Dodaj do ulubionych

Bazar Manavgat

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.11, 14:48
Witam, czy wiadomo w jakie dni w tym roku działa rozszerzona wersja bazaru? Czy dojadę do niego dolmuszem z pod hotelu (będę w pegasos world w side) czy lepiej taxi? Czy w samym mieście nie będę miała problemu żeby go znaleźć? O której godzinie najlepiej się wybrać (tzn. dział tylko w godzianch porannych, czy raczej dopiero po zachodzie słońca)?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Marco-polo Re: Bazar Manavgat IP: *.onlineservice.com.ua 27.04.11, 16:33
      Duży bazar w Manavgat jest w poniedziałki.Wtedy można kupić warzywa, owoce, pamiątki, ciuchy,biżuterie,zegarki, paski itp. Lepiej jechać dolmuszem, przystanek jest bardzo blisko zarówno przy hotelu jak i przy bazarze.Przy okazji dodatkowa atrakcja.Przejazd dolmuszem :)
      Bazar jest kryty plandeką wiec duchota niesamowita.Nie polacam jechać w południe.Lepiej pod wieczór.Ja do zakupów podchodziłem na dwa razy.Nie ma problemu zeby go znaleźć.
      W okolicy są też kantory, fajna knajpka huzur z smacznymi kebabami w dobrej cenie i sklepy z ciuchami gdzie cena jest ustalona w lirach.
      • simon_r Re: Bazar Manavgat 23.08.11, 10:55
        Na bazary nie jeździ się po południu!!!... na bazar należy jechać jak najwcześniej po otwarciu gdyż wtedy jest szansa, że sie będzie PIERWSZYM KLIENTEM a Turcy są przesądni :)
        Jako PIERWSZY klient masz szansę targować sie do upadłego i wytargować bardzo dobrą cenę.
    • Gość: ganski Re: Bazar Manavgat IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 19:35
      A po co ty chcesz tam jechać szkoda czasu - drożyzna niebotyczna- wszystko nastawione na handel hurtowy.Dla detalisty taniej na ala bazarku przy porcie w Side - różnica w cenie 2-3 euro na sztuce.Taniej w Side
      • Gość: lubięwakacje Re: Bazar Manavgat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.11, 20:12
        Dzięki,
        pewnie się przejade i tu i tu. Na jakieś wielkie zakupy nie jestem nastawiona (tym bardziej, że mnie walizaka mocno ogranicza), ale tak z ciekawości chciałabym zobaczyć co sprzedają, a może coś wyhaczę ciekawego...
        • Gość: sandra00 Re: Bazar Manavgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.11, 07:13
          Bus odjeżdża z pod Pegasosa wychodzisz przed bramę i jedzie przeważnie co 5-10 minut , wysadza Cię w Manavgacie i kierowca pokaże Ci drogę idzie się takimi uliczkami , taxi jest inaczej bo podwożą Cię pod sam targ , nie wiem skąd busy jeżdżą do Pegasosa z targu bo zawsze wracaliśmy taxi . Byłam na bazarze w 2008 i 2010 i naprawdę nie ma sensu , lepsze zakupy zrobisz w centrum Side , na bazarze jest okropnie gorąco !!!!
          • Gość: neska Re: Bazar Manavgat IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.11, 08:12
            zgadzam się - chyba szkoda czasu.. tzn. szkoda tracić kasy ne tę drożyznę. no ceny sa jak z kosmosu!! taniej było w sklepikach na terenie hotelu, poważnie! biura i foldery rozpisują się, że jest to typowy turecki bazar, he he, a jest to typowy bazar pod turyste, "tubylcy" pewnie omijają go szerokim łukiem ;) ja pojechałam z ciekawości, kupiłam raptem przyprawy, parę bransoletek i takich tam bibelotów. i upał tam jest jak w saunie!! pot leciał mi do oczu, masakra... coś okropnego ta gorączka, nie jedź tam z dziećmi, bo się umęczą.
            doluszami jedź - przygoda sama w sobie ;)) kierowcy dolmuszy wiedzą, że turyście jeżdżą do Manavgat tylko na targ, więc na bank tam trafisz ;))
    • Gość: ania Re: Bazar Manavgat IP: *.centertel.pl 22.08.11, 15:07
      Ja lecę do miejscowości Evrenseki na początku września, też mam w planach bazar Manavgat, jeśli ktoś tam był bardzo proszę o informację o godzinach otwarcia. A może ktoś wie gdzie ceny są niższe na bazarze w Side czy Manavgat . Dziękuję
      • Gość: m Re: Bazar Manavgat IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 07:28
        Znajomi z hotelu byli.Podobno w ogóle się nie opłaca,ceny te same jak gdzie indziej.Duchota nie do wytrzymania.Można się wybrać jedynie w celach turystycznych-zobaczyć jak to wygląda.Ogólnie znajomi stwierdzili,że jedna wielka męczarnia.O godzinach otwarcia nie wiem.
        • b-b1 Re: Bazar Manavgat 23.08.11, 08:55
          Byliśmy na bazarze w czwartek-jest traktowany jako wstęp do wycieczki do Zielonego Kanionu-duchota przeogromna, każde stoisko z kilkuset- to podróby-toreb, spodni, bluzek, bielizny, butów itp...trochę biżuterii z koralików, bawełny(ręczniki, szlafroki, koce), okulary przeciwsłoneczne. Wszystko dla turystów i "pod turystów".Słodyczy krajowych i przypraw nie powinno się tam kupować-bo wystawione na działanie temperatury-tańsze i oryginalnie zapakowane są w marketach, gdzie jest klimatyzacja.
          Druga cześć bazaru to stoiska tubylcze z owocami-ale tam nawet nie da rady wejść-zapach rozkładających się owoców w takiej temperaturze powala na kolana.

• Gość: Wini Re: Bazar Manavgat IP: *.creativeteam.com.pl 23.08.11, 14:57
      Można dojechać pod sam bazar dolmuszem. Przystanek jest Między bazarem, a meczetem. Ale moim zdaniem nie warto tam jechać. Liczyłem na typowy turecki bazar, a okazało się, że to kraina podróbek. Stoiska z tureckimi pamiątkami i przyprawami można policzyć na palcach jednej ręki, a reszta to chłam z logami hilfigera, lacoste i.t.p. To samo też będziesz mogła kupić w hotelu ale czy warto kupować szmatę dla metki?
      • Gość: Bogdan Re: Bazar Manavgat IP: *.krosno.vectranet.pl 24.08.11, 23:21
        Byliśmy na bazarze we wtorek- napewno nie było targu z owocami i warzywami.
        Osobiście uważam, że bazar w Manavgat nie ma nic wspólnego z prawdziwym tureckim bazarem. Prawdziwy bazar turecki to podobno tylko Istanbuł.
        Po godzinie chodzenia po bazarze w Manavgat mielismy dosyć. Wkoło same stoiska z podróbami znanych firm- wszystko Made in Turkey, a ceny pod turystę czyli wysokie. Przypominało mi to bazary w Polsce gdzie sprzedaje się ciuchy wożone spod Łodzi Made in China albo zakopiańske Krupówki z wątpliwej jakości pamiątkami też ChRL. Zresztą w Side ten sam towar odrobinę tańszy.
        Na bazarze jest dużo stoisk gdzie ceny są z góry ustalone i nikt tam nawet nie chce się z turystą targować. Zresztą zauważyłem, że Turcy wogóle nie mają ochoty to targowania się- nie biora tego za punkt honoru.
    • Gość: GRAZIA Re: Bazar Manavgat IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 12:05
      PONIEDZIAŁEK I CZWARTEK.
      DOLMUSZEM ZA 1,30EUR, TAKSI 3 RAZY DROŻEJ.
      BEZ PROBLEMU WSZYSTKIE SA OPISANE MACHNIESZ RĘKA I ZARAZ SIE ZATRZYMUJĄ.
      BAZAR OD 8:00 DO 18:00. PORA OBOJĘTNA.
      AKURAT Z TAMTĄD WRÓCIŁAM.
      • aniasa1 Re: Bazar Manavgat 18.06.12, 14:05
        > PONIEDZIAŁEK I CZWARTEK.
        > DOLMUSZEM ZA 1,30EUR, TAKSI 3 RAZY DROŻEJ.

tak, poniedzialek i czwartek.
        Bylam i w poniedzialek i czwartek. W czawrtek nie ma owocow i wszystkiego mniej. Cena 1 euro spod Pegasosa. Towar to podroby wszystkich marek. Co kto lubi. Nie rozumiem czego szukaja na bazarze Ci ktorzy pisza ze to tylko chlam. Z zalozenia bazar do chlam i podroby. Tak wiec w poniedzialki duzo stoisk z przyprawami: pakowane pojedynczo po ok 1 euro, pakowane w zestawach cena od 2 euro do 10. Bardzo duzo okularow wszystkich marek. Moim zdaniem kiepsko wykonane - ale duzo ludzi kupowalo. Bardzo dobre podroby zegarkow: wykonczone, porzadnie i dobrze odtworzone ( ja kupilam 3 szt po 25 euro choc cena wyjsciowa to ok 40 euro). Wczoraj wsunelismy galaretki kupione na targu - moim zdaniem mniamniusne!. Torebek LW D&G, Prada itp masa, ja nie moglam sie zdecydowac na zadna bo za duzo bylo. Kupilismy tez dla malucha fajne trampki Conversa - oczywiscie podrobki za 15 euro, ze swiatelkami w piętach, i powiem to glosno: PRZYSTAWILAM JE DO TRAMPEK RESERVED (cena ok 50 zl) I SIE NIE UMYWAJA. Swietne wykonczenie od srodka, zakryte szwy, mocniejsze wzmocnienei piety, synek uparl sie zeby biegac w ciagu dnia w upaly i nozka byla sucha. Wiec w tym przypadku 100 razy bardziej wole podroby. Zdecydowanie nie polecam kupowac tam zabawek, strasznie drogie i tandetne. Ogolnie nawet wiaderko na plaze to koszt ok 6-8 euro..... warto zabrac swoje.
        Ps. Wrocilam 3 dni temu
    • Gość: awa2001 Re: Bazar Manavgat IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 20:56
      wczoraj wrocilam z wczasow w Titreyengol (Side). Bazar duzy jest w czwartek w innym miejscu i w poniedzialek w innym. Ten czwartkowy jest za wodospadami w prawo na rondzie, potem dolmusz zatrzymuje się przewaznie niedaleko bazaru (bank TEB, za nim skrecamy w prawo i jakieś 500 m z daleka widać parasole). W poniedzialek baazar jest za rzeką, tez przewaznie staje dolmusz niedaleko wejscia na bazar codzienny (pod dachem) pierwsza odnoga w lewo i juz wchodzimy na duzy bazar poniedzialkowy. Dolmusze czy z Side czy z Manavgat kosztują 1 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka