Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    24.09.06, 10:26
    Ostatnio zauważyłam kilka dziewczyn w długich koralach z pereł do codziennego
    ubrania. Czy to jakiś trend? Czy było to może modne kilka sezonów temu (bo do
    mojego miasteczka wszystko dochodzi z opóźnieniem :)? Mi się podoba,
    szczególnie do modnych w tym sezonie szarości fajnie wygląda. Co otym
    sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: perły 24.09.06, 10:34
        tak. perly jako dodatki sa ostatnio modne. ostatnio, tj juz bezmala rok ;)
      • azazela Re: perły 24.09.06, 13:19
        klasyczn elegancka ozdoba, dodaje klase calemu strojowi
        • gaskabalbinka84 Re: perły 24.09.06, 13:55
          Tak, tylko mi chodzi właśnie o takie "nieklasyczne" zestawienie z np. codzienną
          bawełnianą bluzeczką, na dzień, nie na wieczór.
          • myszmusia Re: perły 24.09.06, 15:23
            Nie wiem czy to "trędi" czy nie ale kolczyki z pereł i sznurek pereł(tyle ,że prawdziwych) nosze "od zawsze " i to do przeróżnych rzeczy.Do dzinsów i T-shirtów tez.
          • azazela Re: perły 24.09.06, 16:06
            nawet jesli ubierzesz zwykly sweterek czy koszulowa bluzke i do tego perly (o
            ile sa/wygladaja jak prawdziwe) to bedziesz wygladac bardziej wytwornie
            a prawdziwe perly i bawelniany podkoszulek??? dla mnie to sie gryzie
      • miss_milkie Re: perły 24.09.06, 16:37
        Perły modne. Ja bardzo lubie i czesto nosze.
        • oksancik Re: perły 25.09.06, 13:57
          perły słodkowodne są tańsze, i są bardzo ładne. Ja mam parę o nieregularnym
          kształcie na co dzień, i droższe, prawidłowej formy, wszystkie jednakowe na
          wieczór. Nie są wcale drogie, te słodkowodne (nieregularne- 4 USD na Krymie, i
          regularne-80 zł w Krakowie)... Od morskich nie bardzo się różnią, chyba że ktoś
          jest znawcą (na razie takich nie widziałam)... Co do sztucznych, ktos słusznie
          powiedział, że są OK na lato:))
      • gaskabalbinka84 Re: perły 24.09.06, 17:23
        A nosicie prawdziwe? Bo mi się podobają takie długie, wiszące (tzn. korale nie
        perły :) A by mi było szkoda kasy na takie korale z prawdziwych pereł, bo
        pewnie byłyby potwornie drogie. Czy sztuczne perły to tandeta? Czy
        nosiłybyście/nosicie/nosiłyście sztuczne? Czy lepiej jednak zbierać na
        prawdziwe?
        • myszmusia Re: perły 24.09.06, 17:45
          tylko prawdziwe:-) tak jak złoto a nie coś o złotym kolorze:-)
        • zettrzy Re: perły 25.09.06, 02:42
          sztuczne perly to znak rozpoznawczy CC - wiec nie jest to tandeta, tylko
          swiadomie sztuczna bizuteria
          oczywiscie ze lecie czy na wakacjach nosze sztuczne, tak jest bardziej zabawnie
      • modlisshka Re: perły 25.09.06, 13:49
        ja uwielbiam taki styl... moja babcia ma pełno takich czaderskich drobiazgów i
        ciuchów z czasów przedwojennych... jednak jeszcze sie nie odważyłam założyć ich
        i wyjść na ulice... jak narazie kocham się w czerwieni....
      • apfel27 Re: perły 25.09.06, 13:54
        perly to klasyka. ja bardzo lubie bizuterie z perel. nie niosze sztucznych
        chociaz jesli to swiadomie i z wczyczuciem noszone to moze wygladac fajnie.
        perly nie musza byc straszliwie drogie. hodowlane o mniej regularnych
        ksztaltach wcale nie sa drogie. a do zestawien z dzinsami i topami czy
        bawelnianymi koszulkami fajnie moga wygladac wlasnie takie zupelnie
        nieregularne i drobne.
        • calo Re: perły 25.09.06, 14:33
          zamiast sztucznych lepiej kupic tanie slodkowodne. a slonowodne tez nie sa
          takie znowu straaasznie drogie, jezeli ktos zamierza nosic czesto, to warto.
          przejdzcie sie na targi mineralow - tam swoje wyroby wystawiaja dostawcy ze
          swiata, mozna kupic w cenie producenta (przyklad: akoya 6mm, krotki sznurek za
          250zl. ten sam sznurek za 800e u sredniopolkowego wiedenskiego jubilera)
          • myszmusia Re: perły 25.09.06, 15:22
            chyba mówisz o czymś innym niz to:-)

www.akoya.pl/product_info.php/cPath/1_5/products_id/230
            • calo Re: perły 25.09.06, 15:32
              myszmusia napisała:
              > chyba mówisz o czymś innym niz to:-)

dokladnie o tym. masz do wyboru kilka rozmiarow oraz klas perel(w zaleznosci od
              regularnosci ksztaltu oraz zabarwienia). najdrozsze sa sznury perel o ksztalcie
              maksymalnie zblizonym do kola, o bardzo zblizonym rozmiarze i regularnym
              zabarwieniu. tansze sa sznurki perelek nie idealnie wymiarowych(srednice w
              jednym sznurku wahaja sie lekko), z widocznymi przebarwieniami, nie idealnie
              kolistych. a najtansze sa nieregularne perly, z licznymi przebarwieniami, o
              zroznicowanym rozmiarze w jednym sznurku.
              • myszmusia Re: perły 25.09.06, 16:10
                z widocznymi przebarwieniami, nie idealnie
                > kolistych. a najtansze sa nieregularne perly, z licznymi przebarwieniami, o
                > zroznicowanym rozmiarze w jednym sznurku.

ale to już nie to co być powinno:-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka