kkkasiaaa1 05.04.05, 13:57 Czyt ktoras z mam uzywa tego kremu dla maluszka? Jesli tak jak sie sprawdza i czy mozna juz gdzies kupic, bo obeszlam sporo sklepow i na razie nie maja jest tylko na kazda pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izetka Re: nivea baby na slonce 07.04.05, 11:17 a czy ten krem to jest ten z 50tka filtrem? ile on kosztuje i czy mozna uzywac odrazu od urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
fredek77 Re: nivea baby na slonce 08.04.05, 20:51 U nas ten krem niestety sie nie sprawdzil.Skora zrobila sie bardzo szorstka i czerwona.Slyszalam,ze wiele dzieci reaguje w ten sposob.Krem zle sie rozprowadza i zostawia biala warstwe na skorze.Za to bardzo przypadl mi do gustu krem na kazda pogode.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: nivea baby na slonce 12.04.05, 10:32 >Krem zle sie rozprowadza > i zostawia biala warstwe na skorze jak każdy krem oparty włącznie na filtrach mineralnych. można go sobie zamówic w dowolnej aptece, zamiast biegac po sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: nivea baby na slonce 12.04.05, 12:52 jest w aptekach. sprawdza się wrecz doskonale, biorac pod uwagę że moja mała jest uczulona na wiekszosć kosmetyków dziecinnych, i to że wystarczy 1 smarowanie na 4 godziny (latem) Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: nivea baby na slonce 21.04.05, 12:12 Może Pani Doktor tu zajzy, a może Wy wiecie, czy ten faktor wystarczy w Grecji? CZy są kremy z wyższym faktorem (mineralnym), dla dzieci (roczne)? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: nivea baby na slonce 21.04.05, 22:27 Ten krem ma SPF 30, więc w Grecji to może być za mało, zresztą zależy kiedy ta Grecja będzie. W tej sytuacji lepiej zastosować jakiś krem zawierający zarówno filtry mineralne, jak i chemiczne, taki który ma SPF około 50 i jednocześnie chroniący przed UVA. Ewentualnie po pierwszych kilku dniach jego stosowania można potem przejść na 30. No i prosze pamiętać o czapeczce z daszkiem i o smarowaniu malucha mniej więcej co 2 godziny. Życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: nivea baby na slonce 22.04.05, 11:55 Ta Grecja będzie 0d 27 maja do 9 czerwca A jakiś konkretny kosmetyk może Pani polecić (spełniający Pani warunki)? Kapelusze, chustki z daszkiem (bo to dziewczynka ) już kompletuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: nivea baby na slonce 22.04.05, 22:21 To raczej będzei ciepło. Sprawdzę w poniedziałek, jaki krem byłby najlepszy,a gdybym z jakichś powodów nie napisła tego, proszę mi przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
basiuniagp Re: nivea baby na slonce 23.04.05, 12:38 A czy tym kremem nivea z faktorem 30 jest do buzi, czy do całego ciala? Bo własnie zastanawiam się czy kupować jakiś inny produkt do smarowania latem na plażę? Odpowiedz Link Zgłoś