pajk666 15.05.11, 19:23 Kemer TTH HYDROS CLUB czy ktoś był ws tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desperatka80 Re: Kemer TTH 16.05.11, 16:02 Ja lece 25 maja na tydzien więc po powrocie mogę napisać co i jak! Chyba że lecisz w podobnym terminie to raczej nie zdążę się podzielic wrazeniami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allan Re: Kemer TTH IP: *.189.223.194.skyware.pl 16.05.11, 21:53 Ja lecę do tego hotelu w sierpniu więc bardzo proszę ( jak wrócisz) o aktualną informację o tym hotelu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
desperatka80 Re: Kemer TTH 04.06.11, 09:39 Hotel super, z czystym sumieniem mogę polecieć wszystkim! Obsługa, jedzenie, animacje, baseny i pokoje czyste! Nie ma się do czego przyczepić! Jedyną dla mnie i rodzin z dziecmi niedogodnością bylo bieganie z wozkiem po schodach a trochę ich tam jest! Większość gości to albo rodziny z dziećmi albo starsi! Samej młodzieży mało (moze akurat tak trafiłam, nie wiem jak w innych terminach) ale mimo to codzienne animacje (b.fajne, naprawde animatorzy staraja sie jak moga) i dyskoteki do 4 rano, muza dudni na maksa! Cały dzień cos sie dzieje: jak nie sporty i cwiczenia w wodzie, to nauka tańca czy nurkowania, piłka plażowa, itp. Wakacje super, plakac mi sie chcialo po powrocie! Piękne widoki, Kemer tez b.ładne! Mała miejscowość ale przytulna! Większośc gosci to francuzi, niemcy i troche ruskich i polakow! Pewnie w sezonie lipiec-sierpien wyglada to inaczej bo ruszaja tez polskie animacje! Wszyscy przemili, uprzejmi, pomocni! Zero nachalność ze strony tubylcow! Najbardziej oplaca sie wyplacic sobie liry na miejscu w bankomacie i nimi operowac! Osobiscie spotkalam sie tez z przelicznikiem 1E=1S=1lira! Nikomu nic nie dolegalo, wszyscy zdrowi, my codziennie z dziecmi lody na miescie prawdziwe tureckie nie algida oczywiscie:)) i nikomu naprade nic! Pogoda cudna, gorąco ale trafily nam sie 2 dni zalamania tzn padalo ale bylo cieplo! dla mnie akurat byla to super ulga od slonca:) Jak cos to pytajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kemer TTH IP: *.oswiecim.vectranet.pl 04.06.11, 14:25 Miło to słyszeć. My wyjeżdżamy za tydzień. Wybraliśmy hotel po opini dwóch chłopaków, którzy tam pracują. W tej chwili animacje są w jakim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
desperatka80 Re: Kemer TTH 04.06.11, 16:31 Na pewno będziecie zadowoleni! Animacje są po francusku, niemiecku, rosyjsku i angielsku więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! Często są różne skecze, kabarety i występy taneczne nie wymagające znajomości języków:)) Dla dzieci są mini dyskoteki a w ciągu dnia można je zostawić w mini klubie, zawsze jest tam z nimi animatorka-opiekunka (oczywiście na własną odpowiedzialność)! My nie korzystaliśmy ale wiele rodzin tak i byli zadowoleni! Warto też sprawdzić wcześniej w itace godziny wylotu z powrotem bo pokoje trzeba zwolnic do 12 a często wylot jest o 20 i wtedy cały dzień spędza się na recepcji! Normalnie to nie problem ale z dziećmi już gorzej! Można wtedy dokupić te kilka godzin i zostać w pokoju- 1 godzina=10 euro! Niektórzy się wykłócali z itaką inni wykupowali, często też na spółkę z inną rodziną! Wersja all obowiązuje do wylotu bez względu czy wykupi się pokój czy nie dlatego warto zabrać z polski torebeczki śniadaniowe i w podroż porobić sobie kanapki. Na lotnisku i w samolocie ceny z kosmosu a dzieciaki wiadomo ciągle coś wołają! Przez bramki przechodziliśmy bez problemu z napojami i jedzeniem! Woda w hotelu butelkowana- niektórzy dolewali soków z ogólnie dostępnych dystrybutorów i już mieli gotową wyprawkę :))) a opłaciło się bo wylot opóźniony o 2 godziny! Życzę udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: Kemer TTH IP: *.oswiecim.vectranet.pl 04.06.11, 18:58 a jak z pokojami? są gorsze, lepsze? czy ogólnie jest ok? samolot powrotny 13,25 więc z pokojami nie będzie problemu, bo zdążymy zjeść sniadanie i lecimy. Co to znaczy, ze woda butelkowana? małe butelki? Podobno hotel jest francuski, wiec z reguły używają tego języka? Mamy tam znajomych dwóch chopakó z obsługi technicznej, ale w sumie nie ma to jak zasięgnąć opini rodaka :) pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
desperatka80 Re: Kemer TTH 05.06.11, 09:40 Podobno większe pokoje są w budynku głównym ale ten jak na mój gust sprawiał wrażenie wymarłego i opustoszałego! Jak mieliśmy tam zebranie z rezydentką to żywego ducha tam nie było! To jest właśnie ta część terenu hotelowego gdzie jest cisza i spokój, na parterze jest spa, siłownia, a przy basenie leżą może ze 3 osoby! Całe życie hotelowe tętni pomiędzy budynkiem restauracyjnym a bungalowami i właśnie przy tym basenie wszyscy leżakują i tu organizowane są różnego rodzaju zabawy! Myślę że lepiej kierować się właśnie tym, jakie otoczenie człowiek woli a nie pokojami bo w sumie ile czasu się w nich spędza? Ja byłam z dwójką dzieci i mieliśmy pokój w bungalowie - z dwoma dostawkami trochę ciasno ale nie zamieniłabym się na pokój w budynku hotelowym! Jedynie to jak się ma wózek to trzeba prosić parter! Butelki bez ograniczeń o pojemności 0,5 z lodówki lub nie! Dużych nie dają - z tych od razu nalewają do kieliszka więc jak chcesz do pokoju oryginalnie zamkniętą 1,5 l to po prostu poproś 3 butelki i tyle! Ze względu na dziecko mnie się już nawet nie pytali ile tylko jak prosiłam wodę to od razu dostawałam 3 butle! Właścicielem hotelu jest francuz i takich gości jest tam najwięcej może dlatego też język ten wydaje się być dominującym bo jak cię mijają to zamiast "hi" czy "hello" słyszysz "Bonjour" ale rozmawiają po rosyjsku, po niemiecku i angielsku oczywiście nie wszyscy! A z animatorami w każdym z tych języków tym bardziej poplotkujesz! Ja znam tylko angielski, nawet po rosyjsku nic nie kumam, a problemów nie miałam jak chciałam o coś zapytać czy pogadać - w razie zawsze kogoś zawołali w recepcji kto bieglej posługiwał się ang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: Kemer TTH IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.06.11, 12:48 Dzięki za wszystkie informacje. Ja właśnie zaczynam sie pakować, bo w piątek wyjeżdżamy, ale jeszcze do czwartku praca, więc powoli musimy się przygotować. Ja po angielsku tyle o ile, a po hiszpańsku to pewno nikt tam nie mówi. No ale jakoś się dogadamy ;) Jakby Ci się coś ciekawego jeszcze przypomniało to pisz :) Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś