tralalumpek 09.10.08, 10:12 jeden z wpisow na fm brzmi: "wiadomo, ze niewiele kobiet w polsce ma torebki ze skory " prawda czy falsz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitulina Re: fałsz n/t 09.10.08, 10:16 W jakim przedziale wiekowym? gimnazjalistki? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: glosowanie 09.10.08, 10:40 ale to zależy. czy jedna torebka ze skóry u danej delikwentki już ja pozwala zaliczyć do kategorii "posiadaczka torebek ze skóry" czy chodzi o przewagę torebek u kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: glosowanie 09.10.08, 10:45 nie rozkladaj pytania na czynniki pierwsze tylko odpowiedz na nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: glosowanie 09.10.08, 11:06 Wypowiadam się za siebie, za mamę i za współlokatorkę: fałsz Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: glosowanie 09.10.08, 11:08 zgadzam się, że kluczowa sprawa to przedział wiekowy... W moim perzedziale 30-40 - fałsz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
danuu prawda 09.10.08, 11:13 Mysle, ze w moim srodowisku to falsz, ale biorac ogol kobiet w Polsce to jednak prawda. Tak, jak fakt, ze tylko 11 proc. spoleczenstwa ma wyzsze wyksztalcenie. W koncu Polska to nei tylko metropolie Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: prawda 09.10.08, 11:20 wyzsze wyksztalcenie nie zalezy od tego czy ktos jest z miasta czy ze wsi, to tak a propos metropoli Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: prawda 09.10.08, 12:54 Ale to przede wszystkim w metropoliach sie nosi skorzane torebki. To nie bylo powiazane z wyksztalceniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: prawda 09.10.08, 13:12 aaaaaa! ale z tym sie tez nie zgodze co napisalas powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: prawda 12.10.08, 00:49 Fałsz. Znam duzo kobiet bez wzgledu na wykształcenie czy status materialny które mają torebki skórzane. Odpowiedz Link Zgłoś
pensyonarka Re: prawda 09.10.08, 13:00 nie za bardzo się zgadzam z tym, że chodzi o wykształcenie i finanse. Moja mama, osoba niezależna finansowo, z dużego miasta, nie nosi skórzanych torebek (ma może jedną), generalnie woli rzeczy z naturalnych włókien, nie wiem z czego to wynika, może ze stylu życia...:) chyba, że potraktujemy to jako wyjątek potwierdzający regułę:) Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: prawda 09.10.08, 15:43 mnie chodzilo raczej o przykład - ze tez przeciez nie zdajemy sobie sprawy, ze tylko 11 proc. ma dyplom. Tak, jak nie zdajemy sobie sprawy z tego, ze tylko nieliczny procent nosi skorzane torebki - w skali calego kraju. Z roznych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: glosowanie 09.10.08, 11:16 20-25 lat prawda powyżej fałsz a kogo jest statystycznie więcej to już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: glosowanie 09.10.08, 11:52 u mnie prawdo falsz mam 34 lata staram sie nie kupowac rzeczy ze skory naturalnej nie ze wzgledow finansowych ale ideologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
gina_rossi Re: glosowanie 09.10.08, 11:56 Prawda! No chyba, ze pod skore zakwalifikujemy wszechobecna "skorke ekologiczna"! - to wowczas falsz! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: glosowanie 09.10.08, 12:41 skora ekologiczna to jak wiadomo nie skora i w zasadzie okolodzy powinni wytoczyc proces wynalazcy nazwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lillyelle Re: glosowanie 09.10.08, 13:14 bardzo zwracam uwage na torebki i buty u kobiet. niestety rzadko widuje skore czy dobra jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
hiii IMHO fałsz 09.10.08, 15:18 mnie nie wiadomo. W pracy stykam się z wieloma młodymi kobietami, dziewczynami - one rzeczywiście rzadko mają skórzane torby. Z drugiej strony większość toreb moich koleżanek, kobiet w mojej rodzinie i moich to torby skórzane. Ale już na ulicach wygląda to różnie. Głównie widuję jednak torby z tzw. "ekologicznej" skóry no i "materiałowe". Odpowiedz Link Zgłoś
disa prawda -patrząc na PL ulice 09.10.08, 15:54 albo PRAWIE skóra albo wstrętne materiałowe torby malo kiedy widac torebusie skorzane, dobre jakosciowo i ladne Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: glosowanie 09.10.08, 16:28 to jest prawda:) wiekszosc kobiet ma jednak torebki z tzw. ekoskóry i to widać. p.s. ale ja sie tym nie za bardzo przejmuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
siog prawda 09.10.08, 17:48 prawda wg moich obserwacji to jedna z rzeczy, ktora bardzo rzuca sie w oczy na polskich ulicach - kiepskiej jakosci torebki i buty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: glosowanie 09.10.08, 20:01 cholerka to mi sie tak dostalo! nie mieszkam w Polsce, nosze skorzane z moich obserwacji jednak wynika, ze wiekszosc nosi skorzane Odpowiedz Link Zgłoś
krowkamw Re: glosowanie 09.10.08, 20:17 prawda- w moim przedziale wiekowym(20-25lat-studentki)prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
krowkamw Re: glosowanie 09.10.08, 20:39 jeszcze dorzuce swoje trzy grosze:)uwielbiam kupować torebki, ale nie widze róznicy w torebce ze skóry, badz nie ze skóry:Pjedynie cenowo dlatego wybieram te ze skóry ekologicznej i zamiast za torebkę po 900zł mam torebkę za niecałe 300zł i jest i tak bardzo ładna:) moze za kilka lat zdanie mi sie zmieni, teraz w zyciu bym torebki ze skóry nie kupiła- dla mnie to wyrzucanie pieniedzy w błoto jak narazie Odpowiedz Link Zgłoś
simple_woman Re: glosowanie 09.10.08, 20:54 Ale za 300zł to spokojnie kupisz torebkę skórzaną :). Odpowiedz Link Zgłoś
krowkamw Re: glosowanie 09.10.08, 21:12 to byc moze mam torebkę ze skóry:) bo mam tez gwarancje na 3lata ale sama nie wiem nawet:) w kazdym razie weszłam kiedyś do sklepu gdzie minimalna cena torebki 900zł przecietnie po 2-4tys:/ nie no w zyciu! od razu wyszłam, poza tym bałabym sie z taka torebka chodzić po ulicach ze zaraz mnie ktoś napadnie, pobije i okradnie Odpowiedz Link Zgłoś
foamdeane Re: glosowanie 11.10.08, 08:24 Nie wiem,ja mieszkam w Kanadzie,tu bardzo duzo kobiet ma,a tak w ogole co to za problem,kazdy nosi to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś