Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OUI.pl sklep z bielizną

21.11.08, 12:51
    Witam wszystkich;)))

Kochani, mam pytanie korzystaliście może z usług tego sklepu?? Jakie wrażenia?
    tylko szczerze proszę...
    Właśnie napaliłam się na kilka rzeczy w oui.pl na niemałą kasę (ponad 400zł)
    no i właśnie chciałabym się upewnić czy wszystko z nimi ok. Z internetowego
    sklepu z bielizną jeszcze nie korzystałam dlatego proszę o opinie. A i
    uprzedzam, nie chodzi mi o staniki, które mogę kupić w każdym stacjonarnym
    sklepie, ale np o gorseciki itd:) tak więc jeśli ktoś zna Oui.pl proszę o
    wyrażenia się w tej kwestii:) DZIĘKUJĘ:)
    Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • a_gneskka Re: OUI.pl sklep z bielizną 21.11.08, 16:43
        Tu jest parę opinii o sklepie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81436091&a=81436091
        A tu ogólnie o kupowaniu bielizny przez net, prawach konsumenta itd. - może Ci
        się przyda:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64534165
        stanikowe-sklepy.blogspot.com/2007/10/prawa-konsumenta.html
      • beatrycze123 Re: OUI.pl sklep z bielizną 21.11.08, 19:12
        Nigdy, przy całym szacunku dla wspomnianych wątków o sklepach z bielizną, nie
        udało mi sie trafić z rozmiarem kupując w jakimkolwiek sklepie internetowym
        biustonosze.
        Zawsze można zwrócić, ale raz wyszło tak, ze wyjechałam a stanik przyszedł gdy
        mnie nie było :( Wróciłam po kilku miesiącach dopiero do Polski i było za późno
        na zwrot.

A w ogóle to zaraz przyjdzie napalona lobbystka, która ci powie, ze masz zły
        rozmiar, bo na pewno nie mieścisz się w rozmiarówce A-D i zostaniesz zasypana
        wiedzą na temat gorsetów z Anglii takich jak ten:
        stanikomania.blox.pl/2008/10/Czarny-przedmiot-pozadania.html
        ;););)
        • lawendowata Re: OUI.pl sklep z bielizną 21.11.08, 20:13
          beatrycze123 napisała:

> Nigdy, przy całym szacunku dla wspomnianych wątków o sklepach z bielizną, nie
          > udało mi sie trafić z rozmiarem kupując w jakimkolwiek sklepie internetowym
          > biustonosze.
          > Zawsze można zwrócić, ale raz wyszło tak, ze wyjechałam a stanik przyszedł gdy
          > mnie nie było :( Wróciłam po kilku miesiącach dopiero do Polski i było za późno
          > na zwrot.

Czy to "wina" zakupów internetowych, czy poniekąd Twoja? A nietrafiony zakup
          stanikowy można np sprzedać na Allegro. Ja w ogóle nie bawię się w odsyłanie, bo
          raczej poluję na promocje i często wysyłka kosztuje mnie tyle co stanik. I do
          tej pory udało mi się sprzedać każdy niepasujący zakup. Często trafiam z
          rozmiarem od razu, zwykle czytam opinie o staniku przed zakupem, co pozwala
          zmniejszyć szanse zakupowej porażki. I udzielam się na Lobby, ale nie
          określiłabym siebie jako "napalona". Niektórzy już widzą dzikie Lobby tam gdzie
          go jeszcze nie ma...

A czarna Hestia, owszem, ładna, chociaż materiał trochę jak... śpiwór? :)

pozdrawiam :)
          • kk345 Re: OUI.pl sklep z bielizną 22.11.08, 00:45
            > A czarna Hestia, owszem, ładna, chociaż materiał trochę jak... śpiwór? :)

No, jeśli śpiwory szyją z jedwabnej satyny.... :-)
            • lawendowata Re: OUI.pl sklep z bielizną 22.11.08, 10:47
              kk345 napisała:

> > A czarna Hestia, owszem, ładna, chociaż materiał trochę jak... śpiwór? :)
              >
              > No, jeśli śpiwory szyją z jedwabnej satyny.... :-)

mój śpiwór jest uszyty z czegoś podobnego w dotyku, jedwabna satyna to to nie
              jest ale naprawdę ;)
        • klymenystra Re: OUI.pl sklep z bielizną 23.11.08, 22:15
          Ech, przeciez to nie jest wina sklepow.
          Oui.pl ma rozsadne ceny, chociaz w normalniejszych modelach rozmiarowka jest
          mocno przebrana,a wyszukiwarka fatalna, to moglabym zaryzykowac nawet.
          Napalone Lobbystki? Ciekawostka. Czy mozesz rozwinac, na co to my takie napalone
          jestesmy?
      • aggi_83 Re: OUI.pl sklep z bielizną 24.11.08, 10:29
        Dziękuję za odzew i dotychczasowe opinie:) poczytałam co nie bądź na Lobby
        Biuściastych, ogólnie chyba jest dobrze, dziś się jeszcze zastanowię:) ale jakby
        kto miał coś jeszcze do powiedzenia - zapraszam, z chęcią poczytam:))
        aa właśnie jak u nich z ewentualnymi zwrotami/wymianami, jaka obsługa, szybko
        wysyłąją?
      • ingusha Re: OUI.pl sklep z bielizną 24.11.08, 11:04
        ja kupuje bielizne na ebay, jest strasznie duzo fajnych aukcji np z niemiec, a
        przesylka tania. poza tym facetowi juz zamowilam z UK troche bokserek fajnych,
        pewnie przyjdzie za jakies 2 tygodnie, w polsce to bym wydala na to majatek:P
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka