Dodaj do ulubionych

Turcja na zaproszenie Bon Prix

• Gość: GREG BON TANIO IP: *.rom.net.pl 17.08.11, 12:46
      Odsprzedam bon termin wyjazdu wrzesień-listopad TANIO grzegorz@orf.pl
      • Gość: justI Re: BON TANIO IP: *.xdsl.centertel.pl 22.08.11, 19:53
        Radzę nikomu nie odkupować już bonów 06-2011 do Turcji bo nie ma już miejsc na żaden z terminów. Chyba, że od kogoś, kto miał już zarezerwowany wyjazd. Ja mam i w sumie to jeszcze nie jestem pewna czy pojadę. Termin 8.10 - czy ewentualnie ktoś byłby zainteresowany? Pozdrawiam!
        • Gość: Gość Re: BON TANIO IP: *.cdma.centertel.pl 22.08.11, 23:12
          Jadę 24-09/2011r. pierwszy raz na wycieczkę tego typu i dlatego chciałbym wiedzieć szczegółowo co zabrać... I ciekawi mnie sprawa z obiadami... podobno trzeba sporo dopłacić... czy warto? Czy można gdzieś niedaleko hoteli również dobrze zjeść ??? Lecę z Warszawy....
          • Gość: Celina Re: BON TANIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:37
            Ja wykupiłam od razu obiadokolacje przy zamawianiu wycieczki. To był trafny wybór.
            Na miejscu była możliwość zakupu w cenie chyba 98 euro, była to ta sama kwota w przeliczeniu na złotówki.
            Istnieje również możliwość wykupienia wycieczki do domu Matki Bożej i wieczoru tureckiego a w cenie dają 3 obiady.
            Były sytuacje, że nie było gdzie kupić jedzenia.
          • basiczek18 Re: BON TANIO 30.08.11, 23:39
            witam. przeczytałam wertując net że wylatujesz 24 wrześbnia do turcji z warszawy. Ja z męzem również w ten dzień lecimy. Lecisz sama czy z kimś?? Podam mego meila może bedzie łatwiej porozmawiać i się zapoznać . Pozdrawiam basia. barbara_wojnarowska@tlen.pl
            • ksena13 Re: BON TANIO 29.01.12, 20:58
              Sprzedam Zaproszenie 2012 styczeń luty marzec TURCJA BON PRIX bkruk58@wp.pl
        • Gość: tearos Re: BON TANIO IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 11:52
          Nie wprowadzj w blad,wczoraj dzwonilam miejsca sa od 24.ix
          • Gość: tearos Re: BON TANIO IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 12:13
            Odstapie bon na ix,x,miejsca sawczoraj sprawdzalam.696511728
            • masterdog Re: BON TANIO 25.10.11, 18:24
              Sprzedam Zaproszenie 2012 styczeń luty marzec TURCJA BON PRIX ourdicksbronx@gmail.com
    • Gość: gg Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.elk.mm.pl 24.08.11, 15:46
      sprawdzałam w konkurencyjnych biurach podróży i każde mówi tak; we wrześniu -siedem dni -pakiet all inclusive -jeden hotel 5* to koszt na jedną osobę 2000 - 2300 z tym ,że w tym przypadku tylko leżysz na plaży ,natomiast tu masz trzy hotele i pakiet trzech wycieczek / które są naprawdę drogie / -decyzja należy do ciebie
      ja wybieram się 17.09 z Warszawy i płacę tyle samo -czy ktoś leci w tym terminie?
      • Gość: Gość Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.cdma.centertel.pl 07.09.11, 21:12
        Jadę 24 września i jest już za późno by wykupić obiadokolacje czy będzie możliwość kupienia na miejscu i czy jest to drożej niż gdybym kupił w Polsce???
        • Gość: Celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 00:25
          Cenowo wychodzi prawie tak samo, nasza pilotka informowała o tym fakcie w autokarze po drodze do hotelu.
          • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 09.09.11, 21:09
            Celino, może zadam głupie pytanie ale, jak jest z jakimś jedzeniem między śniadaniem a obiadokolacją. Czy jest możliwość kupienia jakiejś przegryzki czy trzeba zacisnąć zęby i przetrwać o głodzie? A może nie jest się głodnym? I napisz proszę czy są ręczniki w hotelach tureckich, bo w Turcji jeszcze nie byłam. I jak byś mogła tak orientacyjnie podać ceny napoi do obiadokolacji, bo chyba są płatne. Jadę 1 października.
            • Gość: Celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 23:57
              Hej Daga
              hotele są wyposażone super: ręczniki, suszarki, klima i te inne bajery co o nich piszą.
              jeżeli chodzi o jedzenie to ja sobie podprowadziłam jakieś ciasteczko ze śniadania, po drodze kupiłam kawę, mnie to wystarczyło. Była możliwość kupienia coś do jedzenia po drodze. Zatrzymywaliśmy się przy lokalach, albo na stacji benzynowej.
              Turcja nie da zginąć Ci z głodu ;)
              Ja mam bardzo miłe wspomnienia z tej imprezy, pozdrawiam, pytaj jak masz jakieś wątpliwości :)
              • Gość: Edyta Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 13.09.11, 11:41
                Witam! Zrobiłam rezerwację na 5-11-11 do 12-11-11 wylot z Warszawy(mieszkam we Wrocławi). Planuję jazdę do Warszawy własnym autkiem więc będę miała dwa wolne miejsca.Chętnie poznam już wcześniej osoby które zaplanowały wyjazd w tym terminie.Na wycieczkę objazdową jadę po raz pierwszy i już nie moge się doczekać. Przeczytałam wiele pozytywnych opini,więc jestem optymistycznie nastawiona.
                Pozdrawiam Edyta
                eda.eda@vp.pl
              • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 13.09.11, 22:41
                Dziękuję za informacje. Mam jeszcze wątpliwości co do ubrań. Lecimy z córką 1 października i nie bardzo wiemy czy wziąć więcej takich jeszcze letnich czy może już bardziej przejściowych, coś z długim rękawem i długie spodnie? Nie byłam jeszcze o tej porze nigdzie gdzie jest ciepło. Poza naszymi Tatrami.
                • Gość: Celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 06:40
                  Wtedy w Turcji jeszcze jest ciepło, ale mimo wszystko musisz już zabrać trochę cieplejszych ubrań. Jeżeli chodzi o góry to nie ma aż takich różnic temperatur jak w naszych Tatrach.
                  W marcu były silne wiatry, ale ogólnie było ciepło, w sam raz na zwiedzanie.
                  • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 18.09.11, 23:30
                    Dzięki. Mam nadzieję, że to będzie udany wyjazd.
                    • Gość: celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: 78.162.9.* 29.09.11, 05:34
                      hej Daga
                      wlasnie jestem w Turcji (Alanya) i ylam na wycıeczce w Kapadocji - okolice Pamukale. Jest tam zımno, ja zmarzlam, jednak to sa gory. udanej wycieczkı
                • Gość: Beata Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.11, 09:15
                  Ja z mężem również lecimy 1 pażdziernika z Katowic, również nie wiemy do końca jakie ubrania wziąść lecz myśle iż większość weżmiemy letnich jednakże jakieś dlugie spodnie i swetry tez wchodzą w grę. Jeszcze też nurtuje mnie problem ile pieniędzy wżiąść jeśli chodzi o euro.
      • hanna_fur Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 27.10.11, 20:49
        Jeśli ktoś ma zbędny bon na kwiecień 2012, chętnie odkupię (za rozsądną cenę) hanna.fur@gmail.com
        • fanaberiat Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 21:07
          Witam
          Odsprzedam zaproszenie na 8-dniową wycieczkę na Riwierę Turcji z Bon Prixu na miesiące: luty, marzec, kwiecień 2012. Wszelkie informacje na priv.
        • Gość: Pusia46 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.01.12, 00:02
          Nie musisz od nikogo kupować tej wycieczki, wystarczy zadzwonić na infolinię 801 800 098 i zamówić sobie termin. Moja znajoma właśnie zamówiła sobie na marzec.
        • Gość: Keytysia Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.net.pl 17.01.12, 10:56
          Witam.
          Posiadam bon na wycieczkę do Turcji na luty, marzec, kwiecień 2012. Chętnie go komuś odstąpię.
          keytys@poczta.onet.pl
          • najlepszy-teresa Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 19.01.12, 23:50
            WITAM nie ma czegos takiego ze jest coś darmo 8 smio dniowa wycieczka do Turcji pacisz te 490zł plus 30za bagaz potem na miejscu 15 euro to za wize w tym masz tylko sniadanie reszte musisz wykupić obiado kolacje tak samo musisz zapłacić za napoje i jeszcze jedno za pokuj za dobe płacisz 145zł dzienie tak samo te wycieczki na zwiedzanie dopłacasz więc koszt takiej wycieczi wynosił cie bedzie ponad 2000zł a może i wiecej wię ta wycieczka sponsorowana niby ale za nia musimy sami sobie zapłacić też taka otrzymałam zadzwiniłam i wszystkiego sie dowiedziałam jak to wyglada ale jak ktos ma kase to sobie moze ją zafudować ja myślę ze za te kase można sobie plecieć w inne miejsce co nie bedze nas nic obchodziło a wszystko bedzie zawierać w cenie biletu ale każdy znas zrobi jak uważa ja moge swoja odstapić bo nie lece pozdrawiam i miłych wrazeń na zwiedzaniu Turcji zyczę .:kwiat
    • Gość: IwonaTaxi Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 10:39
      WITAM JEŚLI KTOŚ DOSTAŁ ZAPROSZENIE DO TURCJI Z BON PRIX I NIE CHCE Z NIEGO SKORZYSTAĆ Z CHĘCIĄ JE ODKUPIĘ....
      MOŻECIE PISAĆ NA taxitomo2@op.pl
      pozdrawiam
      • Gość: Pusia46 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.01.12, 00:04
        Nie trzeba od nikogo kupować, wystarczy zadzwonic na infolinię 801 800 098 i zamówić sobie termin. Nie dawajcie sie naciągać. Na tę wycieczke może jechac każdy. Nie jest konieczne zaproszenie z Bon Prix
        • Gość: kwiat201 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.centertel.pl 09.01.12, 16:16
          To nie jest prawda. Sprawdzałem bez zaproszenia nie są sprzedawane wycieczki w Premio Travel. Musisz mieć zaproszenie żeby pojechać i wtedy możesz zabrać dodatkową osobę oczywiście już płacąc normalną stawkę. Chociaż ta " normalna stawka " jest tańsza niż w innych biurach.
    • a_w_m_m Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 25.09.11, 10:42
      Byłam w Turcji z tym biurem na zaproszenie z Bon Prix w marcu. Wybrałam objazdówkę: Myra, Likia, Efez, Hierapolis i Antalyia.Niesamowite wrażenia i przeżycie. Najlepszym dowodem na to jak było, to to, że ponownie pojechałam tam aby zwiedzić wschodnią część Turcji przez !5 dni. Warto było! W marcu opiekował się Naszą grupą wyjazdową rodowity mieszkaniec Turcji dobrze mówiący po polsku. To On polecił Mnie trasę kolejnej wycieczki i organizatora. Wróciłam z tego kolejnego wyjazdu zafascynowana tym wielkim krajem, pełnym różnych ciekawych miejsc. Chodź troszkę próbowałam poznałam kulturę materialną i tą nie materialną Turcji. Atmosfer tworzą ludzie! Wszystko zależy od Nas samych i od tego w jakim celu tam jedziemy- zakupy zwiedzanie, poznanie lub inne! Obydwa wyjazdy nie zaspokoiły Mojej ciekawości ! Na pewno tam będę wracała nie raz! W kolejności jest Stambuł! Udanego pobytu i wspaniałych wrażeń.
      • Gość: kasia Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 20:07
        Interesuje mnie ta wycieczka wschodnia część Turcji. Napisz jakie biuro było organizatorem , miejsca zwiedzane i koszt.pozdrawiam
    • Gość: Mania Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 09.10.11, 00:29
      Właśnie wróciłam z takiej wycieczki objazdowej po riwierze tureckiej. Co z tego, że nocowaliśmy w hotelach 4 i 5-cio *, kiedy pokoje, które nam przydzielano były od strony sześciopasmowej autostrady, smród spalin, hałas, upał niemiłosierny a klimy nie włączą bo oszczędzają.
      Plan wycieczek podporządkowany był pod rezydenta, który miał korzyści materialne od zakupionych przez uczestników wycieczki a to wyrobów skórzanych, a to dywanów, a to wyrobów biżuteryjnych.Wtedy czas przebywania w takich obiektach był nieograniczony, źle było widziane jeżeli nikt nie chciał nic kupić. Natomiast gdy rezydent nie miał interesu, wycieczka była bez zakupów np. Pamukale czy Efez i inne podobne to była gonitwa na czas.
    • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 12.10.11, 22:48
      Wróciłam z wycieczki. Ogólnie nie mam zastrzeżeń. Zwiedziłam kawałek Turcji za niezbyt duże pieniądze, podobało mi się i jestem zadowolona. Ale mam pewne zastrzeżenia co do samej organizacji. Nie wiem, może to kwestia pilota, który prowadzi daną wycieczkę. Nie wiem dlaczego nie umożliwiono nam na początku podjechanie pod jakieś kantory lub poinformowanie gdzie się znajdują takie w Antalyi i jak się tam dostać. Przez co byliśmy trochę stratni. Druga rzecz jaka mi się nie spodobała i nie tylko mnie, innym uczestnikom też, całkowite olanie przez pilotkę Anię grupy osób (16 ), która nie wykupiła dodatkowego pakietu wycieczek. Np. wycieczka zatrzymywała się na lunch w różnych dziwnych miejscach na odludziu. Nas pozostawiała samych sobie, praktycznie bez możliwości zjedzenia czegoś, o ile ktoś nie chciał kupić lunchu za 10 euro. Miałam wykupione obiadokolacje i nie potrzebowałam jeść drugiego obiadu. Chciałam coś przegryźć i napić się kawy. A tu żadnej informacji, gdzie można co i za ile zjeść. Wkurzyły mnie też wizyty w fabryce dywanów, złota i skór. O ile w tej pierwszej można było się jeszcze coś ciekawego dowiedzieć, to pozostałe nie były mi do niczego potrzebne. W fabryce skór czułam się nawet trochę upokorzona. Ta napastliwość a potem te spojrzenia i miny pełne pogardy i złości, kiedy niczego nie chciało się kupić. Przecież zazwyczaj my Polacy jedziemy tam zwiedzać a nie kupować towary za kilkaset lub nawet tysięcy euro. Zwyczajnie nas na to nie stać. A mnie akurat nie potrzebny był ani dywan, ani złoty pierścionek. Zmarnowaliśmy tylko całe popołudnie najpierw oganiając się od natarczywych sprzedawców a potem, siedząc prawie przez dwie godziny pod każdą fabryką, w większości pod barem. O głodzie zresztą. Zamiast tego wolałabym i nie tylko ja odwiedzić zwykły, prawdziwy bazar turecki. Ale nie ten dla turystów w starej Antalyi. Ogólnie polecam wycieczkę, bo chyba na każdej są jakieś niedociągnięcia.
      • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 13.10.11, 10:17
        No proszę... więc jednak są tacy, ktorzy mają podobne odczucia jak ja... czy nadal to takie dziwne, że na objazdówkę wypożyczyłem samochód???
        O tym jak na objazdówce z Bon Prix uniknąć siedzenia w sklepach z biżuterią i mieć dowolną ilość czasu na zwiedzanie przeczytacie TUTAJ
        ale to oczywiście dodatkowo kosztuje... ale i tak mniej niż dodatkowe lunche i fakultety :)
        • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 13.10.11, 22:08
          Nie dziwne, że wypożyczyłeś samochód i samodzielnie zwiedzałeś, tak napewno jest lepiej. Ale, jest też ale. Skoro decydujemy się na wycieczkę z biura, to razem z jej konsekwencjami i nie dziwię się postawie biura w Twoim przypadku. No bo jeśli się chce zwiedzać samemu, to samemu również organizuje się nocleg i podróż. W moim przypadku nie było to raczej możliwe, bo do Turcji jechałam pierwszy raz, nie byłam obeznana i zwyczajnie bym się bała.
          • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.10.11, 09:50
            daga_1 napisała:

> Skoro decydujemy się na wycieczkę z biura, to raz
            > em z jej konsekwencjami i nie dziwię się postawie biura w Twoim przypadku. No b
            > o jeśli się chce zwiedzać samemu, to samemu również organizuje się nocleg i pod
            > róż.
            Tu się niestety z Tobą nie zgodzę gdyż w umowie jasno jest opisane co biuro GWARANTUJE... a zagwarantowane miałem przelot, hotele, wejściówki i przejazdy. Nie było w warunkach umowy żadnego zapisu, że ja mam OBOWIAZEK siedzieć w autobusie. Owszem było, że mam obowiązek stawiać się w miejsca zbiórek o czasie ale to było napisane w kontekście, że nie wolno mi opóźniać grupy. Umowę dość dokładnie przeczytałem... Skoro więc podpisałem oświadczenie, że jadę na własną odpowiedzialność to z tego obowiązku się zwolniłem i zwolniłem biuro z zajmowania się mną. Nie ma to jednak nic wspólnego rezygnacją z zagwarantowanych umownie świadczeń typu bilety czy noclegi..
            • daga_1 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.10.11, 16:31
              Nie wiem jak taka umowa jest rozumiana przez samo biuro. Ale może trzeba by było poprosić biura żeby wzięły się za takie właśnie organizowanie wycieczek. Tzn. biuro organizuje przelot, nocleg i wejściówki a resztę sami sobie organizujemy. Tylko nie wiem czy cenowo by się to tak opłacało, przynajmniej jak dla mnie.
              • Gość: babajaga Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 19:40
                Byliśmy w kwietniu 2011 r. Teraz dostaliśmy bon na 2012 r. na tą samą trasę. Zastanawiam się czy dokupić jeszcze jeden bon i zabrać rodziców. Cała wycieczka generalnie była ciekawa, poza jednym zmarnowanym dniem na siedzenie w fabryce skór, dywanów i złota. Faktycznie wolałabym zobaczyć prawdziwy turecki bazar. (Byliśmy na takim 30 lat temu w Istambule.) I bardzo by mnie ucieszyło, gdyby w tych luksusowych hotelach wyczyszczono tą czarną pleśń w łazienkach na fugach dookoła wanien, które też przykładną czystością nie świeciły. To niestety zmora wszystkich hoteli , w których byliśmy w mniejszym lub większym stopniu.
                Poza tymi uwagami, to już pełnia szczęścia.
                Padały tutaj pytania o możliwość zakupu jedzenia w ciągu dnia. Z moich obserwacji wynika, że zależy to od terminu. W kwietniu i wrześniu jest otwartych sporo barów , sklepów i restauracyjek w miejscowościach, w których były noclegi i można nie kupować tzw. obiadokolacji. Można wyjść i zjeść coś w okolicy. W czasie postojów i zwiedzania chyba dwa razy była możliwość zjedzenia w barze. A prawie zawsze był po drodze jakiś sklepik spożywczy. Niestety po sezonie w kurortach już wszystko jest pozamykane i raczej trudno znaleźć coś do zjedzenia poza hotelami, w których się nocuje.
    • Gość: olo Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.11, 16:08
      witam, mam pytanie odnosnie wycieczki do turcji, czy jest mozliwosc aby skorzystac z dwóch ofert/czeków a obie osoby zamieszkały w jednym pokoju nie robiac dopłat?
      wiesz moze coś na ten temat?
      pzdr

• Gość: Celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 20:57
        Dzwoniłam do Premio Travel z takim zapytaniem. Nie ma takiej opcji, ponieważ na tym polega darmowy bilet dla jednej osoby, a druga niestety musi sobie zapłacić lub dopłata do jedynki.Idea przedsięwzięcia polega na rozreklamowaniu Turcji
        • Gość: vvv Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.ists.pl 16.10.11, 21:48
          Idea polega przede wszystkim na tym żeby przysporzyć dochodów biuru.
      • Gość: Kasia Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 00:38
        Ja się dopiero wybieram, ale mam parę wątpliwości. Kiedy dostanę informację odnośnie terminu lotu? Mam sama wydzwaniać do biura czy dostanę jeszcze jakąś przesyłkę z biletami przed wylotem (podróż już opłacona w 100%)?

Czy w tych hotelach jest darmowe, bezprzewodowe Wifi? Rozważam zabranie ze sobą laptopa, ale jeżeli miałby leżeć i kwitnąć bezczynnie, to wolę nie ryzykować, albo nie nosić go ze sobą.

Nie wykupiłam dodatkowych posiłków. Mój TŻ ma specjalną dietę, więc mocno rozważam zabranie suchego prowiantu, a jak się kiedyś uda, to zakup jedzenia (na 8 dni jedzenia na pewno nie zabierzemy). Lecimy 19 listopada, a więc dawno poza sezonem - gryzę się mocno nad tym czy warto wykupić jeszcze dodatkowe posiłki. Jeżeli naprawdę jest taka tragedia z kupieniem czegokolwiek do jedzenia, to chyba jednak się złamiemy i dopłacimy. Jak wyglądają te posiłki - lokalne potrawy czy raczej kuchnia kontynentalna, turystyczna? Chciałabym się zorientować jaka część jedzenia pójdzie do wywalenia (w skrócie: TŻ nie może słodkiego i tłustego).
        • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 18.10.11, 10:09
          Obiadokolacje w hotelach są w formie szwedzkiego stołu i jest tam wszystkiego mnóstwo w bardzo dużym wyborze więc TŻ powinien coś dla siebie znaleźć.
        • kitulaluna Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 23.10.11, 21:10
          Bilety lotnicze i vouchery hotelowe przesłane są przez kuriera na adres domowy tydzień przed wyjazdem
          My mamy pobyt od 29 pażd. wylatujemy z Katowic...czy leci jeszcze ktoś z Katowic w tym terminie? razem rażniej :) kkleser@wp.pl
    • mishka77 Relacja z wyjazdu w X - 2011 18.10.11, 19:42

Zapraszam do relacji z październikowego wyjazdu do Turcji z Premio Travel:

twojepc.pl/podroze/premio-travel-turcja-relacja-opinie-zdjecia-film.html
      • simon_r Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 18.10.11, 20:55
        Bardzo fajna relacja... a jak chcesz zobaczyć co było na plaży, którą masz na zdjęciu to zapraszam tutaj :)
        • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 18.10.11, 22:09
          nie ma to jak "własne" auto, wymaga tylko załatwienia porządnie formalności, ubezpieczenia i zebrania paczki chętnych... oczywiście można udać się tam gdzie sie chcę... podobnie wspominam Kretę, tam też sie świetnie podróżuje autem i można trafić do świetnych miejscówek :)
      • Gość: Celina Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 22:24
        Byłam na objazdówce wiosną, chociaż nocowaliśmy w innych hotelach to jednak moja opinia jest bardzo podobna. Ja jestem zadowolona z tej imprezy i wybrałabym się jeszcze raz.
      • daga_1 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 19.10.11, 20:10
        Wszystko fajnie. Ja miałam 1 października podobnie, z tym, że trochę lepsze chyba hotele i pogodę. Z jednym się nie zgodzę, że wystarczy 50 euro. Odliczając 15 na wizę zostaje 35 i jest to opcja dla tych co nie jedzą przez cały dzień ( ewentualnie dwa jajka zwędzone ze śniadania) i nie piją kawy ani innych napoi. Nie byłam rozrzutna, ale na samą kawę (no niestety potrzebuję jej popołudniu, a droga jak licho) i wodę wydałam ok. 25 euro. A gdzie jakieś piwo albo inne picie do kolacji. A zresztą z tego co piszesz, to wydaje mi się, że wydałeś dużo więcej niż 50 euro. I nie ma co wprowadzać kogoś w błąd. Zwłaszcza, że my nie mieliśmy okazji podjechać pod jakiś kantor a wszędzie przeliczali 1:2.
        • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 19.10.11, 20:43
          Da się za 50 Euro, ale to wersja dla wyjątkowym oszczędnisiów i kombinatorków. Po pierwsze można co nieco wziąc suchego prowiantu z Polski w postaci np. batoników grzeskow, bananow i troche picia, przynajmniej na 3-dni. W markecie mozna kupic piwo i wode taniutko. Do kolacji nie pijemy w restauracji tylko ze swoich zapasów. Oczywiście nie piejmy kawy w barach na postojach. Ze śniadania mozna cosik podkraść, ja widzialem niektorzy zabierali niezłe wałówy, ale to już przesada. W takiej wersji da sie spoko za 50E przebytować nie głodując :)
          • daga_1 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 20.10.11, 13:15
            Może jestem głodomorem, ale nie wystarczy mi batonik na cały dzień. No cóż, nie dam rady najeść się tak dużo na śniadanie, żeby starczyło do 19. Musiałam coś przegryźć, nie musiał to być lunch za 10 euro. A co do kawy, piłam tam gdzie miałam możliwość. Zatrzymywaliśmy się jednak na odludziu i był niestety do dyspozycji tylko jakiś bar. I gdzie Twoim zdaniem wypić kawę jak nie w barze? Co do napoi do kolacji też nie szalałyśmy z córką. Ale po całodziennym piciu wody, chciało nam się poprostu jakiejś herbaty. I jeszcze, my nie zatrzymywaliśmy się w miejscach gdzie by można było znaleźć jaki sklep. Jeden był już pod koniec, ale ceny w nim też nie były małe. No cóż byłyśmy pierwszy raz na objazdówce z biurem i jak to mówią, pierwszy raz zawsze płaci się frycowe. Trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale nie żałuję.
            • Gość: Celina Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:39
              Hej Daga, proszę napisz do mnie celhab@wp.l
              • Gość: celina Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:39
                celhab@wp.pl
            • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 20.10.11, 16:46
              Na samym batonie oczywiście się raczej nie przetrwa, ale: batonik + banan(y) + jajko :) + jabłko + np. krab za 3euro na wycieczce łodzią + ciasteczka + coś tam jeszcze - i da rade przetrzymać do 19 do kolacji. Kawa tak jak pisałem, nie każdy pija, mi np. ta w Turcji nie smakuje, ewentualnie herbatka dobra. Zakupy można zrobić w portowym mieście Kusedesi (4 dzien), my tam pojechaliśmy grupą 5 osob za łącznie 24lt (w obie strony) i tam zrobiliśmy zakupy na 3 dni prowiantu, picia, etc... Zakupy tez mozna zrobić 1 dnia w Antalyi, markety są czynne do późna.
              • Gość: Kajka Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 17:28
                Witam mam prośbę. Wybieram się do Turcji w drugiej połowie listopada (19.11). Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie ubrania ze sobą zabrać (letnie czy coś grubszego)?
                • Gość: Celina Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 19:56
                  Radziłabym więcej rzeczy cieplejszych. Ja byłam w marcu i nie było deklarowanych 25 stopni. Trochę zmarzłam. w górach chłodniej niż w Antalyi.
                  • Gość: Kajka Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 20:03
                    Dzięki serdeczne, tak przypuszczałam.
                    • Gość: Kaja Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 13:09
                      mam kilka pytań do tych ,co już są "po":
                      1. czy ktoś z was brał grzałkę do gotowania wody? Odpadłby problem kupowania herbaty do obiadokolacji ;) Czy do gniazdek ichniejszych zmieści się wtyczka z polskiej grzałki?
                      2. czy można w dużym bagażu przewozić płyny (woda mineralna). Myślałam, żeby zrobić mały zapas np. na 2 pierwsze dni;
                      3. czy jest opcja wykupienia samych wycieczek i jaka jest ich cena ( bo pakiet obiadowo - wycieczkowy za 99 euro niezbyt mnie interesuje).
                      4. jakiego rodzaju pamiątki przywieźliście z podroży?
                      5. czy w opcji średnio oszczędnej tzn. wykupienie np. 2 wycieczek fakultatywnych oraz drobnych pamiątek (bez skór i złota) wystarczy na 1 osobę 200 euro?
                      • simon_r Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 24.10.11, 13:35
                        > 1. czy ktoś z was brał grzałkę do gotowania wody? Odpadłby problem kupowania he
                        > rbaty do obiadokolacji ;) Czy do gniazdek ichniejszych zmieści się wtyczka z po
                        > lskiej grzałki?
                        zmieści się

> 2. czy można w dużym bagażu przewozić płyny (woda mineralna). Myślałam, żeby zr
                        > obić mały zapas np. na 2 pierwsze dni;
                        jak Ci sie chce dźwigać to można wziąć co się chce

> 3. czy jest opcja wykupienia samych wycieczek i jaka jest ich cena ( bo pakiet
                        > obiadowo - wycieczkowy za 99 euro niezbyt mnie interesuje).
                        te wycieczki są kompletnie bez sensu gdyż dotyczą miejsc, w które samodzielnie dojedziesz z Kusadasi dolmuszem za 3TL a jedynym miejscem, w którym płacisz za wejściówki to Domek Matki Boskiej.

> 4. jakiego rodzaju pamiątki przywieźliście z podroży?
                        skórzana kurtka z outletu, do którego autokar nie pojedzie - 200TL
                        miseczki rękodzielne po 5TL
                        torebek kupionych w Kemer chyba z 5 szt. w cenach różnych - od 15 do 60 euro
                        szale paszminowe kupione na bazarze po 5TL
                        ...i licho wie co tam jeszcze było..

> 5. czy w opcji średnio oszczędnej tzn. wykupienie np. 2
                        wycieczek fakultatywnyc
                        > h oraz drobnych pamiątek (bez skór i złota) wystarczy na 1 osobę 200 euro?
                        jak zamiast wycieczek wynajmiesz samochód (30euro/dzień) to wystarczy... a jak pojedziesz dolmuszem albo taksówką to jeszcze bardziej wystarczy
                        • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 25.10.11, 10:39
                          > jak Ci sie chce dźwigać to można wziąć co się chce

akurat dźwigania nie ma zbyt wiele, bo w ładowaniu bagaży "do" i "z" autokaru, codziennie, pomaga kierowca, więc można spokojnie wypchać te 20kg czym sie che ;-)
                          • simon_r Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 25.10.11, 11:40
                            mishka77 napisał:

> > jak Ci sie chce dźwigać to można wziąć co się chce
                            >
                            > akurat dźwigania nie ma zbyt wiele, bo w ładowaniu bagaży "do" i "z" autokaru,
                            > codziennie, pomaga kierowca, więc można spokojnie wypchać te 20kg czym sie che
                            > ;-)
                            No poza tym, że zanim dojdzie się do kierowcy onego, trzeba jeszcze przejśc się jeszcze z pokoju na parking a przynajmniej do lobby... czasem niezły kawałek korytarza i kilka pięter. Ale faktem jest, że tego dźwigania nie ma aż tak dużo.
                      • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 25.10.11, 10:36
                        > 1. czy ktoś z was brał grzałkę do gotowania wody? Odpadłby problem kupowania he
                        > rbaty do obiadokolacji ;)

ja brałem czajniczek mały, ale ani razu nie użyłem, piłem raczej napoje zimnie i wodę. W dodatku w niektórych hotelach nie zalecają picia przegotowanej wody z kranu hotelowego, oczywiście można gotować butelkowaną;

> 2. czy można w dużym bagażu przewozić płyny (woda mineralna). Myślałam, żeby zr
                        > obić mały zapas np. na 2 pierwsze dni;

można, i jest to dobry pomysł, plus np. jakaś cola, etc... w hotelach są lodóweczki, można sobie schłodzic cole, piwo ...

> 3. czy jest opcja wykupienia samych wycieczek i jaka jest ich cena ( bo pakiet
                        > obiadowo - wycieczkowy za 99 euro niezbyt mnie interesuje).

musiałabyś negocjować sama po cichu z polskim przewodnikiem, teoretycznie oddzielnie te wycieczki plus lunche kosztują 135Euro, więc to jest i tak promocją @ Premio... mysle że za 60-70Euro bez lunchów powinni sie zgodzić, ja nie negocjowałem, ale też nie byłem na tych dodatkowych wycieczkach, dzięki czemu mogłem się wykąpać w morzu i poleżeć troche na plaży...

> 4. jakiego rodzaju pamiątki przywieźliście z podroży?

tutaj się nie znam, ale ludzie z grupy głównie: chałwa, słodycze ichnie, kolonia do rąk, złote pierscionki, skóra, przyprawy...

> 5. czy w opcji średnio oszczędnej tzn. wykupienie np. 2 wycieczek fakultatywnyc
                        > h oraz drobnych pamiątek (bez skór i złota) wystarczy na 1 osobę 200 euro?

wystarczy na loozie, starczy na wize jeszcze... byle się nie złapać na jakieś podpuchy, typu droga woda, kawa za kiilka euro, uwazać jak sie płaci w Euro, to wydają w Lirach T. i przeliczniki mają 1 do 2, a powinien byc 1 do 2.5 ...
                      • Gość: babajaga Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 18:10
                        Wtyczka od grzałki zmieści się albo nie, zależy od wtyczki. Tureckie gniazdka niby z pozoru takie same mają po bokach wypustki. Moja grzałka z normalną okrągłą wtyczką nie wchodziła, musiałaby być ścięta po bokach ok. 1,5 mm.
                • Gość: basia Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.icpnet.pl 24.10.11, 13:48
                  Byłam w Istambule w tym czasie , Pogoda jak u nas w kwietniu - sweterek , ew. lekka kurteczka. Może padać ( choć nie padało podczas mojego 10 dniowego pobytu ) . Przy czym Istambuł jest zimniejszy niż Antalya i to zdecydowanie
                  • Gość: Kajka Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 12:05
                    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z jakich linii korzysta Premio Travel (lecę w listopadzie) i... rozumiem z wcześniejszych wypowiedzi że prąd (gniazdka) są takie same, a w związku z tym czy są suszarki do włosów w hotelach czy trzeba wziąć ze sobą?
                    • mishka77 Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 26.10.11, 14:26
                      suszarki są wszędzie, linie OnurAir, tureckie, przynajmniej w pazdzierniku takie były i przy locie z Warszawy
                    • Gość: kitula Re: Relacja z wyjazdu w X - 2011 IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 08:48
                      grzałka pasuje tylko z płaską wtyczką, we wszystkich hotelach są suszarki do włosów, szampon i odżywka do włosów.
                      Wróciłam 5-tego listopada- było SUPER, piękna pogoda, piękne okolice,hotele z "klasą" i wszystko zgodne z opisem, przemiła rezydentka Pani Kasia z olbrzymią wiedzą o Turcji i nie tylko, przesympatyczna, jak również towarzyszący nam pan przedstawiciel Turcji.
    • Gość: ddoriska Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.play-internet.pl 13.11.11, 13:12
      Niestety zdecydowałam se na tą wycieczkę z córką w terminie 5-12.11.2011
      Totalny przekręt. Turcja to piekny kraj ale wożono nas głównie po hurtowniach skór, złota,słodyczy i dywanów.
      Mielismy mieć 3 dni zwiedzania Belek,Kemer,Antalii,Pommukale,Hierapolis. Zwiedzanie to wielkie słowa uzyte w folderze reklamowym i 3 dni odpoczynku i pławieniu się w słońcu.
      nie widziałam nawet 1 meczetu za to wiem jak wyglądaja parkingi przed ich hurtowniami , drogi i hotele. nachalne namawianie do zakupów totalnie zniechęciło mnie do tego kraju.
      Hotele piekne, jedzenie bardzo dobre, rozrywki w miare zapewnione ale raczej za dopłatą od 25-45 euro za wycieczkę fakultatywną. Pojechałam po słońce , które w zasadzie widziałam zza okien autokaru,tzw wycieczki doprowadziły niejednego uczestnika do zażenowania jak biedni jesteśmy bo nie stac nas na kolczyki za bagatela 15 000 euro. Pani rezydent chętnie oprowadzałą nas po hurtowniach, znacznie mniej po zabytkach. Nie miałam możliwości wyboru co , gdzie i kiedy kupię. właściwie ta firma to naganiacze.
      • hanna_fur Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 13.11.11, 17:42
        Czy ktoś z osób, które skorzystały z oferty może potwierdzić powyższy wpis? Spodziewam się, że będzie to wyjazd reklamowy, ale mam nadzieję jednak coś zwiedzić. Zarezerwowałam już wycieczkę, ale jeszcze nie podpisałam umowy. Bardzo więc proszę o wiadomości.
        • Gość: Celina Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 20:03
          Ja byłam wiosną i dużo zwiedziliśmy, nasza pilotka pani Renata była super i miała bardzo duzo wiedzy na temat Turcji i zwiedzanych obiektów. Zwiedziliśmy fabrykę skór i złota.
          • Gość: EEE Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 14.11.11, 07:23
            Witam. Niesamowite jest to ,że też byłam w tym terminie 5-12,11 a widziałam tak wiele.
            Fakt ,że byliśmy w tych obowiązkowych fabrykach i że wożono nas po wybranych sklepach,ale nie zgodzę się że nie widzielśmy zabytków. Zobaczyłam piękną ,europejską część Turcji. Było super. Rozmawialiśmy pod koniec wycieczki z ludżmi i zdecydowana większość była bardzo zadwolona. W fabryce skór kilka osób kupiło płaszcze i kurtki w całkiem przyzwoitych cenach(oczywiście po negocjacjach) w fabryce złota też kilka osób zrobiło zakupy (złota i srebra), nawet w fabryce dywanów znalazły się osoby zainteresowane pieknymi wyrobami. Jeśli dostanę jeszcze raz taką możliwośc wyjazdu napewno pojadę!!! Opeka pilotki była nieoceniona. Ale jeśli ktoś jedzie na wycieczke objazdową po to aby leżeć to totalna pomyłka. Pozdrawiam i życzę miłego zwiedzania.
            • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 09:58
              hhhmmm.... europejską część nawet objechaliście... no proszę!!

Każda kolejna relacja upewnia mnie jednak w tym, że dobrze zrobiłem trochę dopłacając do wypozyczonego auta i wożenia się samodzielnie :)
              Ciekawe tylko czy "minister" jeszcze się komuś zgodzi na taki układ.
              • Gość: EEE Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 14.11.11, 10:56
                1.Paliwo w Turcji jest droższe niż w Polsce
                2. Koszt wypozyczenia autka
                3. Trasa liczy sobie 1600km
                4. Wiedza przewodniczki nieoceniona
                5. Nie wszyscy znaja obce języki
                6. Nie wszyscy są z zawodu podróżnikami
                Większość ludzi na tej wycieczce to ludzie starsi. Jeśli ktoś chce zwiedzić Turcję to poprostu kupuje bilet lotniczy i samodzielnie wybiera sobie cel poróży. Brak m słów na takie gderanie i udawadnianie że autem lepiej. Pewnie lepiej ale po co wypowiadać się na tym forum??
              • easymajorka1976 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 12:41
                Dziwi mnie to co wypisuje simon_r . Uważam że zamiast się mądrzyć to zycze biurom jak najmniej takich osób. Skoro masz własne spojrzenie na zwiedzanie to czego nie poleciałes na własną rękę do Turcji tylko uprzykrzałes zycie innym. Nie po to sie zapisywać na wycieczkę zeby potem narzucać swoje racje i swój tok wycieczki. Można kupić bilet i nie zatruwać innym życia jak teraz podważac wspomnienia innych.
                • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 14:38
                  co Ty bredzisz!!... ja komuś życie uprzykrzałem???.... mnie tam nie było więc nie miałem komu uprzykrzać :)
                  A już tym bardziej nikomu nie narzucałem toku wycieczki... ja wsiadłem w samochód i jechałem tam gdzie chciałem a biuro wykorzystałem jako dostarczyciela taniego przelotu i hoteli.
                  Ale widać przekracza to możliwości pojmowania niektórych osób... tak samo jak nie możecie pojąć czemu tak wielu ludziom wycieczka się nie podobała.
                  • easymajorka1976 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 15:34
                    No własnie tym że wykorzystałes jako dostarczyciela taniego przelotu i hoteli. Sledze to forum i pamietam co pisałes wczesniej. To jest wycieczka OBJAZDOWA i ma jakis program załozony i oni odpowiadają za uczestników podróży. Nie wykupuje się pobytu w hotelu z przelotem i robisz potem co chcesz bo to twoja sprawa.
                    • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 16:48
                      A czemu się nie robi skoro się robi???... bo Ty tak uważasz??
                      Gdyby coś takiego było w umowie to OK... ale nie ma. Jestem dorosły i mam prawo decydować o tym co robię. Jeśli podpisuję oświadczenie, że zdejmuję odpowiedzialność z organizatora to robię to świadomie i polecam to innym, którzy chcą zobaczyć coś więcej niż fabryki futer i biżuterii. Oczywiście wiąże się to z ryzykiem i dodatkowymi kosztami ale to już każdy niech sobie skalkuluje. W przeciwieństwie do Ciebie i Tobie podobnych nikogo nie oceniam wypisując idiotyzmy typu "po co zawracasz głowę" itp.. (tu pozwoliłem sobie na ocenę) tylko pokazuję inne możliwości i wynikające z nich korzyści.
                      Jak komuś wystarczy, że na wycieczce do Pamukkale spędzi 2 godziny w Pamukkale i 3 godziny w fabryce dywanów to OK... jego wybór. Istotne jest aby o tym wiedział wcześniej na co się decyduje.
                      ------------
                      Grecja Turcja i inne relacje z podróży
                      • easymajorka1976 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 14.11.11, 17:11
                        Oczywiscie, dlatego jako dorosła osoba powinienes wykupic bilet i jechac całkiem na własną rękę, wykupując wycieczke typu objazdówka decydujesz sie na wycieczke z biura, wiadomo, zawsze znajdzie się luka i można ją ominąć, nikt nikogo na siłę nie zatrzyma, lecz sam napotkałes się na dodatkowe problemy z tym związane, nie bede opisywac jakie bo sam wiesz, nie rozumiem tylko dlaczego byłeś zdziwiony, skoro odłącza sie od grupy to trzeba poniesc tego konsekwencje. Tylko najbardziej drażni mnie to że zarzucasz innym całkiem miłe wspomnienia sugerując że nic nie zobaczyli bo to własnie TY wypożyczając auto wiele zobaczyłeś. Może masz lepsze wspomnienia-nie przecze ale dlaczego podważasz wspomnienia innych.Piszą ci już inni że z różnych powodów nie każdy może jechać na własną ręke i korzystają z ofery biura a że Ty tak zrobiłeś nie znaczy że wszyscy muszą .Tyle w temacie bo forum nie jest od tego abyśmy tu się kłócili tylko Twoje wypowiedzi jak jeszcze nie zauważyłes albo nie chcesz zauważyć już są nieco drażniące dla chcących skorzystać z tego forum w celach innych niż to ze kazdą niemal wypowiedź podważasz . Tak poza tym podany przez ciebie link bardzo przydatny i ładnie opisany dla tych co faktycznie mieliby sie wybrac w taką podróż samochodem.
                        • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 15.11.11, 10:25
                          Wiesz... rzadko się irytuję i personalnie odnoszę do czyichś wypowiedzi ale tym razem chyba zniżę się do tego bo ciężko czytać takie idiotyzmy..

idiotyzm pierwszy - "...jako dorosła osoba powinienes wykupic bilet i jechac całkiem na własną rękę..." bo tak twierdzi easymajorka1976.
                          Brawo!!! - easymajorka1976 jest WYROCZNIĄ wiedząca najlepiej kto i jak powinien postępować. Proponuję kandydować do sejmu i ustalać jedynie słuszne prawa.

idiotyzm drugi - "...napotkałes się na dodatkowe problemy z tym związane, nie bede opisywac jakie bo sam wiesz, nie rozumiem tylko dlaczego byłeś zdziwiony, skoro odłącza sie od grupy to trzeba poniesc tego konsekwencje..."
                          Konsekwencją odłączenia się od grupy jest fakt, że musiałem sam zapłacić za swój transport i podpisać oświadczenie, że robię to na własną odpowiedzialność. I nigdzie nie narzekałem na to, że tak musi być. Nie zmienia to faktu, że biuro nie wywiązało się z UMOWY odmawiając nam wejściówek, które były w umowie zagwarantowane.

idiotyzm trzeci - "...Tylko najbardziej drażni mnie to że zarzucasz innym całkiem miłe wspomnienia sugerując że nic nie zobaczyli bo to własnie TY wypożyczając auto wiele zobaczyłeś.."
                          Pomijając gramatykę tego zdania i odnosząc się do intencji nie zauważyłem, żebym odmawiał innym miłych wspomnień. Jeśli już to potwierdzam spostrzeżenia tych, których drażni siedzenie w fabrykach dóbr wszelakich w czasie gdy mogliby zwiedzać. Jeśli ktoś ma miłe wspomnienia z fabryki to niech tam sobie siedzi nawet cały dzień. Natomiast jeśli ktoś jedzie po to żeby zwiedzać to niech wie, że na wyciecze z Premio Travel dużo czasu straci siedząc w fabrykach. Ta wiedza z pewnością kilku osobom może uratować wakacje... ci pierwsi będą zadowoleni.
                          • easymajorka1976 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 15.11.11, 10:41
                            Ale po pierwsze ja już skończyłam z Tobą dyskusję a po drugie wiekszosc osób na forum sie myli tylko Ty masz racje? Brawo to dla Ciebie bo nie dostrzegasz prostych spraw.
                            • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 15.11.11, 11:25
                              easymajorka1976 napisała:

> Ale po pierwsze ja już skończyłam z Tobą dyskusję a po drugie wiekszosc osób na
                              > forum sie myli tylko Ty masz racje? Brawo to dla Ciebie bo nie dostrzegasz pro
                              > stych spraw.

Oczywiście, że większość ma zawsze rację... takie są prawa demokracji. Jeśli większość ustali, że dzisiaj jest niedziela to tak właśnie musi być.
                              Nie wiem jeszcze w czym ta większość ma rację bo tego nie napisałaś i kompletnie nic nie zrozumiałaś z tego co ja tu piszę. Zapewne nie dostrzegłem prostej sprawy, że jadąc na objazdówkę powinienem siedzieć w autobusie i powinienem być z tego zadowolony bo większość jest zadowolona... a ja się tu wymądrzam, że można inaczej i jeszcze śmiem uważać, że DLA MNIE to było ciekawsze.
                              Oczywiście WIĘKSZOŚĆ pominie słowa takie jak "moim zdaniem" lub "dla mnie" i oceni moją wypowiedź tak jak majorka...
                              Na szczęście jest jeszcze mniejszość :)
            • Gość: kitula Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 17:42
              No pięknie... a może byłyśmy razem? nasza rezydentka miała na imię Kasia i była wspaniała. Pozdrawiam
              • Gość: EEE Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 15.11.11, 10:57
                Naszą przewodniczką była Ola. Wiele ciekawostek przekazała nam o życiu w Turcji(ma męża Turka i 2,5 letniego syna). Nawet wyświtliła swoje wesele. Śpiewała w języku tureckim , opowiadała kawały -ogólnie super. Nasza ekipa bawiła się świetnie. Jak już pisałam średnia wieku była dosyć wysoka a mimo to wszyscy bawiliśmy się rewelacyjnie. Wielkie ukłony dla Pana Karola ,który bawił nas swoimi przyśpiewkami, kawałami i ogólnie strasznie sympatyczny starszy pan. Z całego serca polecam ten wyjazd. Edyta
                • Gość: Kajka Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 12:12
                  Wszystko czytam ale czy ktoś mi opowie jaka jest teraz pogoda w Turcji. Pozdrawiam Kajka
                  • Gość: EEE Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.xdsl.centertel.pl 15.11.11, 12:26
                    Kaja! W zeszłym tygodniu było ciepło tzn 20-28 st. W nocy było również ciepło. Największe zmarzluchy wieczorem zakładały lekkie sweterki. Nie padało. Ale w sobotę przed wylotem nadciągnęły chmury i przez cały lot do Polski niebo było zachmurzone grubą warstwą chmur.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kajka Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 18:45
                      Dzięki za informacje, ja wylatuję 19.11.2011.
    • usiu50 Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 23.11.11, 23:33
      Uczestniczyłem w wycieczce w terminie 5.11 - 12.11. Było OK. Trafiliśmy na bardzo fajną pilotkę - p. Renata i opiekuna z ramienia ich ministerstwa kultury Tanera. Prawdą jest, że odwiedziny fabryki dywanów mogłyby zakończyć się na pokazie produkcji i wybranych modeli, ale w ten sposób dba się o własne interesy. To samo dotyczy wytwórni biżuterii i odzieży skórzanej. Ważne jest, że nasza pilotka naprawdę chciała przybliżyć uczestnikom zarówno historię, jak i teraźniejszość Turcji. Cieszę się, że trafiliśmy na Renię, bo miałem wątpliwą przyjemność uczestniczyć w jednej z wycieczek z inną przewodniczką - p. Melisą, która robiła wrażenie, że robi zaszczyt uczestnikom, że jest obecna, a co dopiero by opowiedziała coś o regionie, historii, czy nawet o tym co widać za szybą autokaru. Ogólnie polecam taki wypad - jesteśmy oboje z żoną zadowoleni; hotel Q Premium na 6, Grand Ring na 5+, natomiast w Pamukkale dałbym 3.
    • ellacaramella Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 08.02.12, 19:37
      Witam, również posiadam kupon na wycieczkę na Wybrzeże Likijskie, Turcja z Premio Travel w terminach Luty-koniec kwietnia 2012. Niestety nie mogę jechać ponieważ mam już zaplanowaną wycieczkę w tym roku, a ciut grosza na drobne wydatki by się przydało - zapraszam więc na maila ellla@me.com z propozycjami. Odbiór najlepiej osobisty w Wawie. Pozdrawiam.

Ps. Z ulotki wygląda na to, że całkowity koszt to 520zł za osobę, ok. 2300-3000zł za dwie (bo trzeba miejsce w pokoju dwuosobowym wykupić)
      • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 10.02.12, 16:32
        Niestety wygląda na to, że albo minister turystyki przestał dofinansowywać te wycieczki albo Premio postanowiło zarabiac wiecej.. bo w zeszłym roku wychodziło o tysiaka taniej.
        Teraz taki wyjazd wydaje się juz nie być cenowo atrakcyjny.
        • Gość: Ela Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.12, 13:12
          Wybieram się koniec marca, wylot z Gdańska. Jakiej pogody można się spodziewać? mógłby ktoś podpowiedzieć jakie ubrania zabrać? Jestem ciekawa jak będzie, jeszcze nie byłam w Turcji.
          pozdrawiam
          • Gość: Marzena Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:47
            Wróciłam z Turcji 3 marca. Był śnieg, deszcz, zimno w okolicach Pamukkale i ciepło - kąpiel w morzu w Belek. Ogólnie całkiem fajnie, program ciekawy i po prostu trzeba to zobaczyć.
            Przewodnik kompetentny, trzymał porządek wśród wszystkowiedzących "turystów" :).
            • Gość: rom Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 21:02
              Wróciłem z Turcji 3 marca Ogólne wrażenie jest OK . Przy wizytach w fabrykach można się wiele nauczyć , również tego jak nie dać się naciągnąć na niechciane zakupu. Przewodniczka i " pilot " profesjonalni , co można stwierdzić po uważnym słuchaniu i obserwacji zachowań oraz reakcji na zachowania członków wycieczki . Zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony . Termin wyjazdu , pogoda , oraz cena są ze sobą powiązane .Kto chce wykąpać się w morzu i poopalać musi wybrać termin troszeczkę " droższy " . Pozdrawiam
              • Gość: sarenka Re:bon- Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.31.69.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.12, 20:21
                Witam,odstąpię bon na wycieczkę objazdową z Bon Prix- Turcja -Kapadocja na m-ce 09,10,11/2012
                Kontakt : grazyna180665@interia.pl
                Zapraszam
                • Gość: sarenka Re:BON za darmo- Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.180.247.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 23:37
                  odstapię bon na wycieczkę Kapadocja-Turcja za darmo ,szkoda żeby się zmarnował.Nie mogę go wykorzystać bo już mam wykupione wczasy a szkoda bo byłam w ubiegłym roku na podobnej wycieczce Turcja-Lilika i było super.
                  kontakt tel.696019049
    • Gość: Małgorzata Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.tktelekom.pl 16.05.12, 15:36
      Witam, zdecydowalismy sie z mężem na tą ofertę. Wylatujemy 22 września z Warszawy. Cały koszt 3783 zł. ( z pełnym wyzywieniem, oplaty lotniskowe, ubezpieczenie). zaryzykujemy, program bardzo ciekawy.
      Pozdrawiam
      • Gość: Jola Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.aster.pl 23.05.12, 00:09
        Gratuluję ZAKUPU, i mimo wszystko życze udanego wypoczynku. Może Wam się uda. jednakże w przypadku nie daj boże jakiejkolwiek kontuzji/wypadku - RADZĘ LICZYĆ na wlasny, zdrowy rozsądek i zbierać wszelkie możliwe kwity.
        Na miejscu prosze raczej nie liczyć na opiekę miejscowego rerezentanta PT - niestety mnie w niczym nie pomogli a klopty ciągną się już miesiącami i jestem pozostawiona sama sobie mimo zapwnień, które znalazlam na ich stronie internetowej - bezpieczna i przyjazna firma - zadbamy o twoje bezpieczeństwo itp. W kolejnych pismach dostaję informację, że ,moge wystąpić na drogę prawna z powództwa cywilnego...Ja mialam stracone wakacje a teraz jeszcze będe się sądzić o pareset zlotych? NIE MAM NA TO CZASU, ALE MOGĘ PRZESTRZEC KOLEJNYCH UCZESTNIKÓW. WSZYSTKIE PISMA, ZWLASZCZA PISANE MALA CZCIONKA CZYTAJCIE UWAŻNIE - POTEM BĘDZIE ZA PÓŹNO, ZWLASZCZA JEŚLI O NIEUDANYCH WAKACJACH PRAGNIE SIE ZAPOMNIEĆ A NIE NOSIĆ W PAMIĘCI.
        Kolejne uwagi na temat organizacji imprez PT - wkrótce - bo uwag mam mnóstwo
      • Gość: Patrycja Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.interkar.pl 26.09.14, 06:39
        Prosimy o relacje z podróży. Czy faktycznie pojechaliscie za wskazana kwotę czy trzeba było wiećej zapłacić? Jakie warunki hotelowe? Co zwiedzaliscie? Czekam na informacje, bo zastanawiam sie nad taka wyćieczka? Pozdrawiam
        • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 26.09.14, 17:14
          Relacje....
    • Gość: Ala Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.aster.pl 22.05.12, 23:08
      Bylam na wyceczce zorganizowanej przez Premio Travel w tym roku. Po zapoznaniu się z ofertą biura, oraz opiniami bylych uczestników wydawalo mi sie, że nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć. To że druga osoba za "darmo" przyjęlam z przymrużeniem oka, gdyż calość kosztów (ok. 2,500zl za dwie osoby) wyrażnie wskazywal na to, że koszt jest porównywalny a nawet wyższy w stosunku do innych ofert. Skusilo mnie określenie, że wspólorganizatorem jest biuro tureckie i że część wycieczek fakultatywnych jest w cenie. Otóż w cenie sa wycieczki fakultatywne, ale przeważnie do....FABRYKI ZLOTA, (1-SZA) DO FABRYKI DYWANÓW (2-GA) I FABRYKI SKÓR (3-CIA). JEŚLI CHCECIE ZOBZCZYĆ COŚ TAM WIĘCEJ TO MUSICIE ZAPLACIĆ WIĘCEJ I JAK ZSUMUJECIE TE KOSZTY TO WYJDZIE GRUBO PONAD 3 TYSIĄCE ZLOTYCH. W TEJ CENIE ZNAJDZIECIE OFERTy ALL INCLUSIVE W TuRCJI CZY TEŻ W EGIPCIE BEZ OBOWIĄZKU SPĘDZENIA OK 3 GODZIN W KAŻDEJ Z WYMIENIONYCH FABRYK BĘĄC NAGABYWANYM (autentycznie nagabywanym, czy też nieelegancko napastowanym do kupna kolczyków czy skóry za kilka tys Euro. Tak nota bebe - prawie te same skóry można kupić na miejscowych bazarach (po zabawnym targowaniu) za 150 - 200 Euro. ZArówno ja jak i wielu innych uczestników 'darmowych" wycieczek fakultatwnych bardzo dyskutowalo na temat celowości tego uczestnictwa i straty tak wielu cennych godzin na te wątpliwe interesy.
      Następnym razem a już napewno nie z Premio travel bardziej przeanalizuję koszty i przyjrzę się ofercie.
      • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 23.05.12, 00:15
        tiaaa.... a było poczytać Simona :P
        • Gość: Kama Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 17:01
          witam, otrzymałam ofertę wycieczki objazdowej Licja - Likia, program identyczny jak tu:
          www.premiotravel.pl/programy/licja_sladami_biblii.html
          Czy w ramach tej wycieczki też oferują dodatkowo płatny program fakultatywny?
          Jeśli tak proszę o podanie cen tych wycieczek fakultatywnych i rady dokąd warto się wybrać i dopłacić, a z czego można zrezygnować.
          Czy hotele też są takie "wypasione" jak w programie wycieczki Antalya - Belek - Kremer - Pammukkale?
          Pozdrawiam
          • simon_r Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix 10.06.12, 19:54
            To jest dokładnie ten program, na który się wybraliśmy... tu sobie o tym poczytasz -> Objazdówka Likia z Premio Travel
            • Gość: turystka Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 17:14
              Odstąpię za drobną kwotę kupon na gratisową wycieczkę objazdową z Premio Travel w terminach do wyboru od września do końca listopada. Wycieczka trwa 8 dni, zakwaterowanie w trzech pięciogwiazdkowych hotelach z basenami , spa , termy, łaźnia turecka, itp. W cenie wstęp do zwiedzanych obiektów, przelot do Antlyi, przejazd autobusem, zakwaterowanie, śniadania. Trzeba opłacić tylko ubezpieczenie, opłatę lotniskową i wizę. Łączny koszt około 600,- zł.
              • Gość: monika Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 15:15
                a jakieś dane kontaktowe można prosić? byłabym zainteresowana
                • gosia08-11 Wyjazd Kapadocja 29.09.12 ktoś leci z Warszawy? 10.09.12, 08:13
                  Witam, czy ktos leci z warszawy na wycieczke objazdową do Kapadocji 29.09.12?
                  • Gość: wojtek Re: Wyjazd Kapadocja 29.09.12 ktoś leci z Warszaw IP: *.aster.pl 26.09.12, 15:02
                    Ja lece
              • Gość: Ela Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 22:59
                Z całą rodziną, tzn. w cztery osoby, wybraliśmy się do Kapadocji we wrześniu (15.09) na zaproszenie Bon Prixu. Jeżeli się dobrze wczytać w ofertę, to okazuje się, że opłaca się pojechać w dwie osoby przynajmniej. Kolejne dwie znowu korzystają z oferty. Korzystając ze wszystkich możliwości, tzn. ubezpieczenie, obiado-kolacje, koszty rezygnacji (a wiem po sobie- warto) koszt na osobę to około 2 tys zł. Gdy czytałam komentarze przed wyjazdem, natknęłam się na opinie, że to bardzo dużo za taki wyjazd. Jeździliśmy w poprzednim roku z Triadą po Rumunii i Grecji , i za każdym razem pierwotne koszty były większe. Słowo "pierwotne" ma tutaj niebagatelne znaczenie. Drugiego dnia wycieczki dowiedzieliśmy się o dodatkowych, ale nieobowiązkowych kosztach, tzn. lunch każdego dnia, taniec derwiszy, wieczór turecki i natur safari w górach Taurus. Trzeciego dnia dowiedzieliśmy się o locie balonem nad Kapadocją i o łaźni tureckiej. Sumując wszystkie atrakcje koszt praktycznie podwaja się. Ale powiem szczerze, nie żal mi żadnego wydanego euro. Było super ! Takie rzeczy jak sema w wykonaniu derwiszy czy łaźnię turecką po prostu trzeba zaliczyć będąc w Turcji. Nie po to pracuję cały rok żeby oszczędzać na urlopie. Uważam, że warto odmówić sobie kilku mniej potrzebnych rzeczy żeby korzystać z rzeczy których nie ma się na co dzień.
                A teraz o logistyce. Naszą przewodniczką była dziewczyna, która od 10 lat mieszka w Turcji. Aisza miała ogromną wiedzę o Turcji, chyba bardziej zdaję sobie z tego sprawę teraz, kiedy opowiadam o wycieczce. Jednocześnie podróżowały dwa autokary, były zdania,że Pani Gosia w tym drugim autokarze była sympatyczniejsza. Mniejsza o to, nie należymy do osób które trzeba prowadzić za rękę. Osoby, które nie wykupiły lunchów, czuły się pozostawione same sobie, a trzeba powiedzieć, że często były to miejsca w których nie było alternatywy. Moja rada jest taka ,że warto mieć te 135 euro więcej na osobę (uwaga ! to propozycja z drugiego dnia, jedynie), tym bardziej że natur safari jest zarąbiste, trzeba wziąć w tym udział. Hotele rewelacyjne, nie spodziewaliśmy się takiego standardu po wycieczkach z Triadą. Rzeczywiście czas stracony w manufakturach to minus, Pani Gosia w drugim autokarze rozwiązała ten problem po mistrzowsku, tutaj ta druga ekipa wygrała. Nasze ogólne wrażenia są bardzo pozytywne. Oczywiście, opinie z tego samego wyjazdu mogą być bardzo różne, wszystko zależy od oczekiwań. A do tego bardzo fajne towarzystwo ! My polecamy wycieczkę. Ponieważ byliśmy już w Turcji wcześniej i to co oferuje Premio Travel już widzieliśmy, czekamy na coś nowego. Jeżeli Premio zdecyduje się na wyjazdy do wschodniej Turcji, albo w inne ciekawe rejony to jedziemy z nimi. Mam nadzieję, że osobom niezdecydowanym nasza opinia pomoże zdecydować. Życzymy udanych wyjazdów.
              • Gość: natali Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.14, 12:03
                witam, odsprzedam bon z bon prix do kapadocji, cena 100-150zł tel. 608046540
    • Gość: gość Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.centertel.pl 10.12.12, 12:25
      Witaj. Byłem razem z żoną na takim wyjeździe z Bon Prix czyli z Premio Travel dwa lata temu i gdyby była taka możliwosc to byśmy wyjechali na objazdowa wycieczke z Premio Travel jeszcze raz. Poprostu genialna wycieczka i dużo można się dowiedziec o tym pięknym kraju. Zazdroszcze Wam tego wyjazdu. Miłej Zabawy.
      • Gość: G'Andzia Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.zamosc.mm.pl 04.08.13, 08:13
        Sprzedam bon na wycieczkę do Turcji / Kapadocja. Terminy wrzesień, październik, listopad 2013. Cena do uzgodnienia. O wycieczce premiotravel.com/pl/doc/207/oferta/offer/11. Kontakt 503 083 561 Anna
        • Gość: Julita Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.13, 15:49
          też mam bon na ta wycieczkę chętnie go odsprzedam mój tel 607 994 735
        • Gość: Olusia Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 09:19
          Sprzedam bon na objazdową wycieczkę do Turcji - terminy: wrzesień październik i listopad 2013.
          Kontakt 606 626 504 .
          • Gość: Jula Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.warszawa.mm.pl 06.09.13, 23:32
            Sprzedam bon na wyjazd z Premio Travel Turcja-Kapadocja, 8 dni, wrzesień-listopad 2013 za 100 zł. julita.adm@gmail.com
            • Gość: Magda Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.tktelekom.pl 06.12.13, 22:26
              Sprzedam bon na wycieczkę z Premio Travel, termin luty-maj 2014 r, Hiszpania lub Tajlandia. Kontakt: teksia@o2.pl.
              • Gość: anna Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.centertel.pl 13.08.14, 15:15
                KUPIĘ kupon na wycieczkę do Turcji do Kapadocji wrzesień 2014 :) 798-974-694 Anna
                • Gość: vetra Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.14, 20:22
                  sprzedam bon na wycieczkę do Turcji Kapadocji październik - listopad 2014
                  vetra@o2.pl
                  • Gość: vetra Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.14, 20:25
                    POPRAWKA sprzedam albo kupię bon j.w.
                    chciałabym pojechać we dwie osoby, a z bonem się bardziej opłaca
                    zatem jak sama nie wyjadę, chętnie go odsprzedam
                    vetra@o2.pl
                    • Gość: gosia Re: Turcja na zaproszenie Bon Prix IP: 91.241.5.* 28.10.14, 12:04
                      sprzedam bon na wycieczkę do Kapadocji za 100 zł tel. 668-289-328
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka