Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

za duze buty - pomozcie

28.06.07, 14:14
    Niech Was nie zmyli nick, jestem kobieta;) Kupilam za duze buty. Piekne, na obcasie wysokim i niestety
    spadaja:( Klapia normalnie. Liczylam mierzac w klepie, ze na golych stopach tak nie bedzie, ze sie jakos
    dopasuja, a tu klops. Kupilam specjalne wkladki Scholla, do za duzych butow, ale to nie dziala. Sa to
    tzw. "polwkladki", ktore mocuje sie w przedniej czesci buta i maja za zadanie zapobiegac przesuwaniu
    sie stopy do przodu w obuwiu, ale nic z tego. POMOZCIE, co robic!!!!Prosze. Butow juz nie oddam, bo
    raz zalozylam. Do tego kosztowaly majatek. A, wypychanie cienkimi skarpetkami - bezskuteczne...
    Obserwuj wątek
      • monikaa13 Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 14:16
        kupilas za duze buty za taka kase, za 19,99 to moze bym sie pokusila o za duze,
        ale za 150zl juz musialabym miec idealne, ew ciut mniejsze bo sie zawsze
        rozejda ale za duze???????
        pozostaje jednak oddac buty a najlepiej wymienic na inne lub ubierac skarpete,
        albo grube rajstopy
        • meduzaa1 Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 14:38
          Ja też mam taki problem z butami za 200 zł i wierz mi, że kiedy je mierzyłam
          wydawały mi się nawet ciut przyciasne a po paru wyjściach tak się "rozbiły" że
          teraz buty leżą w szafie i się kurzą bo mogłabym się w nich zabić:/
      • fantas_magorie Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 14:31
        Spróbuj kupić zapiętki, zmniejszają rozmiar o pół numeru :)
        • olgaaa1 Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 14:40
          To kup od razu 4 te zapiętki, bo jedna może nie wystarczyć :)
          Mam buty które mi się rozciągneły i też troche noga mi wylatuje, kupiłam zwykłą
          skórzaną wkładkę do butów, włożyłam troche waty w palce i jest ok
      • naels Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 14:46
        Przykro mi, ale jezeli buty rzeczywiscie sa wyraznie za duze, to nie widze
        zadnego dobrego rozwiazania. Do wyboru masz kilka opcji:
        - oddac buty siostrze, kuzynce, kolezance czy komukolwiek o wiekszych stopach i
        zaskarbic sobie tym samym ogromna wdziecznosc obdarowanej,
        - sprzedac buty na Allegro i odzyskac chociaz czesc zainwestowanych pieniedzy
        (jak sie postarasz, to moze nawet sprzedasz z przebitka),
        - probowac dopasowac do nich wieksza i grubsza wkladke, najlepiej wyprobuj w
        sklepie rozne modele,
        - jesli fason butow na to pozwala, mozesz oddac je do szewca, zeby doszyl
        paseczek z zapieciem - beda wtedy mniej klapac.
      • michalina_kowalczyk Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 15:48
        Można też waty upchać s przodu buta. Bedzie miętko, wygodnie i nie za duże.
      • lilianna82 Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 17:37
        Nic sie nie da zrobic skoro wkladka nie pomaga,sprobuj oddac, albo sprzedaj
      • confused.girl Re: za duze buty - pomozcie 28.06.07, 22:20
        Wata:D
        A tak serio, to proponuję użyć równocześnie i półwkładek i zapiętków. Powinno
        pomóc, jeśli but jest za duży tylko o jeden rozmiar:)

PS
        Kurcze, no nie mogę się powstrzymać;) Skąd taki nick? Chyba, że korzystasz
        gościnnie z czyjegoś konta:P
        • akkknes Re: za duze buty - pomozcie 29.06.07, 01:22
          tylko kup dobre zapietki - najlepiej w sklepie obuwniczym a nie w hipermarkecie
          (ja tak zrobilam i przeklinalam te 4zlote co wydalam w hiper bo na kant tylka
          sie przydaly!) plus jak sie da wkladka.
          jesli to sa sandalki to na gola stope beda lepiej sie trzymaly - noga nie
          bedzie sie 'slizgac' na rajstopie. jesli maja zakryty przod to rzeczywiscie
          wata (tylko pamietaj o tej wacie jak bedziesz gdzies buty zdejmowac bo mozesz
          miec 'owacone' stopy po zdjeciu)
          • milosz2005 Re: za duze buty - pomozcie 29.06.07, 18:53
            Dziekuje Wszystkim za rady. Wczoraj zakupilam: zapietki (w sklepie obuwniczym), drugie (!) zapietki, tez
            skorzane, Sholla, zelowa polwkladke, podobna do tej, ktora mialam, ale za to z klejem na calej
            powierzchni, a nie jak ta Scholla z tasma dwustronna, co na nic sie zdalo, bo sie pomarszczyla cala i... sie
            zmeczylam tym caly bieganiem, dlatego, jescze nie przetestowalam tych wynalazkow. Wate w kazdym
            razie mozna umiescic, bo but zabudowany. I musze jeszcze napisac, ze prawie zawsze kupuje za duze
            buty, NIENAWIDZE jak mnie pija i do tej pory nie mialam takich przygod. Coz, musi byc ten pierwszy raz;)
            A nick? Jakos taki wymyslilam kiedys. Nie wiem dlaczego... Z konta nie korzystam, sluzy tylko do
            logowania sie...
            • milosz2005 Re: za duze buty - pomozcie 29.06.07, 18:54
              A!I jeszcze chcialam napisac, ze te buty sa tylko POL NUMERU za duze. I taka heca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka