Dodaj do ulubionych

Prostownica- który bagaż?

26.05.11, 15:35
Mam pytanie do dziewczyn w sumie:))

W którym bagażu przewozicie prostownice do włosów, suszarkę , ktoś tu wcześniej na forum pisał o żelazku turystycznym..tego typu sprzęt? Kiedyś miałam spotkanie oko w oko z celnikami na lotnisku bo mąż w ostatniej chwili wrzucił do walizy (bagażu głównego) elektryczną maszynkę do włosów, i musialam się gęsto tłumaczyć z posiadania "sprzetu elektronicznego", a nie bardzo chcę tego typu klamoty pchać do podrecznego, więc z ciekawości pytam posiadaczki długich włosów - jak to u was jest?:)
Obserwuj wątek
    • anetakarpik Re: Prostownica- który bagaż? 26.05.11, 15:49
      do bagażu głównego
      • Gość: Agnieszka Re: Prostownica- który bagaż? IP: 77.236.26.* 26.05.11, 16:40
        Przewoziłam w głównym.
        • Gość: polski turek Rozterki ubogiego turysty IP: 65.210.104.* 26.05.11, 19:21
          Zacznijcie mieszkac w lepszych hotelach w ktorych jest
          szuszarka i zelazko. Czas juz wyjsc z namiotu.
          • Gość: kasia Re: Rozterki ubogiego turysty IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 20:27
            Nawet w najlepszym hotelu nie ma na wyposażeniu prostownicy a takie było pytanie. Czytaj gościu ze zrozumieniem :)
            • Gość: gość Re: Rozterki ubogiego turysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 22:12
              też przewoziłam prostownicę w bagażu głównym, nie było problemu
              to samo z elektryczną szczoteczką do zębów
              natomiast suszarka hotelowa ma dla mnie za słabą moc i wolę zabrać swoją
    • Gość: Lol Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:00
      Wrzucasz do glownego. A tak w ogole to bez prostownicy jechac sie nie da? ;) Najlepsze sa turystki w pelnym makijazu na plazy :D
      • Gość: oli Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 11:27
        Bez prostownicy da się czy nie da - sprawa każdego. Ja biorę. Jechała w głównym. Sprawdzam zawsze czy są w pokoju suszarki, najcześciej są i to bardzo przyzwoite. Nie zrozumie może ten, co jest łysy, ale u nas rodzinnie na głowie jest gęsty trawnik, więc suszenie trwa godzinami a potem trzeba to jakoś ujarzmić. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie powrót z plaży, snurkowania itp zawsze kończy się kąpielą z myciem głowy i nie ma, że córy mają włosy do pasa - jak iść z taka skorupą gdziekolwiek? A potem kolacja, na którą jednak "jakoś" się ubieramy, tzn nie leziemy w japonkach jak niektórzy, to i włosy powinny wyglądać. Jak ktoś nie ma szczęścia mieć loków, albo włosów na tyle długich, żeby zrobić kitkę, to niestety, czeka go branie oprzyrządowania :-) Ja na to nie narzekam, nauczylam się żyć z takim sianem na głowie i robię z nim porządek, żeby inni patrząc nie cierpieli. Można tu nawet powiedzieć, że biorę prostownicę z szacunku dla uczuć estetycznych gości hotelowych :-D
        A makijaż to "inksza inkszość". Różne cuda się na plaży widzi, ale z reguły panie z ociekającymi oczami weryfikują ilość smarowideł po pierwszym dniu :-). Na szczęście. Z drugiej strony nie każdy może wyjść do ludzi tak, jak go Pan Bóg stworzył, powiedzmy to sobie szczerze. Ważne, żeby ingerencja wyglądała tak, jakby jej prawie nie było, ale to temat rzecz jasna do całkiem innej dyskusji.
        • yo_witka Re: Prostownica- który bagaż? 27.05.11, 12:24
          No akurat w tym roku się nie da jechać bez prostownicy ponieważ po 30latach posiadania mega krótkich włosów (stąd moje pytanie bo nigdy nie miałam podobnego problemu:) postanowiłam swoje zapuścić i obecnie jestem na etapie "króla lwa" tak więc jak tu ładnie koleżanka wcześniej napisała z szacunku dla uczuć estetycznych innych trzeba prostować:)
          Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
        • Gość: Ewcia Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.012.c80.petrotel.pl 08.08.11, 19:33
          nie rozumiem Twego "zarzutu" co do japonek? To że jadę do hotelu 5 * nie znaczy ze mam sie ubierac w szpilki! to nie biznesowe spotkanie tylko urlop. Ludzie nie popadajmy w skrajność. wygoda przede wszystkim! Męzowi wzięlas frak??? garnitur może nie wystarczyć ;)
          • Gość: Maja Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 18:15
            Byłam w róznych hotelach 4* i 5* ale nigdy na wakacje nie zabieram szpilek ani innych eleganckich butów.Ja jadę odpoczywać i się relaksować nie szykuję sie na kolacje jak na sylwester to domena Rosjanek.
            • Gość: nechka Re: Prostownica- który bagaż? IP: 62.29.172.* 10.08.11, 16:13
              Ale czy ktoś tutaj napisał o tym, że na kolację w hotelu należy wdziać frak lub kreację wieczorową? Nie wiem co dokładnie miała na myśli przedmówczyni wspominająca o japonkach, ale w moim odczuciu istotne jest - oprócz wygody - dostosowanie stroju do okoliczności, a tutaj polscy turyści nie zawsze znajdują umiar.
              • Gość: Ewcia Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.213.c66.petrotel.pl 10.08.11, 21:57
                to było ironiczne stwierdzenie, ale widać nie załapałaś....
                • Gość: nechka Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:46
                  Załapałam, załapałam, tylko jakoś nie wiem czemu dyskusja od razu musi być ironiczna i zjadliwa , kiedy może być normalna.
    • zosia_211 Re: Prostownica- który bagaż? 08.08.11, 12:46
      a nie lepiej zamaist prostownicy uzywac np.szczotki prostujacej wlosy? dodatkowo szczamponow lub odzywek do wygladzania/prostowania wlosow. ja mam tez z tych puszczystych wloskow i stosuje taka szczotke z donegala i jest ok. mam ladne wygladzone wloski ;)
    • Gość: aga Re: Prostownica- który bagaż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.11, 21:55
      W glównym-ale z doswiadczenia nie polecam zabierac-przy ich temperaturach i wilgotności mija sie z celem kombinowanie bo po góra 30 minutach szału ni ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka