camisa 06.04.07, 11:20 Chodzi mi o kolor pasty - bezbarwną? Dziękuje za wskazówki :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 11:36 Bezbarwna, zdecydowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 11:50 Ja polece nie tyle zwykla bezbarwna ale paste zrobiona z pszczelego wosku. Mam sporo kolorowych butow i powiem ze ze zwykla pasta bezbarwna Kiwi mialam problemy bo zostawia bialawy nalot. Niby wyglada OK na pierwszy rzut oka ale na ciemniejszych odcieniach (ciemnoczerwony czy zielony) skorze szczegolnie w zalamaniach odkladaly sie bialawe slady pasty. Nie wiem jakie sa dostepne marki pasty na wosku pszczelim w Polsce, ja dostalam sloiczek do zakupu butow pare lat temu i jest to po prostu najlepsza rzecz do pielegnacji butow jaka mialam. Znalazlam to tylko ze droga... www.swistak.pl/aukcje/2716278,Pasta-do-pow-skorzanych-na-wosku-pszczelim-.html Odpowiedz Link Zgłoś
camisa Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 12:08 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 12:21 Tylko bezbarwną pastą. Taką w puszce. Inne specyfiki niszczą skórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 12:22 Ja stosuję również glicerynę, ale ona raczej nie natłuszcza, tylko nadaje połysk. Odpowiedz Link Zgłoś
minka Re: Czym pielęgnować czerwone buty 06.04.07, 21:07 polecam spray z woskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mausi5 Re: Czym pielęgnować czerwone buty 07.04.07, 19:44 Ja przy zakupie czerwonych butow od razu kupilam czerwona paste i jak na razie jestem bardzo zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Czym pielęgnować czerwone buty 08.04.07, 15:42 jeśli dorwiesz pastę pod kolor butów,szczerze polecam;bezbarwna-mam takie doświadczenia jak inne dziewczyny,białe smugi itd.bordową pastę właśnie niedawno kupiłam (firma Colonil bodajże?) i jest bdb;tylko za nic nie bierz samonabłyszczającej,niszczy skórę po 2 miesiącach... Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Czym pielęgnować czerwone buty 08.04.07, 17:54 Czy to jest zwykla skora, a nie np. nubuck, zamsz czy skora lakierowana (patent leather - nie jestem pewna jak to sie nazywa po polsku)? W UK dobre produkty do pielegnacji butow, i w duzym wyborze, ma Clarks - nie wiem, czy ten sklep jest w Polsce. Do czerwonych butow (mam kilka par takich), uzywam do czyszczenia kremu do delikatych skor - wszystkie zywe kolory traktuje tym kremem, bo skora kolorowana jest dosc delikatna: Raz na jakis czas czerwonej pasty typu colour restorer - ozywia kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
podstarzaly Re: Czym pielęgnować czerwone buty 10.04.07, 16:30 Jest taka marka past, bodajże Colonel. Mają wybór kolorów, ale nie w każdym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś