kleine.hexe 10.08.08, 18:53 Czy w tym roku tez bedzie obowiazywal ten trend ;-) Co sadzicie o czyms takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrielafrancuz Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 18:56 Mam wrażenie, że ten trynd obowiązuje w Polsce już od kilku sezonów.... ;-) W oficerki jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:03 Ale jak "nosic" oficerki/kozaki do rurek? pod spodnie ich nie wcisne wiec chyba innego sposobu nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:15 ja nie noszę, ale nie mam z tym problemu, bo w spodniach właściwie nie chodzę. W sumie rzeczywiście nie ma jak inaczej nosić kozaków i rurek, ale kto powiedział, że ciągle musimy nosić kozaki i rurki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:33 Ja np. jestem strasznym zmarzlakiem. Zima, nawet jesli nie ma mrozu zawsze chodze w kozakach! inne opcje-wykluczone:) a slawne botki do mnie nie przemawiaja. Wygladalabym w nich jak kaczka:D Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:34 Aaaa no i mam jedna pare prostych jeansow. Reszta to wlasnie rurki. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:36 nie no wiadomo, ja też nie rozstaję się z kozakami od listopada. Bardziej myślałam o spódnicach, sukienkach, szortach, szwedach, grubych rajtach itd. zamiast rurek:) Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:30 Myślę, że jest to bardzo praktyczny sposób na chlapy. Sama nie noszę, głównie dlatego, że mam potężne łydki i nie lubię nic już wciskać w cholewki butów ;) Do rurek zimą noszę raczej botki,a do kozaków wolę proste spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 19:43 a ja spodnie noszę bardzo rzadko, najczęściej spódnice czy sukienki, zimą przede wszystkim :). Odpowiedz Link Zgłoś
salmo.nella Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 20:00 jak kot w butach się wygląda w takim zestawieniu (spodnie włożone w kozaki) Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 20:06 myślę, że tak. A to dlatego, że jest to bardzo wygodny i praktyczny trend. Spodnie się nie moczą od śniegu, wszystko jest włożone do kozaka i nóżki nie marzną:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 20:57 ja nie mam żadnych rurek, więc wiadomo, że spodnie noszę na kozaki, inaczej się nie bardzo da :) nie podobał mi się ten trend spodni w butach, nei podobały mi się rurki, ale już chyba się przekonałam, również ze względu na wygodę (spodnie włożone w kozaki/oficerki nie brudzą się tak jak wyjęte na wierzch ;)) i zamierzam na jesień się zaopatrzyć w rurki, co by w kozakach je nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 21:00 jesli ten trend nie bedzie obowiazywal to jeszcze lepiej. wpuszczaj spokojnie rurki w cholewe :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 21:07 posiadam fajne kozaki z vagabonda z zeszłego roku o cholewie bardzo szerokiej idealnej do wkładania w nią spodni i (prawdopodobnie ) będę uprawiać tę przypadłość :P ale pożyjemy zobaczymy ( czekam na natchnienie obuwnicze, bo szczerze mówiąc o zimie nie za dużo myśle). Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 21:26 a ja kupilam wczoraj kozaki, właśnie takie jakich szukałam całą zeszłą zimę...i dopiero teraz uświadomiłam sobie, że jest sierpień właściwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 22:01 eee, nie ma co pokazywać, zwykłe koniakowe luźne w cholewce. Ale takie chciałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka-magda Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 10:59 A gdzie kupiłaś??? Ja też szukam luźnych w cholewce. Znalazłam jedne, ale za 500zł. Może Twoje jakieś tańsze akurat będą. Odpowiedz Link Zgłoś
nonkonformistka Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 21:50 hehe, ja też:) i to na dodatek tak jak myszka - dość szerokie, z mięciutkiej skóry, zgrabne w łydce, na stabilnym obcasie, troszkę rozszerzane i zwęrzone troczkami na końcu (może nieporadnie trochę opisałam); ale są zgrabne, klasyczne i dobrze zrobione na dodatek mam wełniany beret - z benettona, bo w galerii krakowskiej wiele rzeczy z kolekcji jesiennej już wyprzedane :D Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 22:34 Nawet jakby było od 1000 lat niemodne, to i tak wiele osób będzie w ten sposób nosić, bo to jedyna praktyczna forma poruszania się po zabłoconych, mokrych ulicach. But można przetrzeć chusteczką po przyjściu do pracy, spodni raczej nie wypierzesz w ciągu 3 minut :) Ta część społeczeństwa, która nie ma dostatecznie szerokich kozaków albo rurek (albo gabaryty ma nie takie), będzie nosiła spodnie podwinięte. To trochę jakby spytać, czy modne będą parasolki, czy też trzeba będzie chodzić po deszczu i cierpliwie moknąć dla dobra swojego modopoczucia, że tak powiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 23:00 Nie interesuje mnie, czy to trend, rurki na pewno bede nosic wlozone do oficerek:-). Inne spodnie juz nie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Spodnie wlozone w kozaki 10.08.08, 23:46 nie mam nic przeciwko temu sposobowi noszenia spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: Spodnie wlozone w kozaki 11.08.08, 08:34 Spodnie włożone w kozaki kojarzą mi się z solarami (tipsiarami). Zakładają białe kozaki z czubem i wsadzają w nie dżinsy. Do tego obowiązkowo krótka kurteczka,żeby nery było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Spodnie wlozone w kozaki 11.08.08, 09:49 Ale na szczescie nie wszyscy noszacy dzinsy w kozakach nosza do tego biale kozaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
bakoma1 Re: Spodnie wlozone w kozaki 12.08.08, 21:33 coraz lepiej, na randke chodzisz w cielsitych ohydnych ponczochach,a spodnie w kozakach kojarza ci sie z dresiarami...skad jestes?z ciechanowca? bo gust jakos stamtad zalatuje. poogladaj sobie troche jak chodza ubrane prawdziwe laski: sienna miller, gwyneth paltrow, kase moss i sie potem wypowiedz. a tymczasem wskakuj w cieliste barhany i nie glosuj. a zeby rurki do kozakow nosic to trzeba miec szczuplutkie dlugie nogi a nie lydy jak pulkownik wojska radzieckiego, ktore widuje na ulicach w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.s.h Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:28 To nie biale kozaki czynia tipsiare, to tipsiara sprawia, ze biale kozaki sa tandetne. Kobieta z klasa (czyli stroj, fryzura, makijaz na poziomie) nawet jak zalozy biale kozaki nie bedzie wygladala tipsiarsko. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Spodnie wlozone w kozaki 12.08.08, 22:12 Nie przeszkadza mi jakoś to.Bywa fajne ale oczywiście zalezy od wykonania.Sama czasem tak noszę-dobry sposób jak jest chlapa Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Spodnie wlozone w kozaki 12.08.08, 22:34 Juz czwarty sezon bede tak chodzic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:20 Od zawsze tak chodze, zaczelam wkladac dzinsy do butow poniewaz nigdzie nie moglam kupic dostatecznie waskich kozakow, wszystkie mi odstawaly. W oficerkach mieszcza mi sie normalne dzinsy, nie musza byc rurki. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:23 Ja tak jak wee_monstar :D Przez te pare lat nakupilam rurek i kozakow i dlaczego mialabym ich nie nosic? W ogole to troche sie dziwie niektorym pytaniom padajacym tutaj na forum jak np. to o wysoki stan. Czy jezeli w tym sezonie okaze sie, ze np. czerwony jest niemodny to mam wszystkie rzeczy w tym kolorze zakopac na dnie szafy? Z jakiego powodu? Bez przesady... Moda to przeciez zabawa i kazdy czerpie z tego to co jemu sie podoba. Lubie byc na biezaco i wiedziec co w modzie piszczy, ale wybieram co mi pasuje, w czym dobrze sie czuje i w czym wygladam ok (wg mnie :) ). Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:35 Co sądzę? Ze to bardzo praktyczny sposób noszenia spodni podczas pluch i roztopów. Estetycznie też mnie nie razi i nie mam żadnych skojarzeń z tipsiarami, jak niektóre uczestniczki fm, a raczej z np.Moss Parę razy w taką aurę założyłam szerokie nogawki + botki..efekt? niemiłosiernie zachlapane i ubłocone nogawki:/..więc albo rurki+kozaki, albo kozaki i rajtuzy Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:44 Zgadzam się, to praktyczny trend, nawet jeśli już nietrendny. Sprawdziłam. Jeśli chodzi o mnie, to z płaszczem do kolan, pępówek nigdy nie lubiłam i nie polubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Spodnie wlozone w kozaki 13.08.08, 12:48 Podoba mi sie, najlepiej zestaw brazowe kozaki + jeansy (niekoniecznie ciemnogranatowe). Mnie tez nie kojarzy sie taki zestaw z tipsiara. Tipsiara w moim pojeciu to przede wszystkim tleniony blond tudziez smola na glowie + solarium + dlugie szpony Odpowiedz Link Zgłoś