kill.me 05.04.08, 07:54 Co sadzicie o wystajacych spod ubrania ramiaczkach od stanika? Czy to nie wypada? A takie gumowe przezroczyste sa ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 07:56 żadne nie są ok;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:14 Nie wypada, ale wg mnie nie ma tragedii, kiedy ramiączko wystaje w zaciszu działkowym..domowym..etc ;) Jeśli już brak stanika bez ramiączek, niech będzie kolorystycznie dobrane bluzki/topu i gładkie. Wyjątkową niechęcią pałam do ramiączek silikonowych Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:45 zależy. Ładne ramiączka mogą być nawet elementem stroju, oczywiście tego bardziej swobodnego, bo jak widzę urzędniczki w wydekoltowanych topach i jeszcze z wyzierającą bielizną słabo mi się robi. Silikonowym paskudztwom mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
kill.me Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:48 Mam na lato duzo rzeczy na cienkich ramiaczkach - sukienki, topy itd. Zazwyczaj stanik wystaje lekko spod nich. Bez stanika nie potrafie, czuje dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:52 jak masz dużó takich rzeczy to zainwestuj w stanik bez ramiączek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 10:25 Jak się ma duże cycki, to taki biustonosz się nie sprawdza, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:23 podobno kwestia dobrego doboru.Nie mam dużych to po sobie nie wiem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 13:10 Staniki bez ramiączek w dużych rozmiarach są wbrew pozorom do kupienia, przynajmniej w necie :) tiny.pl/4kct Mimo wszystko myślę, że ramiączka wystające spod topu są dopuszczalne w mniej formalnych sytuacjach, pod warunkiem, że nie są białe i poszarzałe. Natomiast noszenie zwykłego biustonosza do bluzek bez pleców to już jest dla mnie koszmar :/ Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 18:10 Można jeszcze się pokusić o kupno topów z wszytymi stanikami. Polecam Bravissimo - bezkonkurencyjne w dziedzinie ubrań dla dużych biustów. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:44 No bo wtedy powinno zamiast biustonosza nosić gorset. Odpowiedz Link Zgłoś
twiggyballerina Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 25.04.08, 19:10 Gdy sie ma duzy biust to nie powinlo sie nosic pewnych stylow sukiennek poniewaz wtedy biust wyglada jakbu mogl lada chwila wyskoczyc - no i tez nikt wtedy nie zwraca uwagi na sukienke lecz raczej na biust. Wtedy lest lepiej zalozyc kozylke z krotkimi albo nawet dlugimi rekawami POD sukienke jezeli oczywiscie pasuje w kolorze - mam znajoma ktora ma dosc duzy biust i bardzo ladnie sie ubiera nawet w letnich sukienkach i uzywa ten styl - ostanio na zapukach kupila sobie sukienke na cienkich ramiaczkach z duzym dekoltem w ciemnych niebiesko szarym koloze i dodala to tego zonkilowa sikienke pod tym tak ze ten drugi dekolt wystawal - PIEKNIE wyglada! ansag napisała: > Jak się ma duże cycki, to taki biustonosz się nie sprawdza, niestety... > Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:49 Silikonowe sa okropne.Niby nie widać ale jednak i tak wszyscy wiedzą o co chodzi. A wystające normalne.Jak dla mnie ok.Pod warunkiem, że ciuchy są bardziej swobodne no i samo ramiączko estetyczne(czyste, kolorowe) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:52 nie, w kazdej postaci, silikonowej tez ktos kiedys wymyslil staniki bez 'szelek' , prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bijoux25 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 09:57 Wypada, niewypada - latem to dosc powszechny widok na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 10:29 Jak już ktoś wyżej powiedział, niektóre mogą być nawet ozdobą, albo fajnym dodatkiem. Ja osobiście noszę do topów i innych takich staniki cieliste, nie rzucają się praktycznie wcale w oczy, a przeźroczystych nie cierpię (nie mówiąc o tym, że przy dużych cyckach, często pękają). Poza tym można wybrać gładki stanik, który ma zwykłe, gładkie ramiączka, w kolorze topu/sukienki i wtedy mało kto to zauważy :) Wg mnie to nie jest passe, jeśli jest w granicach rozsądku (pod czarno-czerwony top biały stanik - o nie!). Odpowiedz Link Zgłoś
echme Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 10:36 Mówicie, że najlepiej stanik bez ramiączek. Moje wszystkie staniki mają odczepiane ramiączka, ale bez nich nie mogę nosić, bo po prostu mi spada :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 10:43 Nie przejmuj się :) Każdej, która ma cyc, będzie spadał, nie wyobrażam sobie noszenia stanika bez ramiączek, po prostu mam za duże i za ciężkie cycki :) I zwisa mi to, czy to wypada czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek [...] 05.04.08, 11:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 [...] 05.04.08, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 11:28 bardzo smutne.... jak wiekszosc na tym forum, napisalam ze nie podoba mi sie kiedy wychodza ramiaczka stanika spod ubrania,sa rowniez biustonosze dobre bez ramiaczek jezeli ktos ma bardzo duzy biust to zwykle nie nosi topow, jakikolwiek by zalozyc biustonosz ktory dobrze trzyma, bardzo duzy biust nie bedzie z topem dobrze wygladac wiele osob w tym poscie wpisalo sie za 'nie' dla wystajacych ramiaczek , ty uczepilas tylko mnie, jaki masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 11:46 Moj kolega na widok dziewczyny z "NIEWIDOCZNYMI"ramiaczkami zapytal,czy przykleila sie jej tasma klejaca;)A widzialam cudo pt"przezroczyste z cekinami,albo brokatem";)) Co do ramiaczek-generalnie nie.Ale wiem,ze czasem trudno i musza byc,ja w takich momentach dobieram odpowieni kolor i...rozstaw szczegolnie z tylu,nie mowiac juz o zapieciu stanika wystajacym zza "tylniego'dekoltu Ps.latem czesto nosze fajna gore od bikini,teraz to na mnie posypia sie gromy;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 11:54 black_magic_women napisała: ... > Ps.latem czesto nosze fajna gore od bikini,teraz to na mnie posypia sie gromy;) spotkalam kiedys na weselu, przyjeciu weselnym panne w takim czyms, mama lekarz, corcia studentka...niestety mam nie przekazala pewnych zasad a corcia studentka nie wpadla na to ze na wieczorne przyjecie weselne nie wypada zalozyc kostiumu kapielowygo wystajacego spod bialej, bawelnianej bluzki moze ja jestem zeczywiscie dinozaurem mentalnym jezeli chodzi o ubior ale raza mnie pewne rzeczy i juz ostatnio bylam w domu: rodzina inteligencka, rodzice dyrektorstwo itd oitp, cora studentka oczywiscie medycyny, ojciec wydawal uroczysta kolacja a corcia snula sie w dresach po domu, do stalu tez w dresach zasiadla , a co! bezstresowe wychowanie i oczywiscie szacunek okazany ojcu i gosciom, niestety ona o tym nie wie a wracajac do twoejo bikini: zalezy gdzie w nim wystapisz Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:01 Faktycznie, jesteś dinozaurem. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:03 ala jakim slodkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:07 tralalumpek napisała: > > > spotkalam kiedys na weselu, przyjeciu weselnym panne w takim czyms, > mama lekarz, corcia studentka...niestety mam nie przekazala pewnych > zasad a corcia studentka nie wpadla na to ze na wieczorne przyjecie > weselne nie wypada zalozyc kostiumu kapielowygo wystajacego spod > bialej, bawelnianej bluzki Tral,u mnie takie rzeczy tylko na urlopie,kiedy ide na zakupy,albo wlocze sie po miescie9nie majac w planach zwiedzania np kosciolow itp) > > moze ja jestem zeczywiscie dinozaurem mentalnym jezeli chodzi o > ubior ale raza mnie pewne rzeczy i juz Nie,nie jestes staroswiecka,czy zmamuciala.Czasem tylko zlosliwa i czepialska,ale to ot;)Tez jestem taka"inteligencka corka",tyle ze moi rodzice zadbali nie o kase i wygodne zycie dla swoich dzieci ,ale o wiedze,kulture i umiejetnosc zachowania w roznych sytuacjach Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:09 ja czepialska i zlosliwa? ty nie grzesz dziewczyno ja tylko nie zawsze chce przemilczec to co innym wrzody produkuje Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:12 tralalumpek napisała: > ja czepialska i zlosliwa? > ty nie grzesz dziewczyno > ja tylko nie zawsze chce przemilczec to co innym wrzody produkuje Hihihi,jak mam nie grzeszyc skoro stale musze udowadniac"czy pani Marta jest grzechu warta?" > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:17 marta? to nie ja ja mam piekniejsze imie :) jestem bardziej grzechu warta niz jakas tam marta ;) grzechu i myslenia na forum Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:31 tralalumpek napisała: > marta? to nie ja > ja mam piekniejsze imie :) ale ja mam na imie Marta:) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:36 no wiesz.... skoro marta jest grzechu warta a ja nie gustuje w kobietach ;) ... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:44 tralalumpek napisała: > marta? to nie ja > ja mam piekniejsze imie :) > jestem bardziej grzechu warta niz jakas tam marta ;) > grzechu i myslenia na forum > nie ma, piekniejszego imienia niz Marta :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 16:00 martusia67 napisała: > > > > nie ma, piekniejszego imienia niz Marta :) > i to RRRR mrrr Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 23.04.08, 19:30 jam tysz Marta :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
inez69 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:05 Ja też! :) Zlinczuja nas obie;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:07 spala na stosie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:07 ...a popioly na 4 strony swiata rozrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 11:54 Tralalumpek - zanim napiszesz kolejną bzdurę w stylu: ''sa rowniez biustonosze dobre bez ramiaczek'' - to pomyśl chwilę. Jeśli Ty masz małe cycki i Tobie jest wygodnie w staniku bez ramiączek, to nie oznacza, że każdej tak jest. Nawet jeśli kupię "dobry" biustonosz bez ramiączek, ale na większy biust, to i tak i tak mi cycki opadną. > jezeli ktos ma bardzo duzy biust to zwykle nie nosi topow, > jakikolwiek by zalozyc biustonosz ktory dobrze trzyma, bardzo duzy > biust nie bedzie z topem dobrze wygladac Ja mam dosyć duży i bardzo dobrze wyglądam w topie - nie wiem skąd takie przeświadczenie, że duże cycki + top = be. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek [...] 05.04.08, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:03 Ktoś tu mówił o dobrym wychowaniu? Zdaje się, że Ty. Zwyczajnie stwierdzam fakty i wkurza mnie, jak ktoś, kto nie ma pojęcia o dużych cyckach, pisze, że powinien nosić staniki bez ramiączek. To świetnie, jeśli Ty masz ładne i jędrne piersi i możesz sobie na to pozwolić - wiele kobiet nie i to NIE są bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:06 jak kto sobie zasluzy tak ma ;) jeden ma jedrne, ladne piersi a drugi ....duze cycki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:13 Ale jędrne i ładne to są tylko małe :) Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:32 No Tral biuściaste Cię zlinczują i ja też powinnam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek linczujcie mnie ....kwestia podania 05.04.08, 17:55 pistacja5 napisała: > No Tral biuściaste Cię zlinczują i ja też powinnam :) powiadasz? to moj biuscik, serwuje w topie koloru nocnego nieba, gwiazdy tylko z wrazenia pospadaly z tego firmamentu... img138.imageshack.us/img138/3034/biusciklr8.jpg tutaj serwuje soute img216.imageshack.us/img216/9453/blwe5sp8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: linczujcie mnie ....kwestia podania 05.04.08, 19:18 Biuścik niczego sobie, ale swojego "popiersia" bym za nic nie oddała (mimo, iż takie bluzki dla mnie zakazane :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: linczujcie mnie ....kwestia podania 05.04.08, 19:21 no to jak z tym linczowaniem ;? Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:33 Wiesz co zajrzyj na forum "lobby biusciastych" i zobacz watek o stanikach bez ramiaczek (strapless), wbrew pozorom jest ich calkiem sporo nawet na duzy biust, co prawda nie wiem co rozumiesz przez duzy biust. Jesli masz jakies watpliwosci zapytaj tez tam - dziewczyny sa bardzo mile i pomocne. A to ze piszesz ze spada ci to mam wrazenie ze po postu masz nie dobrany stanik - za szeroki pod biustem. ------------------------------------------------- "Od ciężkiej pracy jeszcze nikt nie umarł ... Ale tak sobie myślę - po co ryzykowac?..." Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:35 a ja mam za male cycki na stanik bez ramiaczek HAHAHAHAHAHA :D i nie moge nosic bo po prostu NIE DOBIORE odpowiedniego :D Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:37 bialy stanik z bialym topem OK czarny stanik z czarnym topem OK brazowy stanik z brazowym topem OK Stanik to naturalna-normalna rzecz ale seledynowy rozowy niebieski czy w kwiatki z bialym/czarnym topem OHYDA silikonowy jeszcze wstretniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 13.04.08, 10:59 A mnie się zdarzało nosić czarną bluzkę (nie na ramiączkach, ale z dekoltem który od czasu do czasu odsłaniał kawałek ramiączka i specjalnie przepinałam ramiączka na kolorowe, dopasowane do np. kolczyków. Nie lubię natomiast jak czarny/biały wyłazi spod kolorowej koszulki :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 16:20 sol_18 napisała: > To co radzisz?Bez stanika ma chodzić?:/ Niech sobie kupi dobry stanik albo top z wszytym stanikiem (najlepiej jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia84 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 04:17 Masz widocznie źle dobrany rozmiar stanika pod biustem. Ja też nie mam małego biustu, a nic mi nie spada. Całe lato chodzę w stanikach bez ramiączek. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 11:46 Może zainwestuj w lepszy rozmiar stanika? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 21:35 A jaki nosisz obwod? przy odpowiednio scislym nic Ci nie bedzie spadac, bo nie ramiaczka trzymaja ciezar biustu, a obwod. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 23:06 A może masz za szeroki obwód? I spada bo nie ma czego się chwycić? Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 06.04.08, 00:03 (nie mówiąc o tym, że > przy dużych cyckach, często pękają). Wynika z tego, ze nie wiesz, ze ciezar piersi podtrzymywany jest za pomoca obwodu, a nie ramiaczek. Sprawdz haslo stanikomania, a dowiesz sie jaki rozmiar powinnas nosic :) Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:10 to jeden z tych stereotypow,ktore uwielbiam: ramiaczka od stanika sa be, spodnica nie moze wystawac spod plaszcza, buty maja pasowac do torebki itd...bzdury!wazny jest kontekst,a moda trzeba sie bawic. i kolorowe wystajace ramiaczka moga wygladac bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek [...] 05.04.08, 12:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:27 no wlasnie zalezy w jakim to sensie widac te ramiaczka, czy czarne ramiaczka spod bialej bluzki? nieee. to zalezy jak bardzo widac. jesli troche to nie jest nic zlego w tym,raczej ja np mam dwa topy - kolor zolty i zielony(m.in z kilku topow wiszacych w mojej szafie -biel, czern, i top ktory ma skrzyzowane ramiaczka -moge skrzyzowac ramiaczka stanika, top na szyje ), i nie mam stanika bezposrednio pod te 2 kolory. (moje staniki, to biel, czern, roz-jasny, niebieski-jasny, bezowy), niektorcyh moich stanikach mam odpinane ramiaczka(bez, czern, biel), gdzie moge zalozyc silikon, a mam na tyle duzy i ciezki biust ze nie moge pozwolic sobie na stanik bez ramiaczek. i np do zoltego topu moge zalozyc stanik z silikonem, a do zielonego - niebieski stanik z widocznymi ramiaczkami? mam tez firankowa bezowa bluzke i zakladalam pod nia bezowy stanik- rozni sie to odcieniem ale tak zle nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:39 fanki serialu satc oraz wielbicielki jendej z bohaterek :) carrie bradshaw wiedza, ze moze sie nosic z nonszalancja i wygladac urokliwie tyle ze carrie suknie i wystajace ramiaczka od stanikow miala zwykle najwyzeszej jakosci :) moze dlatego uchodzilo jej to na sucho :) mimo, ze pokazywala nie tylko ramiaczka ale i cale zaplecze stanikowe wraz z zapieciem :) na lecach jezlei chodzi o silikonowe ramaczka to te ktore widuje to zgroza sama kupilam sobie kolorowe ramiaczka, ktore w zleznosci od potrzeby dopinam do biustnosza tak zeby nie wygladaly przypadkowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 13:49 Ach, od niedawna zachwycam się Carrie i tym, jak można pokazać niemal cały stanik i jednocześnie ciągle wyglądać naprawdę powabnie i szykownie, zero tandety. A silikonowe to szczyt ohydy dla mnie, gorsze nawet od pożółkłych i poszarzałych ramiączek, widać je jeszcze bardziej, nie wiem, skąd to przekonanie, że nie widać?! błe. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna pyt do Foam 05.04.08, 13:59 > sama kupilam sobie kolorowe ramiaczka, ktore w zleznosci od potrzeby > dopinam do biustnosza Foam, gdzie kupujesz takie kolorowe ramiaczka? rany, gdzie ja zyje...? nie mialam pojecia, ze taka mozliwosc w ogole istnieje, a toz to genialny pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: pyt do Foam 05.04.08, 14:39 Ja kupuję w pasmanteriach lub w sklepach z bielizną. Pewnie na allegro też są. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: pyt do Foam 05.04.08, 15:03 w sklepie z bielizna :) i to wcale nie w najlpeszym tylko takim calkiem prowincjonalnym Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: pyt do Foam 05.04.08, 15:16 o, to swietnie, ze w zwyklych sklepach to dostane. na allegro nie bede zagladac, bo nie korzystam z niego. boje sie tego miejsca ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 20:55 moze dlatego, ze to jest TYLKO serial. Odpowiedz Link Zgłoś
womensright2shoes Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 25.04.08, 23:10 Jak tylko przeczytałam, o co chodzi w wątku, pomyślałam o Carrie. I jej czarnym staniku do białych koszul. Dla mnie zawsze super. Taka część stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 12:45 Nie wypada pod żadnym pozorem w sytuacjach oficjalnych. Poza takowymi, jeśli wystające ramiączka mają jakiś urok, pasują do stroju i nie są koszmarne - silikonowe to why not. Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 13:26 jestem na "nie"! wygląda to niedobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 14:00 silikon beee. Natomiast będę baardzo wdzięczna, jak ktoś mi wyjaśni co robię źle, że jak odepne ramiączka od mojego stanika to po minucie szukam go w okolicach talii..porażka jakaś, próbowałam setki razy, jeśli uda mu się nie spaść to i tak nie trzyma kompletnie niczego tylko piersi sobie miseczka sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 14:40 tzn. najprawdopodobniej, że masz źle dobrany rozmiar stanika - za luźny obwód i dlatego stanik trzyma się na ramiączkach, zamiast na obwodzie. poczytaj więcej na forum stanikowym i popróbuj może z innymi rozmiarami? Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:04 cledomro wierz mi że się naczytałam tego forum chyba nawet za dużo:) poszłam kiedyś do przymierzalni, i kurka wodna, nijak nie ma nic co pasuje mi bardziej niż moje 75B lub C, naprawdę:) obwód jest wręcz taki na styk w nich. Za to jak zaczęłam przywierzać 70 to skończyłam na E i miseczka nadal była za mała, nie wiem jak to możliwe:) może i z obwodu by mi nie spadał, ale chodzi o to że noszę tylko puszapy i tak jak z ramiączkami jest bardzo ok to jak je odepnę to mogę sobie drugiego cycka do miseczki włożyć, bo mi wszystko odstaje na górze..nie wiem czy jasno się wyrażam:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 16:18 ensoleillement napisała: > nie ma nic co pasuje mi bardziej niż moje 75B lub C Wyżej pisałaś, że stanik bez ramiaczek Ci spada. To jak to jest 75B leży idealnie czy jednak spada ? > Za to jak zaczęłam przywierzać 70 > to skończyłam na E i miseczka nadal była za mała, nie > wiem jak to możliwe:) Może dlatego, że powinnaś nosić 70G ? Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:18 75 nie spada w obwodzie, źle napisałam- chodziło mi bardziej o odstawanie miseczki mimo moich wymiarów nie wyobrażam sobie ze miałabym mieć 10 cm mniejszy obwód- juz w 75 czuje sie jak w uprzęży > Może dlatego, że powinnaś nosić 70G ? domyślam się. Jednak takiego już w esotic nie mieli, nie wiem może przez to że akurat była wyprzedaż:) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:30 ensoleillement napisała: > 75 nie spada w obwodzie, źle napisałam- chodziło mi bardziej o odstawanie misec > zki Kwestia fasonu moim zdaniem, musisz znaleźć coś bardotkowatego bardziej, bo taki zwykły push-up będzie odstawał. Rozmiar też bym zmieniła, nie ma najmniejszych szans żeby stanik z obwodem 75 utrzymał się na osobie która ma w żebrach 72. Po prosu zjedzie i zostanie Ci w okolicach talii. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement dzięki dziewczyny:) 05.04.08, 17:47 moze jak znajde wiecej czasu na posiedzenie w przymierzalni spróbuję jeszcze raz z tymi obwodami:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: dzięki dziewczyny:) 05.04.08, 18:58 ensoleillement napisała: > moze jak znajde wiecej czasu na posiedzenie w przymierzalni spróbuję jeszcze > raz tymi obwodami:) Może zamów przez internet i pomierz w domu na spokojnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: dzięki dziewczyny:) 05.04.08, 23:19 Skoro mierzyłaś i pasował Ci obwód 70 to nie zwiększałabym go. Mogłaś w nim swobodnie oddychać? Mam na myśli sam obwód bez zakładania misek bo po założeniu za małych misek oddech mógł być utrudniony. Zajęłabym się zwiększaniem misek do odpowiedniej literki. Ciasny w obwodzie stanik nie spadnie tak samo jak nie spadają nam majtki nawet przy najdzikszych harcach mimo iż nie mamy do nich szelek:) Sama jednak w sytuacjach nieformalnych wystawiam krwistoczerwone i błyszczącymi ramiączkami spod zgniłozielonej matowej koszulki :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:06 mam tak samo ze stanikami bez silikonu musisz kupic taki ktory ma silikonowe tasmy wewnatrz na dole i na gorze no i musi byc bardzo dopasowany pod biustem wlasciciwe kazdy stanik nawet ten z ramiaczkami powinien sie trzymac na obwodzie a ramiaczka powinny tylko deliktanie podtrzymywac piersi jestes bardzo szpula musilabys miec pewnie 60 pos butsem albo i mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:20 no właśnie kurcze wcale nie jestem taka szczupła:) serio, 75 jest na styk.. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:37 nie wierzę! ze zdjęć wyglądasz na znacznie szczuplejszą ode mnie, a ja noszę 75, czasem 70. choć faktem jest, że długo nosiłam 80D, a teraz to D przeszło w FF lub G wręcz. ile Ty masz pod biustem? Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:43 na wdechu dokładnie 75, cokolwiek to znaczy..pierwszy raz zmierzyłam:) czyli mam 75 coś? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:49 Enso, mierzymy na wYdechu Slonce :) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:52 aha:) tak ładnie mi 75 wyszło że zostałam na wdechu:) no to będzie z 72 Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:54 to prawie tyle co ja mam, mam rowne 70. ale wlasnie jestem na etapie poszukiwania wlasciwego stanika, wiec nic nie doradze; wszystkie staniki ktore mam obecnie w tzw garderobie sa do kitu :/ na Lobby polecono mi szukac obwodu 65. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:55 to co najwyżej 65 obwód powinnaś mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:55 ja mam 82 na wydechu i noszę 75, niemożliwe więc, żeby ten sam obwód był dobry na kogoś, kto ma 10 centymetrów mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 16:23 heh, kurde, tylko jak ja mam miec 65 jak 70 E było za małe w miseczce:(wiem wiem...gdzieś tam mają takie staniki ale chyba nie chce mi się szukać..poza tym naprawde wydaje mi sie ze te moje sa na styk w obwodzie Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 16:29 E to wcale nie tak wiele, do J standardowo staniki da się znaleźć. ja tu żadnej ewangelizacji nie chcę prowadzić, możliwe, że masz rację, choć ten zsuwający się obwód sugerowałby coś innego jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement jednak 65G 05.04.08, 18:04 no dobra, mam pod biustem 70 jednak elektroniczny brafitter wypluł mi 65G. Spróbuję przy okazji:) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: jednak 65G 05.04.08, 18:10 Ciężko Ci będzie, bo taki rozmiar to stacjonarnie jest trudno dostać :/ A teraz rozmiar 65G to w rozmiarówce polskiej czy angielskiej? Jak angielskiej to masz więcej w biuście ode mnie i zastanawiam się jak Ty się mieścisz w 75C ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: jednak 65G 05.04.08, 20:41 nie no wg polskiej:) mam raczej mniejszy biust niż więszy Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: jednak 65G 05.04.08, 18:10 koniecznie. bo to jednak spore obciążenie dla kręgosłupa, gdy nosi się za duży obwód. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna pyt do Enso / OT 05.04.08, 15:59 Enso, Slonce :), skad pochodzi ten tekst w Twojej sygnaturce? to cytat, czy sama cos takiego ladnego wymyslilas? Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: pyt do Enso / OT 05.04.08, 16:19 nie ja, kumpel wymyślił:) to tytuł imprezy, mamy taki nasz mały underground w mieście i co jakiś czas są imprezy z tego cyklu, każda z fajnym hasłem przewodnim:) tylko ze inne wymagałyby ocenzurowania;) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: pyt do Enso / OT 05.04.08, 16:27 co za niesamowity kumpel :) moje wyrazy uznania dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:48 to ja mam 74 i nosze 70 a bardzo elastyczne 65 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 14:56 Najlepiej mieć stanik z odpinanymi ramiączkami i cały zestaw ramiączek do przypięcia Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:22 > W > każdej pasmanterii można znaleźć dziesiątki różnych rodzajów tasiemek na > ramiączka, zdobionych i zwykłych, kolorowych i czarnych, rozciągliwych i > nierozciągliwych. ech, dziewczyny... to jest dla mnie taka nowosc, ze zbieram teraz moja szczeke z podlogi ze zdziwienia i smieje sie na glos z samej siebie :D nie moge uwierzyc, ze tak dlugo o tym nie wiedzialam :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:48 Nieznosze silkonowych ramiaczek bleeee. Ja również mam duze piersi, mam identyczny biustonosz i piersi w nim nie zwisaja :) www.bellissima.com.pl/sites/powiekszenie.php?id=1275&nazwa=u4um5nmbt9tq146p775a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inez69 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 15:50 Spoko, nie jesteś sama. Juz się nie mogę doczekać aż te cuda zobbaczę na własne oczy:D Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:26 Mnie czasem wystają i trudno. Mam średniej wielkości biust, 70F (polskie), więc nie można powiedzieć że mam za duży biust do topów, uwielbiam koszulki na ramiączkach i nie przestanę w nich chodzić dlatego że ramiączko od mojego stanika uraża czyjeś uczucia estetyczne (ale koszulki z dekoltem na plecach i wyłażącym zapięciem to już przesada). Wolę wystające ramiączka niż brak stanika. Niestety, w moim rozmiarze i zasięgu finansowym po prostu nie ma staników które da się nosić bez ramiączek, w zeszłym roku kupiłam 70E, włożyłam dwa razy, ale teraz już się w niego nie mieszczę :/ Więc zostaje przepinanie. Kolejna rzecz której nie rozumiem - w rozmiarze 70F niemal wszystkie modele mają szerokie ramiączka, a odpinane to rzadkość. Szlag człowieka może trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
red.cherry Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 13.04.08, 11:14 Ja noszę silikonowe ramiączka i wcale nie uważam, żeby to wyglądało źle. Nie podoba mi się, gdy spod bluzki na ramiączkach wyglądają drugie ramiączka, nawet jeśli mają kolor zbliżony do koloru bluzki. Jestem szczupła, więc sylikonowe ramiączka nie wbijają się w ciało i jest o.k. Ale tak naprawdę, to najgorszy widok jak kobieta w ogóle nie ubiera stanika pod bluzkę na ramiączkach. To bardzo nieestetyczny widok. Nie mam ochoty patrzeć na prześwitujący biust jakiejś laski i nie chcę , by widział go mój facet:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 17:31 Hm..silikonowe są rzecz jasna "be" a inne...dopóki widać tylko ramiączka i są one dobrane kolorem do stroju, to nie jest źle - choć raczej staram się tego unikać;) Posiadaczki biustów małych i średnich powinny jednak moim zdaniem wyposażyć się w stanik bez ramiączek:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 19:38 Poza sytuacjami plażowymi nie noszę bluzek ani sukienek na ramiączkach. Najwyżej pod żakiet. Mam niezbyt ładną skórę na ramionach i nie jestem wystarczająco szczupła. Mam top ze stanikiem, ale jeszcze go nie nosiłam. U innych kobiet nie podobają mi się ramiączka silikonowe tam gdzie nie powinno ich być w ogóle np. do sukni bez pleców. Ale nie rażą mnie jeśli kryją się pod ozdobnymi ramiączkami topu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 20:38 Gumowe najgorsze, a jeszcze takie zdobione, np. cyrkoniami, to już totalna porażka. Ja albo nie nosze stanika, albo bez ramiączek. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 05.04.08, 21:37 ZAWSZE wystaja mi spod topow ramiaczka i to - o zgrozo - grube. Kiedys nawet uslyszalam komentarz na ten temat, od starszej pani, Niemki, ktora uznala, ze wygladam wyzywajaco :D Olewam, bo nie mam na to wplywu, a nie zamierzam sie pocic w upaly w koszulkach z rekawami. Innym podobnie doswiadczonym zalecam to samo:) A silikonowe sa bleeeee, dopelniacz do tipsow i borsuka :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia84 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 04:18 Jest to nieeleganckie, jak bielizna wystaje spod ubrania... Czy to biustonosz, czy figi... Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 12:32 Silikonowe- nigdy! Tragedia po prostu. Co zas sie tyczy reszty, to zgadzam sie z niektorymi przedmowczyniami; w sytuacjach "swobodnych" ramiaczka moga wystawac, ale musza byc dobrane do stroju, w sytuacja oficjalnych- nigdy. Dobrze trzymajacy stanik bez ramiaczek naprawde da sie kupic. Tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwos :) Odpowiedz Link Zgłoś
sobota8 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 13:41 Da sie kupic dobrze trzymajacy stanik bez ramiaczek, ale nie w kazdym rozmiarze. tnij.org/a00h I cóż my rzadkie rozmiarówki mamy począc? Łatwo krytykowac ludzi za ubrania, ale tak naprawde nie każdemu wystaje ramiączko bo mu się tak podoba. Czasami nie ma wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 15:04 sobota8 napisała: > I cóż my rzadkie rozmiarówki mamy począc? Łatwo krytykowac ludzi za > ubrania, ale tak naprawde nie każdemu wystaje ramiączko bo mu się > tak podoba. Czasami nie ma wyboru Ależ masz wybór - bardzo prosty - nosić tylko takie ubrania, które zakryją ramiączka od stanika: bluzeczki z rękawkiem, albo na szerokich ramiączkach, suknie z zabudowaną górą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 17:28 W życiu nie przestanę nosić koszulek na ramiączkach dlatego że nikomu sie nie chce uszyć bezramiączkowca w moim rozmiarze :( Niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 18:27 martvica napisała: > W życiu nie przestanę nosić koszulek na ramiączkach dlatego że nikomu sie nie > chce uszyć bezramiączkowca w moim rozmiarze :( Niby dlaczego? No właśnie, ja też nie zamierzam się umartwiać tylko dlatego, że akurat nie znalazłam wygodnego stanika bez ramiączek! To jakieś szaleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 22:36 martvica napisała: > W życiu nie przestanę nosić koszulek na ramiączkach dlatego że nikomu sie nie > chce uszyć bezramiączkowca w moim rozmiarze :( Niby dlaczego? Ale masz wybór - albo nosić zwiewne bluzeczki z rękawkiem (ja noszę) i nie pokazywać bielizny. Albo machnąć ręką na sztywną elegancję i udawać, że te ramiączka to wystudiowany element stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 23:05 > Ale masz wybór No tak, macham ręką i trudno, niech wystają. Tylko mi brakuje na rynku staników z możliwością odpinania ramiączek też (mam jeden i to żółtozielony, nie pod wszystko się nadaje), te fabryczne są często grube strasznie, pozbyłabym się tego cholerstwa i zamieniła na przepinane, ale nie wiem jak :/ Bluzeczki z rękawkami też noszę, niemniej koszulki na ramiączkach uwielbiam i nie wyobrażam sobie rezygnacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 16:56 Ja potrzebuje stanik z obwodem 60 cm. Juz to sprawia, zem rzadka rozmiarowka :D Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 13:33 ramiączka w kolorze topu - no problem w sytuacjach oficjalnych w topach nie występujemy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 15:03 winniepooh napisała: > w sytuacjach oficjalnych w topach nie występujemy Albo nie zdejmujemy żakietu. Bardzo lubię taki oficjalny zestaw na lato - cienki top + cienki żakiet + cienka spódnica Odpowiedz Link Zgłoś
jill5 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 17:52 Nie, nie, nie i nie: - dla silikonów - dla wystającej z przodu koronki stanika przy bluzce z dużym dekoltem - dla zapięcia z tyłu widocznego przy niedopasowanej bluzce gorsetowej Pół biedy w lecie, na spacerze, plaży, gdy te ramiączka są w miare dopasowane. Ale na imprezach i oficjalnych spotkaniach NIE. A najgorsze z najgorszych to białe, pożółkłe wystające spod ciemnej bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 13.04.08, 11:48 Na oficjalnych nie zdejmujemy zakietu, jesli nie mamy pod spodem bluzki. BTW ja tez nie lubie stanikow bez ramiaczek, chociaz nie mam duzego biustu Odpowiedz Link Zgłoś
adelinda Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 19:34 A ja lubie, gdy mi stanik wystaje. To jest sexy. Nie tylko ramiaczka, rowniez miseczki z dekoltu. Na facetow to dziala, przyciaga ich uwage;) Unikam tego jedynie na spotkaniach biznesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jill5 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 19:46 No jesli nie ma innego sposobu zeby ich przyciagnac to pozostaja miseczki;)) Lepszy rydz...? Nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: Ramiaczka od stanika widac spod ubrania 12.04.08, 19:48 Dla mnie to absolutnie nie jest sexy... Moja mama twierdzi, że mam świra na punkcie biustonoszy, ale gdy kupuję nowy ciuch od razu dopasowuję od niego stanik. Jesli okaże się, że w domu takiego brak, kupuje nowy, inaczej nie załozę tego ciucha wiedząc, że wystaje mi tu i ówdzie ramiączko czy bok czy zapięcie z tyłu. Co innego rozbierana randka, a co innego wyjście na ulicę :) Ale to może tylko moje skrzywienie... Ps. A co do rozmiarów, to tez wcale nie nosze najpopularniejszego... i stanik na moje 65 dd/e cięzko w zwykłym sklepie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina o odpinanych ramiączkach:) 12.04.08, 23:25 Przy rozmiarze 70D noszę stanik bez ramiączek i zgłaszam uprzejmie, że nic mi nie spada, ani nawet trochę się nie rusza. Ale zainwestowałam w dwa staniki triumpha. To nie jest wcale kosztowna inwestycja (stanik kosztuje poniżej 150zł), a staniki są świetnej jakości, nie zjeżdżają nawet jeśli biegłam do autobusu...proponuję popytać w salonach tej marki i absolutnie nie dawać sobie wcisnąć 75 C, TO NIE JEST TO SAMO:) a ekspedientki niektóre tak potrafią. Gdyby nie elektroniczne mierniki sama bym nie wiedziała że mam 70D i pewnie bym nosiła 75C które by mi zjeżdżało do pasa:) I da się w tym oddychać:) Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: o odpinanych ramiączkach:) 12.04.08, 23:58 Jeriomino, tylko że to 70D to jest raczej malutki biust.. ;) Jeśli to jest dobrze wymierzone 70D, to szczerze powiedziawszy tam nawet nie ma co opadac ;) Sama noszę 65E, czyli miska praktycznie ta sama tylko węższy obwód i zaliczam się do małobiusciastych. Ale faktem jest, że dobrze dobrany stanik rzeczywiście robi cuda i nic nie podjeżdża na plecach i nie spada do pasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: o odpinanych ramiączkach:) 13.04.08, 12:48 Droga dodo1983, malutki biust to jest A, B:) Skoro w większości sklepów nie jestem w stanie znaleźć na siebie stanika, skoro w wielu słyszałam od ekspedientek "tak dużych rozmiarów to my nie zamawiamy, bo nam nie schodzą" - to o czymś to chyba świadczy:))) No i na forum małobiuściaste nie przyjęliby mnie chyba:))) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: o odpinanych ramiączkach:) 13.04.08, 14:54 Malutki biust to jest 60D, natomiast 80B to dość duży. > Skoro w większości sklepów nie jestem w stanie znaleźć na siebie stanika, skoro > w wielu słyszałam od ekspedientek "tak dużych rozmiarów to my nie zamawiamy, bo > nam nie schodzą" - to słyszą małobiuściaste, srediobiusciaste i biusciaste:) Dlatego powstały oba fora :) Tym ekspedientkom najwyraźniej nic nie schodzi, może nie umieją sprzedawać?;) (A przynajmniej dobrać klientce rozmiaru nie umieją na pewno) Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: o odpinanych ramiączkach:) 13.04.08, 18:37 Droga jeriomino :) Jeżeli od ekspedientek w sklepie słyszysz, że "tak dużych rozmiarów nie zamawiają" to primo: zmień sklep, secundo: zmierz się dobrze, bo skoro w pierwszym lepszym sklepie nie możesz znalezc stanika, to na pewno nie nosisz 70D, kótry dostepny jest w praktycznie każdym sklepie. Rozmiar 70D dobry jest na około 88-89 cm w biuście. Mam tyle samo, do tego obwód jeszcze węższy i to napewno nie jest duzy biut :)))))))))))))))) A jak maja nazwać swój biust dziewczyny, które noszą 70 G, H, J, K...? Zapewniam Cię że mają całkiem normalnej wielkości biusty. Zapraszam Cie serdecznie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77898550 Pozwól sobie doradzić. Może się okaże, że powinnas nosić na przykład 65 F zamiast standardowego, wciskanego szczególnie w sklepach Triumpha 70D (bo nie maja juz nic innego z mniejszym obwodem i większą miską)? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: o odpinanych ramiączkach:) 13.04.08, 19:47 Dzięki, znam dobrze to forum, kiedyś nawet tam należałam:) (z moim rozmiarem:D) Na pewno nie mam większego biustu niż 70D, mierzyłam się właśnie według rad z tamtego forum:) Nazywam go dużym, bo bywa dla mnie uciążliwy, nie noszę przez niego koszul rozpinanych, wiele żakietów na mnie nie pasuje, przyraczej drobnej budowie ciała (gdyby nie biust nosiłabym max 34:) Domyślam się, że oczywiście te G, H itd. mają z tym jeszcze większe problemy:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: o odpinanych ramiączkach:) 13.04.08, 12:03 Ja noszę 65GG i tego rodzaju topy z wbudowanym stanikiem:) tiny.pl/4vk3 Odpowiedz Link Zgłoś