Gość: AAdaMuuSSS IP: 80.48.145.* 17.09.09, 13:14 Moje pytanie dotyczy tego czy wiecie ile moge zabrać alkoholu na wyjazd do Turcji? Czy jak wezmę 2 butelki wódki to mnie nie cofną lub mi ich nie wyrzucą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maverick777md Re: Alkohol ? IP: 83.1.93.* 17.09.09, 13:16 w sklepie bezcłowym kupisz taniej niz w Polsce tyle ile bedziesz chcial Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Alkohol ? 17.09.09, 14:05 jak będziesz je miał w bagażu podręcznym, to zabiorą. A w walizce możesz mieć i kilka. Tylko po co? W Turcji też jest wódka. Ma zrsztą piękną nazwę: Titanic. O strefie bezcłowej nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Alkohol ? IP: 194.42.116.* 17.09.09, 14:24 wejdź na stronę Baltony i sprawdź po ile jest flaszeczka. my kupiliśmy część na wolnocłówce i część w sklepie w Polsce, poszło do bagażu. natomiast w Turcji wódka jest droga. 0,7 kosztuje 80 złotych. Jeśli chodzi o wolnocłówkę w Antalyi to jedna jest na przylocie więc możesz kupić i w Polsce (w Baltonie) i w Turcji. Pozdro. jeśłi chcesz wiedzieć ile możńa na legalu wwieźć to wpisz w google limit alkoholu turcja, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ela Re: Alkohol ? IP: 94.254.228.* 17.09.09, 14:37 Ja kupiłam cztery butelki "żołądkowej gorzkiej" litrówki cena w Baltonie 18zł.Przewiozłam w bagażu podręcznym do Turcji a wracając spakowałam do bagażu głównego w ręczniki.Ja nie miałam problemu ,ale trafili się frajerzy którzy,kupioną wódkę w Polsce spakowali do podręcznego i w Antalyi na lotnisku musieli wyrzucić do takich dużych beczek.Widziałam że facetowi chciało się płakać .Szkoda bo alkohol w Baltonie jest tani i mogł przywieźdz kilka butelek za pare złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAdaMuuSSS Re: Alkohol ? IP: 80.48.145.* 17.09.09, 14:50 DZięki Wam. pomogliście. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-ala Re: Alkohol ? 17.09.09, 15:40 Tak jak piszą,najlepiej na bezcłowej w Polsce.Taniej niż to samo na bezcł w Turcji przy wyjeżdzie.Kupiłam litr Metaxy5*(48zł!),(7* kosztowała 68zł)litr Finlandii i 1/2żołądkowej,wszystko niósł mąż i nie było problemu.Wracając musiaelismy to schować do gł bagażu.Chyba ,że sie wypije hehe.pozd i miłego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś