Dodaj do ulubionych

rozbieżności w godzinie wylotu

IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 29.05.11, 11:01
Witam!
Na umowie mam godzinę wylotu 13.45 a na stronie biura podróży, kiedy podaję datę i miejsce wylotu oraz przylotu wyskakuje godzina 18.45. O co chodzi i która godzina jest prawidłowa?
Obserwuj wątek
    • kurczak48 Re: rozbieżności w godzinie wylotu 29.05.11, 11:06
      Biuro na 3 dni powinno zadzwonić i potwierdzić godz. wylotu , mnie zawsze informują telefonicznie i mailem .
      • kurczak48 Re: rozbieżności w godzinie wylotu 29.05.11, 11:08
        Powinno być na 3 dni przed wylotem :)
      • Gość: Nati Re: rozbieżności w godzinie wylotu IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 29.05.11, 11:09
        Wiem, ale ciekawi mnie skąd takie rozbieżności.
        • Gość: Lol Re: rozbieżności w godzinie wylotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 11:30
          Nati, pierwszy raz lecisz na wakacje?
          • Gość: Nati Re: rozbieżności w godzinie wylotu IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 29.05.11, 12:35
            Pierwszy raz mi się zdarzyła taka rozbiezność.
            A pytam dlatego, że to dla mnie ważne. Sorki ale 3 godziny robią dla mnie wielką różnicę.
            • killgrill Re: rozbieżności w godzinie wylotu 30.05.11, 09:20
              To jest zapewne "specyfika" calego procesu i wynikajacych z niego roznic czasowych pomiedzy zawarcie z Toba umowy a wpisaniem lotu w plan lotow. Wbrew pozorom jeden lot to nie jeden lot, ale element wielu lotow samolotu pomiedzy roznymi lotniskami, zobowiazan TL wobec roznych BP i warunkow portów lotniczych, nie spominajc o czynnikach "ponad"- awariach, pogodzie, starjkach, AirForceOne :) Ze moich doswiadczen wynika, ze wlasnie maj-czerwiec jest okresem normalnego precyzowania szczegolow lotow.
              Z tego moze jednak wyniknac wniosek, ze pierwotne np. z FM godziny maga miec charakter glownie marketingowy ;]- stad nie zwracam na nie uwagi w tej fazie.
    • anetakarpik Re: rozbieżności w godzinie wylotu 29.05.11, 11:24
      Ta rozbieżność wylotów nie jest winą BP,to jest zależne od linii lotniczych
      • Gość: lola dobra, dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.11, 12:29
        anetakarpik napisała:

> Ta rozbieżność wylotów nie jest winą BP,to jest zależne od linii lotni
        > czych

Jak wiadomo linie lotnicze żeby polecieć czekają na korzystne wiatry ;)

Po prostu BP chce oszczędzić na kolacji. Sukcesem będzie jak zjesz śniadania następnego dnia.
        • Gość: sandra00 Re: dobra, dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:27
          Ja nawet nie pytałam o której jest wylot kupując wczasy bo wiem ze wszystko się zmienia , teraz jednak wylot coraz bliżej lot mam razem z innymi biurami więc sprawdzałam na swoim i u innych i pod tym samym numerem lotu są 18:45 na jednym biurze 18:35 na innym a jeszcze 18:25 na innym a pewnie w końcu się okaże że będzie to całkowicie inna godzina !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka