pysia240 19.06.09, 19:57 Witam wszystkich potrzebuje pomocy ponieważ moja cztero tygodniowa córeczka ma całą główke, buźke i czoło w potówkach i nie wiem czym ją smarować co będzie najlepsze i szybko będzie działać. Czekam na wasze rady ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebik.pl Re: Potówki 19.07.09, 22:11 Może za ciepło ją ubierasz (czapeczka?)? A pomoże najlepiej przecieranie wodą przegotowaną - tak nam mówiła położna. Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: Potówki 24.07.09, 20:58 mi polozna mowila zeby smarowac kartoflanka noi smarowalam szyjke mojej malutkiej i minelo takze moze tym spróbój ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusza30 Re: Potówki 12.08.09, 21:47 moja miesięczna córcia też ma calutka głowę w potówkach, byłam u pediatry i kazał smarować 70% spirytusem bałam się że mała będzie to szczypać i nic nie robiłam, niestety się namnożyły wiec dziś posmarowałam i zobaczymy jakie będą efekty. Od położnej wiem że na potówki najlepsza soda oczyszczona 2 łyżeczki na szklankę wody ale póki co posłucham pediatry. a mam pytanie? czy jeśli za ciepło ubiorę dzieciątko to mogą wyskoczyć na główce potówki? mimo że mała nie ma czapeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.mama Re: Potówki 14.08.09, 01:02 mariusza30 napisała: a mam pytanie? czy jeśli za ciepł > o > ubiorę dzieciątko to mogą wyskoczyć na główce potówki? mimo że mała nie ma > czapeczki?> Oczywiście, głowka najbardziej się poci. I dlatego tak ważne jest, aby codzienie myć główkę delikatnym szamponem dla niemowląt, szczególnie podczas upałów i ciepłych dni. Ja na potówki kapałam niemowlę w mączce ziemniaczanej, rewelacja, działa na skórę i pozostawia na skórze swojego rodzaju ochronny puder. Podpowiedz dostałam od lekarza. Na pół wanienki wody dodaj tak ze dwie łyżki mąki ziemniaczanej. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: Potówki 21.08.09, 12:11 kąpiel w krochmalu lub zasypywanie maka ziemniaczana polecam!!!mała miała potówki i tak się ich pozbyłyśmy krochmal góra mam teraz szczęścia dwa Odpowiedz Link Zgłoś