Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

identyfikacja terebki -bardzo potrzebna pomoc:-)

11.10.08, 11:26
    czy mogłybyście spróbowac pomóc znależć nazwę modelu tej torebki.
    Uprzedzam,ze nie chodzi mi o ocenę - ładna, brzydka, podróbka czy nie;-)
    Jeżeli podróbka - to z czego "zerżnięta";-) jeżeli orginalna to co to?
    Na "sobie" ma chloe - ale chodzi o model. Uprzedzam, że zdjęcia kiepskie (a nawet beznadziejne;-)ale lepszych raczej nie będzie;-) A, i nie jest to "kawałek" aukcji allegro.
    img185.imageshack.us/my.php?image=torebka012yk7.jpg
    img252.imageshack.us/my.php?image=torebka2mi3.jpg
    img510.imageshack.us/my.php?image=torebka3ve1.jpg
    Obserwuj wątek
      • myszmusia nikt nie wie? 11.10.08, 14:31
        tyle znających sie na różnych firmowych rzeczach i nikt nie potrafi pomóc?
      • aniabos Re: identyfikacja terebki -bardzo potrzebna pomoc 11.10.08, 14:34
        Troche sie zaplatalas: prosisz zeby nie oceniac czy to podrobka, ale w nastepnym
        zdaniu chcesz wiedziec czy to podrobka czy oryginal.
        Moim zdaniem to podrobka, ktora obok Chloe nawet nie lezala.
        Po pierwsze, o ile siegam pamiecia, to nigdy nie bylo takiego fasonu Chloe. Te
        paski z boku luzno nawiazuja do Paddingtona, ale ta dziwaczna podluzna kieszonka
        z przodu i umocowanie raczek to wyklucza. Padington mial wiele wariantow, ale
        zawsze uchwyty raczek sa przyszyte do okraglych umocnien, a nie bezposrednio do
        torby. Zaden inny model tym bardziej tu nie pasuje.
        Po drugie, o ile mozna ocenic z tych zdjec, zarowno skora (?) jak i metalowe
        elementy wygladaja na marnej jakosci.
        Jesli rozpatrujesz zakup, to odradzam.
        • myszmusia Re: identyfikacja terebki -bardzo potrzebna pomoc 11.10.08, 16:07
          zakupu nie rozpatruję;-)
          chodzi mi wyłacznie o ewentualną nazwę modelu.
          Padingtona to ona nawet nie przypomina;-)nie moge znaleśc do czego by ona mogła być chociaz podobna.W aktualnych modelach chloe nic takiego nie ma. Przynajmniej w necie.Ale liczyłam,że osoby ,które znają markę moga wiedzieć czy był taki model.Jeżeli faktycznie ktoś zna sie na tym potrafi udzielić odpowiedzi na takie pytanie.

aniabos napisała:

> Troche sie zaplatalas: prosisz zeby nie oceniac czy to podrobka, ale w nastepny
          > m
          > zdaniu chcesz wiedziec czy to podrobka czy oryginal.
          NIe tyle chce wiedzieć czy podróbka czy orginał - chodziło mi o to, że niezależnie czy to jest to czy to - chce TYLKO ZNAĆ nazwę.
          Wolałam uprzedzić komentarze z cyklu "marna podróba nie wiadomo czego";-)
          • aniabos Re: identyfikacja terebki -bardzo potrzebna pomoc 11.10.08, 17:40
            myszmusia napisała:

> chodzi mi wyłacznie o ewentualną nazwę modelu.
            > Padingtona to ona nawet nie przypomina;-)nie moge znaleśc do czego by ona mogła
            > być chociaz podobna.

Zgadzam sie, ze ona nie przypomina zadnego modelu Paddingtona, ale skoro ma
            wybita nazwe Chloe, to cos ma udawac i podejrzewam, ze w zamysle producenta te
            paseczki z boku nawiazuja wlasnie do Paddingtonow.

Ja mam dwie torebki Chloe, moze nie jestem ekspertem, ale sledze torebki i buty
            tej firmy w sklepach w realu, bo na internecie sa oczywiscie rozne cuda pod ta
            nazwa :-). Moge Ci zareczyc, ze przez ostatnich kilka lat nie bylo nic
            zblizonego w sprzedazy w autoryzowanych sklepach, przynajmniej w USA.
            • myszmusia Re: identyfikacja terebki -bardzo potrzebna pomoc 11.10.08, 18:17
              Moge Ci zareczyc, ze przez ostatnich kilka lat nie bylo nic
              > zblizonego w sprzedazy w autoryzowanych sklepach, przynajmniej w USA.

o i to mnie satysfakcjonuje:-)dzięki
              A pasek nie jest tylko z boku - on jest dookoła. I ona ma przedziwne zamknięcie taką jakby "klapę" w środku ale zapinaną tylko po obu krótszych bokach na suwaki.Troche widac na jednym ze zdjeć.
              Z przodu i z tyłu sa kieszenie zapinane tylko na magnes.
              Może ten opis jeszcze cos podsunie.
              I jest ze skóry (niemalże na 100%;-) wbrew zdjęciom dokładnie i starannie zrobiona.

Chyba,że ktos jeszcze coś może powiedzieć?

Ps. i nie jest moja;-)
              ja jakbym miała teraz kupowac torebke to zupełnie inną. Chociaż obiektywnie rzecz biorąc jak sie ją widzi "na żywo" to fason ma oryginalny i taki właśnie niepodbny do niczego;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka