Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moje obserwacje

07.06.08, 19:55
    Witam forumowiczki i być może forumowiczów też!Może rzadko zdarza się na tym
    forum,że głos zabiera facet,ale właśnie pozwolę sobie w tym wątku przedstawić
    ogólnie wrażenia z-moim zdaniem-dość dużych zmian w damskiej modzie ulicznej
    jakie zauważyłem w codziennych obserwacjach.Zrobiło się już praktycznie
    lato,jest bardzo ciepło,więc jak co roku my panowie-co chyba nie jest zbyt
    dziwne-zwracamy uwagę na atrakcyjnie odsłaniające swoje wdzięki młode panie.I
    tutaj po raz pierwszy od wielu lat zauważam znaczne zmiany w modzie.Wydaje
    się,że już do przeszłości odchodzi modne w poprzednich 14 latach odsłanianie
    brzuszków i pępków i noszenie spodni i spódnic tzw.biodrówek lub o jeszcze
    niższym stanie oraz króciutkich bluzeczek.Obecnie jak widzę zdecydowana
    większość dziewczyn ma na sobie już znacznie dłuższe bluzki zakrywające nie
    tylko brzuchy ale i nakładające się na spodnie/spódnice/.Matomiast,co cieszy
    oko,zdecydowanie modne stało się odsłanianie nóg,widzę większość dziewczyn w
    miniówkach mniejszych lub większych,i coraz więcej-co jest nowością-w
    szortach.Poza tym,tradycyjne dżinsy /choć już nie biodrówki/ lub rybaczki do
    połowy łydki.W obuwiu dominują sandałki z odkrytymi palcami. To tyle w skrócie
    moich obserwacji męskim okiem,czy panie potwierdzą te modowe zmiany?pozdrawiam
    letnio!
    Obserwuj wątek
      • g_l_o_r_i_a Re: Moje obserwacje 08.06.08, 14:40
        Tak, wydaje mi się, że mogę to potwierdzić :)
        ale zwróć uwagę, że w przeciągu czternastu ostatnich lat tylko pewien typ kobiet paradował z gołymi biustami i pępkami - bo gdzieś tam niby panowała na to moda, czyli mniejsza lub większa usilność w lansowaniu takiego typu ubioru. Teraz ta usilność się zmniejsza na rzecz szortów, niedługo być może i one się opatrzą :P

Uważam jeszcze, że obecna "moda uliczna" jest bardziej elegancka :)
        o ile to odpowiednie słowo.

p.s. biodrówki chyba całkiem z mody nie wychodzą :P
      • sabriel Re: Moje obserwacje 08.06.08, 15:50
        Ja nadal widzę odsłonięte brzuszki i boczki wylewające się spod za małych
        biodrówek.Widzę też pozytywy- dużo więcej sukienek i spódnic,niż w latach ubiegłych.
      • foamclene Re: Moje obserwacje 08.06.08, 16:13
        ja nie moge sie nadziwic ile pieknych i zgrabnych dziewczyn
        paraduje ;) po ulicach
        zima tak nie widac jakie mamy piekne dziewczyny

przydalby sie oczy dookola glowy :)))))))))
      • n_nicky Re: Moje obserwacje 08.06.08, 16:21
        Ja widzę w dalszym ciągu bardzo dużo odkrytych brzuchów i pępków. Zgadzam się z odsłanianiem nóg - w każdym mieście, w którym bywam jest zatrzęsienie szortów (a szkoda, bo chciałam sobie też kupić i nie kupię :P ). Zdecydowanie więcej kobiet niż kiedyś nosi spódnice i sukienki. Jeśli chodzi o obuwie to nadal najwięcej widzę japonek, płaskich sandałków i klapek na wysokim, grubym, drewnianym słupku i grubej drewnianej podeszwie.

• yavanna86 Re: Moje obserwacje 08.06.08, 16:43
          Cześć Fajnik, ogólnie masz trochę racji.Dorzucę japonki-ostatnio nie wychodzą z
          mody,razem z falbankami :>.Odkryte palce też już się chyba dziarsko trzymają od
          dość dawna,nihil novi.
          Co do wyższych stanów,ja tam jestem za,nagi tłuszczyk z boczków jest OK na
          plaży,na ulicach miasta niekoniecznie.Zauważ,że takie spodnie pomagają
          podkreślić talię i wydłużają optycznie nogi.Pozdrawiam!
          • baba06 Re: Moje obserwacje 11.06.08, 08:53
            a ja zauważyłam,że duuuużo młodych dziewcząt ma świetne nogi, co podkreślają
            krótkością spodenek:)
            aż sama zaczęłam się oglądać na ulicy za tak miłym widokiem:)
            • danuu Re: Moje obserwacje 11.06.08, 11:19
              To samo mialam napisac! Tez sie przylapuje na tym, ze sie za
              zgrabnymi laskami w szortach ogladam i wspominam marcowe tlumy w
              silowniach :)
              Tez mi sie wydaje, ze z ciuchami jest lepiej. I mimo ze nadal wciaz
              jest sporo "tipsiarsko-bazarowych" stylizacji, to na drugim biegunie
              znajduja sie dziewczyny ubrane modnie, z pomyslem i "pazurem" -
              jakby wlasnie w odpowiedzi na ta tandete.
              A swoja droga bardzo sie ciesze, ze teraz nosi sie dluzsze bluzki -
              zdrowiej dla nerek!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka