak to się boję ze mi krązenie stanie:))Łydeczka tancerki, zachciało
        mi się pląsać to teraz mam :)
      • hanureku Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 22:30
        Heh ja tam o kozaczkach jedynie marzyc moge. Mam w lydce dokladnie 41 cm :| Jak atletka jakas. Niestety bardzo mi sie rozbudowaly miesnie od jazdy na rowerze ktora uwielbiam :( Kupilam natomiast sliczne brazowe kowbojki z marszczona cholewka, ktora konczy sie pod tym brzuscem (tak sie chyba ten miesien nazywa :) ).
        • zewszad_i_znikad Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 23:14
          Ja mam obwód 42 i powiem więcej, jestem z niego bardzo zadowolona. Tłuszczu
          niewiele, głównie mięsień. :) Musze schudnąć, bo masa ciała mocno mi obciąża
          kolana, ale zdecydowanie zamierzam zadbać o to, żeby łydki mi NIE schudły! :))
          A łydki 30... Boże, nie chcę krytykować cudzej cielesności, ale to straszliwa
          chudość... to ja mam większy obwód ramienia... 32, bynajmniej nie tłuszcz.
          A kozaki bardzo chciałabym mieć, oczywiście żadne się na mnie nie dopinają.
          Poszukam gdzieś, gdzie mają szersze, ale mogę mieć większe problemy niż reszta
          z Was, bo dodatkowo nie toleruję obcasów wąskich i wyższych niż 3 cm (przy moim
          raczej niezgrabnym chodzie grożą śmiercią lub kalectwem, dodatkowo nie do
          pogodzenia z moimi poglądami :)) oraz nie noszę zimą spódnic, więc przewiduję
          oczywiście wpuszczanie w but zgniecionej nogawy... ;)
      • nadinka_nadinka Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 23:31
        ja mam inny problem.moje chudziutke lydki nabraly muskulatury od jazdy na
        rowerze i juz ubieglej zimy moje ulubione kozaki byly dosyc ciasne w lydkach. az
        boje sie przymierzac w tym roku :D
        • nadinka_nadinka Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 09.09.06, 23:33
          w lydce mam 33 cm. i nie chce wiecej. chyba wyrzuce rower ;-D
          • zewszad_i_znikad Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 11.09.06, 18:17
            Ja mam 32 w ramieniu... :) Bynajmniej nie tłuszcz. W łydce 42 i mi z tym jak
            najbardziej dobrze. Wyżej już nogi mam nazbyt tęgie, ale od ramion w górę i op
            kolan w dół się sobie całkiem podobam, uważam, że nogi potężne, a nie
            cieniutkie też mogą zupełnie ładnie wyglądać np. w ozdobnych rajstopach i
            spódnicy do kolan.
            Nie ma obowiązku być idealnie szczupłą. Odrobina tłuszczu zdrowiu nie zagraża,
            nie dajmy się tresować!
            • nadinka_nadinka Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 13.09.06, 18:57
              zewszad_i_znikad napisała:

> Ja mam 32 w ramieniu... :) Bynajmniej nie tłuszcz. W łydce 42 i mi z tym jak
              > najbardziej dobrze. Wyżej już nogi mam nazbyt tęgie, ale od ramion w górę i op
              > kolan w dół się sobie całkiem podobam, uważam, że nogi potężne, a nie
              > cieniutkie też mogą zupełnie ładnie wyglądać np. w ozdobnych rajstopach i
              > spódnicy do kolan.
              > Nie ma obowiązku być idealnie szczupłą. Odrobina tłuszczu zdrowiu nie zagraża,
              > nie dajmy się tresować!

hihi, ale ja mam 1,58 m wzrostu. troche smiesznie wygladalabym majac potezna
              posture, zwlaszcza, ze kosciec mam delikatny :-)
      • kalinazkalinowa Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 07:42
        w takich kozaczkach muszą byćgumki po bokach i wtedy jest ok
      • kalinazkalinowa Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 07:44
        ja mam 40 cm brrr
      • iluminacja256 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 08:28
        Mam w łydce 36 cm - dla niektórych to dużo, dla innych w sama raz - dla mnei to
        optimum i muszę powiedzieć, ze naprawdę nei wiem, gdzie wy butów szukacie, ze
        macie ten problem...No chyba, ze to łydka w okolicy 42 cm... W tym roku
        doskonała większość butów ma wszywane gumki, które rozciągaja górę, albo jest z
        elastycznego materiału, a oficerski skórzane, ze specjalnei zaprojektowanymi,
        szerokimi cholewkami dla ludzi z takim problemem ma oczywiescie Ryłko :)
        • pink_hamster Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 08:53
          no wlasnie,dobrym rozwiazaniem jest taka wszyta gumka,duzo modeli ja ma
          a z tego co wiem,lydki jest raczej ciezko odchudzic
      • nokia844 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 10:21
        problem mam z jendej strony podobny a z drugiej odwrotny. mi ofecerki wrecz
        wisza na lydkach...istna tragedia. ehh..i tak zle i tak nie dobrze!!!
        • dracena31 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 10:31
          ;-)))
          wlasnie zajrzalam!;-) widze ,ze nie tylko ja mam ten problem....
          choc upatrzyłam sobie takie sliczne buty,tylko zastanawiam sie jak to sie
          poszerza..????wszystkie jakie przymierzalam mialy wszyte gumki,ale one jakies
          takie malo rozciągliwe;-((
          no nie stac mnie na kupno butow i czekanie na ew. schudnięcie łydek;-))))
          a co bedzie jak nie schudną?>??
          • iluminacja256 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 10:49
            Żeby gumki dobrze sie rozciągneły trzeba buty ponosic z miesiąc:)

Jesli nei masz na to czasu, idzie sie do szewca i prosi o nałozenie na kopyto
            do rozciaganai - tylko musi to być takei, które nie ejst o 10 cm grubsze od
            wojej nogi - po tzrech dniach odbierasz rozciagnięte buty , kosztuje to około
            20-30 zł, bo szewc tylko wsadza but na prawidło
      • kalinazkalinowa Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 22:50
        www.allegro.pl/item125032992_nowa_kolekacja_tylko_w_degam_r_40_lajkra.html

Co o nich myślicie ?
        Czy nasze grubsze łydki w coś takiego się wcisną ? Zastanawiam się nad ich
        kupnem. Tylko mam wątpliwości czy nie będę wyglądała jak w rajstopach ;)
        • mala.edyta Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 22:59
          eeej... ale dziewczynki... ja też mam grubą łydeczke a tutaj jest spooory wybór
          i wymiary nie są takie złe... moze da się coś wybrać :)
          www.butyk.pl/index.php?action=przegladaj&kat=197&partia=0&nastronie=36
          • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 23:28
            A gdzie tam są wymiary cholewek u góry? Bo nie widze :(
          • bezchmurne_niebo Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 10.09.06, 23:29
            Juz znalazłam :D
            • mala.edyta Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 11.09.06, 12:55
              tam gdzieś na dole w opisie :) (pisze na wszelki wypadek jakby ktoś nie widział
              :)) pozdr
          • titta Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 22.09.06, 17:47
            Slicznie, i cholernie waski cholewki. Wrrr...
      • fifkaya Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 11.09.06, 22:56
        hejka, jestem tu nowa a zalogowlam sie po tym jak przeczytalam o oficerkach i
        grubych łydkach... jedno mam a drugie chcialabym miec:(...oczywiscie mam problem
        z za grubymi łydkami a na oficerki odkladam. Wiecie moze cos o butach z
        Venezji??? bo slyszalam rozne opinie... No i najwazniejsze pytanie... gdzie we
        Wroclawiu mozna bez obaw oddac buty do szewca...zeby je poszerzył??? Ps...
        dobrze ze jestescie dziweczyny... bo do tej pory czułam sie jak alien z mega
        łydkami(39cm)
      • nicky44 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 12.09.06, 04:42
        No ja to mam odwrotny problem na mnie wszystkie sa za szerokie:)
      • pantera22 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 12.09.06, 20:02
        chyba czasami nie mozna miec wszystkiego...ja np zrezygnowalam z kupowania
        oficerek i w zamian kupilam sobie wcigane na noge kozaczki jesienne a'la welur i
        wygladaja idelanie a tez nie mam szczuplej lydki...a rozm 36+szeroka
        cholewka=rzadkosc...chociaz wiem ze Ryłko robi buty o szerszej cholewce oznacza
        je tęgośc F..wiec moze warto sie wybrac o obejrzec kolekcje ???? trzymam kciuki
        na pewno cos uda wam sie wybrac!!!!
      • ola.88 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 13.09.06, 17:49
        Tak oficerki sa bardzo odne w tym sezonie:] i super wygladaja moja amam mnie
        ostatnio wyciagnela bo ejchala sobie kupic na zime i przy okazji kupilam takie
        jak ona...sa swietnie super sie prezentuja ze spodniami za kolano takimi jakby
        rybaczkami..:]
        Nawet sa reklamowane w gazecie avanti ...:0
      • ola.88 Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 13.09.06, 17:51
        zapomnialam dodac na mnei znwou wsyztkie wisza troszke...tzn te nei sa
        anjgorsze ale nie sa idealnie dopasowane do uda.

Moze zacznij chdozic na areobik ?:>
      • vesna-matisse Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 14.09.06, 22:06
        A na mnie wszystkie oficerki są za szerokie i to też nie wygląda za ciekawie.
        • ivvette Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 22.09.06, 19:00
          Na mnie wszystkie kozaki są za szerokie ;zeby było śmieszniej to nawet zwykłe
          buty-półbuty ,mokasyny itp są często zbyt lużne :-(
          • indianprincess Re: oficerki i ..grube lydki;-(( 22.09.06, 22:41
            Wysokie buty do jazdy konnej, nawet te najtańsze zawsze oferowane są w kilku
            rozmiarach w łydce, dlaczego producenci normalnego obuwia nie mogą też tak
            zrobić? Ja też mam problem z szerokimi łydkami a marzą mi się kozaczki, które
            mogłabym nosić do spodni - rybaczek. Od jutra zaczynam obchód po sklepach, jak
            coś znajdę "szerokiego" to napiszę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka