Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie?

07.11.08, 14:35
    SONDA:Ile jesteście w stanie wydać /płacicie za wierzchnie zimowe
    okrycie?
    Obserwuj wątek
      • aniazacharska Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:41
        Za płaszcz na przykład? 350zł w Mango.
      • gweeny Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:47
        a co za badania robisz?
        • morgianna Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:51
          badania ,wyniki przedstawie męzowi ;-)
          • joanna182-0 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:52
            ostatnio dałam 350 zł za płaszcz
          • gweeny Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:53
            aaa to rozumiem :P

ja w zeszłym roku dałam 250 zł za ciepłą kurtkę, a w tym 350 zł za
            płaszcz
            ja jestem zmarzluch więc za ciepłe okrycie wierzchnie jestem w
            stanie dać wiele ;)

--
            mój google nie gryzie! a Twój?

• kamahi Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 14:56
            Dwa lata temu dałam za wełniany płaszcz ok. 1000 PLN, płaszcz
            kupowałam w firmie Dziekański (kto z Wielkopolski, ten ma szanse
            kojarzyć).
            Wiem, ze w porównaniu do Max Mary czy Deni Cler to niedużo, ale dla
            mnie było akurat za dobrze uszyty, wełniany długi płaszcz (model
            szlafrokowy).
            Nosiłam go intensywnie dwa lata temu, rok temu i teraz od 2-3
            tygodni i nie ma na nim śladu zużycia. Nic się nie zmechaciło, nie
            wytarło, nie odpruło i nie popruło.
      • pistacja5 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 15:13
        Ok 500-600 zł, choć za klasyczny, idealnie skrojony płaszcz byłabym
        w stanie dać dużo więcej.
        • inecita Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 15:27
          ja jak pistacja 500-600 zł, płaciłam tyle za puchówkę i płaszcze ale
          gdyby coś mi się spodobało zapłaciłabym spokojnie więcej
      • dorottiss Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 15:16
        za zimowy kurtko-plaszcz dalam 244 w zeszlym roku. tej jesieni za
        lekki plaszcz dalam 199.
      • elejna Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 15:21
        W zeszłym roku kurtka Diesla 800 zł, rozleciała sie więc w tym roku
        płaszcz kosztował mnie prawie 1200 zł.
      • littlefrog Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 15:37
        moja najtańsza kurtka kosztowała 70zł, najdroższa 1500zł.
        • femmer Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 16:23
          Kurtka Esprit - 99.99 €
      • jeriomina Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 16:34
        W zeszłym roku płaszcz 450 zł, w tym roku 200, dwa lata temu 300 ale to był h&m,
        szybko się wytarł. Za kurtkę dałam 190 w top secret ale to było 3 lata temu.
      • monikaa13 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 16:53
        Kiedyś ja nie miałam rodziny 350zł lekko mogłam dać. Teraz 300zł to
        już dużo. Ja nie pracuję, mamy jedno dziecko i jakoś tak szkoda mi
        tyle wydać. Za płaszcz w tym roku dałam około 250zł. Myślę, że 300
        to już naprawdę max. jaki mogłabym dać za zimowy płaszcz.
      • jagoda_pl Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 16:59
        Ok. 300-400, ale za jakieś cudo pewnie bym dała więcej...
      • aga.pier Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 18:32
        za płaszczyk Simple zapłaciłam kiedyś 1800zł a w ub roku kupiłam
        kaszmirowy MaxMary ze wszystkimi metkami za 50zł
        • zazaz3 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 18:40
          Narciarskie okrycie 900,po sezonie-wyprzedaż.Ale posłuży do 5
          lat.Płaszczydło najdrożże 650-też wyprzedaż w Arytonie dawnym,nigdy
          więcej!
      • cioccolato_bianco Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 19:18
        ostatnio plaszcz - 340 euro.
        ale szczerze mowiac nie wiem jaka suma bylaby dla mnie nie do
        przelkniecia i zalezy za co. jak kiedys dorosne do noszenia futra,
        to pewnie wydam sporo wiecej na nie ;)
      • aiczka Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 07.11.08, 21:03
        To chyba troche trudno ocenic, bo bardzo zalezy od rodzaju i jakosci tego
        okrycia. Np. ja zwykle czekam na wyprzedaze z zakupami i wtedy oczekuje, ze
        flauszowy plaszczyk czy puchata kurtke dostane za ok. 200zl. Ale juz kupujac
        'turystyczna' kurtke z polarowa podpinka (nadaje sie na zime) za 350 zl czulam,
        ze trafilam na okazje. Za bardziej eleganckie i trwale okrycie "miejskie"
        rowniez spodziewalabym sie/byla gotowa zaplacic nieco wiecej (najchetniej
        ponizej 400zl, ale gdyby bylo naprawde super pod kazdym wzgledem to 500).
        • mamamagic Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 01:03
          ostatnio kupilam plaszcz za 350, ale tak do 500 przełknę
          • lu-fashion Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 01:14
            Nie ważne ile - najważniejsze, żeby mi się podobał :) w szafie wisi
            kilka od 300 do 2000 zł.
            • gabula777 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 08:49
              Kupuję co dwa, trzy sezony coś wierzchniego, w tym roku płaszczyk z domieszką
              wełny za 250zł.Raz zdarzyło mi się zaszaleć, ale było to 10 lat temu i kupiłam
              długi, prawie do kostek płaszcz za 750zł firmy Aryton w kolorze
              ciemnoceglastym.Do dziś go mam, porządna wełna, dobrze skrojony, ale od kilku
              lat go nie noszę, bo mi się najzwyczajniej znudził i długość zaczęła mi
              'przeszkadzać', ale w tym sezonie zastanawiam się nad powrotem do użytku po
              obcięciu, co jeszcze muszę skonsultować z krawcem, materiał ciągle w b. dobrym
              stanie.
              • anmaja76 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 08:51
                Płaszcz Warmii 960 zl.
                • black_magic_women Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 11:48
                  Kożuch(sztuczny,ale piekny z szalowym kołnierzem i paskiem,3/4),zamszowy ladnie
                  dopasowany plaszcz-ok 220 ,w komisie.
                  Ale moja Przyjaciółka kupiła płaszcz Bossa,czarny,wełniany za
                  1000zl(przecena).Ja bym tyle nie dała za ubranie,ale tak sobie myślę,że to
                  inwestycja na lata,może nawet dla przyszłej córki;)
      • umaa Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 14:50
        za ostatni puchowy plaszcz zimowy zaplacilam ponad 1600 euro,
        • kajot34 umaa;-) 08.11.08, 15:02
          interesuje mnie,co to za płaszcz,możesz cos więcej napisac?
          • umaa Re: umaa;-) 09.11.08, 15:49
            plaszcz wloskiej firmy malo, puchowy, z kaszmirowa podszewka plus
            sciagaczami na rekawach oraz kolnierzem rowniez z kaszmiru, calosc
            klasyczna, w kolrze granatowym, bardzo cieply
          • umaa Re: umaa;-) 09.11.08, 15:50
            a dlaczego Cie to interesuje??
            • karmelek4 Re: umaa;-) 09.11.08, 16:32
              Ten Twój płaszcz śni mi się po nocach..piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak bedziesz go wyrzucac daj znać :)
              • umaa Re: umaa;-) 09.11.08, 16:46
                nie bede go wyrzucac :) a skad jestes??
                • karmelek4 Re: umaa;-) 09.11.08, 16:59
                  Z Polski i oglądałam nawet trochę podobny płaszczyk w Marelli, ale
                  to już nie było TO ( no i cena tez odrzuciła:(
            • kajot34 Re: umaa;-) 09.11.08, 17:14
              Nie odbieraj mojego zainteresowania źle;-))Po prostu,zapytałam z
              czystej ciekawosci,tak po prostu,bo jak dla mnie cena jest bardzo
              wysoka,i ciekawa byłam co to za cudo;-))Tylko tyle..
      • sanvitalia Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 15:04
        wolę raz na kilka lat wydać więcej, niż co roku kupować tanie kurtki/płaszcze.
        • nitulina Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 15:08
          W stanie byłabym wydać bardzo dużo...
        • black_magic_women Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 17:10
          sanvitalia napisała:

> wolę raz na kilka lat wydać więcej, niż co roku kupować tanie kurtki/płaszcze.

Ja swoje okrycia(niedrogie,ale z pomysłem)mam juz kilka lat.Nie wspominając o
          trenczach po mamie:)
          • nessie-jp Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 15:10
            > Ja swoje okrycia(niedrogie,ale z pomysłem)mam juz kilka lat.Nie wspominając o
            > trenczach po mamie:)

Otóż to, ja też. Nie wiem, jak "tanią" kurtkę czy płaszcz trzeba kupić, żeby się
            w ciągu roku przestała nadawać do użytku. Ja mam do tej pory swój płaszcz
            kupiony tuż po maturze, który jest w doskonałym stanie i jak najbardziej nadaje
            się do użytku, a naprawdę nie kosztował fortuny. Kurtkę ocieplaną za 150 zł
            noszę już 3 sezon, często piorę w pralce i wiruję
            • krupowkaz Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 10.11.08, 17:55
              nessie-jp napisała:

> To jest chyba jakiś wewnętrzny mechanizm człowieka, który kupił
              drogo i sam
              > przed sobą się musi usprawiedliwić, że to dlatego, żeby na długo
              starczyło...
              >

Dlaczego tak sądzisz? Dlaczego należy usprawiedliwiać zakup
              droższego okrycia i przed kim? Czy możesz rozwinąć swoją myśl?
              • miska_malcova Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 10.11.08, 18:23
                > Dlaczego tak sądzisz? Dlaczego należy usprawiedliwiać zakup
                > droższego okrycia i przed kim? Czy możesz rozwinąć swoją myśl?

a po co ma się przed Tobą tłumaczyć? Zaatakujesz ją, że łamie netykietę?
      • umaa Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 15:18
        zle zrozumialam pytanie, nie wiem dlaczego ale myslalam ze chodzi o
        ostatni zakup,
        ile bylabym w stanie wydac to sama nie wiem
      • guendalina Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 17:28
        Ostatni plaszcz 2000 euro
      • haela_gielvert Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 08.11.08, 17:46
        Jeśli mi się podoba i pasuje to kupuję. Czasami płacę mniej, czasem
        więcej, czasem bardzo dużo. Najwięcej niestety za okrycia skórzena,
        futrzane itp.Ale jeśli są piękne to...warto;-)
        • vincentyna Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 00:22
          Kurteczka welniana(rekaw 3/4) od D&G za 400 euro. Zimowej kurtki jeszcze nie
          kupilam, zamierzam poszukac w przyszlym tygodniu. Mysle ze wydam ok 500 euro.
      • magdaksp Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 01:05
        nie wiecej niz 400zl.wtym roku 199zl
      • foamclene Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 07:26
        nic
        lubie dostawac w prezencie :)
        • cioccolato_bianco Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 07:30

rotfl
        • umaa Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 15:45
          jednak wole kupic sama niz byc zdana na czyjas laske :)
          • haela_gielvert Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 17:21
            Eee tam łaska;-) Jak mnie "darczyńca" chce sprezentować futro to
            biorę bez marudzenia;-)
            • foamdeane Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 14.11.08, 15:13
              Wszelka garderobe kupuje sobie sama,bo wiem co chce.
      • kaja96 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 14:01
        Za ostani na zime płaszczyk 600 pln. Byłabym w stanie zapłacić do 1300 pln. Jestem po ciąży więc mam nadzieję że długo w nim nie pochodzę i wrócę do wcześniejszej wagi.
        • bakoma1 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 09.11.08, 18:38
          do 400 złotych za jeden, ale nie tyle z oszczędności co z potrzeby posiadania
          conajmniej 4-5 płaszczy/kurtek, w roznych kolorach, bo nie zawsze mi do
          wszystkiego pasuje jeden, a w czarnym non stop to nuda. Mam więc w szafie:
          czarny mega ciepły płaszcz do kolan z futrzanym kołnierzem z zary (350 zł, rok
          temu), fioletowy płaszczyk wełniany z H&M 179zł, szary płaszczyk wełniany h&m ok
          200 zł rok temu, brązowy płaszczyk z zary 199 zł, czarny płaszczyk cienszy 50 zł
          allegro (vintage) i ostatnio krótka kurtka wełniana z zary za 119 po przecenie.
          wolę tak niz wywalic 1300 w max marze:). chodze na przemian więc nie niszczę w
          ogóle, no i jeżdze samochodem, co oszczedza kurtki w zimie. to samo mam z butami
          - łącznie ponad 25 par, cena góra 300 zł za pare ale za to wybr szalony. torby
          nosze vintage więc kupuję za grosze.
          • 1grosik2 Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 10.11.08, 11:56
            ojeju jak dużo dajecie za płaszcze....piszecie że lepiej wydać więcej a kupić
            porządny. aha. właśnie w klasie widzę jakie to są porządne płaszcze-500 zł
            dziewczyny dają najmniej za płaszcz a ten płaszcz to tylko materiał zewnętrzny-w
            środku nic nie ma ;/
            ja znajduję płaszcze za 70 zł-bardzo ciepłe i faktycznie porządne.
            • serenadda Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 10.11.08, 15:34
              Daję tyle na ile mnie aktualnie stać. Ale są rzeczy, które jak zobaczę, to po
              prostu wiem, że muszę je mieć i wtedy cena ma drugorzędne znaczenie;)
              • agiee1988 do 130 (?) 10.11.08, 16:16
                rzecz jasna ktos mu kupuje, i zazwyczaj jest to w cenie do 130 zl
                • agiee1988 serenadda 10.11.08, 16:41
                  aa no bo one musza pokazac ze zarabiaja 4000 zl :D ;p (zarcik)
                  ja mam w sumie kurtke sportowa w ktorej juz nie chodze. stalam sie starsza i
                  dojrzalsza, i jestem na studiach, trzeba troche eleancji w siebie wlozyc. i mam
                  kurtke-kozuszek za 149 czy 159 zl :D

ale na podstawie tego watku powiedzialam mojemu facetowi ze nie jedziemy do
                  warszawy - w zartach (pierwszy raz, zwiedzanie;p) , bo tam mnie ludzie
                  poubierani za 4000 zl / za sama kurtke i torebke, zmierza od stop do glow. a ja
                  poubierana jak choinka od stop do glow za kwote nie wieksza od 400 zl :D
                  (lacznie z czapka, rekawiczkami , rajstopami,i szalikiem i torebka - 30 zl :D )
                  • agiee1988 mialo byc do 1grosik2 n/t 10.11.08, 16:42

• miska_malcova Re: mialo byc do 1grosik2 n/t 10.11.08, 16:47
                      kurtka - 200zl; krótki płaszczyk - 200zł
                      • sabriel Re: mialo byc do 1grosik2 n/t 11.11.08, 12:12
                        250-300zł.
                  • haela_gielvert Re: serenadda 11.11.08, 13:10
                    Przecież to nie jest ważne za ile kto się ubiera. Niejednokrotnie
                    ludzie wydają astronimiczne sumy na ubrania za 4000 i w górę a
                    wyglądają jak przebrani i nie potrafią takich ubrań nosić. Na pewno
                    fajnie wyglądasz ubrana za tyle na ile Cię stać.
      • ooldea Re: Sonda: ile płacicie za wierzchnie okrycie? 11.11.08, 19:09
        2 miesiące temu upolowałam płaszcz Anne Klein za niecałe 200zł ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka