Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..."

05.04.09, 00:25
    W czerwcu idę na ślub i wesele.

Chciałabym coś skromnego i wygodnego.

Proszę o radę - któryś z poniższych modeli się nadaje na taką okazję?

Czy jednak to raczej kategoria 'casual' i na wesele sobie podarować?

content.nordstrom.com/ImageGallery/store/product/Gigantic/2/_5784382.jpg
    content.nordstrom.com/ImageGallery/store/product/Gigantic/3/_5805883.jpg
    Obserwuj wątek
      • durneip Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 05:07
        brałam ślub w sukience bliźniaczo podobnej do tej pierwszej, minus kokardka :)
        więc jestem za.

i noszę do niej musztardowo-żółtą kopertówkę z h&m, super wygląda.
      • florena82 Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 08:30
        Wybierz pierwsza sukienke.
        • ladyjm Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 09:37
          wybierz 1 - b ladna.
          a co do nr 2 - satyna bezlitosnie podkresla wszylkie wypuklosci i gniecie sie
          przy siedzeniu wiec niekorzystnie wychodzi sie na zdjeciach - ostrzegam!!!
      • lady_devil Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 10:18
        kategoria jak najbardziej "weselna" ;P
        i jeśli koniecznie musisz wybrać spośród tych dwóch, to 1
      • bye-bye nadają się na wesele n/t 05.04.09, 10:44
      • kuku.tu.jestem Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 10:55
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Też bardziej się skłaniałam ku pierwszej - głównie z uwagi na materiał - jest
        jedwabna, w przeciwieństwie do drugiej - satynowej.

Jak zauważyła ladyjm - satyna najbardziej wdzięcznym materiałem nie jest ;)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)
        • eirenne Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 06.04.09, 12:07
          satyna też może być jedwabna
      • cristinka Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 11:16
        To niesamowite jak nieładnie (a moze tandetnie) w tym kolorze
        wygląda modelka blond a jak świetnie ten kolor pasuje do ciemnych
        włosów
      • ensoleillement Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 13:51
        mnie się bardziej podoba fason drugiej, ale nie lubię satyny
        • bobralus Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 14:26
          mnie sie strasznie podoba ta pierwsza, ale w wersji granatowej, zgodze sie, ze
          zwlaszcza blondynkom ten turkus srednio pasuje.
      • hazel_dobkins Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 05.04.09, 15:05
        tak, mogą być
      • peppita Re: Wesele! Kolejny wątek "co sądzicie o..." 06.04.09, 14:24
        bardzo ładne są obie te sukienki :)
        Ja bym chyba raczej pierwszą wybrała, ale druga też niczego sobie.
        Możesz spokojnie w takiej sukience iść na wesele!
        • toja76 do kuku.tu.jestem!! 07.04.09, 11:14
          Możesz zdradzić, gdzie kupujesz 1? Jest swietna! Też idę na wesele,
          tylko we wrzesniu i byłaby idealna
          • kuku.tu.jestem toja76 07.04.09, 18:41
            Sukienka pochodzi z tej strony:
            shop.nordstrom.com/S/2951356/0~2376780~6009391~6016489~6016501?mediumthumbnail=Y&origin=category&searchtype=&pbo=6016501&P=2
            Gdybyś była zainteresowana - pisałam do nich z pytaniem o wysyłkę do Europy (konkretnie do UK bo tu mieszkam). Odpisali mi, że z wysyłką nie ma problemu, tyle, że zamówienie trzeba złożyć albo faksem, albo telefonicznie bo ich strona jest nieprzystosowana do przyjmowania zamówień z zagranicy.

No i jeszcze koszt wysyłki: do UK około $75.

A to kopia ich odpowiedzi:
            Thank you for contacting Nordstrom regarding shipping to the United Kingdom.

The good news is that we do ship internationally. However, the order must be placed via fax or phone. Currently, our website is not set up to ship internationally. You can, however, have an international billing address and a US shipping address. This is a good option if you have friends or family in the US, and then they can ship the package directly to you. If you wish to place your order via phone, you can reach us at 206.303.4700. Any Personal Shopper who answers the phone can help you.

If you wish to place your order via fax, you can do so at 866.404.1852 or 206.303.6689. For faxed orders, please include the following information:

- Your complete billing address and phone number.
            - Your complete shipping address and phone number if different than your billing information.
            - All merchandise information including the item name, item number, size, color and price.
            - Your credit card number with the expiration date.
            - The bank phone number listed on the back of your credit card.

International shipping costs vary by country. The estimated shipping charge to the United Kingdom would be $75.00. Shipping charges do not include any duties or customs to be paid on the merchandise. The duties and custom fees are to be paid by the recipient.
            Please note that we are unable to ship cosmetics and fragrance products containing alcohol or other hazardous materials, or vendor-shipped items internationally. Typically, vendor shipped items can be identified as having a quoted delivery time frame of 5 ? 8 business days or longer, and are unable to be expedited.

I truly hope this information regarding international shipping helps you. Please let me know if you have any further questions or concerns. Thank you for shopping with Nordstrom.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka